Şimdi Ara

Aniden gelen resetlenme ve devamı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün gece ilk kez yaşadığım bir durumdur. Bugün de şu ana dek 3-4 defa daha yaşadım.

Sorun şu ki; aniden bilgisayar resetleniyor ve 1-2 saniyede bir sürekli resetlemeye başladı kendini. Yani anakartın tanıtım resmi bile ekrana gözükmeden sürekli resetleniyor. Ben de bu durumda power tuşuna basılı tutarak veya arkadan güç kablosunu çıkartarak hemen bilgisayarı kapatıyorum. Kapattıktan iki dakika sonra açtığımda bazen sorun olmuyor bazen 5-10 dakika sonra yine aynı şeyi yaşıyorum. Az önce 10 dakika bekleyip öyle açmıştım biraz sonra yine yaşadım bu sefer 30 dk kapalı tuttum bilgisayarı ve şimdi açtım. Yani kısaca aniden oluyor.

Acaba ısınma sorunu mudur diye düşünüyorum fakat hani hava bugün o kadar sıcak değil ve daha sıcak zamanlar da oldu hiçbir sorun yaşamamıştım. Odada sürekli vantilatör falan açık zaten. Kasa, masanın altındaki tahta blokların arasında kalıyor ama hava alacak kadar yeterli bir yeri var zaten.

Speedfan'dan kontrol ettim ama sıcaklık değerlerinden hiçbir şey anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

EDIT: 19:40 itibariyle yinue aniden reset atıp sürekli 2 saniyede bir kendini resetlemeye başladı. Bilgisayarı kapatıp 3-4 dk bekleyip yine açtım ve AID64 Extreme programıyla bir sıcaklık testi yapayım dedim bu da sonuçları;

Testi 5 dakika sürdürdüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spycho -- 18 Temmuz 2013; 22:11:58 >

• Aıda ile sistem kararlılık testi yapmışsınız,ISI DEĞERLERİNE BAKMAK İÇİN AIDA64 AÇIN sırası ile resimlere bakın sanırım daha kolay olur bir sistem boşta iken ss alın birde o açtığınız sistem kararlılık testi 10-15 dk çalıştırın ondan sonra ss alın bakalım.
     Aniden gelen resetlenme ve devamı. Aniden gelen resetlenme ve devamı. Aniden gelen resetlenme ve devamı.

• dostum güç kablolarını, işleciyi ve ramlari çıkartıp tekrar tak
  • Parçalarda bir temassızlık olabilir. Parçaları söküp takmayı dene
  • Hocam çözüm olur mu bilmiyorum ama bazen RAM ve ekran kartynda oksitlenme oluyor onlary çykartyp silersen belki düzelir. ama sorununu tam anlayamadym. Umarym çözüm olur bu sana.
  • Dün ilk mesajımı editlediğim zamandan beri hiç bu sorunu yaşamadım daha. Çok garip bir şey, eğer tekrar olursa söylediklerinizi yapacağım.
  • C.ertesi günü pc tamamen bozuldu. Yani power tuşuna basınca pc açılmıyor şöyle diyeyim power ışığı yanıyor ve kasa soğutucusu çalışıyor ama başka hiçbir fonksiyon çalışmıyor anakart, işlemci, hdd falan. Cd-rom da basınca ışığı yanıyor ve ses geliyor ama açılmıyor. Kısaca motor ateşlemiyor pc'yi açınca, marş basmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.