Şimdi Ara

Androidden symbiana kaçtım (koşar adım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
1
Favori
9.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar symbianın kıymetini bilin androidede bulaşmayın ben ettim siz etmeyin :D
    1 aylık android maceramdan sonra symbian 3 lu c6 01 le eski kadim dostum nokiaya geri döndüm.Diyeceksinizki ne oldu TIMERIDER :D Ne olmadıki.. 5800 ımı arar oldum desem abartmış olmam bu süre içinde.
    -Bir tane samsung modeli dışında hiçbir androidde görüntülü görüşme yok şaka gibi..
    -Android kullanıyorsanız telefonun hafızasında kalan birkaç megabaytlık alana kurabileceğiniz uygulama sayısıyla sınırlısınız,evet sabahtan akşama kadar uğraşıp uygulamaları karta taşıyabilen birkaç uygulama var ben yapamadım sinirlendim ve bıraktım.ne mecburiyetim var bu kadar yırtınmaya ne olurdu sanki uygulamalar karta kurulabilseydi ????
    -Androidli cihazlar genelde tatlı tabağı kadar büyük dolayısıyla zaptetmek epeyce zahmetli elinden düşürmek an meselesi.Anladımki büyük ekrana bulaşmakta hataymış.İnanın tuş kilidini açmak için açma kapama tuşuna basmak insanı deli ediyor,symbiandaki keylock benzeri bir uygulama bulamadım.
    -Android market denen garabet şeyin huyunu suyunuda anlamak,indirmek kurmak mesele.bazen telefonu beğenmez,yok senkronize et,barkod okuyucu indir kur onunla okut indir manyakmısınız hemşerim..koy linki indirelim ne bu işkence ?
    -Telefonun takvimine bakabilmeniz için ''evet bildiğiniz takvim'' mailinizi ve şifrenizi girip bağlanmanız gerekiyor (zorbamısınız lan ??)
    aynı şekilde rehberde öyle.Sim kart rehberinizi kullanmaya izin yok,telefona kopyalayıp öyle kullanabilirsin ve sim karta numara kaydedemezsin.Aklıma geldikçe eklerim.
    işte böyle içimi dökeyim dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TIMERIDER

Evet arkadaşlar symbianın kıymetini bilin androidede bulaşmayın ben ettim siz etmeyin :D
    1 aylık android maceramdan sonra symbian 3 lu c6 01 le eski kadim dostum nokiaya geri döndüm.Diyeceksinizki ne oldu TIMERIDER :D Ne olmadıki.. 5800 ımı arar oldum desem abartmış olmam bu süre içinde.
    -Bir tane samsung modeli dışında hiçbir androidde görüntülü görüşme yok şaka gibi..
    -Android kullanıyorsanız telefonun hafızasında kalan birkaç megabaytlık alana kurabileceğiniz uygulama sayısıyla sınırlısınız,evet sabahtan akşama kadar uğraşıp uygulamaları karta taşıyabilen birkaç uygulama var ben yapamadım sinirlendim ve bıraktım.ne mecburiyetim var bu kadar yırtınmaya ne olurdu sanki uygulamalar karta kurulabilseydi ????
    -Androidli cihazlar genelde tatlı tabağı kadar büyük dolayısıyla zaptetmek epeyce zahmetli elinden düşürmek an meselesi.Anladımki büyük ekrana bulaşmakta hataymış.İnanın tuş kilidini açmak için açma kapama tuşuna basmak insanı deli ediyor,symbiandaki keylock benzeri bir uygulama bulamadım.
    -Android market denen garabet şeyin huyunu suyunuda anlamak,indirmek kurmak mesele.bazen telefonu beğenmez,yok senkronize et,barkod okuyucu indir kur onunla okut indir manyakmısınız hemşerim..koy linki **** ne bu işkence ?
    -Telefonun takvimine bakabilmeniz için ''evet bildiğiniz takvim'' mailinizi ve şifrenizi girip bağlanmanız gerekiyor (zorbamısınız lan ??)
    aynı şekilde rehberde öyle.Sim kart rehberinizi kullanmaya izin yok,telefona kopyalayıp öyle kullanabilirsin ve sim karta numara kaydedemezsin.Aklıma geldikçe eklerim.

valla ne yalan söyliyim bende 5800 dan sgs ye sıçrama yaptım, değindiğin konuların hepsi doğru bencede ....

• Zaten görüntülü görüşme yapanların bir iki model dışında android seçeneği yok. Bu ihtiyaçlarla ilgili tamamen ama yine de olması gerek.

Benim merak ettiğim olay, uygulama-oyun yüklerken cihazın zaten az olan kendi hafızasına yüklemesi. Evet hafıza kartına taşıma çözümleri var ama neden böyle garip ve mantıksız bir kısıtlama var anlayamıyorum. Bendeki N8'de 16 gb kendi hafızasının 13 gb'ı dolu, hafıza kartına bağımlı değil yani. Androidle ilgilenen arkadaşlar açıklayabilir mi bu durumu? Android gibi özgürlükçü olduğu söylenen bir işletim sistemi neden bunu yapıyor?

Bir de bu takvim olayı nedir? Neden o bilgileri istiyor, gmail hesabı ile senkronize etmek içinse bu da garip. Herkes gmail calendar kullanmak zorunda mı?
  • Android dediler o da fos çıktı demek ki. ne yalan söyliyeyim hiç heves dahi etmedim, hatta tuşlu telefon devri bitiyor diye üzülür oldum. Şu nokia N79 benzeri bir tuşlu tel çıkarsa ne ala...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hadesperado

Zaten görüntülü görüşme yapanların bir iki model dışında android seçeneği yok. Bu ihtiyaçlarla ilgili tamamen ama yine de olması gerek.

Benim merak ettiğim olay, uygulama-oyun yüklerken cihazın zaten az olan kendi hafızasına yüklemesi. Evet hafıza kartına taşıma çözümleri var ama neden böyle garip ve mantıksız bir kısıtlama var anlayamıyorum. Bendeki N8'de 16 gb kendi hafızasının 13 gb'ı dolu, hafıza kartına bağımlı değil yani. Androidle ilgilenen arkadaşlar açıklayabilir mi bu durumu? Android gibi özgürlükçü olduğu söylenen bir işletim sistemi neden bunu yapıyor?

Bir de bu takvim olayı nedir? Neden o bilgileri istiyor, gmail hesabı ile senkronize etmek içinse bu da garip. Herkes gmail calendar kullanmak zorunda mı?

Üst düzey android telefonlarda zaten genellikle dahili hafıza yüksektir,ortalama telefonlarda ise dahili az olsa da 2.2 froyo sürümüyle hafıza kartına program yükleme olanağı
    resmi olarak gelmiştir önceki sürümlerde ise root ederek filan bu sorunu çözebiliyorduk takvim için gmail hesabı istemesinin sebebi de takvim gibi şeylerin telefon hafızasına yük olmaması ve bulut hafızada saklanmasıdır

• sim karta numara kaydedememeyi nerden salliyorsun koskoca sim e kopyala var gormedin mi :D

galaxy s te 8+16 gb hafiza kullaniyorum hafiza sorunu diye bir sey yok (ucuz androidlerde olabilir ama sd karta tasi var)

fiziksel olarak (acma kapama demissin) tus seni rahatsiz ediyorsa niye aldin :D (yine galaxy s te orta tus ekrani aciyor :D)
  • quote:

Evet arkadaşlar symbianın kıymetini bilin androidede bulaşmayın ben ettim siz etmeyin :D
    -Android market denen garabet şeyin huyunu suyunuda anlamak,indirmek kurmak mesele.bazen telefonu beğenmez,yok senkronize et,barkod okuyucu indir kur onunla okut indir manyakmısınız hemşerim..koy linki **** ne bu işkence ?

- Valla görüntülü görüşme ihtiyaç meselesi. 5800 ım vardı kaç defa görüntülü görüşme kullandın desen 1 kez. O da ilk 3G çıktığındamıydı neydi.

- Üst modellerde hafıza zaten geniş. Ama benim gibi Gio tarzı bir model kullanıyorsanız hafıza 150MB gibi bir seviyede. Tamam bu gayet sınırlı ama Samsung gibi yazılım desteği çok zayıf olan bir firmanın telefonuna bile sadece 40 dakikada ( Bu arada bu 40 dakikanın içinde gerekli uygulamaların inmesi için geçen 35-37 dakika da var. Yani işlem 3-5 dakika sürüyor. ) bu sorunu çözdüm artık tüm uygulamalar karta yüklenebiliyor.

- Anlamadım tatlı kabağı derken? Büyük ekranlar zordur tabi gider 4-5 inç lik cihaz alırsan bu olur ki onların amacı da daha iyi bir internet deneyimi. Katlnır ekranlar çıkana kadar böyle arkada. Büyük ekranda film oyun istiyorsan ekran dolayısı ile de telefon büyük olacak. Basit fizik kuralları kardeşim alt ranza sallanır ise üst ranza da sallanır. Kaldı ki açıkçası Gio kullanıyorum ve ohhh denen bir şey var. En büyük cihaz bile 5800 dan estetik olarak daha iyi. Cepte pot yapmıyor.

- Android market demişsiniz de pardon ama kardeşime de çekine çekine Gio aldım. Ama o teknoloji özürlü olmasına rağmen marketten tak tak tak uygulama indiriyor. Anlamadım senin sorunun ne.

- Bu arada sim ne alaka. Gio da şu an sim hafızasını kullanıyorum. Kopyalama falan yapmadım.

Tuş kilidi denmiş ama bilmiyorum yani ben Gio da istersem orta tuşa basıyorum istersem kapama tuşuna. Gayet de güzel aktif hale geliyor ekran.

Yani 5800 zamanında dediğim gibi. Kullanıcılar kullanmayı bilmiyor cihaza laf saydırıyor. Açıkçası bu kanıtlanmış oldu bana göre. Kullanmayı bilmedikten sonra ister ios olsun ister android ister symbian. Her zaman olacak olacağına varır. Açıkçası ios kullandığını düşünemiyoum bile. 2500TL verdiğin telefon ile blutooth üzerinden dosya gönderemediğini alayınca kesin kalpten giderdin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Zaten görüntülü görüşme yapanların bir iki model dışında android seçeneği yok. Bu ihtiyaçlarla ilgili tamamen ama yine de olması gerek.

Uygulamaların telefon hafızasına kurulamamasının ve takvim gibi kişisel bilgilerin bulunduğu uygulamaların internet bağlantısı ile çalışmasının sebebi Android'in Spyware ürünü olmasından kaynaklanıyor. Bulut hafıza işin bahanesi Google'ın asıl derdi kişisel bilgileri toplayıp bunları paraya çevirmektir.

http://forum.shiftdelete.net/android/176542-androidin-bir-spyware-urunu-googlein-bir-spyware-sirketi-oldugunun-ispatidir.html ve http://gecebekcisi-blog.blogspot.com/2009/10/android-ve-uzerindeki-kara-google.html adreslerindeki yazıları oku ne dediğimi anlayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 20 Nisan 2011; 21:06:32 >

• quote:

Hocam simdi dediklerimi kimse yanlis anlamasin android telefon herkesin kullanmaktan zevk alacagi bir sistem degil kullanmak bilgi ister bilmessen ole bakarsin tele.windows ile linux sistem gibidir belli bir kultur ister.sizler simbianaalismisiniz basit bir sistem program az ve basit.neyse cok yazcaktimda kisa kesiyim kisaca herkes ne miktarda gelismis smart tel kullanabilecgini bilmeli.bilgi olarak asiyosa hicccc girmesin bu ise kisaca kaba tabiri ile kimse alinmasin kapasiteye gore alcan telini cok gelismis alirsan telefonu kullanamayip camur atarsin tele ben ios da dahil android ve symbian hepsini kullandim android bir baska dostlar bambaska

• market'den program indirmek ve barkot okutmak neden işkence gibi onu anlamadım. tam tersi çok pratik. linkten indirip, kablo ya da bluetooth falan kullanıp telefona atıp oradan kurmak daha mı kolay ? :)
  • Siz hangi modeli ne kadar süre kullandınız da bu kadar şikayetçisiniz?

Bende 4 gb'lik oyun ve uygulama kurulu hepsi hafiza kartında, nokta kasılma filan yok,

Ayrica telefon kesinlikle Takvim icin internet'e bağlanmıyo zaten veri akışım kapali girmesine de imkan yok.

Android cihazları 2.8 inch'den ( x10 mini ) basliyo 10 inch'e kadar gidiyo istediğiniz boyutta var neresi problem bunun ki bence büyük telefonlar daha iyi ama zevk meselesi iste
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci
    quote:

Uygulamaların telefon hafızasına kurulamamasının ve takvim gibi kişisel bilgilerin bulunduğu uygulamaların internet bağlantısı ile çalışmasının sebebi Android'in Spyware ürünü olmasından kaynaklanıyor. Bulut hafıza işin bahanesi Google'ın asıl derdi kişisel bilgileri toplayıp bunları paraya çevirmektir.

http://forum.shiftdelete.net/android/176542-androidin-bir-spyware-urunu-googlein-bir-spyware-sirketi-oldugunun-ispatidir.html ve http://gecebekcisi-blog.blogspot.com/2009/10/android-ve-uzerindeki-kara-google.html adreslerindeki yazıları oku ne dediğimi anlayacaksın.

Sürekli android'e camur atiyosunuz, hangi android modelini kullandınız da kişisel bilgilerinizi çaldığını gördünüz ?

3-5 kisi bu sistemi beğenmeyebilir normaldir, ama günde 400 bin android'li telefon üretiliyo bence dünyanın en iyi işletim sistemi suanda bu

• bende symbianda android e resmen ısınlandım.symbian berbat bi sistem ayrıca su anda kullandıgım android telefon gayet stabil ve hepsi sd karta kurulu.150 200 mblik oyunlar var.

market var uygulamalar cok rahat iniyor.olmadı barkod var olmadı forumlar var her uygulama için indirme linki mutlaka var.
    takvime cok rahat giriyosun sıkıntı yok mail gibi sacmalıkta yok.
    büyük olması cok güzel ekranı cok daha iyi görebiliyosun film gerek oyun vs tablet hissi veriyor.
    tel sim rehber bunu lafını bile edilmez hersey tabiki var.
    nasıl nokiada cfw varsa nasıl hack gerekiyorsa ondan root ve room var.
    tek eksisi 3g görüşme

kullanıma baglı sanırım anlattıkların.2003 ten beri symbian kullanıyodum androide alısmam 1 gün bile sürmedi.
  • Bunları dert ediyorsan uç kaç symbianla yaşa
  • 5800 satıp android almak üzereyken yapılırmı be timerider
  • Topluca bir yanıt vereyim,telefon android 2.1 di ve 2.2 ye resmi güncellemesi yoktu ve karta uygulama kurdurmuyordu birçok kişi port edilmiş modifiyelenmiş rom kullanıyor fakat ben pek tasvip etmiyorum.İyi bilirim modlu symbianların eksiklerini tamamlamakla uğraştık aylarca.Diğer yandan bende şu var şunu böyle yapıyorum demeyin bana telefonun heryerini kurcaladım ve yaşadığımı söylediğim sorunları gerçekten yaşadım.Manyakmıyım sorun uydurayım kendi kendime ??? Rehber konusundada 3 seçenek vardı,sd karta aktar,sd karttan içe aktar ve sim karttan aktar yani tel hafızasından sim karta aktarma yoktu.Ekran büyklüğü dezavantajı ise tuşu açmak için üstteki açma tuşuna uzanmak,alta dönüp sürüklemeyle tuş açmak gerçekten ızdırap veriyordu günde 20-30 kere,çoğu zaman iki elle kullandım.Barkod okutmak ve kurmakla ilgili olarakta bizler teknoloji meraklıları olarak telefonu sıkça resetleriz fabrika ayarlarına döndürürüz formatlarız formatlayınca herşey gidiyor haliyle dolayısıyla tekrardan bağlantı kurup kurmak ızdıraplı iş.Setup linkleri olsa,sd karta kaydedip formattan sonra symbiandaki auto installer benzeri bir yazılımla tek dokunuşla 40-50 tane yazılım kurabilmek çok iyi olurdu.Ben hiç beğenmedim ve ısınamadım,ısınmak için çok çabaladım fakat olmadı.

Ekleme:
    @muhtesemgitlan:Rahatsız olayım ama yinede android kullanıp forumda ben android kullanıyorum demek için android kullanmam.Hangisini seviyorsam ona devam.

@Visivo durum böyle belki sen sevebilirsin bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIMERIDER -- 20 Nisan 2011; 21:55:23 >

• Model ne demiştim ?

Benim telefonum ( x10i ) icin de suan resmi olarak 2.2 yok ama ben xda'dan yükledim hic bir sorunu yok ve bu sekilde kullanıyom aldığımdan beri, resmi 2.3 cikana kadar da kullancam.
  • xt 720 idi,telefonda sorun yok oldukça iyi özelliklere sahipti,ekran netliği ve çektiği resimler mükemmeldi fakat port edilmiş 2.2 froyo var ama bazı fonksiyon hatalrı olmakla beraber kullananlar çok memnun olduklarını söylüyorlar.Evet xda da uğraşanlar var ben bulaşmadım.
  • quote:

xt 720 idi,telefonda sorun yok oldukça iyi özelliklere sahipti,ekran netliği ve çektiği resimler mükemmeldi fakat port edilmiş 2.2 froyo var ama bazı fonksiyon hatalrı olmakla beraber kullananlar çok memnun olduklarını söylüyorlar.Evet xda da uğraşanlar var ben bulaşmadım.

2.1 de olan kısmı sorunlar 2.2'de giderildi, 2.3'de artı özellikler eklenmeye basladi 3.0 ve ilerisi ile de altın çağı olacak , yeni bi platform'da sorunlar olmasi normaldi, 2.2 yada 2.3 kullansanız suan bu konuyu açmamıs ve hala o telefonunuzu kullanıyor olacaktınız:)
  • Sence 2,2 surumu nedenn cikti ya da neden kullanicilar 2,2 icin olmaz ise olmaz diyorlar? Sorun gene kisi kaynakli cikti. Sorun modeli her ne ise aldigin cihaz ile alakali. 500 tl gibi bir rakama gio aldim ve bu sorunlar yok kesinlikle.

Sizin is Casper marka bilgisayar alip yavas diye microsoft a kufretmeye benzemis.

simdiye kadar da bu sorunlara sahip bir cihaz gormedim. Arastirmadan alinca bu oluyor.

5800 zamanini da hatirliyorum. Yok kalemim kayboldu yok jelatin nereden alalim dlye her halta yeni konu aciliyordu sonra telefonun adini arizaliya cikardilar.

Neymis bastirmatikmis. Sen teknolojiden bi haber bicimde direncsel ekrana parmak izi okuyucu muamelesi yaparsan tabi algilamaz.

Bu mesaj Gio ile yazilmistir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.