Şimdi Ara

Ankara’da şarj istasyonlarına park yasağı getirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
5.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara’da şarj istasyonlarına park yasağı getirildi
    Ankara’da elektrikli araç kullanıcılarını yakından ilgilendiren önemli bir düzenleme hayata geçiriliyor. Artan elektrikli araç sayısıyla birlikte şarj istasyonlarının verimli kullanımı için yeni bir adım atıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan karara göre, şarj istasyonlarında yalnızca aktif şekilde şarj edilen araçların park etmesine izin verilecek.

Şarj istasyonlarının işgal edilmesine son

UKOME kararına göre, şarj noktalarının trafik işaret ve levhalarının altına “Şarj edilen araç harici park etmek yasaktır” paneli monte edilecek. Böylece, bu alanların amacı dışında kullanılması ve şarj ihtiyacı olan araçların mağdur edilmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Ayrıca Bkz.İngiltere'deki bu şehir, kaldırımlara 6000 şarj istasyonu kuracak

Ankara’da mülkiyeti/tasarrufu belediyeye ait olan 65 adet şarj istasyonu ve 130 araç kapasiteli park alanı bulunuyor. Türkiye’nin genelinde olduğu gibi Ankara’da da bu alanlara fosil yakıtlı veya şarj işlemi yapmayan araçların park edildiği görülüyor. Bu da elektrikli araç sürücülerinin boştaki istasyondan yararlanamamalarına ve yolda kalmalarına neden oluyor. Yeni uygulama, şarj altyapısının etkinliğini artırırken, elektrikli araç sürücülerinin de günlük ulaşımda yaşadığı sorunları azaltmayı amaçlıyor. Kurallara uymayan sürücüler hakkında ise cezai yaptırımların uygulanabileceği, sürücülerin araçlarının çekilebileceği belirtiliyor.

Kaynak:https://www.ankara.bel.tr/ukome

• Yerinde bir karar olmuş. Ama şarj istasyonları yaygınlaştıkça bunun uygulanabilirliği ne kadar yapılır göreceğiz.

• Yerinde bir karar.

Nasıl ki gidip petrol istasyonunda pompa önüne araç park edilmiyorsa şarj istasyonuna da araç park edilmez.

İnsanların gerçekten düşünceli olup, saygı duymayı öğrenememelerine şaşırıyorum. İlla her şey için yasak ve ceza mı gerekli?

• Umarım alınan bu kararlar Türkiye geneline yayılır ve kararın uygulanmasına yardımcı olan görevliler olur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bu kararla araç şarj istasyonuna parkeden davarlar olduğunu öğrenmiş oldum

• august landmesser kullanıcısına yanıt

Şarj istasyonuna park eden arabanın ardına park eden bile gördü bu gözler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oraya park edenlere en az 50 bin TL yazılırsa bu sorun çabuk çözülmüş olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu toplum hep böyle miydi bilmiyorum ama 22 senede çok acaip seviyelere düştü.

• Hiçbir toplum kendi kendine medeniyeti öğrenmez, iyi bir eğitim + güçlü pratik + sıkı cezalandırma yöntemi medeniyetin yapı taşlarıdır.

• Fosilden ziyade sarj islemi bitmis elektrikli arac cok goruyorum kablo takili kimse anlamaz saniiyo akli evvel ler

• Bizim insanımız afedersiniz sığır. Ben yine de sorun yaşanacağını düşünüyorum.

• Ankara’da 65 istasyon 130 park alanı olduğunu sanan editör kimse işten çıkarın :D

• Engelli parkını çözdüler bunu da kesin çözerler

• Önemli olan yasaklamak değil yasakları uygulamak... Türkiyede, çevirmelerde odaklanılan konu dışında hiçbir trafik kuralını çiğnemek yasak değil......

• Şu ülkede halk tarafında arabaya devlet tarafında vergilere verilen önem diğer konulara verilse ülkede çözülmeyecek sorun kalmaz.

• erdem552 kullanıcısına yanıt
    Aynen ceza gerekli cezayı yiyen devletin para ihtiyacı var dese de ceza gerekli. Avrupa bu medeniyete böyle ulaştı fahiş cezaları ile insanları böyle yola getirdi ve ondan sonra da sıradan normal bir hareket tarzı gibi hayat tarzlarına yansıdı

• Daha önce serbest miydi yani? Akaryakıt istasyonuna gidipte pompanın önüne park etmekte yasaklansın :)

• nasıl ki önüne gelen yol kenarına benzin pompası takamıyorsa, kamuya açık alanlarda da elektrikli araç şarj istasyonu olmamalı.

• the flying dutchman kullanıcısına yanıt
    Evet hatırlıyorum 2 kasım 2002 de bile otobüstekiler sigarasını koridora doğru üflerdi, çok seviyeliydiler, çok fazla seviyeliydiler, aşırı seviyeliydiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARlŞ -- 3 Temmuz 2025; 15:54:40 >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Bu ortadoğu toplumu parayla sınanmayı sevmez. Öneriniz olması gereken ama bu cahiller için hayatları boyunca unutamayacakları meblada ceza yemeleri yeterli olacaktır.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.