Şimdi Ara

Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
3
Favori
6.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turksat Alt Yapı (2020)

    Herkese merhaba arkadaşlar evimin önünde başlamış olan alt yapı çalışmasına ait bilgileri ve görselleri buradan sizlere ileteceğim. Civar mahalledekiler buradan bilgi alışverişi yapabilirler.

    Türknet kullanıyorum ve aldığım hız bu şekilde.
    Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması

    16.10.2020
    Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması


    17.10.2020 (2.gün) : General Zeki Doğanın %80nine getireceklerini söylediler.
    Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması

    18.09.2020 (3.gün) : Her apartman girişine kablo yolu çıkıyorlar.
    Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması

    4.11.2020 (19.gün) : Apartmanımızın çevre sokakları her binaya önüne gidecek şekilde kazılıp boş borular döşendi. Mahallede çalışma halen devam ediyor. Henüz kablolama ile ilgili bir çalışma yok.

    09.12.2020 (54.gün) : Küçük afiş geldi ama henüz binaya kablo girişi olmadı , aradım ay sonuna kadar işimiz bitecek sinyal gelecek dediler. Ön başvuru yaptım.
    Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması
    12.12.2020 (57.gün) : Üst sokağa fiber kablo gönderdiler.
    Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması
    16.12.2020 (61.gün) : An itirabi ile apartman girişine kadar borular geldi.
    Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması

    19.12.2020(64.gün) : Çevre apartmanların içlerine fiber kablo gönderdiler fakat benim apartmana gönderemediler. Fiber kablo sokak altından geçen boruda takıldı ve geçmedi haliyle es geçtiler şu an

    27.12.2020 (72.gün) : Ekipler klavuz yardımı ile apartman içine fiber yollayı gönderdiler.
    02.01.2021 (78.gün) : Menhol içi bağlantılar yapıldı. (Ana hat ile apartmanlar arası) Henüz apartmanlara kutu koyulmadı.
    08.01.2021 (84.gün) : Mahallede sadece bir apartmanda altyapı var gözüyor oda hemen bir altımdaki bina.Benim apartmanıma kutu bile gelmedi.
    11.01.2021 (87.gün) : Kapı ağzına kadar gelen fiber kabloyu bugün delip apartman altına (sığınağa) vermişler. İlk geldikleri zaman tuvalete denk gelen bacadan çatıya çıkacak denmişti ama çat katında gözüken bir kablo yok şu anlık.
    16.01.2021 (92.gün) : Kutu koyuldu sonunda.
    Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması
    23.01.2021 (99.gün) : Kablonetten iki kişi gelip kutuyu kontrol ettiler pazartesi salı gibi aktif hale gelecek dediler.
    25.01.2021 (101.gün) : Akşam eve geldiğimde babam eve gelip sinyal verildi dediler ve yarın kurmak için randevu verdiler başvuruyu yaptım dedi. Siteyi kontrol ettiğimde binanın eklendiğini gördüm. Bağlandığı zaman güncelleme yapacağım.
    26.01.2021 (102) : Ve internet bağlanmış durumda.
    Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knucker3 -- 26 Ocak 2021; 21:50:31 >







  • binanızın önüne logar kapağı gibi olan menhol koydularsa sizin binanıza da hizmet vereceklerdir.2 nolu resim de karşı bina bahçe kapısı girişindeki gibi !




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhann06 -- 16 Ekim 2020; 16:7:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhann06

    binanızın önüne logar kapağı gibi olan menhol koydularsa sizin binanıza da hizmet vereceklerdir.2 nolu resim de karşı bina bahçe kapısı girişindeki gibi !

    Bizim binanın hemen altında yok ,fotoğtafta gözüktüğü gibi karşıya koymuşlar. Bizede oradan gelir herhalde? Birde alt yola bakarsanız karşıya doğru hat çekmişler ama bizim binaya çekmemişler. Ama hemen köşe başında bina önünce adsl kabini var eski hat.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knucker3 -- 17 Ekim 2020; 9:43:5 >
  • Knucker3 kullanıcısına yanıt

    çalışma devam ediyorsa yarın başlarında sorumlu kişi ile görüşünüz bizim binamızda proje de var mı diye sorunuz !!!

  • 54.gün up

  • hocam kolay gelsin bende mamak türközü 427 caddeyim ve bizim binaya da çatı katına turuncu fiberi çektiler ama şu an baktım bize kutu filan koymamışlar şu anki durum nedir sizde ve bize bıraktıkları bilği afişinde sonu 04 le biten numarayı aradım dün çıkan hanfendinin dünyadan haberi yok aralık sonu ocak başı aktif olabilirmiş dedi iyide hanım efendi zaten aralık sonundayız neyse uzatmayacagım başka bir soru sorabilirmiyim mümkünse dedim dilin ucuyla buyur dedi sanki bana dünyayı bahşediyor lütfediyor hanımefendi dedimki sakin sakin bizim binaya fiber kablo geldi acaba gpon mu olacak dedim hanım efendi ne münasebet öyle bir şey yok gpon sadece çankayada bir sitede var dedi bende hımm yani siz bana çöpmasterleri mi vereceksiniz eski sistem deyince çöpmastermi diye tekrarladı bende evet hanım efendi çöp master internette modemlerinizi aratınca çöpmaster olarak meşhur oldugunu farkedeceksiniz hem binaya kadar fiberi getirip daireye fiber çekmemek nasıl zeka tutulmasıdır dedim hanım efendi olan aklı zayi oldu herhalde dünya saglık örgütü felan filan anlatmaya başlayınca siz ne anlatıyorsunuz Allah aşkına ben ne diyorum siz ne anlatıyorsunuz tamam teşekkür ederim deyip kappattım .Binaya kadar fiberi getir ondan sonra eski sistemi itele eger öyleyse ne diye paramla rezil olayımki





  • Kürşattiğin77 kullanıcısına yanıt
    Merhaba , bahsetmiş olduğunuz sokaktan eve giderken her gün geçiyorum ve oradaki çalışmaları görme fırsatım oldu. Ve anladığım kadarıyla pek geniş kapsamlı bir alt yapı çalışması olmadı orada , 3-5 sokakta kazı gördüm o kadar. Bizim mahallede girmedik yer bırakmadılar. Kutu neden koyulmamış derseniz , aşama aşama gidiliyor. Proje kapsamındaki her sokağa kazı yapılıyor apartman girişlerine kadar. Daha sonra sokak sokak apartman girişinden apartman içine ayrı bir boru ile ek yapılıyor. Devamında fiber kablo aparmana giriyor ve çatı katına kadar çekiliyor. Başka bir ekip gelip kutuyu yerleştiriyor. Başka bir ekip gelip bu sefer kutu içini montajlıyor. Yani bayağı uzun bir süreç aslında.

    G-PON olayına gelecek olursak. Fiber kabloyu döşeyen ekibe yeni sistem mi gelecek (g-pon) diye sordum. Evet dedi ama ne kadar doğrudur bilemem. Dün afişlerdeki numarayı arayıp tekrar bilgi aldığımda aralık sonunda yetişmesi gerekiyor zaten proje en kötü ihtimalle 4-5 gün sarkabilir dedi. Zaten çok önemli değil ne zaman geleceği,gelsin yeterki.

    G-PON getirip , getirmemek onların elinde. Neden getirmedin ,neden yenisi yok gibi sitem etmek mantıklı olmaz. Yani yapacak bir şey yok. Getirdiği sistemi bize zorla satmıyor zaten kullanıp kullanmamak bizim elimizde. Ama evlerde 8mbps kulladığımızı düşünürsek bir yerde mecbur alacağız. Modemi şikayet etmek yerine güzel bir router alarak wifi kısmında sorun yaşamamayı düşünüyorum ben.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knucker3 -- 23 Aralık 2020; 12:1:44 >




  • Ben de Türközü Ziya Oralay caddesinde kalıyordum geçen sene çalışmalar başlamıştı ve yaklaşık 3 ay sonra falan kablonet bağlattırdım açıkçası binanın içine dikkat etmedim (kurulum yaparken ben evde değildim çatıdan evin içindeki tv girişine bağlanmıştı sanırım). 100 mbps paket aldım kablolu bağlantı ile 95 üstü çok rahat alıyordum.

  • Cevap yazdıgınız teşekürler ederim.ilk mesajımı yazdıktan sonra kapı çalındı baktım kablanet adına çalışan taşaron bir işçi dayı elinde alçı kovasıyla binaya takılmış kutunun etrafını alçılamak için geldim dedi bende dayı dört gözle o arkadaşları bekliyrum gelser haberim olurdu ben yokken taktılarmı bilmiyorum dedim bir bakalım en üst kata dedi ve beraber çıktık.


    En üst kata çıktıgımızda kutu yoktu dayıda şaşırdı Allah Allah bana taktıklarını söylediler dedi bende dayı gördüğün gibi dedim dayıyla aşagıya inerken dayı dedim bir umutla yeni isistemmi takacaklar diye sordum dayıda aynen yegen dedi eve kadar çekecekler dedi inşallah dayı dediğin gibi olur dedim yok yok yeni istem koyacaklar dedi ve gitti.


    Aradan bir saat kadar geçti balkana sigara içmeye cıktım tam karşımdaki binadan dayı çıkıyor dayıya seslendim dayı takmışlarmı oraya dedim yanıma geldi yok yav dedi koca mahalede sadece 3 binaya takmışlar geri kalan kutuları müsait bahçelere atıp gitmişler dedi essahmı diyon dayı he ya dedi dayıya sigara ikram ettim dayı niye böyle yapmışlarki dedim dayıda biraz önce telefonla konuştum kutu takacak elamanlarıda binalara koblo çekmeye yönlendirmişler ne zaman takarlar bilmiyorum dedi.


    Gittim karşı binanın bahçesine baktım dayının dediği gibi atıp gitmişler fotosunu çektim




    Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kürşattiğin77 -- 23 Aralık 2020; 14:24:35 >




  • Kürşattiğin77 kullanıcısına yanıt

    Dediğim gibi en geç Ocak ortası bitecek gibi gözüküyor çalışma. G-PON olursa tatından yenmez. Mahallede şu interneti bellikide en çok ben istiyorumdur ama o kadar bina arasından sorun geldi beni buldu işte. Sokaktan apartmana fiber kablo geçmedi allta bir yere takılıyor gitmiyor dendi ve öylede bırakıp gittiler. Karşı apartmanın su borusunu patlatmışlar fiber geçecek borudan apartmana su geliyordu geçen Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması  ASKİ filan geldi kablonet altyapısını söktüler filan. Garip garip işler Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması 

  • Knucker3 kullanıcısına yanıt

    artık hangisi dogru söylüyor bilmiyorum bizim binaya çekerken yoldan binaya kadar çekmekte sıkıntı olmadı bina kapısının altındaki kapaktan nasıl bir duvar yaptılarsa en uzun matkabla deldiler ise de mahzenden çıkmadı abartısız bir metreden fazla uçla deldiler matkabın ucu boşa cıkıyor ama binanın en alt katında hiç bir şey yok altann delelim dediler ölçüyorlar hasap kitap nafile alttan da deldiler matkap ucu boşa cıkıyor dedimki adamlara çay demledim gitmeyin çayımızı içersiniz deyince durdular çay ikram ettim içlerinden birisi dediki yav alttan duvarı az biraz kırıp baksak ya dedi tamam dedim kıralım bakalım altan üsten bir metrelik uç nasıl çıkmaz deyip duvarı az biraz kırdılar abartasız üsten deldikleri yerle altaki deldikleri yer arasında 2 metreden fazla boşluk var. içlerinden biri kolunu uzattı içerisine bu neymiş böyle cep telefonun ışıgını yakıp versene dedi bende yakıp verdim üstten korka korka 4 -5 yerden deldikleri yerden ışık görünce tamam dediler kılavuzla uzattılar zar zor kabloyu çektiler adamlar binaya kadar 5 dk binanın içine abartsız 2 saat ugraştılar 10 dk kadarda binanın çatısına çıkardılar bu olaylar gecen hafta salı yada çarşambaydı tam hatırlamıyorum o günden beri adamları kolluyorum demem o ki o kadar binanın çatısına kadar fiberi getir telefondaki hanım efendinin tepkisi canımı sıktı belkide oda taşeron firmaya ait bir telefon bilmiyorum artık nasıl bunaldıysa arayan herkesten aynı soruyu dinlemekten böyle bir tepki verdi diye düşünüyorum





  • Kürşattiğin77 kullanıcısına yanıt

    Zaten projenin gecikmesi filan hep bu yüzden. Binalar eski olduğu için zamanında şaft (kablo bacası) yapılmamış. Sıkıntısız bina bulmak zor haliyle işleri aksıyor. Çalışma öncesi internet azıcıkda olsa düzelsin diye kutudan daireye kadar cat6 çekeyim diye apartman içinde şöyle bir gözlem yapmıştım. Ben 4.kattayım apartman kapısından bana internet gelene kadar 5-6 ek yapmış kablo. Lanet olsun dedim uğraşmadım.


    Şu an yaşadığım olayı anlatsam zaten komedi ; yan odada lavabo var ve oranın ışığını açmak için tuşa bastığın an internetim gidiyor Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması Kontrol ettim nasıl oluyorsa snr 4 seviye düşürüyor ve kopuyor internet. Türknet ile görüşüp bana gelen max hızı düşüttürüp snr değerimi yukarı çektirdim öyle sorunu hallettim. Bina içi tesisatlar rezalet anlayacağın.


    Kablonet ile ilgili bir gelişme olursa buradan bilgilendirirsen sevinirim.Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması 





  • Knucker3 kullanıcısına yanıt

    Işığı açınca SNR nasıl düşüyor hocamAnkara / Mamak Alt Yapı Çalışması Baya ilginçmiş.

  • Sorma sorma neler çektikAnkara / Mamak Alt Yapı Çalışması  . Elektrik ile telefon kablosu birbinine mi girdi artık ne yaptı bilmiyorum. Bir şekilde hatta parazit oluşturuyor. Kabloneti o yüzden dört gözle bekliyorum Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması 

  • Knucker3 kullanıcısına yanıt

    2 -3 Gün önce bizim sokagın bir üst sokakta oturan kardeşimin en üst kattaki evinin yanına kutuyu takmışlar eski koaksiyonel baglantı galiba derken acılan kapagın içersinde işaretlediğim yerde g pon modülünü görmemle evin içinde haykırmam bir oldu evdekiler verdiğim tepkiye geldi iyimisin ne oluyor dediler bende yok bir şey olursa benden keyifilisi yok dedim kardeşimden kutunun fotosunu çekip özelikle içersini gösteren bir foto olursa sevinirim dedim oda acıp çekmiş bana gönderdi paintle ugraşmak ne zormuş arkadaş yazı yazacam diye imanım gevredi resmen



    Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kürşattiğin77 -- 23 Aralık 2020; 18:34:34 >




  • Tamam ordan anten kablosu ile gelecek neyin heyecanı ?

  • Turksat'ın G-PON kutuları tam olarak nasıl oluyor pek bilmiyorum. İnternette diğer firmaların g-pon sistemlerini görünce bu kutu içi eski sistem gibi gözüküyor. Uydu kablosu çıkışlarını görünce eski sistem mi diye düşünüyor insan ama onlar kablotv tarafına ayrılmış çıkışlar olabilir. Diğer modülden fiber çıkışları var mıdır bilmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knucker3 -- 24 Aralık 2020; 11:43:24 >
  • Kürşattiğin77 kullanıcısına yanıt
    Hocam eski sistem Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması yeni sistem böyle bunu kablonet ftth yeni geçecek konusundan aldım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furbil1596 -- 24 Aralık 2020; 13:26:14 >




  • Kürşattiğin77 kullanıcısına yanıt
    işaretlemiş olduğunuz parça fiber kaseti, herhangi bir elektrik bağlantısı yok yalnızca kabin içinde RFoG cihazı ile bağlantı için var, o da dışarıdan gelen kablonun zarar görmesini engellemek için ve kabin içi kabloda sorun olması halinde tamiri kolay olsun diye konuluyor, sistem bittiğinde aşağıdaki foto gibi olacak;

    Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması
  • Knucker3 kullanıcısına yanıt
    Turkcell ve Vodafone'un kullandığı FTTH/BASK kabinlerle aynı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.