Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1339. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27.810
Cevap
556
Favori
1.826.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13371338133913401341
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yetenek ve hız anlamında aralarında kayda değer bir fark yok. Allwinner cihaz test etmediğim için, "scaling" yeteneği hakkında fikir beyan edemem. Ancak, her iki marka da aynı işi yaptığına göre, amlogic işlemcili cihazlara fazladan para ödemeye gerek yok bence de...

Tabi iş sadece işlemcilerin yeteneklerinin aynı olması ile bitmiyor. Stabilite, android cihazı çıkaran markacının arayüz güncellemeleri de önemli.

De... Aslında bir önceki mesajımda vurguladığım gibi, 12 nm'lik işlemci bulunan bu cihazlara gereğinden fazla para döküyoruz.

Sırf youtube'u açtığım zaman pencereler daha çabuk dolsun diye, en hızlı( s922x ) işlemcili cihaz aldım. İlk aldığım cihaz s905x4 işlemcili "Mecool KM6 Deluxe" modeli idi. Youtube açtığımda video pencerelerinin dolmasını bir - iki saniye alıyor. Tabi youtube'u ilk başlattığımdaki durumdan bahsediyorum. Yani youtube'u önce aç, sonra çık. Sonra tekrar youtube'a gir, buffer area( tampon hafıza )'da hazırda bekleyenler olduğu için, s905x4'lü cihazdan youtube'a giriyorum, video pencerelerinin sonradan dolduğuna şahit olmadım, diyenler olacaktır. Aradaki bu farka dikkat edelim lütfen... Yani anlatmak istediğim işlem hızı önemli...

Burada bir kaç mesajdır, windows cihazlardan bahsettim diye, linç etmeye çalışanlar oldu. Ama belirttiğim gibi işlem gücü ve hız önemlidir. @RNNN arkadaşımız da bu hususa değinmişti zaten...

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

hocam arkadaşlar aile vs kullanımdan rahatlıktan bahsediyorlar olabilir herkesin bu cihazlardan beklentisi farklıdır ama ne kadar tersini savunsalarda bu cihazlar hiçbirisi windows özgürlüğünü hızını veremez diye düşünüyorum boxların işlemcileri konusunda çok bilgi sahibi değilim ama intel vs işlemcilere hakimim ben box dünyasının pc seviyesine geldiğinede inanmıyorum o yüzden bu tartışmanın pek anlamı yok bana göre beklentileri bi kenara koyarsak saf performans ve özgürlük anlamında bakarsak bu cihazlara windows her zaman önde bir kaç uygulama kötü diyede bu windowsu daha kötü yapmaz genel olarak artıları çok daha fazla bana göre...

• Mi stick 1080p kullanmaktayız. Son zamanlarda çok donma yapmaya başladı. Bunun çözümü var mıdır arkadaşlar?

Yoksa alternatif cihaz bakıyorum. Dreamstar nova ilgimi çekti. Ama onda da uydu kanalları başarılı şekilde çalışmıyormuş sanırım inceleme videosunda gördüm.

Hem uydu alıcı hem android box olarak kullanmak mantıklı mı?

Evde uydu kullanıyoruz.

Dreamstrar nova tavsiye eder misiniz?

Dreamstar nova fiyat bandında önerileriniz olur muydu?

Selamlar.

• matmma M kullanıcısına yanıt

Onn gerçekten güzel cihaz yapmış hocam.

Kullandığım cihazlardan biri onn23.

Yeni cihaz ile beraber birbiri kopyası tasarım ve özelliklerin ötesine geçmişler

Gerçekten çok başarılı.

Ayrıca kumandanın aydınlatma özelliği olduğunu görmüştüm doğru ise.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • agritux kullanıcısına yanıt

Stick 1080p hep ağırdı hocam. Gerçi bunu diğer cihazları kullanınca anlaşılıyor.

Type-c bulunan 2 cihazım var, gayet memnunum.

Nova da sei robotics cihazı, sıklıkla güncelleme alıyor. Son güncelleme ile tkgs de geldiğini duymuştum.

• Dgkn_sglmr D kullanıcısına yanıt

Öyle deneyin. Mibox 3 Android 6 ile başladı 9 ile bitti.

O süreçte 1 güncelleme hariç kullanım memnuniyeti arttırdı diyebilirim.

Geri bildirimler önemli.

• Bir benim başıma gelmiş olamaz ilginç. Forumlarda da dile getiren görmedim alırken. Aldıktan sonra yabancı sitelerde bir kaç yazı gördüm o kadar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • RNNN kullanıcısına yanıt

Aynen hocam, herkes kendi beklentisine göre kullandığı cihazı savunmaya çalışıyor. Ama windows'un yenilik ve kolaylıklarından bihaberler...

Önceki sayfadaki mesajımın birinde video ekledim ki, windows aygıt kullanıldığında, daha da konforlu kullanıldığı anlaşılabilsin diye... Video'daki anlatımcı, windows cihazda TF karta android kurarak, hem windows hem de android olarak kullanılabildiğini anlatmış.

Kaldı ki, windows cihaz, microsoft store'daki windows'a özü uygulamalarla kullanılırsa, aynı büyültülmüş uygulama simgeleri ile android görseline benzer şekilde kullanılıyor. Bir de windows'ta medya özelliklerini destekleyen klavye & mause aygıtları kullanmak gerekmektedir. Şimdilerde bluetooth'tan bağlanan çok konforlu çevre birimleri var.

Microsotf'un Surface olarak adlandırılan ve windows'la çalışan dokunmatik tablet özellikli aygıtları var. Fiyatları 1000 dolar civarında geziniyor. Pahalı olmasa onlardan da almak istiyorum.

• Cube 3'e benziyor biraz. Bence de kronik bir sorunu yoksa güzel bir cihaz ortaya çıkmış. Kumandası aydınlatmalı ve programlanabilir bir tuşu var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Bir zamanlar sigma ve realtek rekabeti vardı. Sigmalar gerçekten güzel görüntü üretiyordu.

Şimdi gözümüz mü alıştı, içerik kalitesi arttığı için biz mi farkedemiyoruz yoksa chip firmalarının kalite zaten arttı kasmayalım demesinden dolayı mı bilmiyorum ama stb cihazlarda heh işte bu diyeceğim bir chip olmuyor sanki. Fire 4k max kullanıcısıyım şuan

• matmma M kullanıcısına yanıt

Hocam eski donanımlar 8bit renk derinlikli( 16,7 milyon renk paleti ) idi.

Şimdiki donanımlar, 10bit renk derinlikli( 1,07 milyar renk paleti ) ...

Dolayısıyla derinlikten kaynaklı işlemcilerin scaling yetenekleri de arttı.

Tabi paralelinde görüntüleyici aygıtların boyutları büyüdü, çözünürlük seviyeleri arttı. Haliyle, kullanıcılar kıyaslama yaparken, büyük ekranlı görüntüleyiciler üzerinden değerlendirme yapmaktadır.

• agritux kullanıcısına yanıt
    Selamlar. TV box özelinde standart bir kullanıcıyım. 2 3 haftadır nova + tunner kullanıyorum. YouTube ve streaming platformlarında herhangi bir sorun yaşamadım. Tunner kısmında da sanki böyle nadir de olsa görüntüde değil de ses drop yiyor gibi geliyor bana ama evdeki kimseden şikayet gelmedi, bana öyle geliyor herhalde...

Bizim eski 10 senelik 1080p LG TV'yi canlandırdı resmen, o yüzden genel olarak bu ikiliden kendi adıma memnun olduğumu söyleyebilirim.

• Evet tkgs mevcut şuanda, o şekilde kurulum yapmıştım ben.

• Tv nin kumandası ile Tv yi açıyorum, Tv nin kumandası ile boxu kontrol ediyorum. Elime başka bir kumanda almadan Netflix, Disney, prime video, VLC veya tivimate kullanabiliyorum. Ve yine Tv nin kumandası ile box ve tvyi aynı anda kapatabiliyorum.

Amaç özgür olmak değil kullanım kolaylığı. Yoksa evimde pc de var zaten. Tv boxu neden kullanır bir insan, bas çalıştır. Onu yükle bunu indir, cursor ile denk getir vs. Bunlarla uğraşacaksam PC başına otururum zaten.

Hiç uğraşmadan sadece satın alım ile Windows mini pc de bunu yapabileyim, gidip beelink ser7 alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 8 Mayıs 2024; 18:12:33 >
  • noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt

Kesinlikle aynı fikirdeyim.Geçenlerde dreamstar nova aldım.Notebook ile arası yarım metre.Solunda tv sağında masam var.Oyun oynarken sadece masadayım.Diğer herşeyde yayılıyorum televizyon karşısına herşeyimi box üzerinden yapıyorum.Kumanda tek aç kapa ne istersem aynı şekilde anlattığınız gibi 👍

• @<< PriSonerS >> @sssDiz teşekkür ederim.

• Yasal IP TV var mı arkadaşlar, şöyle her kıtadan her ülkeden ulusal kanalları izleyebileceğim bir platform? İçinde NileSAT (Arap ve Afrika coğrafyasına ait) kanalları da olur ise çok iyi olur.

• Mrb aliexpress android box alınır mı yoksa tr cihaz mibox yada dreamstar mı almalıyım romatıc next olur
    Bıde taypc aparatıyla uygun yayınlarını izlenebilirmus kasmadan izlenebilir mi bilgisi olan arkds sımdıden saolun

• Chromecast vardı bende evdeki cocuk çamaşır makinesine kumandayı attığından kumanda mefta oldu.

Ortalam bir kumanda öneriniz var mı

• barber86 B kullanıcısına yanıt

AliExpress den de box alınır hocam.

Son dönemde yapılan bazı incelemelerde AliExpress de satılan ucuz Box ların bazıları malware zararlı yazılım içeriyor. Pek çok kaynak mevcut.

github
    GitHub - DesktopECHO/T95-H616-Malware: "Pre-Owned" malware in ROM for AllWinner H616/H618 & RockChip RK3328 Android TV Boxes
    https://github.com/DesktopECHO/T95-H616-Malware

Türkiye içinde alternatif bütçenize göre çok.

Type-c takılan modeller gayet performanslı.

Dreamstar Nova, wzone, Homatics Box lari da bu doğrultuda tercih edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-29C27E2E8 -- 9 Mayıs 2024; 17:0:46 >
  • 
Sayfa: önceki 13371338133913401341
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.