Şimdi Ara

Ankara'dan Altınoluk'a Gideceğim. Nerelerde mola verilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hayatımın ilk uzun yolunu yapacağım. Takribi 9-10 saat kadar sürüyormuş. Sabah 6 gibi yola çıkacağım. Birazcık heyecan var açıkçası. Yanımda bir arkadaş olacak.

Her 2-3 saatte bir mola vereceğim. Yol üzerinde nerelerde durmamı tavsiye ederseniz ? Nerelerde yemek yenir? Hangi yol güzergahını tavsiye edersiniz? (Ben navigasyon cihazına göre gideceğim.)

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim...

• Ankara istikametinden gidişte İnegöle 20 km kala, Rüştiye'ye varmadan, yolun solunda, kenarda kalacak, "Şato 79" isimli bir lokanta var. On numara bir yerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 27 Haziran 2011; 9:39:51 >
  • inegölde zeynelde ya da orhanda,susurlukta yörsan da verirsin.
  • 20 yıldır yılda 4-5 kez gittiğim bir güzergahtır.

Ankaradan yaklaşık 140 km sonra, Sivrihisara varmadan yolun sağında TŞOF tesisleri var.

Çevredeki diğer tesislere göre çok bir artısı yok ama tuvaletleri temiz sayılır ve de yemek seçeneği zengin, alışveriş imkanı var.

Tabelası kocaman, görmemen imkansız.

Eskişehirden yaklaşık 1 saat sonra İnegölde eskiden Zeynel iyiydi sonradan bence Orhan devraldı, köfteciler var.

Köfteyle birlikte piyaz da söylemeyi unutma.

Sirke ya da limon tercihini, soğan isteyip istemediğini belirt mutlaka.

Çift yumurta koysunlar :)

Maydanozu da bol olsun.

Orhan yolun hem gidiş hem de geliş istikametinde var.

Gidiş daha güzel bence.

Sen yolun sağındakine gir.

Hem de boşuna U çekmene gerek kalmaz.

Bursadan 1 saat kadar sonra Susurluk girişinde trafik ışıklarının hemen yanında sağ tarafta Yasa tesisleri var

Mutlaka ama mutlaka tost + ayran ve de çiğ börek yemeyen çalışın.

Diğer tesisler de güzel ama bence Yasa en iyisi.

Yolda oyalanmak isterseniz Susurluk çıkışında da yine sağ tarafta büyüüüüükkk bir outlet mağazalar zinciri var.

Onu da görmemen imkansız.

Buradan sonra Altınoluk'a 2 saatten az bir zaman kalıyor zaten.

Balıkesi çıkışında Edremit -Ayvalık güzergahını seçeceksin.

Havran'ı geçince de sola Burhaniye - Ayvalık - İzmir yoluna dönmeden düz gidip Edremit - Çanakkale istikametini takip edeceksin.

Tüm bu mola yerlerini değerlendirirsen efendi bir kullanımla toplamda 9 saat civarı sürer yolculuk.

Özellikle Balıkesirden sonra gözün yeşile doyacaktır.

Hayırlı yolculuklar

• Arkadaşlar çok teşekkürler. Çok işime yarayacak önerileriniz...

İlk mesajda sormayı unuttum yol güzergahında çok fazla kazanın olduğu dikkat etmemi gerektirecek yerler var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realistspary -- 27 Haziran 2011; 10:37:13 >
  • Susurlukta ısıklarda Yasa'nın karsısında Yörsan var genelde daha cok tercıh edılen yerdır oraya da ugrayabılırsınız ustelık kalıte ve fiat olarak daha ıısını gormedıgımı acıkca solemelıyım....
  • balıkesirden sonra edremite kadar yol çalışmaları var bölüm bölüm
    dikkatli ol bir sürü işsiz güçsüz adama bayrak vermişler zırt pırt kaldırıp trafiğin içine ediyorlar neymiş hafriyat kamyonu yola cıkacakmış
    adamlarda trafiğin t sini bilmek yok 80-90km/h hızla sabit akan trafiği olur olmaz zamanda durduruyorlar sen de yola dalmış gidiyorsun kaza riski
    onun dışında bir de yolları temizlemiyorlar mıcır ve taşlara dikkat bazı yerlerde önde ki araba ile mesafe koymak şart
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: medxr13

Susurlukta ısıklarda Yasa'nın karsısında Yörsan var genelde daha cok tercıh edılen yerdır oraya da ugrayabılırsınız ustelık kalıte ve fiat olarak daha ıısını gormedıgımı acıkca solemelıyım....

Yörsan'ı bir sebepten tercih etmiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: VectrAirliness

balıkesirden sonra edremite kadar yol çalışmaları var bölüm bölüm
    dikkatli ol bir sürü işsiz güçsüz adama bayrak vermişler zırt pırt kaldırıp trafiğin içine ediyorlar neymiş hafriyat kamyonu yola cıkacakmış
    adamlarda trafiğin t sini bilmek yok 80-90km/h hızla sabit akan trafiği olur olmaz zamanda durduruyorlar sen de yola dalmış gidiyorsun kaza riski
    onun dışında bir de yolları temizlemiyorlar mıcır ve taşlara dikkat bazı yerlerde önde ki araba ile mesafe koymak şart

teşekkür ederim uyarınız için. güzergah boyunca başka yol çalışması var mı? bilginiz var mı acaba?
  • Balıkesir Ankara arasını yeni geldim yollarda bir sıkıntı yoktu sadece eskişehir ankara arasında kısa bir kısımda yol çalışması var o da çok dert edilecek birşey değil. Ama körfez tarafına geçemedim o yollar nasıl bilemiyorum. Tesis olarak ben de susurluk yörsan tesislerini öneriyorum. Domates çorbası, tostu ve susurluk ayranı gerçekten çok güzel. Onun dışında köfteci zeynelden ben de çok memnun kaldım ama yerini şuan tam net hatırlayamıyorum. Balıkesirden sonra körfez tarafına geçerken durabileceğiniz pek doğru dürüst yer olmayabilir o yüzden susurlukta her istediğinizi yapmaya bakın. Kalan yol zaten 3 saat gibi birşey olur. Sadece 1 ihtiyaç molası verirsiniz olur biter. İyi yolculuklar ve iyi tatiller...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oznklckp -- 27 Haziran 2011; 12:22:25 >
  • Balıkesirden sonra yol çok virajlı. Rampa aşağı sürekli frene basmaktan ayağınız ağrıyabilir. Akşama kalmamaya gayret edin bu yolda. Aynı zamanda müthiş bir doğası var bu yolun, pencereyi açın dağ havasını içinize çekin, gençleştiğinizi hissedeceksiniz. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23
    Eskişehirden yaklaşık 1 saat sonra İnegölde eskiden Zeynel iyiydi sonradan bence Orhan devraldı, köfteciler var.

Köfteyle birlikte piyaz da söylemeyi unutma.

Sirke ya da limon tercihini, soğan isteyip istemediğini belirt mutlaka.

Çift yumurta koysunlar :)

Maydanozu da bol olsun.

Orhan yolun hem gidiş hem de geliş istikametinde var.

Gidiş daha güzel bence.

Sen yolun sağındakine gir.

Hem de boşuna U çekmene gerek kalmaz.

Bu ay 4 kere uğradım ORHAN usta'nın yerine. Acı seviyorsan mutlaka acılı köfte iste, pul biberli yoğurulmuş köfteden yapıyorlar.

Ayrıca mutlaka zeytinyağlı, üzeri baharatlı kızarmış ekmek iste.
  • İnegöl Orhan'a diyeceğim yok ama susurlukda yörsanda değil de yasa'da durun bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.