< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Android Tv Box için tavsiye. (1364. sayfa)

-
-
Halihazırda TitanOS işletim sistemli Philips televizyonumda Youtube,Netflix,Disney,Prime,BluTV yüklü ve lisanlı. Lisanssız bir Fiyat/Performans media player alsam daha uyguna gelir mi? Hiremco X6 Pro fiyatı ve özellikleri ile kıyasladığımda muadillerinden 2k daha ucuz sanırım lisanssız olması yüzünden. Bu bana apk yüklemede veya play store kullanımında bir sorun teşkil eder mi? Özellikle 3 uygulama benim için olmazsa olmaz, Stremio, Kodi ve IPTV Smarters....
-
Arkadaşlar merhaba.
Geçen gün Amazon'dan Next Start 4K modeli aldım. Daha önce Mi Box 3S modelim vardı (çok eski bir model ama saat gibi çalışır). Bu modelden de gayet memnundum ama iki sebeple değiştirmek istedim. İlki, ethernet bağlayıp yüksek internet hızından yararlanmak, ikincisi ise (ki asıl önemli olan bu), youtube versiyonunu yükseltmek. Malum, bendeki versiyonda youtube eski (android 9da) kaldığı için, oynatma hızı değiştiremiyorum. Eğitim videoları izlediğim için, oynatma hızı önemli diye, Next Start 4K'yı aldım fakat şöyle bir durum ile karşılaştım.
Benim eski Mi Box 3S 4K modelinin verdiği görüntü, Next'in 4K'sından belirgin bir şekilde daha iyi. Ayarlardı şunlardı bunlardı derken çözüm olmayınca, bu sefer cihazların kablolarını ve TV'ye bağlantı portlarını, çaprazlayarak denedim. Yani Mibox sırasıyla diğer kablo ve diğer portta, Next de diğer kablo ve portta olacak şekilde ayrıntılı olarak denedim. Cihazların kablolarını birbiri ile değiştirdim, keza birbirlerinin portları ile değiştirdim. Yani tam bir varyasyon seti uyguladım ve şu durumla karşılaştım.
O eski mi box (905X işlemcili, o zamanlar X4 yok), 905Y4 işlemcili modelden daha iyi, daha canlı ve daha net bir görüntü veriyor. Next ise hafifçe bulanık gibi, renk canlılığı da bir tık düşük şekilde görüntü veriyor. Sebebini anlamadım ama bu bekleyerek veya yazılımla çözülebilecek bir problem mi, yoksa çipset ile alakalı mı, onu da anlamadım. Eğer çipset bu ise, iade etmek daha iyi. Ethernetsiz Xiaomi 4K 2. nesil alırım. Yok eğer yeni versiyon android ile vb. alakalı ya da benim eski cihaz daha iyi bileşenlerden oluşuyorsa, ben eski model ile devam edeyim, daha iyi.
Bu problemi yaşamış, ya da yaşamadığı halde öneri veya çözümleri olanlar var mı?
-
Next Start 4K bende vardı görüntüyü soluktu beğenmedim mecool km2 plus renk canlığı ondan iyi görüntü kalitesi sistem yazılım etkisi var homatics de güzel görüntü
-
belki yeni cihaz interneti iyi çekmiyordur bi de kış aylarında internet hızları iyi olmuyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazılım aynı farketmez grafik kartlarıda aynı mali-g31, görüntü soluksa ycbcr 444 8bit ayarı olması lazım cihazda orada görüntü daha canlı oluyor boşuna cihaz değiştirmeyin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eski Xiaomi mi box3s'te mali 450 vardı grafik kartı olarak. Ama meselenin sadece grafik kartı olduğunu sanmıyorum. Nasıl HDMI kablo kalitesi görüntüyü farklı yapabiliyorsa, benzer şekilde kullanılan malzeme vb. de aynı şekilde görüntü kalitesine etki edebiliyor. Muhtemelen bileşen, anakart vb. türü bir yerlerde oluşuyor bu kalite kaybı.
Ek olarak, ycbcr ayarı bende 4:2:0 8 bit. Zaten oralarda bir seçenek sunmuyor, SDR ve altında bu ayar dışında diğer tüm seçenekler kapalı.
Biraz daha deneyeceğim ama sadece bir ethernet için görüntü kaybına katlanmam. Varsın ethernetsiz olsun ama görüntüsü kaliteli olsun. Öte yandan yeni xiaomi 4k 2. nesil alırsam yine aynı sorunla karşılaşır mıyım diye korkmuyor da değilim :)
-
Evet, bugün daha kapsamlı testler yaptım ve 3 ayrı insan tarafından kontrol ettik. Videolarda hafif bir bulanıklık var. Her insan gözü ayırdedemeyebilir. Ama var böyle bir durum. Aynı görüntü, aynı saniyeleri hem durdurarak, hem de hareketli halde izledik. Üstelik sadece youtube değil, aynı zamanda indirdiğim iki videoyu Kodi üzerinde de test ettik. Sorun youtube kaynaklı değil. Sorun, keskinlik ayarı ile ilgili. Videolarda keskinlik düşük. Aslında bu işler bir parametre ile yapılıyor, hepimizin monitöründe var ama bu android cihazda görüntü ayarı için seçenek yok. Çoğunda pek yok ama bunda zaten hemen herşey kısıtlı (Android TV değil, Google TV olduğu için sanıyorum).
Sabit görüntülerde aradaki fark çok az ya da hissedilmiyor (onu da çeşitli çözünürlüklerdeki 5-6 foto ile test ettik), ama videolarda bu durum net bir şekilde ortaya çıkıyor. Aksiyon sahnelerinde zaten göz o hızla bazı şeyleri ayırdetmez, ama mesela yakın çekim diyalog sahnelerinde filan, bir blur oluşuyor. Dediğim gibi mevzu çözülebilecek bir netlik/keskinlik ayarı ama onu üreticinin yapması gerekiyor zira bana o seçenekler sunulmuyor.
Dolayısıyla bugün cihazı iade etme kararı aldım az önceki testler itibarıyla. Keskinlik konusunda hassasiyeti olan arkadaşlar da, bu durumu dikkate alabilir. Onun dışında cihaz gayet iyi. Yani 1400 liraya çok iyi ama her izlediğimde gözüme takılan birşey için, birkaç yüz lirayı gözden çıkaracağım.
Şimdi merak ettiğim durum şu. Diğer TV Box'larda da mı bu durum var, yoksa bu modele özgü mü? Eğer ethernet portlu diğerlerinde de varsa, ben eski model xiaomi ile devam ederim ya da en kötü ihtimalle, ethernet portu olmamasına rağmen, yeni model bir xiaomi alırım.
-
Hocam kırk yılın başı bir box aldım daha önceki yıllarda bir stick maceram olmuştu aliexpres üzerinden
Cihaz ısınıyor ve reset atıyordu genel menü görüntüsü vs bulanıktı yani smart tv nin kalitesi ile alakası yoktu. İlana koydum alan arkadaşa da stick ısınıyor muhtemelen bundan dolayı reset atıyor bilginiz olsun dedim. Ben bunlarla uğraşmayı seviyorum zaten içini açıp modifikasyon yapıp kullanacağım dedi sattım.
Belki de altı yedi yıl oldu netfilix de desteğin sonlanacağı yazısı gelince dünde idefix ten 1239 tl ye satın aldım.
L1 lisansı ve fiyatının lisanlı ürünlere göre hemen hemen yarı yarıya ucuz olması sebebiyle next 4K aldım.
AliExpress olsun temu olsun bunun iki üç katı gücünde cihazlar olmasına rağmen lisans olmaması tüm cazibesini yok ediyor.
Smart tv paneli 4k fakat netfilix 1080p youtu.be 720p ve uydu kanallarından 4k açmıyor sadece panel 4k 58puk6809 modeli hdmı üzerinden 4k verir diye düşünerek next aldım eğer dediğiniz gibiyse smart tv nin netfilix kalitesi 1080p den daha kötü gelir diye çekiniyorum.
Kumandası mouse olarak kullanıyor mu sesli komut var biliyorum.
Smarttan sadece netfilix kullanıyorum çokta birşey beklemiyordum açıkçası fakat uğraşmayı severinim. Apk kurup smart kısıtlmasından sonra çeşitli dizi film platformlarını deneyecektim umarım göze batan bulanıklık ile karşılaşmam bu konuda biraz takıntılıyım çünkü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_67 -- 13 Kasım 2024; 1:16:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
netflixe 4 k üye olursanız cam gibi gösterir
Üye olmadan fiyat görünmüyor sanırım. Fiyatlar nasıl?
-
Mibox'taki görüntü kalitesini,next'den alabilmen mümkün değil..mibox daha premium bir ürün..evet xiaomi son zamanlarda yaptığı yazılım hatalarıyla işi batırsada kullanılan malzeme kalitesi belli.. bende mibox 1.nesil ve geçen aldığım next 4k var.. kesinlikle mibox görüntü ve işlemci açısından önde..hatta nextin görüntüsü hoşuma gitmeyince acaba üründemi sorun var sandım ama alakası yok.. Next ucuza ürettirilmiş bir ürün.. aslında Nova almak istiyordum yada mecool ancak bütçe nedeniyle alamadım..ancak mibox yazılımı güncellemeyle batırmasa değiştirmezdim. ayrıca next de hdr desteği yok, sdr 8-12 bitte kullanmanın çok farkı olacağını sanmıyorum ben göremedim fark.. kaldı ki kullandığımız tv ekranı 8 bit olduktan sonra next'i 12 bit kullansak ne yazar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 13 Kasım 2024; 13:29:59 >
-
homatics görüntüsü renk canlığı bir tık dahi
-
Daha iyi demek istedin sanırım,tabi normaldir, Homatics sonuçta premium bir ürün
bütçe dostu dremstar nova tavsiye ediyor Homatics aynı sei rotics üretimli
-
Genel olarak şunları söyleyebilirim. Bazı sorulara da bu arada cevap vermiş olurum. Belki bu tip ürünleri alacak arkadaşlara faydası olur;
- Next'in sorunu keskinlik ayarı. Kesinlikle yazılımsal bir durum, ben TV'de bile keskinlik ayarı yapabiliyorum. Ama cihazda böyle bir ayar yapma şansım yok. Siz de bunu deneyebilirsiniz. Keskinlik ayarını 1 ile 100 arasında bir değer olarak varsayalım, Mi Box keskinlik ayarı 60-70 seviyelerinde, belki daha fazla. Buna karşılık next'inki sıfır seviyesinde. Bunun nasıl anladın derseniz, TV üzerinden keskinlik ayarı ile oynadım ve next'de daha keskin bir görüntü elde ettim ama bu sefer normal TV görüntüleri aşırı keskin oldu, rahatsız oldum. Yani next üreticileri bu ayarı ya bize bırakmalı, ya da 50 gibi ortada bir değer sunmalı. Aksi takdirde, görüntü üzerinde belli belirsiz bir fluluk oluşuyor.
- Nextin kumandası air yani mouse özelliği sunmuyor. Mi box da sunmuyor. Her ikisinde de klavye yok. Yani anlamlı bir mouse etkisi istiyorsanız, wechip gibi bir air mouse ve klavye özellikli bir cihaz almanız ya da cep telefonu üzerinden mouse seçeneği kullanmanız gerekiyor ama cep telefonu işi zor, zahmetli. Kumanda rahatlığı sunmaz.
- Next'in kumandası gerçekten dandik. Mi box kumandasında tuşlara basınca sorun olmuyordu, bunda çat çut sesler çıkıyor. Klik sesi gibi ama kaplama malzemeleri de iyi değil. Özetle, kumandası dandik. Benim iade sebeplerimden biri de bu oldu. Her kumanda tuş basışında plastik sürtünme sesi duymak rahatsız edici.
- Görüntü kalitesi farkları, standart bir TV de çok anlaşılmaz. Benim TV de 4k olduğu için, göz de hassas olduğundan, farkediyorum. İlk defa box kullanacaklar, muhtemelen fark hissetmez.
- Next üzerinde Google TV var, Android TV değil. Google TV daha gelişmiş bir arayüz ama kimisi de Android TV'ye alışıktır, tercih etmeyebilir.
- L1 Lisanslı ürün olduğu için, TV platformlarında sorun yok. Düşük çözünürlüklü TV platformu izleyen arkadaş için, bu tip platformlarda üyeliğiniz yoksa, çözünürlük düşük olur. Parayı verirseniz, daha iyi bir görüntü alırsınız.
- Next ile Mi Box arasında normalde 300-400 TL fark vardı ama Amazon kampanyası ile bu fark 700 liraya çıktı. Farka değer mi? Bence değer ama bu biraz da sizin ne yapacağınıza bağlı. Örneğin ayda 100 TL verip platform üyeliği aldıysanız, 700'ün anlamı yok, 6 ayda amorti eder o kalite farkı. Ama platform yerine temel youtube videoları seviyesinde gidecekseniz, o farka değmeyebilir.
- Next işinden sonra, diğer kaliteli L1 cihazlardan da soğudum. Onlarda da benzer sorunlar olabileceği kaygısı oluştu. Youtube incelemesi yapan siteler sizi aldatmasın. Hepsi 15 dakikalık bir video için, temel karşılaştırmaları yapıyor. Yok disk hızı, yok bilmemne filan. Bunlar tırıvırı şeyler. Bu cihazlarda en önemli şey, görüntü kalitesidir. Onu karşılaştırmalı olarak sunmadıkça, o siteler yanıltıcı. Bir de youtuber'lara cihaz yolluyorlar, belki biraz para da veriyorlar ve o da "şu iyi bu iyi şu fena değil" yazıyor. Bu tip düzenli inceleme yapan sitelerin hiçbirinde "beş para etmez" değerlendirmesi göremezsiniz. O yüzden gerçek kullanıcı yorumu üzerinden değerlendirme yapın.
- Mi Box 3S modelini ilk aldığımda, üzerinde yanılmıyorsam Android 6 vardı. Şimdi üzerinde Android 9 var. Yani üç güncelleme almış demektir. Bu da cihaz desteği var anlamına gelir. Diğer cihazlarda, en premium cart curt modellerde bile bu kadar uzun süreli bir destek olmuyor, olmaz da zaten. Eğer güncelleme önemli ise, Xiaomi tercih etmek lazım.
- Öte yandan ben güncelleme almayı çok büyük avantaj olarak görmüyorum. Neden derseniz, bu cihazlarda kullanım basit olmalı, ayarlar ve görsellik zırt pırt değişmemeli. Her yeni sürüm, yavaşlık, stabilite ve yeni ekran dizaynına adaptasyon gerektiriyor. Ben Android 5 versiyonuna bile razıydım aslında ama tek derdim, Youtube'da videoyu hızlı veya yavaş izleyemiyorsunuz eski versiyonda. Eğitim videolarında vb. bu gerekiyor. Yoksa yemişim versiyon güncellemesini :)
- Son olarak, evde bir ikinci cihaz, hatta bir üçüncü cihaz daha olmasaydı Next'i iade etmezdim. İkinci cihaz Mi Box 3S ve 3. cihazım da home server olarak kullandığım bir adet mini PC. Şimdilerde o mini PC'yi, konforlu bir TV BOX olarak kullanma yolunu araştırıyorum. Sanırım bir launcher, bir de Screen Styler gerekecek. Ve tabi bir de air mouse. O cihaz benim işimi kolaylaştırabilir. Browser vb. kullanabilirim. Android sistemlerde browser işleri tam bir işkence...
Umarım faydalı olmuştur. Amaç yerli bir cihazı kötülemek değil, zaten yapıcı eleştiriler yapmaya çalıştım. Cihaz kötü de değil. Ama bana hitap etmedi.
Dip not: TV BOX'ları ethernet üzerinden bağlamaya çalışan arkadaşlar şuna dikkat etmeli. Wifi 5 ve 2.4 hızlar, size 100Mbit ethernetin sağlayacağından daha büyük bir hız sağlar. Dolayısıyla, ethernetli cihaz hızlı internete girer diye düşünmeyin. Tam tersine, yavaşlar, tabi eğer cihazda Gigabit Ethernet yoksa. Ki box cihazlara gigabit ethernet koymazlar. Zaten 4k bant genişliği için, 100Mbit ferah ferah yetiyor. Wifi çekiminiz iyiyse, ethernet peşinde koşmaya gerek yok. Bende özel bir durum vardı, mesh sistem sebebiyle subnetleri değiştirmek istememiştim ama şimdi mecburen bunu yapacağım. Wireless ile ethernet sistemler ayrı IP bloğunda olduğu için, birbirini görmüyorlar androidlerde. Ama onu bir şekilde router/mesh sistemden çözeceğim.
Dip not 2: Bu cihazlarla gelen USB 2.0 da sizi kaygılandırmasın. Eğer film için bağlıyorsanız, USB 2.0 bant genişliği, 4k filmleri de çok rahat oynatır. USB 3 ve üzeri daha iyi tabi ama ben USB 3 yerine birden fazla USB 2'yi tercih ederdim.
Dip not 3: Ethernet konusunda ısrarlı olan, wireless i güçlü olmayan arkadaşlar, ethernetli USB çoklayıcı ile sorununu çözebilir. Bu tip cihazlarda 3-4 tane ekstra USB yuvası ve bir tane de ethernet yuvası oluyor, acil durumlarda hayat kurtarıyor.
-
Homatics box r 4k plus ve km2 plus deluxe de gigabit internet ve wifi 6 var hocam. Olmaz demişsiniz de.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Stremio da torentio üzerinden real debrid kullanıyordum 2 gündür sorun var sizde durum nedir?Kullanan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ya orada genelde yazmam lazımdı, aslında yazarken de "genelde" diye düşünüyordum ama yazmayı unutmuşum, kusura bakmayın. Bu tip cihazlara genelde gigabit ethernet koymuyorlar diye düzelteyim. USB 3x olmayanlar da, zaten isteseniz de gigabite çıkamıyor (aparatla filan). Sebebi de, 4K bant genişliği için 15-20 Mb yetiyor. Hadi çok kaliteli filan derken, 30-40 da olabiliyor bu. Geçen bir yerde çok yeni bir format için yetmediğini okumuştum ama o formatta yayın zaten yok. Hoş, o tip formatların mainstream olması için 10 sene filan gerekir herhalde. O zamana kadar da bu cihazlar çoktan pert olur :)
Beni daha ziyade rahatsız eden şey, garip bir şekilde minimal dizaynlar. Xiaomi'de de var bu, örneğin Next'te de. 1 tane USB port koyuyorlar, o da USB 2.0. Böyle bir çingeneliğe gerek var mı? Maliyete 50 sent bile eklemeyecek şeylerden kaçınmak da nedir yani.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X