Şimdi Ara

ANKA 3 için 2026 yılında 50’nin üzerinde sipariş bekleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ANKA 3 için 2026 yılında 50’nin üzerinde sipariş bekleniyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), hem savaş uçağı hem de eğitim, insansız hava aracı ve helikopter projelerinde kritik aşamaları geride bırakmaya hazırlanıyor. TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu’nun paylaştığı bilgiler, endüstride tempolu bir sürecin yaşanacağını ortaya koyuyor.

ANKA 3 için tasarım tamamlandı

İnsansız savaş uçağı ANKA 3’te testlerin şu an için tek prototip üzerinden devam ettiğini aktaran Demiroğlu, son dönemde yapılan yeni tasarım ve analizlerle platformun güncellendiğini söyledi. Yaklaşık iki ay önce kritik tasarım aşamasının tamamlandığını ve tasarımın dondurularak üretime geçildiğini belirten Demiroğlu, bu yıl içinde iki yeni prototipin daha üretileceğini açıkladı. Seri üretim çalışmalarının da bu yeni tasarım temel alınarak başlatıldığını ifade etti.

Ayrıca Bkz.Milli muharip uçak KAAN’ın teslimatı 2029’da başlayacak

ANKA 3’e uluslararası ilginin dikkat çekici seviyede olduğunu vurgulayan Demiroğlu, birçok ülkeden ortak üretim ve birlikte geliştirme teklifleri aldıklarını söyledi. Türk Hava Kuvvetleri için bu yıl 50’nin üzerinde sipariş beklendiğini belirten Demiroğlu, bu adımın ardından ANKA 3ün de HÜRJET’e benzer şekilde geniş bir üretim ve kullanım sürecine gireceğini ifade etti. Platformda kullanılan Ukrayna menşeli motorda şu an için bir sorun görülmediğini de aktaran Demiroğlu, ihtiyaç halinde yerli TF-6000 motorunun da devreye alınabileceğini sözlerine ekledi.

Demiroğlu, "İhtiyaçlara bakarak 2 motorlu olmasına ihtiyaç var mıdır yok mudur tartışacağız. Bütün eforumuzu ANKA 3'ün seri üretimine ayırmış durumdayız." ifadelerini kullandı.

HÜRJET’te aylık üretim hedefi 3

HÜRJET projesinde ise dört prototipin yanı sıra Türk Hava Kuvvetleri için 12 uçağın üretim aşamasında olduğu bilgisi paylaşıldı. Demiroğlu, bu noktada artık seri üretim sürecine girildiğini ifade ederken İspanya’nın projeye dahil olmasının ve Türk Hava Kuvvetleri ile Deniz Kuvvetleri’nden gelmesi beklenen yeni siparişlerin üretim hazırlıklarını daha da hızlandırdığını belirtti. Hedeflerinin kısa vadede ayda iki, ardından ayda üç HÜRJET üretimine ulaşmak olduğunu kaydetti.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/turkiyenin-milli-kanatlari-icin-2026da-yogun-mesai-harcanacak/3809241

• Anka-3'teki motor Ukrayna menşeili ve AfterBurner desteklemeyen bir motor. Ambargo olsa bile TF6000'in bitmesine çok kalmadı, o devreye girebilir yani.

Hürjet'teki F404-104 motorunun onayı çıktı ama ileride yapılacak olan taarruz ve Navalize varyantlarda ABD sorun çıkarır mı bilmiyorum.

Altay'da şu an sorun yok, bundan sonra da olmayacak. Kore motoru bitene kadar onunla teslim, sonrası BMC motora ait. BMC motorun da pek bi' şeyi kalmadı ama diğer önemli nokta olan transmisyon testleri devam ediyor. Özetle Altay'da bundan sonra sorun çıkmaz :)

TF6000'den öncesi yok çünkü genel olarak daha düşüğüne gerek yok. Geçen sene test sırasında 3700 lb'ye ulaşıldığı açıklanmıştı, prototip üzerinde. Kurumun başındaki beni ilgilendirmiyor, GE gibi oyunculardan sipariş alabiliyor mu = evet. Güncel olarak T-70'in motorunu burada üretebiliyor mu = evet, ben buna bakarım.

TB-3 modeli mesela PD-170 ile değil, PD-200 motoru ile uçuyor.

Altay'ın yılan hikayesine döndüğü zaten doğru ama şu an sorun yok diyorum. Ha Altay'dan önce de BMC Vuran zırhlı araçlarında yerli motor kullanılıyor, bunu belirteyim.

Ayrıca Altay'ın teslimat takvimi belli iken bana neden soruyorsunuz? Bu sene 11 adet teslim edilecek, ha dediğiniz gibi bir tarihte sarkma olursa eleştirimizi yaparız ama bu sefer sanmıyorum.

• İspanya'nın bizim uçağımız olan Hürjet için bizden daha fazla sipariş vermiş olması çok absürt... Zamanla umarım bize üretilecek Hürjet sayısı da artar.

• motooor-motoor diyenlerin tansiyonu düştü yine:https://forum.donanimhaber.com/bayraktar-sihanin-motoru-yerli-degil--146133650

• Surface Area S kullanıcısına yanıt

Bizde hiç yok ki. Sıfır. Bu haber daha önce defalarca çıktı hepsi teslim edilecek -cak -cuk. Ortada bişey yok. Var olan Altay'ı 10 sene yaptırmadılar(hoş hala yok) ona dönmez inşallah

Anka-3'teki motor Ukrayna menşeili ve AfterBurner desteklemeyen bir motor. Ambargo olsa bile TF6000'in bitmesine çok kalmadı, o devreye girebilir yani.

Hürjet'teki F404-104 motorunun onayı çıktı ama ileride yapılacak olan taarruz ve Navalize varyantlarda ABD sorun çıkarır mı bilmiyorum.

Altay'da şu an sorun yok, bundan sonra da olmayacak. Kore motoru bitene kadar onunla teslim, sonrası BMC motora ait. BMC motorun da pek bi' şeyi kalmadı ama diğer önemli nokta olan transmisyon testleri devam ediyor. Özetle Altay'da bundan sonra sorun çıkmaz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

TF 6000 'den önce yapılan başka bir turbo prop/jet motoru var mı? Bir anda TF 6000 mi yapılacak? Kuruma her türlü destek veriliyor ve çok tecrübeli. Başında da 12 senedir aynı şahıs var çıktı ne var? Pd170 piston dizel. Başka bişey yok. Bişey yapacak olsalar şimdiye ortaya çıkardı. Orda kimlerin alınıp ne yapıldığını biliyor herkes. İş miş çıkmaz ordan. (Klasik cvp "yapılıyo şindi")

Altay'da bahsettikleriniz gazetede yazanlar ama gazetede yazanlara bakarsanız biz 2019'da Katar'a yerli ve milli motorla satıyorduk. Kaporasını almıştık filan. Ondan önce 2015'te teslim diye de haberler var.

BMC motor hikayesi TF 6000'le aynı. Senin yapıp kullandığın bir motor var mı? KAç tane kullandın? Şimdi birden bire mbt motoru mu yapacaksın? Var işte 10 yıldır aynı haber.

Hadi onu bırak tankın birim maliyeti nedir? Kaç yılda kaç tane üretilecek? Kaçı teslim edildi? (Yapılıyo şindi)

• ufo U kullanıcısına yanıt

TF6000'den öncesi yok çünkü genel olarak daha düşüğüne gerek yok. Geçen sene test sırasında 3700 lb'ye ulaşıldığı açıklanmıştı, prototip üzerinde. Kurumun başındaki beni ilgilendirmiyor, GE gibi oyunculardan sipariş alabiliyor mu = evet. Güncel olarak T-70'in motorunu burada üretebiliyor mu = evet, ben buna bakarım.

TB-3 modeli mesela PD-170 ile değil, PD-200 motoru ile uçuyor.

Altay'ın yılan hikayesine döndüğü zaten doğru ama şu an sorun yok diyorum. Ha Altay'dan önce de BMC Vuran zırhlı araçlarında yerli motor kullanılıyor, bunu belirteyim.

Ayrıca Altay'ın teslimat takvimi belli iken bana neden soruyorsunuz? Bu sene 11 adet teslim edilecek, ha dediğiniz gibi bir tarihte sarkma olursa eleştirimizi yaparız ama bu sefer sanmıyorum.

• Türkiyenin şuan en büyük sorunu seri üretimi çok yavaş, elinde şuan binlerce hazır hürjet olsa pazar sorunu yok

• Asya71 A kullanıcısına yanıt
    Çikolata mı bu bin tane üretiliyo?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam xiaomi yapabiliyorsa demekki yapılabilir, önemli olan o hızda üretim bandını kurmak, sonuçta asml nin ürettiği bi döküm makinası kadar zor olamaz

Hocam bende biliyorum xiaominin uçak üretmediğini, kastettiğim 1 yılda araç fabrikasını kurup 400 bin araç üretmesi, yani hızını kastettim, ama sen bunu anlayamayacak kadar malsın, ülkemizin sorunu bu okumuyor

Sipariş olmadan neyi üretecek peki bu hürjet. Çindeki üretim kapasitesiyle Türkiyedeki hürjeti üretme kapasitesi nasıl aynı olabilir? ki xiaominin ürettiği elektrikli otomobil şuan en kolay seri üretim modeli.

Daha hala konuşuyon. Üretip kenara koyulcak bir şey değil hürjet veya f35. Market reyonunda bekletilmiyo

Hocam şuan türkiyenin elinde kullanabileceği doğru düzgün uçağı yok, afrika pazarı henüz açılmadı bile, endonezya, malezya, pakistan, azerbaycan, adamların mebur uçak alması lazım, kimsede kalkıp abd ye bi uçak için 100 milyon dolar vermek istemezde veremezde zaten, hürjet her ülkeye lazım bi uçak yapısı itibariyle, araç üretmek kolay diyorsun bak bakalım togg 80 bin aracı kaçsenede üretebilmiş

Hocam karşılaştırmak kimin haddine , togg gücünü devletten alan 7 yıllık bi marka, diğeriyse yeni kurulan, togg un 4 katı üretim yapan kıytırık bi marka

• Surface Area S kullanıcısına yanıt
    eğitim uçağımız olduğu için olmasın o. senin mantıkla hiç yoksa pilotlarımız saksıda yetişti

• Muhalif kardeşlerimin saçma sapan yorumlarını okumaya geldim...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.