Logitech Harmony 525 Sorunu
Arkadaşlar merhaba;
Evimizde yıllardır kullandığımız Panasonic TV' yi ne güzel Teledünya ZTE, I - Kutu'ya tanımlu şekilde kullanıyorduk ancak daha önceki ekran arızalarından sonra bir de bu defa güç kaynağı arızası verince evdeki Panasonic i emekli etme vaktinin geldiğini düşünerek bir adet TCL 50V6BGTV 4K UHD LED LED Panel, 126 cm, Google Smart, HD Uydu Alıcı, Dolby satın aldım.
Ama bu tv' yi Teledünya I - Kutunun kumandasına 0' dan 9' a kadar hiçbir tuş numarası ile tanıtamadım.
Bunun üzerine tv ve akıllı kablo tv kutusunun birlikte yönetebilmek için, netten bir tane (ikinci el, temiz) Logitech Harmony 525 Akıllı Kumanda satın aldım. (neden bu kadar eski bir ürünü aldın demeyin, o kısmı sonradan farkettim, çaktırmayın...)
Ancak bu kumanda modeli artık kendi firması yani logitech' in kendi uygulaması üzerinden desteklenmiyormuş bunu sonradan farkettim.
Ardından kullanıcılardan birisi tarafından bu iş için yazılmış ve oldukça popüler olan Concordance adında bir uygulama olduğunu öğrendim ama bu uygulama da sadece dışarıda üretilmiş ".EZHex" dosyalarını kumandaya upload etmek için kullanılıyor.
Günümüz itibariyle bu kumandayı nasıl konfigüre edebileceğim, config dosyalarını nasıl oluşturacağım konusunda bilgilerinizi, deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ederim.
Windows Server VPN Server Kurma Sorunu
Yukarıdaki videoyu takip ederek uzaktaki bir vps üzerindeki Windows Server’ıma VPN sunucusu kurmaya çalışıyorum...
Ancak kurulum son adımlarında, videoda Active Directory ile ilgili kuruluma dair herhangi bir bilgi olmamasına rağmen Active Directory' den bir user eklemeden bahsedilmekte. Ne yazık ki videonun bu noktasında takıldım. "Active Directory ile ilgili gerekli seçenekleri Sunucu Yöneticisi’ne nasıl ekleyebilirim?" diye düşünürken onu da başka bir video ile hallettim el yordamıyla... (Bu arada eksik bir component kurma vs şeklinde hata mı yaptım bilemiyorum) Bu defa da bağlantı yaparken;
“Bağlı taraf bir süre sonra düzgün yanıt vermediği için bağlantı denemesi başarısız oldu veya bağlı ana bilgisayar yanıt veremediği için bağlantı kurulamadı.” hatasını aıyorum.
Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Arkadaşlar Merhaba;
Dün itibariyle babam, ev telefonunu (numara değişmeden) Türk Telekom'dan Kablonet'e taşıma için başvuruda bulundu. Ancak taşıma sırasında çalışan kişi (ki sanırım olaydan pek bilgi sahibi değil) "ev telefonunuz birkaç gün kesik kalabilir, sonrasında normal hiçbir değişiklik yapmadan kullanabilirsiniz" demiş.
Yalnız benim bildiğim (ki benim evimdeki kablonet üzerinden hizmet alan ev telefonumda öyle) kablonetten ev telefonu hizmeti alırken ev telefonu kablosunun (ucundaki rj11 jackın) kablo modem arkasındaki TEL portlarına bağlanması gerekmiyor mu?
Ayrıca BTK' nın (ki cep telefonumda operatör değiştirdiğimde hep böyle oldu) operatör değişikliği yönergesine göre, taşıma işleminin hat hiç kesilmeden tamamlanması gerekmiyor mu?
Ev telefonunda operatör değişikliği yaşayan arkadaşların bilgi ve deneyimlerini paylaşmasını rica ediyorum.
Teşekkürler.
Dikiz Aynası Arkası Güneş Problemi
Arkadaşlar merhaba;
Clio 2006 model sedan dizel aracımda özellikle sabahları giderken, sağ ve sol ön cam güneşlikleri açık bile olsa tam ortalarından, dikiz aynası arkasından gelen güneş özellikle bazı açılarda sürüşü oldukça zorlaştırıyor.
Tam o noktadan gelen güneşi, sürüş için hayati görüş açısını da bozmadan nasıl engelleyebilirim? Var mıdır bir yolu?
Tüm fikir paylaşacaklara şimdiden teşekkür ederim. :)
Redmi Note 8 HDMI Görüntü Aktarımı
Merhaba;
Redmi Note 8 (Pro olmayanı) ile telefondan hdmi girişli TV'ye görüntü aktarmak için birisi sadece kablo, ötekisi şu malum arada ince kare kutulu çeviricilerden iki tane aldım ama ikisi de çalışmadı.
Görüntüyü anycast vb kablosuz yöntemlerle de aktarmak istemiyorum çünkü o zaman da Netflixde görüntü aktarımı olmayacak.
Okuduğum kaynaklarda Xiaomi telefonlarda MHL desteği olmadığı için netteki birçok kablonun bu iş için uygun olmayacağı yazmakta ama hangi kablo işimi görür bilemiyorum.
Bu durumda sorunumu nasıl aşarım bana akıl verirseniz memnun olurum...
Not : Aktarımın yapılacağı evde sabit internet yok...
Kablonet Modem Wifi Sıkıntısı
Arkadaşlar merhaba;
Evimde Netmasterin CBW383-Z4 modemi var. Modemin wifisi rezalet...
Şimdi ben bu modemin arayüzünden wifi yi devre dışı bırakıp, bu cihazı, kablolu interneti kablosuz yapan bir cihaza RJ45 ile bağlayıp o cihazla kablosuz olarak dağıtmak istiyorum.
Bu işlem için bana nasıl bir cihaz lazım? (Wifi Repeater mi? Access Point mi Router mı? yada ne?)
Ayrıca ben bu şekilde interneti ikinci bir cihazla kablosuz olark dağıttığımda ikinci cihazın dhcp sinden vereceği ip ilk netmaster kablo modem in subnet inden mi olacak yoksa ikinci cihaz ayrı bir subnet üzerinden mi ip verecek?
Teşekkürler...
|
Köpüren Hassas Diş Macunu
|
Köpüren Hassas Diş Macunu
|
Ultra 12 GB Tarifesi
|
Meslek: Sistem Destek Uzmanı
İlgi Alanları: Elektronik Muzik, Internet
| Adil ALPMAN |
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Mesaj Sayısı: 246
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 273
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 503)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 48 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar






Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0





