Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1383. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.775
Cevap
555
Favori
1.821.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13811382138313841385
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam ben next start 4k kullanıyorum memnun ediyor pro olanı da memnun edecektir, tarayıcı kullanımında donma vs sıkıntı olmuyor gayet akıcı ama kumanda ile biraz zorluyor, amazon prime, rec tv, inat tv kullanıyorum daha farklı programlar da var tarayıcıya göre daha keyifli

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt

İade etmeden önce keşke kodi ayarlarının resmini paylaşsaydın sorun cihazda mı ayarlarda mı anlaya bilirdik.

• Ben şunu anladım, Samsung telefon kullananların media player almasına gerek yok, ben 3 ay önce kixpi aldım ama hiç kullanma ihtiyacı duymadım.
    Samsung dex uygulaması televizyonu dev ekran bir telefon haline getiriyor, hem de ister kablolu ister kablosuz, kablosuzda biraz gecikme oluyor onun için ben 300 liraya 1 adet type c to hdmi dönüştürücü aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme1 -- 6 Mayıs 2025; 22:17:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • GuGuuuK kullanıcısına yanıt

Merhaba,

ayarlar şu şekilde hocam;

Z906 ses cihazı DD5.1 ve DTS destekliyor, o yüzden işaretli.

o ayarlarda "ac3 kod çevrimini etkinleştir" i hem aktif hem pasif yapıp denedim, değişen bir şey olmadı.

Android Tv Box için tavsiye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 6 Mayıs 2025; 23:7:43 >
  • Kanallar 2.0 olacak bu resimde yok göremiyorum

Kanallar 2.0 olmalı, resimde o kısım gözükmüyor. Bu ayarlarla ac3 ses almalısın.

evet 2.0 idi. Zaten varsayılan. Bunları biliyorum hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 7 Mayıs 2025; 0:17:14 >
    O zaman cihazla ilgili bir sorun gözükmüyor, HDMI ile 5.1 ses vermeli.

Siz optik bağlantı kullanıyor musunuz ?

Kullandığım cihazlarda optik çıkış yok, TV veya oynatıcı medyaya HDMI ile bağlı ve cihazdan optik yada HDMI vs. Bağlantı ile 5.1 ses alıyorum.
    Cihaz doğrudan geçişi desteklemese zaten kodi de doğrudan geçiş aktif olmuyor.
    Bu cihazı kullanmadığım için aklıma başka bir sorun gelmiyor.

Bu homatics i kullanan başka bir forumdaki kişi aynı benim yaşadığım sorunu yaşadığını her türlü ayarı denediğini ama olmadığını söyledi, çözümü şöyle bulmuş; tv box ı hdmi ile Tv ye, Tv de ki optik çıkışı ise Z906 nın optiğine bağlamış, bu şekilde olduğunu söylüyor. Yani tv box ile ses cihazı arasında direk optik bağlantı olmuyor, ancak dolaylı yollardan başarıya ulaşmış.

Benim böyle bir şansım yok çünkü projeksiyonun optik çıkışı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 7 Mayıs 2025; 0:32:48 >
    Kodi nin android ile donım sürücü ayarları HDMI üzerinden, bu yüzden cihazın ses kartı sürücü auarları doğru olamaya bilir, kodi de ses ayarlarından HDMI değilde spdif olarak ayarlaya bilirsen optik olarakta doğrudan geçiş alırsın ama destekliyor mu bilmiyorum.
    Yani sorun cihazla ilgili değil kodi nin cihazdaki ses kartı sürücülerini tanımaması.
    Umarım açıklaya bilmişşmdir.

Edit:
    Harici bir optik-hdmi dönüştürücü ile bu sorunu aşabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 7 Mayıs 2025; 0:35:8 >

Evet anladım hocam. Buna ek olarak ben sorunun android ten kaynaklandığını da düşünüyorum, çünkü Android 9 dan önceki versiyonlarını kullandığım tv box lar da böyle bir sorun yoktu, ne olduysa android 9 ve sonrası sürümlerde oldu.

Daha eski sürümlerde ses driverleri daha kapsamlı, sürümler geliştikçe optik bağlantıların modası geçtiği için sürücü güncellemelerine dahil edilmiyor. Bu da anlaşılır bir durum.

Bak hocam, bu homatics cihazı HB den satın alan bir kullanıcının yaptığı yorumu kopyala-yapıştır ile paylaşıyorum;

"Cihaz donanımı piyasadaki diğer kutulara göre daha kaliteli. Depolama ve RAM hızı bariz iyi. Tüm bunlar cihazı hızlı yapıyor. Dış görünüşü ve elinize aldığınızdaki kalite hissiyatı da gayet iyi. Kumandası başarılı ve çok kullanışlı. Yalnız benim gibi 5.1 ev sinama sistemi kullanıyorsanız ve bu sistemin hdmi girişi olmayıp da spdif girişlerine güveniyorsanız dikkat. Cihazı aldığım andan itibaren günlerdir bu meseleyle uğraştım. Resmi telegram destek hattından resmi ve gönüllü yetkililer ile günlerdir yazıştım ve denemediğim yöntem kalmadı. Sonuç alamayınca cihazı iade etmek zorunda kaldım. Üzgünüm. Yoksa cihaz ve firma desteği çok iyi. 2017 yılımdan beri kullandığım android 9 yüklü ... gen1 cihazımla Dolby ve DTS formatında izlediğim videolar bu cihazla surround moda geçmedi bir türlü. Derinlemesine araştırınca olayın nedenini anladım. Google android 9 dan sonrası cihazlarda EDID özelliğine kısıtlanamalar getirmiş. Evinizdeki TV, AVR cihazının modelleri çok yeniyse muhtemelen sorun yaşamazsınız ama öyle değilse ses konusu şu an çözümsüz görünüyor. Cihazı aldığım firmaya teşekkürler. İade konusunda hiç problem yaşamadım."

Yani böyle bir sorun olduğu aşikar.

Bu sorun değil, anlatmak istediğim bu. Artık optik çıkış yok 5.1 den öte ses veremediği için yeni cihazlara dahil edilmiyor. Android de sürücü güncellemesi yapmamış.
    Aslında cihaza android sürümünü uyarlayan optik sürücüyü dahil edebilir.
    Yani sizin donanım güncellemesi yapmanız lazım. Alacağınız başka box karda da aynı sorunu yaşamanız muhtemel. Hemi- optik dönüştürücü ile aşıla bilinir bu sorun.

Şu anda zaten bir çözümüm var; şu anda eski tv box ım da android 9 yüklü, aynı şekilde optik bağlantı çalışmıyor, bir AE (audio extractor) cihazı aldım, tv box ın hdmi çıkışını AE nin hdmi girişine, AE nin optik çıkışını Z906 nın optik girişine bağladım, AE nin hdmi çıkışını ise projeksiyona bağladım, kodi de ki düz çıkış ayarlarıyla Z906 yı DD5.1 li decode ışığı yanar şekilde kullanabiliyorum.

Fakat ilginç olan şu; homatics de bu yöntem de işe yaramadı, bu yöntemle sonuç alsaydım iade etmezdim.

Yani tv box ın optik çıkışı atıl halde, ama insan şunu soruyor kendine; tv box ın optiği varken neden AE cihazına gereksinim duyalım değil mi ? Fazladan para maliyet, fazladan 5 volt enerji harcaması.

Evet dediğiniz gibi, Z906 gibi optik girişli ses cihazları olduğu müddetçe, android programcıları optik bağlantıyı adamdan saymadığı müddetçe, tv box ları üretenlerde bu konuyu Google' a iletmediği müddetçe tv box ların optik bağlantısına elveda diyeceğiz.

Neyse hocam, iyi geceler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 7 Mayıs 2025; 1:10:12 >

Android yada arm için os'lar win gibi değildir, cihaza özel OS yapılır ve bunu Google veya linux yapmaz.
    Bu cihaz için android düzenlemesini cihazı yapan firmanın yazılımcısı uyarlar, yani adroid sdk (ham android) cihaza göre uyarlanır.
    Cihaz üreticisine ulaşa bilirsen optik ile düz geçiş sürücülerini yapabilir ama ne kadar donanımlılar bilmiyorum.

Yok hocam bundan sonra düzelmesini beklemiyorum, gördün işte yorumcunun yorumunu adam cihaz üreticisiyle günlerce yazışmış hiç bir sonuç elde edememiş.

Bu AE cihazını üretenlere çok teşekkür etmek lazım aslında, çünkü sayelerinde z906 ses cihazını tv box ile kullanabiliyorum.

• Selamlar,

Yaklaşık dört senedir evde bir odada Mecool KM2 kullanıyorum fakat bir tane daha tv boxa ihtiyacım var. Lisanslı olması önemli ve ek olarak tivimate kullanıyorum. Gözüm kapalı alabileceğim bir iki seçenek sunar mısınız? Bütçe de Google TV'yi düşünerek maks 7k. Şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 13811382138313841385
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.