Şimdi Ara

Ankara Turgut Özal Bulvarı Radar Cezası (5756)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Resimde de görülebileceği üzere 27.04.2025 akşamında Turgut Özal Bulvarı'nda (Samsun Yolu) 69 KM/saat hızla seyrederken ikinci kademede (%30-%50) hız cezası yemişim. Fakat bilenler bilir, bilmeyenler de ABB'nin yaptığı paylaşımda görebilir, bu yolda hız sınırı 82 KM/saattir. Cezanın maddesinden hesapla polis memuruna göre ise bu yolda hız sınırı 82 değil 50 KM/saat. Pazartesi günü konu ile ilgili Sulh Ceza Hakimliğine itiraz dilekçemi ibraz edeceğim fakat konuyla ilgili bilgisi/tecrübesi olan varsa diye burada da paylaşmak istedim.

• Bende 58km aynı yolda ceza yedim. Trafik yavaş aktığı için bu hızda yemiştim. Boş olsa o yolun hakkı 90-100

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoorMan -- 14 Mayıs 2025; 21:15:59 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İtirazınızı uyap üzerinden yapın. Ama sanki e imza gerekiyor diye hatırlıyorum. Orada hız sınırının 82 olduğuna dair bir bilgi/belge varsa ekleyin dilekçenize. Ben de geçen aylarda aynı güzergahta 3 dk arayla hız cezası yemiştim. İtiraz ettim, 2. ceza iptal edildi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BoorMan B kullanıcısına yanıt

Bu akıl kârı bir iş değil hocam yıllardır 82 olan ve yüzlerce kez bu hızda kullandığım yolda nasıl oldu da 69 ile ceza yedim anlamak mümkün değil. 4 şeritli şehirlerarası yol niteliğinde bir yol baktığınız zaman.

• YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

Avukatım aracılığıyla UYAP üzerinden yapacağım hocam teşekkür ederim tavsiye için. Süreç uzun sürmüş müydü siz başvurduğunuzda?

• bu saçma sapan radar uygulamasını yapanların allah belalarını versin. sürekli radar cezası yiyen biri olarak seni çok iyi anlıyorum. yatacak yeri yok bunların. ankara trafiği zaten özellikle bir yıldır rezil durumda. bir yandan depremden kaçıp ankaraya gelenler, bir yandan önünde seyreden araçla 100 mt takip mesafesi koyan, gaza basmaya korkan acemilerin çokluğu yüzünden trafik çekilmez bir hal aldı. üstüne bir de vatandaşın cebine göz diken radarlar olunca insan ağız dolusu küfretmek istiyor.

• Dersah. kullanıcısına yanıt
    Çok uzun sürmedi 4-5 haftada mahkeme kararı ulaştı elime...ama başvuru çok yordu tam bir gün harcadım uyap formatı degtis numarası bulma vs...avukatınız bilir, siz şanslısınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

Dünya yüzeyinde yola kafasına göre radar koyan tek ülkeyiz ,devlet resmen vergi tahsilatıni böyle yapıyor

Radar bot uygulamaları işe yarıyor tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reis paylaştığın limitler yeni güncellenen (mayıs) hız sınırları için cezayı 27 nisanda yemişsin,

Düzenleme öncesi bu yollarda ukome bir karar alarak limitleri arttırmadıysa şehiriçi yerleşim yerlerinde genel kural hız limiti 50 km/h uygulanır. Sanırım bu yüzden ceza yemişsiniz.

Bu gün aynı hızla gitsen ceza yemezsin.

Linkteki kurallar hiç bir hız vs tabelası yoksa uygulanan kurallar benzerlerini insanlar bizim buralarda Bucak ta yiyor 82 eds hız sınırı uygulanan yol var. Yanında aksini gösterir hız tabelası olmayan şehiriçi güzergah yolu var. Eds de 90 ile git sıkıntı yok. Yan yolunda 56 ile giderken tespit edilirsen ceza...

• 57 ile arkadaşım yaşamkentte ceza yedi. Radar tabelası da yoktu. 3 şerit gidiş 3 şerit dönüş yolda.

Tabelaları değiştirmeden hız limitinin değişmesi bir tek bizde görülür. Vatandaşı soymak bu. Ceza falan değil.

• 2014 yılından beri Akköprü’den Aydınlık U’ya kadar hız limiti 50 km idi. 30 Nisan’da Ukome Kararıyla 82’ye çıkarıldı. Sizin ceza tarihi 27’si. Ayrıca o yolda hızın 50 olduğuna dair özellikle orta refüjde levhalar vardı iyi hatırlıyorum.

@mahmut_emmi

Kusura bakmayın ama 15 yıldır Ankara’da araç kullanırım meslek gereği performanslı ve atik kullanım tarzım vardır 300-350 bin km yapmışımdır. Alışkanlık, iyi levha takip ederim. Fahri trafiğin yazdığı 1 tane park cezası dışında cezam yoktur. Ben polisi suçlamıyorum Ankara trafiği özellikle son 2-3 yıldır çok ağır cezaları hakediyor. Elinde telefonla şeridini takip etmeyi beceremeyeni, Varyanttan çıkarken ana yola bakmayanı kavşakta geçiş önceliği nedir bilmeyeni kırmızı ışık zaten hak getire. Ne sol şerit kültürü var ne orta şerit. Hız konusunda da kimse kusura bakmasın polisin koyduğu levhayı ve aracı göremeyecek kadar etrafına hakimiyet kuramıyorlarsa bi zahmet yesinler cezayı. Kaza sayısında son istatistikte sayı olarak 18 milyonluk İstanbulla yarışıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osman_E -- 16 Mayıs 2025; 2:47:23 >

• Amirleri müdürleri emir veriyor çıkın ceza yazın hükümete para lazım diye herhalde

Abuk sabuk her yere yatmışlar bende 88 km ile ceza yedim geçen yıl olmuş 2025 50 ile mı gidelim yolda uyuruz arabada abi bu nedir

• Osman_E kullanıcısına yanıt

hocam her yerde levha yok. çoğu tuzak radar. sen de zaten benim gibi acemilerden dert yanmışsın. radar cezalarının trafik güvenliğini sağladığına beni kimse inandıramaz. amaç gelir elde etmek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.