Şimdi Ara

ANKA-2 AKSUNGUR gökyüzü ile buluştu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) tarafından ANKA İnsansız Hava Aracı (İHA) projesinden elde edilen tecrübelerle geliştirilen AKSUNGUR Yüksek Faydalı Yük Kapasiteli İnsansız Hava Aracı, 20 Mart’ta ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Otomatik iniş ve kalkış özelliği kullanılarak yapılan ilk uçuş esnasında 4 saat 20 dakika hava kalan AKSUNGUR, 40.000ft irtifaya kadar görev yapabilecek. Türk Motor Sanayii A.Ş (TEI) tarafından geliştirilen iki adet PD-170 milli turbodizel motoruna sahip olan AKSUNGUR, taarruz ve görüntü istihbaratının yanı sıra sinyal istihbaratı (SIGINT) görevini de yerine getirebilecektir.
    mk81 ve mk82 taşıyabilecek çok gelişmiş radar ve elektronik sistemler taşıyacak hayırlı olsun
    Teknik Özellikleri
    Görev İrtifası: 25.000ft / 40.000ft (Azami)
    Uçuş Süresi: 24 saat
    Faydalı Yük Kapasitesi: 700kg
    Motor: 2x TEI PD-170
    Mühimmat Tipleri:

L-UMTAS
    MAM-L/C
    MK-81/82
    HGK
    LGK
    KGK
    TEBER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phoebe. -- 21 Mart 2019; 14:14:42 >

• her seçim öncesi yeni ve yerli bir şeyler ürettiğimizin haberleri servis ediliyor. demekki her 3 ayda bir seçime gitsek Türkiye dünyanın yeni süper gücü olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 21 Mart 2019; 14:44:5 >
  • SAVUNMA sanayiinde DEVRİM yabdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

her seçim öncesi yeni ve yerli bir şeyler ürettiğimizin haberleri servis ediliyor. demekki her 3 ayda bir seçime gitsek Türkiye dünyanın yeni süper gücü olur
    Seçim ne alaka aslında haklılık payıda var bizimkiler sıkışmadan iş yapmazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phoebe. -- 21 Mart 2019; 14:52:57 >

• quote:

her seçim öncesi yeni ve yerli bir şeyler ürettiğimizin haberleri servis ediliyor. demekki her 3 ayda bir seçime gitsek Türkiye dünyanın yeni süper gücü olur
    Seçim olmadığında da bu haberler yapılıyor ama siz o konulara uğrayamıyorsunuz seçim zamanı "seçim var ondan yapılıyor ehü ehü" demeye geliyorsunuz.

• Artık hedef daha büyük değil, yapay zeka ve gizlilik üzerine olmalı. Gerçi o konuda çalışıyorlardır belki ama doğal olarak haberimiz olmayacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

Artık hedef daha büyük değil, yapay zeka ve gizlilik üzerine olmalı. Gerçi o konuda çalışıyorlardır belki ama doğal olarak haberimiz olmayacak
    Zaten en büyük özelliği yapay zekaya sahip olması hocam AKSUNGUR yapay zeka ile donatılmıştır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sorma haftada 5 yeni silah yapiyoruz secim sayesinde

Sonra envantere bakıyorsun gelisme yok

Askere bakiyorsun elinde g3

Tsk butcesi 8.4 milyar dolarcik

Nereye gidiyor bu kadar silah acaba yav

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Sorma haftada 5 yeni silah yapiyoruz secim sayesinde

Sonra envantere bakıyorsun gelisme yok

Askere bakiyorsun elinde g3

Tsk butcesi 8.4 milyar dolarcik

Nereye gidiyor bu kadar silah acaba yav

Alıntıları Göster
    kudurrrr

• quote:

Orijinalden alıntı: Phoebe.

kudurrrr

Alıntıları Göster
    Kuduruyorum 2 mesajli maasli kardesim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle konular açmayın kör muhalifler hasetinden çatlayacak şimdi

• Phoebe. P kullanıcısına yanıt
    Otomatik iniş ve kalkıştan bahsediyorsanız, benim kastettiğim yapay zeka desteği ne yazık ki o değil. Benim bahsettiğim bazı durumlarda operatöre gereksinim duymadan otonom karar alabilmesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

Otomatik iniş ve kalkıştan bahsediyorsanız, benim kastettiğim yapay zeka desteği ne yazık ki o değil. Benim bahsettiğim bazı durumlarda operatöre gereksinim duymadan otonom karar alabilmesi.
    Otomatik iniş kalkıştan bahsetmiyorum bir network üzerinden komta istasyonları ve diyer sistemler ile saniyeler içinde haberleşme ağından bahsediyorum oto kalkış inişte buna dahil tabi
  • up
  • quote:

Otomatik iniş kalkıştan bahsetmiyorum bir network üzerinden komta istasyonları ve diyer sistemler ile saniyeler içinde haberleşme ağından bahsediyorum oto kalkış inişte buna dahil tabi

Alıntıları Göster
    Yapay zeka nedir tam olarak fikriniz var mi?
    "Komta istasyonu" ve "diyer sistemler"den kastiniz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bestanealtcizgi

Yapay zeka nedir tam olarak fikriniz var mi?
    "Komta istasyonu" ve "diyer sistemler"den kastiniz nedir?

Alıntıları Göster
    vaaaaay yakaladın beni köşeye sıkıştırdın
  • "Yapay zeka, uçağın üzerinde bir bilgisayar içerisinde yapay zeka yazılımıyla uçuş halindeyken çevresini algılama, yer gök ayrımını yapma, objeleri, ağaç, insan, araç ayrımını yapma dolayısıyla etrafının durumsal farkındalığını oluşturma gibi
  • quote:

vaaaaay yakaladın beni köşeye sıkıştırdın

Alıntıları Göster
    Estafurullah, benim oyle bir niyetim yok.
    Sadece basit 2 soru sordum, neden koseye sikismis hissettiniz?
  • quote:

"Yapay zeka, uçağın üzerinde bir bilgisayar içerisinde yapay zeka yazılımıyla uçuş halindeyken çevresini algılama, yer gök ayrımını yapma, objeleri, ağaç, insan, araç ayrımını yapma dolayısıyla etrafının durumsal farkındalığını oluşturma gibi
    Cevre argilama, goruntu isleme, farkindalik olusturma vs. bunlar yapay zeka mi?
    Tekrar sorayim, yapay zekanin ne oldugunu bildiginizden emin misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bestanealtcizgi

Estafurullah, benim oyle bir niyetim yok.
    Sadece basit 2 soru sordum, neden koseye sikismis hissettiniz?

Alıntıları Göster
    değilmi ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.