Şimdi Ara

Ankara'da guvenilir 4/4'luk ekspertiz yapan firma var mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba, piyasa uctugu icin gucumuz yettigince arabalarimizi degistiriyoruz ailecek. Ama bu ekspertiz olayi hasil oldu, tramer'in sacma sapan hareketler yapip hasar kaydini vs dogru duzgun gostermemesiyle, iyi ve guvenilir bir ekspertiz firmasi aramak zorunda kaldik. Tavsiye edeceginiz, 360 derece ve sadece ustunkoru degil, gercekten bakan bir ekspertiz firmasi var mi?

• İstanbul ve Antalya da otorapor var, mutlaka Ankarada da vardır. Tavsiye ederim. Ben sadece kaporta boyaya baktırdım 1 saatten uzun sürdü inceleme. Full pakette saatlerce inceliyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: macropolo

İstanbul ve Antalya da otorapor var, mutlaka Ankarada da vardır. Tavsiye ederim. Ben sadece kaporta boyaya baktırdım 1 saatten uzun sürdü inceleme. Full pakette saatlerce inceliyorlar.

Ankara'da iki subeleri varmis, arabam.com alinca 150 lira oluyor silver paketi, bayagi detayli gibi gorunuyor acikcasi.
  • bence ekspertiz firmalarına verilen ücretler gereksiz

hangi marka araç alacaksanız ustasına götürüp baktırın

hiç bir ekspertiz firması aracın sürekli tamirini yapan ustası kadar uzman olamaz

son aldığım araç subaru forester ..direk ustasına gittim 30 tl ile expertizimi yaptırdım
  • 4 4 lük diyemem ama Erciyes işyerleri sitesi boşh var orda orayı bi düşünün

• https://youtu.be/qatoUXuB3UU

Otorapor’a otomobilin mesut abisi kanalında denk gelmiştim, videoyu izlersin içine sinerse artık. Ostimde ofis kırtasiyeye gelmeden yol üstünde gördüm bi şubesini.

• İlla expertize gidecekseniz otorapor en iyisi.

Ama önce kendi kontrollerinizi yapmalısınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocatepe

İlla expertize gidecekseniz otorapor en iyisi.

Ama önce kendi kontrollerinizi yapmalısınız.

Kendi kontrollerinizden kastınız nedir?

• Belki de bildiğiniz şeyler; ama ben genede yazayım dedim. Birilerine faydamız olur)

Aracın kaporta birleşim noktalarındaki puntolara bakın. Puntolar belirgin gözükmeli.

Ön çamurluk, bagaj ve motor kaputu menteşelerinin vidalarını kontrol edin, tornavida izi olmamalı. Veya muntazam boyalı olmalı.

Kapı saçlarındaki macunları ve menteşelerini kontrol edin. Herhangi bir işlem mutlaka kendini belli eder.

Araca ön ve arka çaprazlardan bakın. Boyada dalgalanma olmamalı. Far ve stoplarını karşılaştırın. Aynı oranda eskimiş olmalı.

Kapı ve cam fitillerini kontrol edin. Dıştan boya atılırsa maskelemeye rağmen mutlaka bunların kenarlarına boya bulaşır.

Camların köşelerindeki rakamlara bakın. Aracın üretim tarihi ile uyumlu olmalı.

Motor yağını kontrol edin. Su bulaşırsa belli eder kendini.

Yağ kapağını açarak üfleme ve köpük var mı kontrol edin.

Motor soğukken radyatör kapağını açarak suda yağ var mı kontrol edin.

Antifriz var mı mutlaka kontrol edin. Eğer yoksa, muhtemelen antifriz ekleyince benim gibi radyatörü kucağınıza alacaksınız))

Motor çalışıken egzozdan duman atıyormu mutlaka bakın.

Motor çalışıyorken, kaputu açıp dinleyin, gözlemleyin. Herhangi bir düzensizlik, vibrasyon veya ses var mı.

Eğer araç lpg li ise bir süre benzinde kullanarak benzinde bir sorun olup olmadığını tespit edin.

Aracın fabrikasyon etiketlerini kontrol edin. Aynı oranda yıpranmış ve eksiksiz olmalı.

Araç ile test sürüşüne çıkın ancak siz kullanmayın. Satıcı kullansın. İlk önce önde sonra arkada oturarak aracı dinleyin. Olağan dışı bir ses var mı? Satıcının sürüş tarzına da dikkat edin. Olağan dışı bir şey yapıyor mu?

Sonra siz kullanın. Kavrama noktasını, hızlanmasını ve frenlerini kontrol edin.

Direksiyonda boşluk var mı bakın.

Manuel vites ise vitesi 4 e takın, kalkmaya çalışın. Bu şekilde debriyaj balatasını kontrol edin.

Aracın kmsi direksiyon, vites topuzu ve pedallarla doğru orantılıdır. Örneğin vites topuzu parlamış ve yazıları silinmeye yüz tutmuşsa ve aracın km si atıyorum 60bin altı ise o km patlaktır.

Aracın tüm aksamını, örneğin klimasını, camlarını sunroofu çalıştırın.

Aracın altına eğilerek; çürük veya işlem varmı,
    Karterde, krank çıkışında, veya şanzımanda yağ kaçağı var mı bakın.

Satıcıdan aracın ne kadar süredir onda olduğunu ve neden sattığını laf arasında mutlaka öğrenin.

Mümkünse servisinden şase numarası ile aracın geçmişini kontrol ettirin. Ancak bu her zaman mümkün olmayabiliyor.

Vs. Vs.

Zaman kaybetmemek açısından bu kontrolleri yapmayı müteakip kurumsal bir expertize gidin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocatepe -- 11 Eylül 2017; 23:2:48 >

• şimdi biri gelip sana onerecek ıkı ay sonra aracını satarken bı bakacak onerdıgı yerden dolandırıldıgını anlayacak. Bu devıde computest vs ekspertız yapılmaz artık olay nıtelıklı dolandırıcılıga dondu. MArkasından sanayıcısıne hepsı aynı... Zaten devlet tesvık edıyor dolandırıcıları.. O yuzden uzun zamandır tanıdıgın bıldıgın ustan vars aoan goster 1-2 bın tlde masraf et aracına guvenle bin. Sıfır arac almıyorsun ufak tefek sorunları dert etme
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocatepe

Belki de bildiğiniz şeyler; ama ben genede yazayım dedim. Birilerine faydamız olur)

Aracın kaporta birleşim noktalarındaki puntolara bakın. Puntolar belirgin gözükmeli.

Ön çamurluk, bagaj ve motor kaputu menteşelerinin vidalarını kontrol edin, tornavida izi olmamalı. Veya muntazam boyalı olmalı.

Kapı saçlarındaki macunları ve menteşelerini kontrol edin. Herhangi bir işlem mutlaka kendini belli eder.

Araca ön ve arka çaprazlardan bakın. Boyada dalgalanma olmamalı. Far ve stoplarını karşılaştırın. Aynı oranda eskimiş olmalı.

Kapı ve cam fitillerini kontrol edin. Dıştan boya atılırsa maskelemeye rağmen mutlaka bunların kenarlarına boya bulaşır.

Camların köşelerindeki rakamlara bakın. Aracın üretim tarihi ile uyumlu olmalı.

Motor yağını kontrol edin. Su bulaşırsa belli eder kendini.

Yağ kapağını açarak üfleme ve köpük var mı kontrol edin.

Motor soğukken radyatör kapağını açarak suda yağ var mı kontrol edin.

Antifriz var mı mutlaka kontrol edin. Eğer yoksa, muhtemelen antifriz ekleyince benim gibi radyatörü kucağınıza alacaksınız))

Motor çalışıken egzozdan duman atıyormu mutlaka bakın.

Motor çalışıyorken, kaputu açıp dinleyin, gözlemleyin. Herhangi bir düzensizlik, vibrasyon veya ses var mı.

Eğer araç lpg li ise bir süre benzinde kullanarak benzinde bir sorun olup olmadığını tespit edin.

Aracın fabrikasyon etiketlerini kontrol edin. Aynı oranda yıpranmış ve eksiksiz olmalı.

Araç ile test sürüşüne çıkın ancak siz kullanmayın. Satıcı kullansın. İlk önce önde sonra arkada oturarak aracı dinleyin. Olağan dışı bir ses var mı? Satıcının sürüş tarzına da dikkat edin. Olağan dışı bir şey yapıyor mu?

Sonra siz kullanın. Kavrama noktasını, hızlanmasını ve frenlerini kontrol edin.

Direksiyonda boşluk var mı bakın.

Manuel vites ise vitesi 4 e takın, kalkmaya çalışın. Bu şekilde debriyaj balatasını kontrol edin.

Aracın kmsi direksiyon, vites topuzu ve pedallarla doğru orantılıdır. Örneğin vites topuzu parlamış ve yazıları silinmeye yüz tutmuşsa ve aracın km si atıyorum 60bin altı ise o km patlaktır.

Aracın tüm aksamını, örneğin klimasını, camlarını sunroofu çalıştırın.

Aracın altına eğilerek; çürük veya işlem varmı,
    Karterde, krank çıkışında, veya şanzımanda yağ kaçağı var mı bakın.

Satıcıdan aracın ne kadar süredir onda olduğunu ve neden sattığını laf arasında mutlaka öğrenin.

Mümkünse servisinden şase numarası ile aracın geçmişini kontrol ettirin. Ancak bu her zaman mümkün olmayabiliyor.

Vs. Vs.

Zaman kaybetmemek açısından bu kontrolleri yapmayı müteakip kurumsal bir expertize gidin...

Araç alımında ders niteliğinde bir yorum olmuş, elinize sağlık, emeğiniz için teşekkürler...

• Ben kendim için ve arkadaş, eş dost için olmak üzere 4 kez Erkayalar Bosch servisinde ekspertiz yaptırdım. Hepsinden de gayet memnun kaldım. Hatta alırken orda ekspertiz yaptırdığım Golf'ü satarken almak isteyen şahıs da oraya götürdü. 4 ay bana dediklerinin aynılarını dediler. Ekstra olarak sadece kayışların değişim zamanının geldiğini söylediler. O zamanlar 100 liraydı sanıyorum şimdi 150 lira olmuş
  • Ankara'da, İstanbul yolu uzerinde Bosch servis diye expertiz var üstüne tanımam.

• kocaballi kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim.))

Birisine bir faydam dokunursa ne mutlu bana....

• quote:

Orijinalden alıntı: byshakram

Ankara'da, İstanbul yolu uzerinde Bosch servis diye expertiz var üstüne tanımam.

Ben de bosch car servisi onerecegim. Istanbul da ve Ankara'da kullandim genel olarak iyi ve islerini iyi yapmak istiyorlar.
  • Acity bosch erkayalar. Önceden gidip tanışın konuşun. Aşırı kalabalık oluyor. Mümkünse 4den sonra gidin ertesi gün alımı yapın

• Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler. Google'dan gelecek arkadaşlara çok yardımı olacak, ben İstanbul'da daha uygun bir araç buldum o yüzden oradaki OtoRapor şubesinde yaptıracağım ekspertizi. Bu KM olayını anlamak çok zor ya, onu kaldırmasalardı keşke.
  • Bu "ekspertize gerek yok ustanızı alın gidin" kafasındaki arkadaşların amacı ne merak ediyorum. Hepsini kastetmiyorum tabii fakat tahminim; muhtemelen kendi araçları ekspertize girse sonucun iç açıcı olmayacağının farkındalar, milleti de buradan fitilliyorlar akıllarınca. Bir arabaya o kadar para veriyorsunuz; hem ekspertize sokup hem ustanızla gidin madem. Aynı zamanda bu ekspertiz düşmnı arkadaşlar malum siteye ilan koyduklarında da "aracımı dükkan dükkan dolaştıracak değilim vaktim yok ustanızı alın gelin" yazıyorlar, bu tarz ilanlardan da uzak durmak lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.