Şimdi Ara

Ankara'da bekçi şiddeti: Çöp dökmeye çıkan genç darbedildi, ailesine gaz sıkıldı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
1
Favori
16.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
274 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hak ihlalleriyle sık sık gündeme gelen bekçiler bu kez de Ankara Etimesgut’ta çöp dökmeye çıkan bir genci darbetti. Konuyu İyi Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk gündeme getirdi.

    İyi Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, Twitter hesabından paylaştığı fotoğraflarla bekçi şiddetini gündeme taşıdı. Yetkin Öztürk, 6 gün önce Ankara Etimesgut’ta çöp dökmeye inen bir gencin bekçiler tarafından coplarla dövüldüğünü, olaya müdahale etmek isteyen aileye biber gazı sıkıldığını, astım hastası gencin babasının göğsüne bekçilerin ayakları ile bastıklarını yazdı.

    Öztürk, şöyle anlattı:

    “Serkan isim genç çöp dökmek için dışarıya çıkıyor. Bölgede görevli iki bekçi, apartmandan içeri girmek üzere olan gence neden dışarıda olduğunu soruyor. Çöp dökmek için çıktığını söyleyen genci bekçiler öldüresiye dövüyor. Olayı duyan ve müdahale etmeye çalışan gencin ailesine de biber gazı sıkılıyor. Astım hastası babanın göğsüne ayakları ile basıp teslim alıyorlar. Polis ve bekçi takviyesi ile 20 kişilik ekip ters kelepçe ile aile karakola götürülüyor.

    Kontrol için hastaneye götürülen Serkan ve ailesi ters kelepçe ile doktor tarafından muayene ediliyor. Karakol da kendilerine alenen terörist ifadesi defalarca kullanılıyor. Annenin namaz kılmasına bile izin verilmiyor. Sahur vakti su içmek isteyen aileye tuvalet lavaboları gösteriliyor. 12 yaşındaki çocuk yasal olmadığı halde tek başına ifadesi alınıyor. İki saat sonra binanın kameralarının kayıt cihazları sökülüyor. Serkan kardeşimiz Hakkari’de askerdeyken mayın patlıyor kulağında işitme sorunu var. Serkan, 'ekmeğimi gözlerimle kazanıyorum' diyor. Belediyede sayaç okuyan işçi kardeşim şuan çok kötü.”

    Olayı paylaşırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu da etiketleyen İyi Parti İl Başkanı “Bekçi zulmüne bir son verilsin” dedi.

    Kaynakhttps://www.evrensel.net/haber/405450/ankarada-bekci-siddeti-cop-dokmeye-cikan-genc-darbedildi-ailesine-gaz-sikildi



  • bekçilerin bekçilikten çok vatandaşa saldırmaları ile gündeme gelmesine alıştık sanırım
  • Önüne geleni bir yerlere getirirsen böyle güç zehirlenmeleri yaşarlar tabi.

    Liyakat sıfır memlekette
  • Bekçi mesleği ile ilgili en büyük sorun tabi ki eğitim :)
    Yetki verilecek herkesin içi dolu olmalı.
    Bekçiler torpil ile belirli avantalar ile meslek sahibi olmuş kişiler.
    Kendilerini var etmek için büyük çaba içndeler.
    Birden yetkileri olduğu için nasıl kullanacaklarını bilemedikelri için hemen parlıyabiliyolar.

    Emniyette çalışmakta zor ağızdan çıkan her cümlelerini uygulamak zorundalar.

    Tarihin en gerekimi tarışmalı istihdmı oldular.
  • Lise mezunu adamların beline silah üstüne rozet verip sokaklara saldılar, aşırı özgüven güç zehirlenmesimyaşattılar, en kötü üni şartı olmalıydı şimdi mıllete baskıya dönüştü

    Kimlik sormaları bile kanunda yoktu sırf güç vermek için kanuna bile bekçi kimlik sorabiliri soktular.

    Şimdide Yok bekçi denmesin gece polisi densin yok gece kartalı densin bilmem ne , yakında direk emniyet amiride olmak isterler daha nereye gidecek bu iş merak ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 24 Mayıs 2020; 3:21:39 >
  • bence hikaye eksik.
    2 bekçi, apartmandan içeri girmek üzere olan gence niye çıktın diye soruyor, çöp dökmek için cevabını alınca da öldüresiye dövüyor. sizce hiç böyle birşey olabilir mi? bekçi çöp döktü diye bir genci niye dövsün? anlatılmayan çok detay var bence.
  • Rte'nin devrim muhafızları.
  • Yazılanlar doğruysa hemen yasal işlem başlatılmalı. Bu yapılanlar ultra anormal. Anca kin güttüğün düşmanına böyle davranırsın. Üstüne bir de polisler de buna destek çıkıyorsa denildiği gibi, çürümüş bir karakol yönetimi mevcut demektir. Geçmiş olsun...
  • o bekciler bir daha o mahalleye kolay kolay giremez. hayatlari tehlikede artik
  • Navi kullanıcısına yanıt
    Gayet ortada eğitim seviyesi yetersiz insanların eline güvenlik gücü verirsen bunlar olur?
  • o ayrı bir konu... bekçilerin genel egitim seviyesini bilmiyorum ama konu çok komik geliyor bana.
    - niye dışarı çıktın?
    - çöp atmaya..
    - vay bilmem ne.. nasıl çıkarsın dışarı... pata küte
    .
    anlatılan bu ama hikayenin çok eksik olduğunu düşündüğüm için bekçiler hakkında yorum yapamıyorum.
    benzer hikayeler okulda şiddet başlığı altında da çok anlatılır. "derse 5 dakika geç kaldım diye öğretmen tekme tokat girişti". buna benzer hikayeyi de çok duymuşsunuzdur.
  • Navi kullanıcısına yanıt
    Evet ve bu hikayeler gerçektir burası Türkiye
  • Bekçi olma şartı; 167 cm ve üstü boya sahip olmak.

    Başka yok. Ne bekliyorsunuz. Alıp 40 gün eğitim verip dışarı salıyorlar. İyi niyetli olanları tenzih ederim, kaliteli insanlara da rastladım ben.

    Polislik, bekçlik, asker. Kendi alanında iş bulamayan kişilerin yaptığı işe dönüştü. Bi radyoloji teknikeri arkadaşım polis, bi istanbul üni. radyo tv ve sinama mezunu arkadaşım subay, 1 tane işsiz arkaşta bekçi oldu. Vallahi yalan yok bende girdim sınavlara. Bekçilikte 2mm (cm değil dikkat milimetre) ile boydan elediler. Geçseydim yüksek ihtimal bende bekçiydim o dönem alım çoktu. Polislikte de şansımı denedim. Boydan geçip sporda kaldım. Son 2 gün kala parkuru zorlaştırıp süreleri aynı tuttular. 2 saniye ile elendim orada da. Yok çünkü kendi mesleğimde (Radyoloji Teknikeri) iş yok.

    Şansıma bir kaç ay önce buldum mezun olduğum üniversitenin hastanesinde. İş görüşmesinde maaş beklentin ne dediler. Yeni başladığım için çok yüksek beklentim yok. 2500 civarı diye düşünüyorum dedim. Asgari ücret veriyoruz biz dedi. Yemek yemekhanede.(Leş yemekler.) Yol, prim falanyok. Ananın adının anlamı nedir diye soramadım. Satış danışmanı olarak LCW'de çalışıyordum. Asgari ücret+prim+yemek kartı ile 3000 küsür alıyorsun çünkü. 10 sene önce 3000 lira maaş alınan meslekte, mezun fazlalığından köpek gibi çalışmaya razı insanlar yüzünden maaşlar inanılmaz düşümüş. 1500 liraya çalışan var şaka yapmıyorum. Sırf iş öğreneyim diye. artık asgari ücretin çok altına çalışıyorlar.

    Malumunuz pandemi döneminde ağzımıza ediliyor. Radyolojik tanılar ile covid tespit ediliyor. Dolayısıyla tüm virüs taşıayan herkes önce bizim elimizden geçiyor. Çıkarken bizim elimizden çıkıyor. Ama ne oluyor biliyor musunuz? Hastane bizi sağlık çalışanı olarak bile göstermiyor. İETT ye kart başvurusu yapıyoruz sağlık bakanlığına bağlı değilsiniz diyor. Hastaneyi arıyoruz takan eden yok. Aracı yoluyla bize haber yolluyorlar bizi taciz etmeyi bıraksınlar artık diye. En son birine ulaştık, beni aşan bir durum diyor, sebebini söylemem yasak diyor. Sever misin sabaha mı bırakırsın?

    Bir de şu durum var. Yapabildiklerini kısa çalışma ödeneğine bağlamışlar. Normal şekilde getiirip kısa çalışıyor göstererek parayı devlete ödetiyorlar. Ona rağmen eksik ve geç şekilde maaş yatırıyorlar. Yapamadıklarına da ücretsiz izin, yıllık izin falan yazmışlar. İzne falan çıkan yok ha. Maksat para koparmak. Kiminin 300 kiminin 1000 lirasına çöktüler resmen.


    Uzunca yazı oldu ama içimi döktüm, rahatladım. Şikayet etmedik yer, vermediğimi dilekçe kalmadı ses seda yok. Bakalım sonumuz hayrola. Ek olarka bu hastane öyle köşebaşı bir hastane değil. Reisimizin sultanının ortağı olduğu söylentilerinin cirit attığı bir hastene. Anlamışsınızdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berlin93 -- 23 Mayıs 2020; 16:48:44 >
  • Yeni Yasa tasarisinda Bekcilere ek gorevler veriliyor.

    Arac durdurma da var
  • Cem kullanıcısına yanıt
    Polislerin eğitimi 6 ay komiserlerinde 9 ay ile 1 yıl arasında değişiyor.
    Ayrıca yukarıdaki olay bahsedildiği gibi değil.
  • her zaman söylediğim şeyi tekrar söylüyorum: piyasada psikopat, tinerci, ayyaş, berduş kalmadı hemen hepsi ya uzman çavuş yada bekçi oldu.( tabi ki tenzih edeceğimiz kişiler vardır)
  • Navi kullanıcısına yanıt
    Yalan zaten emin ol
  • SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLDUĞU GÜN ÇÖPÜ DÖKMEK İÇİN SOKAĞA İNEN yazısından sonrasını okumadım.

    Bir kural var. Sokağa çıkmak YASAK, çöp dökmek şunu yapmak bi kafayı çıkarmak gibi eylemlerle neden zorluyorsunuz ?

    YASAK işte ya senin benim onun bunun sağlığı için yasak.

    Uyucaksınız yasaklara uymayanların cezası kanunlarla bellidir.

    Bekçi kanun uygulayıcılar arasında bu adamda sen ne sebep olursa olsun sokaktaysan cezanı yazıcak itiraz etmeden alıp evine dönüceksin yani bu bu kadar açık.

    Kimse durup dururken kimseye saldırmaz kimse kusura bakmasında bekçi çocuğa soracak sonra saldırıcak ?

    Bizde buna inanıcaz ? Ha siz inanmışsınız seviyenize saygım var ama at gözlükleriyle bakmaya gerek yok.

    Olayı bilmiyoruz ben bekçileri savunmuyorum orada değildim belli ki yazılanlarda muhalefet gözüyle yazılmış.

    Ama şu bir gerçek ki olay tam olarak yansıtıldığını düşünmüyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.