Arkadaşlar bende sony D1000P5 model 2 ohmda 900w RMS güç veren (üstünde 3x40A sigorta var) anfi var. Şimdi bu anfi üretilmediğine göre (sony tarafından daha güçlüsü yok diye biliyorum) bir problemi olmalı diye düşünüyorum. Bende JBL P1220 2 adet bass vardı ve birinin bobini yanmış diğeride yanmak üzere diye düşünüyorum tesadüf yanmamış. Belkide suç benim Clip ing denen olayı yapmışımdır..
Soruma geleyim..
Ben bu anfinin elektrik (DC kaçırma deniliyor sanırım) kaçırdığını nasıl ölçerim? Bunu testi nasıl yapılıyor? Okuldan AVO METRE Osilaskop, Laptop un ses çıkışınıda sinyal üreteci olarak kullanabilirim diye düşünüyorum. Girişte sinyal yokken çıkış sıfır olmalı, peki max siyal geldiğinde çıkışında DC olup olmadığını nasıl anlayacağım? Test sinyali kaç Hz olmalı, yada gerek varmı? Sanırım test esnasında 2 ohm değernide 1000W lık birde omik bir yüke bağlamam gerek değilmi?
Acaba iyice ısındıktan sonramı kaçırma olayı olabilir diye düşünüyorum.. Niçin anfide problem olduğunu düşünüyorsun diye soranlara, sony nin bu seri üretimi kaldırmasından dolayı diye düşünüyorum..
Mutlaka fikirlerinizi bekliyorum. Tecrübe ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim..
+1
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet_alp
+1
anfinin dc kaçırdıgını sanmıyorum sadece sen basa göre fazla volum vermişsindir yani senin bas rms te 400w sen o anfiyle basa 1000 w girebilirsin buda basın bobinlerinin yanmasına neden olacaktır bir basa ayar yapılırken dinledigin sese kadar volumu açarsın sen sesi teyp ten sonuna kadar açıyorsan bası gözlemlemen gerekecektir koku aşırı oynama falan eger bas aşırı oynuyorsa ki bunu anca deneyimle anlarsın ona göre volumu kısarsın d class anfilerde aşırı güç vardır bazı modellerde dc kaçırma oldugu söylenir ama ölçüm yapıp bunu ispatlıyanı daha görmedim bence sen basa uygun gücü ayarlamadın veya potları sınuna kadr açtın bu yüzden basın yanması çok normal ki bu ddeneyimle sabittir yanmıycak bas yoktur
quote:
Orijinalden alıntı: leeon
anfinin dc kaçırdıgını sanmıyorum sadece sen basa göre fazla volum vermişsindir yani senin bas rms te 400w sen o anfiyle basa 1000 w girebilirsin buda basın bobinlerinin yanmasına neden olacaktır bir basa ayar yapılırken dinledigin sese kadar volumu açarsın sen sesi teyp ten sonuna kadar açıyorsan bası gözlemlemen gerekecektir koku aşırı oynama falan eger bas aşırı oynuyorsa ki bunu anca deneyimle anlarsın ona göre volumu kısarsın d class anfilerde aşırı güç vardır bazı modellerde dc kaçırma oldugu söylenir ama ölçüm yapıp bunu ispatlıyanı daha görmedim bence sen basa uygun gücü ayarlamadın veya potları sınuna kadr açtın bu yüzden basın yanması çok normal ki bu ddeneyimle sabittir yanmıycak bas yoktur
arkadaşa katılıyorum...
sony o seriyi birçok sebebden dolayı son vermiş olabilir ama dc kaçırdığını sanmıyorum sonuçya o bir sony... çıkışa yük bağla uzun zaman çalıştır dc voltaja bak ama.. hpler bobinlerin yanması 2 ohm yükte iyice yüklenmendir sonuçta 2 hpler parerlel olduğu için birinine 1000w lık güç direk geliyodur buda ilk hplerin yanmasına nedenolur 2 .si bu yüzden sağlamdır..2 ohmda çalıştırıken fazla yüklenmeycen kural bu..
İlgi için gerçekten teşekkürler. Ses ayarı yaparken teypden sesi %85 kadar açıp anfiden bu şekilde ayar yaptım. Ses boğuma sınırına gelmeden kısıma potları ayarlamıştım. Tabi ölçü aleti filan yoktu kulak ile ayarlamaya çalıştım hep boost 40Hz de bir miktar arttırmıştım. LPS de 50-60 Hz civarlarında tutuyordum. Oldukça sarsıcı bir ses oluyordu buda çok hoşuma gidiyordu. Demek ki fazla gaza gelip iyice abanmışım. Güzeldi gerçekten... Neyse yanan Sub için ayrı bir başlık açıp bilgi alayım...