Şimdi Ara

Turksat Kablo Gpon Fiber PPP Kullanici Adi ve Sifre Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba. Turk telekom alt yapisinda turksat kanlo fiber internet baglattim. Verdikleri modem zte hxhn h298a. Bu modemden bir turlu ppp kullanici adi ve sifreyi elde edmeedim. Kullanici adi gozukuyor ancak sifre alamadim. Xiaomi routerdan import isp from existing router secenegini denedim, bilgisayardan sanal makine secenegini denedim hicbiri calismadi. Baska modeme gecmis arkadaslar yardimci olabilir misiniz?




  • Kablonet ne hikmetse bu sifreleri vermiyor gerekce olarakta guvenlik amaciylaymis, ilk kurulumda bu sifreler otomatik olarak modeme geliyormus modem arayuzune girmeden, ip almayinca gelen arkadas birinden sifremi aldi acelemde vardi dsl isigi yaninca sen sifreleri ver ben aksam girerim dedim modeme o sekilde aldim yoksa MH vermiyor sifreyi.
    Tavsiyem bağlanti sorunu yaşadiğini belirt ve teknik ekip gelsin baglantini saglasin, gelen ekipten guzelce rica et verir sifreni :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paradox08 -- 20 Ocak 2023; 9:46:15 >
  • Ben de Türk Telekom FTTH altyapısı üzerinden internet hizmeti almaktayım. Aynı talebi müşteri hizmetini arayarak belirtmeme rağmen PPP şifresini veremediler. BTK aracılığı ile şikayet kaydı açtım fakat bir gelişme olmadı. CİMER üzerinden şikayet kayıtlarının ilkini benzer sebeplerden dolayı kapattılar fakat ikincisinde Kablonet il müdürlüğünden arandım. Telefonda görüştüğüm kişi biraz daha bilgili bir kişi olduğundan yardımcı olmaya çalıştı fakat sorunun sistemsel/yazılımsal sebeplerden kaynaklandığını ve bunu rapor edeceğini bildirdi.


    Müşteri hizmetlerini aramak veya BTK üzerinden şikayet kaydı açmakla bir sonuca varılamayacağı kanısındayım sizde CİMER üzerinden talep oluşturabilirsiniz. Talebim de aşağıdaki gibi, gerekli alanları düzenleyip siz de gönderebilirsiniZ.




    Sayın Yetkili;


    XX/YY/ZZZZ tarihinden bu yana ikamet etmekte olduğum adreste Türk Telekom altyapısından 1234567890 hizmet numarası ile TÜRKSAT UYDU HABERLEŞME KABLO TV VE İŞLETME AŞ (TÜRKSAT) işletmecisi üzerinden internet hizmeti almaktayım.


    Mülkiyeti Türk Telekom a ait olan Fiber modemi köprü(bridge) modunda kullanmak için işletmecinin müşteri hizmetleri ile yapmış olduğum görüşmelerde talebimin karşılanamaması üzerine BTK aracılığı ile XX.YY.ZZZZ tarihinde 1234567890 numaralı, XX.YY.ZZZZ tarihinde de 1234567890 numaralı talebim maalesef "İlgili talebinize istinaden yapılan inceleme neticesinde ; gerekli araştırma tekrar sağlanmış olup talep edilen bilgilerin tarafımızda olmadığı teyid edilmiştir. İlgili bilgiler fabrika reset işlemini takiben modeminiz tarafından otomatik olarak alınmaktadır. " gerekçesi ile yerine getirilememiştir.


    Türk Telekom altyapısı üzerinden hizmet veren TTNET, Turknet, Millenicom, Netspeed gibi internet servis sağlayıcılar kullanıcının talep etmesi halinde PPP kullanıcı adı ve şifresini paylaşmasına rağmen aynı kural ve yönetmeliklere tabi olan TÜRKSAT bu bilgileri "tarafımızda olmadığı" gerekçesi ile paylaşmamaktadır.


    1234567890 hizmet numarası üzerinden kullanmakta olduğum internet erişimi için gerekli olan 1234567890turksat@kablonet kullanıcı adına ait PPP şifresnin tarafıma iletilmesini talep etmekteyim.


    @ardaalisahin @ardaalisahin





  • Bende kablonet aracılığı ile VDSL kullanıyorum, yaklaşık 1 hafta şifre vermediler, göremiyorlarmış dediklerine göre (kuruluma gelen ekip kuracakmış) kuruluma gelenden şifreyi istedim modemin mac okuttu evrakları imzalattı yükledi vs sonrasında şifreyi verebildi, arıza kaydı bırakın kontrole teknofix gelir ise alabilirsiniz bir ihtimal. Türk telekom gelir ise verirler mi vermezler mi orası muamma.


    Aklıma gelmişken, TT alt yapısında türknet vs kullanan tanıdığınız var ise onun şifresi ile bir deneyin bakalım, bende kablonet vdsl de upload düşük diye türknet şifresini kullanıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sacrific3

    Bende kablonet aracılığı ile VDSL kullanıyorum, yaklaşık 1 hafta şifre vermediler, göremiyorlarmış dediklerine göre (kuruluma gelen ekip kuracakmış) kuruluma gelenden şifreyi istedim modemin mac okuttu evrakları imzalattı yükledi vs sonrasında şifreyi verebildi, arıza kaydı bırakın kontrole teknofix gelir ise alabilirsiniz bir ihtimal. Türk telekom gelir ise verirler mi vermezler mi orası muamma.


    Aklıma gelmişken, TT alt yapısında türknet vs kullanan tanıdığınız var ise onun şifresi ile bir deneyin bakalım, bende kablonet vdsl de upload düşük diye türknet şifresini kullanıyorum.

    Kablonet Türk telekom altyapısı üzerinden hizmet vermek için gerek müşteri temsilcisinin eğitimi gerekse arka planda sistemsel/yazılımsal çalışmaları tamamlayamadığı için bu tür sorunlarla karşılaşılabiliyor düşüncesindeyim.


    Örneğin kuvvetle muhtemel sende Kablonet müşterisi olmak için gerekli işlemleri tamamlarken elinde VDSL uyumlu modem olduğunu ve kiralamak istemediğini belirtmişsindir. Kurulum esnasında gelen ekip modem kurulumu esnasında kullanıcı adı ve şifresini kendilerinin girdiğini düşünelim. Peki mülkiyeti sana ait olan modemin herhangibir sebepten dolayı değişmesi gerektiğinde teknofix ekibi mi gelip kuracak, bu sebepten dolayı sana vermedikleri şifre için geldiklerinde ücret talep mi edecekler? Müşteri hizmetlerindeki personel ise DOCSIS modemlerde internet bağlantısının sağlanabilmesi için modem MAC adresi gerektiği ve kullanıcı adı ve şifresine ihtiyaç olmadığı için veya gerçekten sistemde böyle bir ekran olmadığından göremediklerini söylemektedir.


    FFTH altyapıda ADSL/VDSL deki gibi port hızı tanımlanmadığı için Türk telekom altyapısından hizmet alabilen herhangi bir servis sağlayıcısının kullanıcı adı ve şifresi modemde ayarlandığında o abonenin paketindeki hız ile internete bağlanılabilmekte zaten.





  • An itibariyle Türk telekom FTTH altyapısındaki Türksat PPP şifresini almış bulunmaktayım.

    Turksat Kablo Gpon Fiber PPP Kullanici Adi ve Sifre Yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qbilay -- 15 Mart 2023; 23:8:6 >
  • ZTE Gpon modemlerde bu aleti sonlandırıcı olarak kullanılabilir mi?


    Kullandığım modem de burada bahsi geçen ZTE ZXHN - F6600 modeli modem. Konu hakkında bilgisi olan var ise bilgi verebilir mi?

    Turksat Kablo Gpon Fiber PPP Kullanici Adi ve Sifre Yardım
    Turksat Kablo Gpon Fiber PPP Kullanici Adi ve Sifre Yardımtürksat kablonet fiber modem çeşitleri | türksat kablonet ® web sitesi
    Türksat Kablonet Fiber Modem Çeşitleri | Türksat Kablonet ® Web Sitesi
    https://www.turksatkablonet.com/cihazlar




  • ZTE modemde pppoe bilgilerini almak mümkün, aynı şekilde diğer modemlerde de turksat oim üstünden alınabiliyordur diye düşünüyorum.



    Turksat Kablo Gpon Fiber PPP Kullanici Adi ve Sifre Yardım
    Turksat Kablo Gpon Fiber PPP Kullanici Adi ve Sifre Yardımmertcan gökgöz
    Turksat Kablonet ZTE ZXHN F6600 Modem Bridge Modu
    https://mertcangokgoz.com/turksat-kablonet-zte-zxhn-f6600-modem-bridge-modu/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.