Şimdi Ara

Anıtkabir ile iligili soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anıtkabiri neden Anıttepeye yapmıslar bilen var mı ya da Anıttepe olmayabilir neden Ankaranın o bolgesine yapılmıs bilen var mı acaba ?

• o değilde bişey duydum atatürkün naaşı güvenlik onlemleri nedeniyle anıtkabirde barındırılmazmış yerini de genelkurmay bakanı bilirmiş anıtkabirdeki sadece ülkenin tüm şehirlerinden alınan toprak orneklerinin karışımıymış doğruluğu varmıdır acaba bana mantıklı gelidede
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rob Trujillo

o değilde bişey duydum atatürkün naaşı güvenlik onlemleri nedeniyle anıtkabirde barındırılmazmış yerini de genelkurmay bakanı bilirmiş anıtkabirdeki sadece ülkenin tüm şehirlerinden alınan toprak orneklerinin karışımıymış doğruluğu varmıdır acaba bana mantıklı gelidede

üstteki soruyu bilmiyorum ama senin dediğin öyle değil anıt kabirin yapılma sürecinde Atamızın naaşı farklı bir yerdeydi ama neresi olduğunu hatırlamıyorum ozaman için geçerliydi şu anda'' Atatürk'ün naaşı, mozolenin zemin katında doğrudan doğruya toprağa kazılmış bir mezarda bulunmaktadır. Mozolenin birinci katı olan şeref holündeki sembolik lahit taşının tam altında bulunur '' diye bir bilgi buldum internette
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkan_seko

Anıtkabiri neden Anıttepeye yapmıslar bilen var mı ya da Anıttepe olmayabilir neden Ankaranın o bolgesine yapılmıs bilen var mı acaba ?

Atatürk'ün vasiyeti var diye biliyorum kabirinin o bölgede olması için.
  • Atatürk mumyalandı mı?,yani diyelim ki(imkansız gibi olsada)açıldı (açılması imkansız gibi olsada)yüzünün görülme ihtimali var mıdır?

evet biraz fantastik oldu
  • dostum etlik ile dikmen arasına bir yay çizilecek olursa(yani hilal)anıtkabirin olduğu yerde tam yıldızın olduğu yere denk geliyor...aynı zamanda yüksekte olduğu için memn her taraftan rahatlıkla görünebiliyor....
  • Atatürk zamanında o tepeden Ankara'ya bakarken manzaranın ve tepenin güzelliğinden çok etkilenmiş ve bu yüzden Anıtkabir oraya yapılmış diye biliyorum ben.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    siber suclar ile ilgili bir soru
    3 yıl önce açıldı
    röle ile ilgili kısa bir soru
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rob Trujillo
    Atatürk'ün naaşı Anıtkabir yapılana kadar etnografya müzesinde tutuldu. ardından bulunduğu dinin gerekleri yerine getirilmiş bir halde Anıtkabir'deki şimdiki mozolenin altında bulunan mezar odasına defnedildi. etrafında 81 il ve kıbrıstan getirilmiş topraklar da bulunur. bu odaya giriş bir labirentle sağlanmakta bildiğim kadarıyla.

anıttepe meselesi, sade bir mezar istiyordu bildiğim kadarıyla. çok bilgim yok bu konuda. ancak Ankara'ya hakim bir tepe olduğundan bu mevki seçilmiştir.
    hatta mezar odasına girmek için ilk girilen kapının karşısında bir pencere vardır, bu pencere Ankara Kalesi ve orada dalgalaanan Türk Bayrağı'na bakar
  • @ nickimi değiştirdim

Anıtkabir'e taşınmadan önce naaşın bozulmaması için evet, ondan sonra temizlenerek toprağa verilmiştir.
  • Çok önce mozolenin altındaki bölümün fotoğraflarını görmüştüm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hashus1099

Rob Trujillo
    Atatürk'ün naaşı Anıtkabir yapılana kadar etnografya müzesinde tutuldu. ardından bulunduğu dinin gerekleri yerine getirilmiş bir halde Anıtkabir'deki şimdiki mozolenin altında bulunan mezar odasına defnedildi. etrafında 81 il ve kıbrıstan getirilmiş topraklar da bulunur. bu odaya giriş bir labirentle sağlanmakta bildiğim kadarıyla.

anıttepe meselesi, sade bir mezar istiyordu bildiğim kadarıyla. çok bilgim yok bu konuda. ancak Ankara'ya hakim bir tepe olduğundan bu mevki seçilmiştir.
    hatta mezar odasına girmek için ilk girilen kapının karşısında bir pencere vardır, bu pencere Ankara Kalesi ve orada dalgalaanan Türk Bayrağı'na bakar

bence yanlış metal fırtınayı okurkende aynı fikre kapılmıştım bi ülkeyle savaş halindeyken psikolojik savaşı tetiklemek için yapacakları ilk şey anıtkabiri yerle bir etmek ikinciside istanbulu almak olabilir sonuçta istanbul ülke için başkentten once gelir konumda anıtkabire ise diyecek zaten bişe yok ben olsam kimsenin bilmediği biyerde saklardım sonuçta telafisi olmayan bişe

• resmi var zaten

Mezar Odası
    Atatürk’ün aziz naaş’ı, Mozole’nin zemin katında doğrudan doğruya toprağa kazılmış bir mezarda bulunmaktadır. Mozole’nin birinci katı olan Şeref Holü’ndeki sembolik lahit taşının tam altında bulunan mezar odası Selçuklu ve Osmanlı türbe mimarisi tarzında sekizgen planlı olup, piramidal külahlı tavanı geometrik motifli mozaiklerle süslenmiştir. Zemin ve duvarlar siyah, beyaz, kırmızı, mermerlerle kaplanmıştır. Mezar odasının ortasında kıble yönünde kırmızı mermer sandukanın çevresinde bütün illerden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Azerbaycan’dan gönderilen toprakların konulduğu pirinç vazolar bulunmaktadır. Atatürk 10 Kasım 1938’de hayata gözlerini yummuştur. Anıtkabir’in inşaatı 1953’de tamamlanmıştır. Bu dönemde Ata’nın Aziz naaş’ı geçici olarak Etnoğrafya Müzesi’nde muhafaza edilmiştir. Muhafaza işlemi için Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Profesörleri tarafından “tahnit” işlemine tabi tutulmuştur. Bu işlemle bir çeşit kimyasal sıvı naaş’ın bozulmaması için Ata’nın vücuduna zerk edilmiştir. İşlemin hemen ardından naaş kurşundan bir tabuta konularak gül ağacından yapılmış özel bir tabuta yerleştirilmiştir. Tam 15 yıl sonra, 9 Kasım 1953’de Prof. Dr. Kamile Şevki Mutlu başkanlığındaki bir heyet tarafından tabut açılmış ve naaş’ın hiçbir şekilde bozulmadığı görülmüştür. Atatürk’ün Aziz naaş’ı İslami usullere uygun olarak Anıtkabir’deki bu mezar odasına defnedilmiştir. Mustafa Kemal’in 1926’da İzmir’deki suikast girişiminin ardından “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözü vasiyeti olarak kabul edilmiştir. Buna uygun olarak, o dönemin 67 vilayeti ile Selanik’teki Atatürk evi, Kore’deki Türk şehitliği, Kıbrıs ve Süleyman Şah’ın Mezarı’ndan gelen toprakların harmanlandığı mezara konulmuştur. Gerçekte yattığı yer İsmet İnönü’nünde söylediği gibi: “Türk milletinin Onun için aşk ve iftiharla dolu olan kahraman ve vefalı göğsüdür”.

http://www.tsk.mil.tr/anitkabir/p24.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus1099 -- 27 Aralık 2008; 19:04:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hashus1099

resmi var zaten

Mezar Odası
    Atatürk’ün aziz naaş’ı, Mozole’nin zemin katında doğrudan doğruya toprağa kazılmış bir mezarda bulunmaktadır. Mozole’nin birinci katı olan Şeref Holü’ndeki sembolik lahit taşının tam altında bulunan mezar odası Selçuklu ve Osmanlı türbe mimarisi tarzında sekizgen planlı olup, piramidal külahlı tavanı geometrik motifli mozaiklerle süslenmiştir. Zemin ve duvarlar siyah, beyaz, kırmızı, mermerlerle kaplanmıştır. Mezar odasının ortasında kıble yönünde kırmızı mermer sandukanın çevresinde bütün illerden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Azerbaycan’dan gönderilen toprakların konulduğu pirinç vazolar bulunmaktadır. Atatürk 10 Kasım 1938’de hayata gözlerini yummuştur. Anıtkabir’in inşaatı 1953’de tamamlanmıştır. Bu dönemde Ata’nın Aziz naaş’ı geçici olarak Etnoğrafya Müzesi’nde muhafaza edilmiştir. Muhafaza işlemi için Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Profesörleri tarafından “tahnit” işlemine tabi tutulmuştur. Bu işlemle bir çeşit kimyasal sıvı naaş’ın bozulmaması için Ata’nın vücuduna zerk edilmiştir. İşlemin hemen ardından naaş kurşundan bir tabuta konularak gül ağacından yapılmış özel bir tabuta yerleştirilmiştir. Tam 15 yıl sonra, 9 Kasım 1953’de Prof. Dr. Kamile Şevki Mutlu başkanlığındaki bir heyet tarafından tabut açılmış ve naaş’ın hiçbir şekilde bozulmadığı görülmüştür. Atatürk’ün Aziz naaş’ı İslami usullere uygun olarak Anıtkabir’deki bu mezar odasına defnedilmiştir. Mustafa Kemal’in 1926’da İzmir’deki suikast girişiminin ardından “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözü vasiyeti olarak kabul edilmiştir. Buna uygun olarak, o dönemin 67 vilayeti ile Selanik’teki Atatürk evi, Kore’deki Türk şehitliği, Kıbrıs ve Süleyman Şah’ın Mezarı’ndan gelen toprakların harmanlandığı mezara konulmuştur. Gerçekte yattığı yer İsmet İnönü’nünde söylediği gibi: “Türk milletinin Onun için aşk ve iftiharla dolu olan kahraman ve vefalı göğsüdür”.

Çok güzel bilgiler tşkler...Of of...Böyle biri bir daha gelir mi acaba???

• Arkadaşlar denk geldi,aşağıdaki link'i incelemenizi öneririm...

http://www.forumojen.com/forum/ataturk-kosesi/11618-ataturkun-mezarinin-acildigi-gun.html
  • Atatürk e uygulanan işlem tahnit işlemidir 15 yıl etnoğrafya müzesinde kaldığı sürece bu şekilde vücudu muhafaza edilmiştir.Ordinaryüs profesör kamile mutlu başkanlığında bir heyet tarafından anıtkabire defnedilmeden bir gün önce işlem geri alınmış ve islami usüllere uygun olarak gömülmüştür.Bu bilgiler anıtkabir komutanlığı tarafından bana verilen bilgilerdir keza askerliğimi anıtkabirde rehber olarak yaptım
  • atatürk'ün kabirini açmaya yetkisi olan tek kişinin cumhurbaşkanı olduğunu biliyorum öyle bir yetkisi var isterse acıp bakabilir..
  • simdi tam kesin bir bilgi bilen var mı ? yoksa ankaraya hakim bir tepe oldugu icin mi secilmistir ?
  • ATATÜRK ,ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİNE DEFNEDİLMEK İSTEMİŞ AMA ORDAKİ İNSANLARIN ORDAKİ DAVRANIŞLARININ ATAYA SAYGISIZLIĞA SEBEP OLABİLECEĞİNDEN ŞİMDİKİ YERE DEFNEDİLMİŞ ESKİ İSMİ GALİBA RASATTEPE Mİ ÖYLE BİRŞEY Dİ ARAŞTIRIRSANIZ BULABİLİRSİNİZ.
  • dedikya arkadasım atatürk'ün vasiyetidir o yasarken orayı çok severdi o tepeden tüm ankarayı izlerdi o yüzden bir gün ölürsem buraya gömün beni diye vasiyeti var..
  • kim nereye saldırıyo bilader alınan güvenlik önlemlerinden, helikopterlerin tepesinde hergun kac galon benzin yaktgından haberiniz yok heralde, oraya saldırmak için güven özveri tecrübe falan bile kifayet etmez öyle bişey olacak evden tüfeği alır cebeciden ankaray a biner biner tandoğanda inip kapısına koşarım wala yavaşş kim saldırıyo
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.