Şimdi Ara

Anfi ve sub

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar bende goldmaster sw-257 subwoofer var değerlerini bulamadım anfi olarak goldmasterin anf-911 anfisi var 4x200 watt diyor üstünde pek bir bilgim yok bu anfi suba yeterlimi önerileriniz nedir

• Anfi nin rms değerleri 4ohm da 4×75watt

2ohm da 4×110watt

4ohm köprü modunda 2×185watt rms dir.

Sub konusunda bişey diyemem kesinlikle besler ama subun rms değeri düşükse eğer yakabilir güzel hassas bir ayar ister sub için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mikailhanaltınkaya M kullanıcısına yanıt
    Usta subun ustunde arkasinda rms degeri falan yazmiyo sitesindede yok goldmaster ve ya baska sitelerde bulamadim bass 4 ohm olmasi lazim cift bobin 600 watt peak rms konusunda bilgi yok maalesef

Birde bu anfi koprude 185 watt rms veriyorsa geriye 3 kanalmi kaliyor hoparlor baglamak icin hoparlorleri teybe bagli zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkan14 -- 5 Mart 2017; 12:45:1 >
  • gurkan14 G kullanıcısına yanıt
    4ohm çift bobinse o anfiyle o bass olmaz ya seri bağlanır 8ohm olur ya paralel bağlanır 2 ohm olur ha illa kullanacam derseniz seri bağlayın 8ohm olsun hem anfiyi zorlamaz hem de gücü eşitlenir belki. Yakmasının sebebi ise anfilünin güçlü olması değil bassın çok güçsüz olması 100w rms se o bass çok iyi. Köprü modunda ise genelde Arka kanalın çıkışları birleşitirilir yani arka sağın +sı ile arka solun -sine bağlanır yani iki kanal birleştirilip güç artar daha detaylı anlatım için google oto anfi köprü modu yazarsanız görsellerden ya da forumlardan çok rahat bir şekilde bulursunuz

Valla kafam karisti ben anlamiyorum en iyisi montajciya goturup baglatmak diye dusunuyorum birde bassin rms neden yazmazlar anlamiyorum o zaman biz kullanmayakmi bunu sacmalik resmen degerleri bilinmesi lazim. Baska bass mi almaliyim jbl kicker pioneer vb.

Şu linkten bakarmisin usta sana zahmet ozelligi bunlar
    https://www.goldmaster.com.tr/urun/elektronik/sw-257-oto-subwoofer/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkan14 -- 5 Mart 2017; 18:11:29 >
    Bu tarz markalar hoparlörde rms değeri vermez veremez çünkü o değeri bulmak için çok ciddi yatırımlar yapmak gerekir ve bunların buna gücü yetmez. Anf konusunda iş biraz değişir ama kullanılan malzemeye göre rms verilir anfide örneğin x transistör kullanıyodur ve bunun atıyorum rms değeri 140watr dır. Bu değişmez. O yüzden böyle markaların ürünlerini alırken dikkatli olmak lazım. Anfi alırken dahi gözüme kestirdiğim aradığım kriterdeki anfilerin firmalarını tek tek aradım kimisine hiç ulaşamadım kimisi de rms ne der gibi cevap verdi kimisi de (mg audio goldmaster edison) çok yardımcı oldular ver sorduğum sorulara gevelemeyip net cevap verdiler. Düşünün anfi gibi rms değerini bulmanın kolay olduğu birşeyin değerini bilmeyen firmalar var. Tavsiyem yer sorunu varsa JBL gto 804 kapalı kabinde yer sorunu yoksa da JBL CS1214 portlu ya da kapalı kabinde kullanmanız. Elinizdeki anfinin en verimli besleyebileceği sublardır bunlar

Cs1214 1000 watt 250 rms diyor bizim anfi 185 veriyodu yetermi yani bendekini napayim size ulasabilecegim face falan varmi rica etsem

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Subwoofer Amfi Tercihi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Mikailhan26 instagram adersim var ama buradan konuşmak tercihim her zaman elimden geldiğince tek siz değil herkese yardımcı olmak isterim çünkü

Gayet yeter şöyle yeter mono anfi almadıktan sonra piyasadaki çoğu normal 4 kanal anfi o civarda rms veriyor zaten ben bi kaç gün 400watt rms pioneer kullandım o bile sallıyordu yani düşünün 400watt nereeee 185watt nereeee

Elinizdeki bassı da dediğim gibi eğer 4ohm çift bobinse seri bağlayarak 8ohm da kullanabilirsiniz. Yok eğer 2ohm çift bobin se gene seri bağlı olarak 4ohm da kullanmak en mantıklısı bunun ölçümünü herhangi bir televizyon tamircisi ya da multimetresi olan bi tanıdığınızda falan yapabilirsiniz ölçüm yapmak 2dk sürmez bile. Baktınız tatmin etmiyor uygun fiyattan satın üstüne biraz ekleyip dediğim şunlardan birini alın derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikailhanaltınkaya -- 6 Mart 2017; 1:7:40 >

Sizdedemi anf911 anfisi var 400 rms ligi kaldiriyorsa iyimis anfiniz salliyor dediginize gore :D

Evet anf 911 var çok araştırdım alırken aslında edison 804l alacaktım ama tam ben alacaşım sırada fiyatı 220liradan 300liraya çıkınca 2.tercihim olan mg audio 804.4 müydü 80.4 müydü neydi onu alayım dedim o da stokta bitmiş bende 3.tercihim olan goldmaster anf-911i aldım iykide almışım diyorum dahili fanı sayesinde yaz sıcağında güneş altında son ses dinlemede dahi sıkıntı yok bass kontrol kumandası da çok işime yarıyor ailemle bindiğimde ya da bass dinlemek istemediğimde kısıyorum ya da kapatıyorum ordan (bassım yok oval hoparlörleri idarelik bass olarak kullanıyorum)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.