Şimdi Ara

Ankara-Antalya hangi güzergah? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
3
Favori
235.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ankara Polatlı Afyon Sandıklı Keçiborlu Burdur yolu oldukça güzel..Antalya Merkez ve kemer için en uygun yol..Ancak harita uygulamalarında en kısa yol görünen Akşehir Eğirdir yolunu ben de merak ediyorum bu yol hakkında bilgisi olan yok mu?
  • parthenia74 P kullanıcısına yanıt
    Bu dediğiniz yol ; güzel manzaralı fakat virajlı.Benim dediğim 10 sene önce falan.Belki duzeltmislerdir:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: parthenia74

    Ankara Polatlı Afyon Sandıklı Keçiborlu Burdur yolu oldukça güzel..Antalya Merkez ve kemer için en uygun yol..Ancak harita uygulamalarında en kısa yol görünen Akşehir Eğirdir yolunu ben de merak ediyorum bu yol hakkında bilgisi olan yok mu?

    Manzarası güzel ancak alternatiflere göre en tehlikeli ve konforsuz yol. Isparta'dan yola çıkıp Konya'ya gidiliyorsa ancak o zaman tercih edilmeli bence. Ankara-Antalya için çok mantıksız olur.
  • Polatlı afyon sandıklı Keçiborlu burdur yolu oldukça güzel, bu hafta içinde Konya Antalya Ankara arası işim gereği 3 defa gittim, en virajsız, hıza en müsait ve duble yol yukarıda saydığım yol, yok 80 -90 gideceğim, manzara filan diyorsanız 1. Seydişehir, 2. Beyşehir yollarıdır.
  • Kesinlikle afyon burdur antalya tamamen duble yol ve akici..
    Konya uzeri cok yorar soforude arabayida yorar..
  • Neden Konya yolu yorar?
  • Ankaradan Antalyaya Konya 2015 ve Isparta 2016 uzerinden gittim.Konya yolu Seydisehir e kadar rahat.Konya cevre yolundan sehir icine bulasmadan geciyorsunuz.Seydisehirden sonra tırmanma bolumu Akseki civarindan sonrada inis bolumu var.Yol kalitesi genisligi fena degil soguk asfalt genelde bir kac viraj disinda cok yorucu denilemez.Aracıniz cok eski degilse sizde arabanizda fazla yorulmazsiniz.Bu guzergah Alanya tarafina gidenler icin uygun.Isparta guzergahi yol kalitesi ve genisligi olarak daha iyi durumda. sicak asfalt ve bolunmus yol.Dezavantaji Isparta merkezine giriyorsunuz daha fazla ilce gectiginiz icin ışık daha cok.Isparta sonrası 3 tünel gecisi mumkun oldugundan tırmanma yapmiyorsunuz gibi bir sey.Zorlayan viraj yok.Eski araclar icin bence uygun yol burasi.Antalya merkez ve Kemer yonu icin uygun.Deneyimi olmayan arkadaslar araclarinin durumuna gore karar versin bence.Yolunuz acik olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinannatr

    Ankaradan Antalyaya Konya 2015 ve Isparta 2016 uzerinden gittim.Konya yolu Seydisehir e kadar rahat.Konya cevre yolundan sehir icine bulasmadan geciyorsunuz.Seydisehirden sonra tırmanma bolumu Akseki civarindan sonrada inis bolumu var.Yol kalitesi genisligi fena degil soguk asfalt genelde bir kac viraj disinda cok yorucu denilemez.Aracıniz cok eski degilse sizde arabanizda fazla yorulmazsiniz.Bu guzergah Alanya tarafina gidenler icin uygun.Isparta guzergahi yol kalitesi ve genisligi olarak daha iyi durumda. sicak asfalt ve bolunmus yol.Dezavantaji Isparta merkezine giriyorsunuz daha fazla ilce gectiginiz icin ışık daha cok.Isparta sonrası 3 tünel gecisi mumkun oldugundan tırmanma yapmiyorsunuz gibi bir sey.Zorlayan viraj yok.Eski araclar icin bence uygun yol burasi.Antalya merkez ve Kemer yonu icin uygun.Deneyimi olmayan arkadaslar araclarinin durumuna gore karar versin bence.Yolunuz acik olsun.
    Ankra Antalya arasına genelde Konya üzerinden gidip gelirdim. Ancak artık bu yoldan çok sıkıldım. Ankara Kulu kavşağı arası perişan olmuş kamyonlardan. Soldan normal gidiyosunuz önünüzde kamyonlardan bir kuyruk, birden kamyonun biri önünüze atlıyo yavaş yavaş sollama yapıyo hadi onu geçtim ani frenaj yapmak zorunda kalıyosunuz. Sonra Antalyaya yaklaşınca son 1-1.5 saat toroslar,virajlı iniş-çıkışlı dağ yolu başlıyo. Tam enerjiniz bitince aşırı konsantrasyon gerektiren bir bölüm başlıyo. Bu sene Kundu tarafına gideceğiz. Ankara afyon Sandıklı Burdur yolunu kullanacağım inşallah.

    Bu yolla ilgili bir sorun bilen söylesin lütfen.

    Bir de yeri burası değil ama ; sabah kahvaltı-çay muhakkak. 1 saat sonra bir hazır-soğuk kahve içiyorum. Arada mola. Moladan 1 saat sonra falan hani yolculuğun son 2 saatine falan girerken bir adet de enerji içeceği içiyorum baya dinçlik veriyo. Tabii bu önerim benim gibi 40 yaş üzeri ve kalp problemi olmayan arkadaşlarımız için geçerli.

    Güncelleme: Afyon Afium AVM civarında trafik felç olmuş şeklinde haberler geliyor. Sabah Yandex maps trafikden bakıp karar vereyim bari...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doritoch -- 10 Eylül 2016; 19:31:43 >




  • Merhaba son zamanlarda giden varsa şuan en uygun güzergah neresidir acaba. Ankara merkezden antalya merkeze gidilecek...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ax

    Merhaba son zamanlarda giden varsa şuan en uygun güzergah neresidir acaba. Ankara merkezden antalya merkeze gidilecek...

    Yaklaşık 2 hafta önce gittim. güzergah olarak sivrihisar-afyon-sandıklı-burdur-antalya'yı kullandım. Yolda öyle aman aman bir problem görünmüyor. Afyon merkezi geçmek biraz zaman alabiliyor trafik yoğunluğuna göre, bir de antalya'ya yaklaşırken dal-çık ve köprü çalışmaları var kısım kısım. Orada da çok fazla zaman kaybetmezsiniz. İyi yolculuklar dilerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: changa


    quote:

    Orijinalden alıntı: ax

    Merhaba son zamanlarda giden varsa şuan en uygun güzergah neresidir acaba. Ankara merkezden antalya merkeze gidilecek...

    Yaklaşık 2 hafta önce gittim. güzergah olarak sivrihisar-afyon-sandıklı-burdur-antalya'yı kullandım. Yolda öyle aman aman bir problem görünmüyor. Afyon merkezi geçmek biraz zaman alabiliyor trafik yoğunluğuna göre, bir de antalya'ya yaklaşırken dal-çık ve köprü çalışmaları var kısım kısım. Orada da çok fazla zaman kaybetmezsiniz. İyi yolculuklar dilerim.

    Teşekkürler...
  • Ankara-Antalya (Side) arası Konya yolu hariç Eskişehir-Isparta diye devam edilse gidilir mi? Google ve Yandex Haritalar o yolu göstermiyor bile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: parthenia74

    Ankara Polatlı Afyon Sandıklı Keçiborlu Burdur yolu oldukça güzel..Antalya Merkez ve kemer için en uygun yol..Ancak harita uygulamalarında en kısa yol görünen Akşehir Eğirdir yolunu ben de merak ediyorum bu yol hakkında bilgisi olan yok mu?
    Merhabalar, Ahşehir yolu eğirdire çıkar su an yol yapılmış durumda güzel tabi battı çıktısı çok dikkatli gitmelisiniz en düz yollardan biri olmakla birlikle emirdağ bozdurmuş belli eğirdir rotasınıda tercih edebilirsiniz.
  • Daha önce hiç Konya'dan gitmedik. Bakalım bu sene Side'ye nereden ve nasıl gideceğiz? Herhalde rotadan şaşmayız..
  • Az once ankara-polatli-yunak-aksehir-egirdir-antalya guzergahinda antalyaya geldim.toplam 7 saat surdu konya akseki rotasina gore 100 afyon isparta rotasina gore 50 km kisa lakin konya akseki rotasindaki virajlari dahi ebere bilirken ben bu yolda rahat edemedim.resmen labirent gibi bi yanlis girsen tum ettigin tasarrufu ve zamani kaybedebilirsiniz.polatliya kadar yol guzel polatli yunak aksehir fena degil aksehir egirdir egirdire dogru sollamada sikinti kamyon arkasinda takilip kalabilirsiniz.Egirdir Antalya atasinda 40 kmlik bir bolum varki yola birakin iki arabayi tek araba zor sigan yerler var yakit tasarrufu ettimmi onuda acikcasi bilmiyorum 40 km lik bolumde 40 en fazla saatte 50 km hiza ulasilabiliyor fren gaz geliyosun bu yolu kullanacaklara tavsiyem sabah ankaradan erken cikacaksiniz ve zaman sikintiniz yoksa doga harikalari icinde bi yolculuk olabilir ben gece gectigim icin korku filmi oldu.tecrubelerim bundan ibaret.
  • Bu sabaha karşı Antalya'dan Ankara'ya geldim. Burdur'dan Polatlı'ya kadar 170 ile geldim. Yollar pırıl pırıl. Yağ gibi. İlk defa bozuk yolla Polatlı'da karşılaştım. Hava aydınlandığı için radar olabilir diye normal hıza düştüm.

    Bu güzergahta kulllanılması gereken tek güzergah Ankara - Afyon üzeridir. D ile değil E ile başlayan yollar tercih edilmeli zaten.
  • Merhabalar,

    Daha önceden hiç arabayla bu yolu gitmedim, ama google maps'ten rota çıkardığımda bana iki seçenek sundu, birisi "Polatlı - Yunak - Akşehir" ki bu yolu 3 sene önce motorla geçmiştim beyşehire kadar. Keyifli bir motor yolculuğuydu, gündüz doğa manzarası ile gidilebilir. Ama yolları çok güzel değildi o zaman. Öteki de Afyona gider gibi yapıp bir yerde Bolvadin diye bir beldeye sapıyor. Afyon - Sandıklı - Burdur rotasını hiç göstermiyor bile.

     Ankara-Antalya hangi güzergah?

    Yandex haritalarda ise daha çok rota seçenekleri mevcut, yine Bolvadin'e sapıyor ama sonra Dinara çıkıp devam ediyor. Bu rota daha güvenilir geldi. Ama dediğim gibi Bolvadin'e sapan kimseyi duymadım. Bilgisi olan var mı?

     Ankara-Antalya hangi güzergah?




  • Ankara-Antalya ya da tam tersi güzergahta gideceklere tavsiyem, Ankara-Afyon-Keçiborlu-Burdur-Antalya güzergahını tercih etmeleri. Sivrihisara bağlanan yolda dönüş güzergahındaki kısa bir bölüm hariç yol gayet güzel ve sakindi. Aralık ayında Polatlı Ankara arasındaki yol gerçekten berbattı. O zamandan beri epeyce çalışmışlar belli. Gidiş güzergahını tamamen düzeltmişler sadece Ankaraya dönüite bozuk bi bölüm kalmış, çalışmalar da hala devam ediyor.



    Bir de Burdura varmadan yol kenarında sebze meyve satan bi teyzeden alışveriş yaptık. Hayatımda ilk defa yol kenarından alışveriş yaptım, tarzım değildir hiç bu yüzden aldığım şeylerden fazla fazla almadım ve şu anda çok pişmanım. Teyzenin ürünleri muaazzam lezzetliymiş. Hele yumurtalar... Sanırım son 20 yılda yediğim en lezzetli yumurtaydı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeanne dArc

    Ankara-Antalya ya da tam tersi güzergahta gideceklere tavsiyem, Ankara-Afyon-Keçiborlu-Burdur-Antalya güzergahını tercih etmeleri. Sivrihisara bağlanan yolda dönüş güzergahındaki kısa bir bölüm hariç yol gayet güzel ve sakindi. Aralık ayında Polatlı Ankara arasındaki yol gerçekten berbattı. O zamandan beri epeyce çalışmışlar belli. Gidiş güzergahını tamamen düzeltmişler sadece Ankaraya dönüite bozuk bi bölüm kalmış, çalışmalar da hala devam ediyor.



    Bir de Burdura varmadan yol kenarında sebze meyve satan bi teyzeden alışveriş yaptık. Hayatımda ilk defa yol kenarından alışveriş yaptım, tarzım değildir hiç bu yüzden aldığım şeylerden fazla fazla almadım ve şu anda çok pişmanım. Teyzenin ürünleri muaazzam lezzetliymiş. Hele yumurtalar... Sanırım son 20 yılda yediğim en lezzetli yumurtaydı
    Kemer dönüşü ben de yol üzerinde (Burdur'un bir yeriydi) kurulmuş küçük pazar gibi bir cepten sebze v.s. aldım. Köy mahsulüdür, lezzetli olur dedim ama boşa yük etmişim. Kapımızın önüne kadar Ankara-Çubuk'tan gelen sebzelerin yanında ne bir lezzeti vardı ne de kalitesi. Bir daha yol üzerinden bir şey almam herhalde.

    Ama dediğiniz gibi yol güzel, tamamen bölünmüş, sadece Polatlıdaki bozuk kısmı 2 senedir yapamadılar o kadar.




  • Kış şartlarında hangi rota tercih edilmeli ? Araç 5 kişi + yarı bagaj olacak. Aracım atmosferik en az yokuşlu ve bir nebze hız yapabileceğim (120-140) yolu tercih etmek istiyorum. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.