Şimdi Ara

anfi ayarları yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
25.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bulunduğum yerde çok iyi tesisatçılar yok.anfimin ayarları konusunda yardım istiyorum.resimde ki ayar düğmeleri hakkında pek bir fikrim olduğu söylenemez.hangisi ne işe yarar bu ayarların.ve en iyi ses için konumları ne olmalı yazarsanız çok sevinirim.
    (pioneer deh-6950 ana ünite)
    (pioneer 307 d2 bass)
    (1 çift pioneer 6982 hoparlör)
    next ye-a1204 120*4 (4 ohm) anfi

anfi ayarları yardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seydiekici -- 22 Nisan 2008; 15:17:07 >

• wala kardeş senin setle benimki anfi hariç aynı benden sana tavsiye fazla kurcalama burdan kim ne derse de yapma çünkü bu ayarlar yapılırken sesi dinleyerek o ayarlar yapılıyor bası tizi ayarlıyolar kendinde fazla kurcalama kurcalarsan gain ayarını açma
  • arabalarda aynı aslında bende edison 505 a aradım ama burda bulamadım yoksa herşey aynı olacaktı
    gain ayararı %60 falan açık.idealdir herhalde...
    başka şehirde dedim daha dün taktıdrdım niye yandı gaini fazla açmışlar bide uzun süre yüksek seste dinlemişin heralde dediler öle yani fazladan cepten 90 ytl gitti çift bobin sarımı 50 ytl anfi tamiri 40 ytl
  • bas ve kolonlar hangi kanallara bağlı olduğunu da söylesydiniz iyi olurdu.
    CH1 ve CH2 ye kolonların bağülı oldugunu düşünürsek, ve CH3 ve CH4 e de köprülenip subwoferin bağlandıgını düşünürsek;

her iki gaini de orta ile en son arasında bırakın

ch1/ch2 nn bas boost unu %40-50 den daha düşük ayara getirin hatta % 10 bile yaterli

ch1/ch2 nin x-overini flat a getirin veya hpf ye getrin hpf de kolonlardan hiç bas gelmez tok bir ses gelir, flata almanızı önerirm. LPF ye getirmeyin sakın kolonları yakarsınız !!

ch1/ch2 nin 50hz/1Hhz ayarını sonuna kadar acın. Çünkü kolonlar yüksek frekansta çalışacagı için yüksek frekans vermelisiniz.(50hz-500hz in burada etkisi olmayacaktır ayarlamanıza gerek yok bunu)

ch3/ch4 ün bas boostunu % 75 ve üğstüne getirin. Tabi burda ne derecede bas istediğinize bağlı daha çok.

ch3/ch4 ün x-over ayarnı LPF ye getirin 50 HZ- 500 HZ ayarını da müzik zevkinize göre seçin.(burda da 50hz-1khz in etkisi olmayacaktır ayarlamanıza gerek yok)

remote yi de ch / ch4 e almış bu kanalları basa bağlayın.

Tekrar hatırlatıyım, en iyi ayar kendi kulak zevkinize göre yapacağınız ayardır. Kolonların yanmaması için gaini % 100 yapmayın ve kolonlara bas ses veya suba ince ses vermedikten sonra sisteminize zarar gelmez.

• audiocu:(verdiğiniz ayar tavsiyeleri için teşekkürler)
    kolonlara bas ses veya suba ince ses vermedikten sonra sisteminize zarar gelmez.
    demişsiniz de ben bilmiyorum onu nereye bağladığını teypte taktığı yeri şekille göstereyim aşağıda siz doğru olup olmadığına karar verin lütfen.kırmızı daire içine aldığım ön çıkış yazan yere bağlamış tesisatçı.

anfi ayarları yardım.

Orjinalden alıntı: teacher-men

audiocu:(verdiğiniz ayar tavsiyeleri için teşekkürler)
    kolonlara bas ses veya suba ince ses vermedikten sonra sisteminize zarar gelmez.
    demişsiniz de ben bilmiyorum onu nereye bağladığını teypte taktığı yeri şekille göstereyim aşağıda siz doğru olup olmadığına karar verin lütfen.kırmızı daire içine aldığım ön çıkış yazan yere bağlamış tesisatçı.

anfi ayarları yardım.

taybin ön çıkış jackı amfinin CH1ve CH2 kanallarına, teybin düşük ton hoparlör çıkışı yani subwoofer çıkışı da amfinin CH3 ve CH4 jacklarına bağlanmalı.

yanlız tesisatçınız sanırım işin kolayına kaçmış teybin sadece ön çıkışlarını amfinin 4 kanalına Y ek leriyle bağlamıştır. teybin subwoofer çıkşını amfide subwooferin oldugu kanallara yani CH3 ve CH4 e verirseniz daha iyi bas sesler alırsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet tesisatçım Y kablo kullandı.teybin subwoofer çıkşını amfide subwooferin oldugu kanallara yani CH3 ve CH4 e verirseniz daha iyi bas sesler alırsınız. demişsiniz subwofeer çıkışı düşük ton hoparlör çıkışı oluyor değil mi.bide Y kabloları çıkarıp subwofeer çıkışından anfiye direk hat çekersem verim ne kadar artar.

evet tesisatçım Y kablo kullandı.teybin subwoofer çıkşını amfide subwooferin oldugu kanallara yani CH3 ve CH4 e verirseniz daha iyi bas sesler alırsınız. demişsiniz subwofeer çıkışı düşük ton hoparlör çıkışı oluyor değil mi.bide Y kabloları çıkarıp subwofeer çıkışından anfiye direk hat çekersem verim ne kadar artar.

düşük ton ses çıkışını direk çekerseniz daha iyi olur. verim artması değil de daha iyi daha güzel tonlamalar alırsınız, fark ettiğini göreceksiniz
  • son iki soru:
    1-Kolonlara bas ses veya suba ince ses vermeyin demişsiniz.bunu nasıl anlarım???.bağlantılarımı az çok görüyorsunuz.
    2-Ben anfimin ch/1,ch2 sine bir çift pioneer 6982 ch/3 ve ch4 de köprüleyip bassa verdim.ch/1 ve ch/2 ye bir çift daha pioneer hoparlör bağlamak istiyorum.biraz daha düşük rms li hoparlörler bunlar.(tam modelini bilmiyorum abim arabasını sattığı için bana verecek gayet iyi durumdalar)daha iyi bir verim alırmıyım.anfim120*4 (4 ohm)

Yardımlarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seydiekici -- 25 Nisan 2008; 17:47:30 >

son iki soru:
    1-Kolonlara bas ses veya suba ince ses vermeyin demişsiniz.bunu nasıl anlarım???.bağlantılarımı az çok görüyorsunuz.
    2-Ben anfimin ch/1,ch2 sine bir çift pioneer 6982 ch/3 ve ch4 de köprüleyip bassa verdim.ch/1 ve ch/2 ye bir çift daha pioneer hoparlör bağlamak istiyorum.biraz daha düşük rms li hoparlörler bunlar.(tam modelini bilmiyorum abim arabasını sattığı için bana verecek gayet iyi durumdalar)daha iyi bir verim alırmıyım.anfim120*4 (4 ohm)

Yardımlarınız için teşekkürler.

1- x-over yani crosvor ayarından ıncelık kalınlıgı ayarlayabılrısınız hz ayarlarını da kulak zevkınıze gore ayarlayın

2-amfi biraz daha fazla ısınacaktır.takacagınız ilave kolonların rms sı nedır onu da yazsaydınız ıyı olurdu. amfi 2 ohmda stabil çalışabiliyorsa takın..

• takacağım hoparlörler biraz eski model 50W rms veriyor modelide pioneer 2150.takma şekline gelince kanal 1 ve kanal 2 deki hoparlörlerle yeni hoparlör kablolarının uçlarını birleştirip ch/1 ve ch2/2 'ye takmayı düşünüyorum.doğru yöntem bumu yoksa başka bir yöntem mi var?tesisat bilgilerim ilk mesajda var.yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seydiekici -- 28 Nisan 2008; 20:09:03 >
  • Birincisi bu işleri yaparken en kısıktan başlayın. İkincisi daha tecrübeli insanlardan yardım alın. caraudioturkey.com forumlarında detaylı bilgiler var ister kulakla dinleyin isterseniz voltmetre ile ayarlayın.

takacağım hoparlörler biraz eski model 50W rms veriyor modelide pioneer 2150.takma şekline gelince kanal 1 ve kanal 2 deki hoparlörlerle yeni hoparlör kablolarının uçlarını birleştirip ch/1 ve ch2/2 'ye takmayı düşünüyorum.doğru yöntem bumu yoksa başka bir yöntem mi var?tesisat bilgilerim ilk mesajda var.yardımlarınızı bekliyorum.

evet aynen bu şekilde ama tekrar hatırlatıyım gain ayarlarına dikakat etmeyi unutmayalım.
  • quote:

gain ayarları sizin dediğiniz gibi ensonla orta arasında şu anda.

yüksek seslerde hoparlörler çok zorlanırsa gaini kısıın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.