< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Android Tv Box için tavsiye. (1340. sayfa)



-
-
eğer bunu yapıyorlarsa, malware değil, trojan türevleri yüklesinler. malum, yaptıkları iş truva atına(box) gizlenmiş askerler (zararlı yazılım) ile aynı oluyor.
not:android'e hakim değilim. espri olarak trojan yazdım. and. platforumda olmuyordur büyük ihtimal.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 9 Mayıs 2024; 17:29:55 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bende,
Onn 2023, Xiaomi stick 4k, homatics Box R 4K, Botech wzone var.
Son 2sinde ek olarak typec tüner ile kullanıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Abı sat alayım hangısı iyiyse 🤣🤣
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barber86 -- 10 Mayıs 2024; 10:58:58 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu novada, wzone da netflix amazon lisansı var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 10 Mayıs 2024; 19:56:44 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Mi stick 1080p kullanıyordum, mibox s e geçtim 1 nesil..lakin anlamadığım kısım, mistick kesinlikle daha stabil çalışıyordu.. Miboxu fabrika ayarlarına döndürüp, yeniden kurdum ancak yine aynı, ayrıca öyle çok uygulamada yüklü değil,ama çok kasmalar oluyor iptv uygulamalarıyla kullanımda.. kesinlikle xiaomiye para verilmez artık. Peki fiyat performans anlamında en uygun lisanslı cihaz hangisisir şu an..uydu tunerine gerek yok..
Bide önceki sayfalarda mini pc önerilmiş, mini pc de box daki gibi bir arayüz var mı ,windows mağazadan Netflix,amazon appleri mi indirerek kullanılıyor yoksa tarayıcıdan mı kullanılıyor netflix, amazon vs?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 10 Mayıs 2024; 20:13:37 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, evde lg tv kullanıyorum, stremio gibi uygulamaları kullanamamaktayım. 2000 tl civarı bütcem ne almalıyım. Neye dikkat etmeliyim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Olmaz olur mu... Microsoft store'da windows için geliştirilmiş onlarca uygulama var. Kurup, deneyimlemen gerekir.
-
Lisanslı cihazlar içinden önerdiklerim,
*Homatics Box R 4K / Plus
*Dreamstar nova
*Botech wzone
Mecool km2 Plus
Xiaomi TV Box S 2.nesil
Next start 4k
Onn 2023 / Onn 4k pro(2024)
Xiaomi stick 4k
* ile başlayanlar type-c takılabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
fiyata karışmam ama listeye girer.
www.hepsiburada.com
Hakopro 4K Google Lisanslı 2 GB Ram 16 GB Hafıza Wi-Fi Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/hakopro-4k-google-lisansli-2-gb-ram-16-gb-hafiza-wi-fi-android-11-tv-box-pm-HBC000058HZ8K
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Mesela bana söyleyin. Şu şu uygulamaları kurun, ondan sonra açmak kapamak da dahil Tv kumandası ile ürünü kullanabilirsiniz diye. Ancak verdiğiniz linkte bile adam mouse ve cursor ile kullanıyor. Mouse ile tam ekrana geçiyor ya.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Daha önce yazmıştım. Dikkatinizden kaçtı sanırım. Microsoft store'dan indirdiğim, "My IPTV Player"ı kullanıyorum. Çok kapsamlı ve detaylı bir uygulama. Ayarları vs biraz zaman alıyor, ama alışınca her şeyi yapmak mümkün. Türk kullanıcıları bu uygulamayı pek kullanmıyor. Youtube'da yabancıların hazırladığı video'lardan faydalanabilirsin. Tabi kaliteli klavye & mause seti ile kullanmak gerekli. Bluetooth'tan çalışan bir set edinirseniz, kolaylıkla kullanırsınız.
Bunun dışında, windows 11'de android emulatör kurmadan, android( apk ) uygulama çalıştırmak da mümkün. Youtube 'da yayınlanan Türkçe video'lardan yararlanabilirsin. Yine burası için de, kaliteli klavye & mause seti ile kullanmak gerekli.
-
Dikkatimden kaçmadı, sanırım ben anlatamadım. Ben genel kullanımdan bahsediyorum, iptv değil. Ben diyorum ki elime Tvnin kumandası hariç hiç bir şey almıyorum. Siz diyorsunuz ki kaliteli klavye mouse lazım. Ben de diyorum ki klavye mouse kullanacaksam pc kullanırım. Android boxlar ile Windows pc birbirilerinin rakibi değil. Windows PC Power user işi. Android box ise kullanım konforu. Ben Tv nin kumandasının güç tuşuna bastığımda box açılıyor ve kullanmaya başlıyorum. Değil klavye mouse, boxun kumandasını bir hafta kullanmadığım oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İyi de kusura bakmayın ama benim yazdıklarımı başından beri ya algılayamadınız ya da özümseyemediniz. Tekrar anlatmaya çalışayım.
Set top box amaçlı ürün olarak çıkarılmış bir ürünü, windows mini pc aygıtı, kumanda & mause kolaylığı üzerinden kıyaslamak doğru bir yaklaşım olmaz.
Zaten siz mesajınızın bir bölümünde ; "tv nin kumandasının güç tuşuna bastığımda box açılıyor ve kullanmaya başlıyorum" diye yazmışsınız. Yani bu tür kullanım tercihi, set top box kullanma tercihini ortaya koyar.
Oysa benim yazdığım neydi ? Hemen hemen aynı kolaylıklar windows mini pc aygıtlar için de geçerlidir. Belki cihaz ve tv için ayrı kumanda kullanmak durumunda kalınabilir. Ancak uygulama kurma ve uygulama kullanma kolaylığı birlikte değerlendirdiğimizde, windows mini pc aygıt ile hemen hemen her türlü uygulamayı rahatlıkla kullanırsınız, yönetirsiniz. Windows mini pc aygıt ile işlemleri daha yüksek işlem hızı ile yapabilmek de cabası...
Hülasası; başında konuya tek kumanda kullanımında takıldıysanız, set top box aygıtla devam etmelisiniz.
Tabi herkes sizin takıldığınız noktada takılmadığı için, windows'un esnekliklerinden yararlanmak isteyenler, windows ayrıcalığını tercih etmektedir.
-
ben algıladım da siz yazdığınızı unutmuşsunuz. Bir mesajınızda şu ifade var
“Bir diğer konu, "uzaktan kumandalarla kullanım konforu"ndan bahsedilmiş... Windows mini pc aygıtlar da, aynı diğer media box aygıtlardaki kullanım konforunu sağlar. Bu konudaki önyargılı iddialar, windows'un özelliklerini bilmemekten kaynaklanmaktadır.”
Bir mesajınızda Windows mini PC de aynı android gibi konforlu. Sadece bilmiyorlar diyorsunuz. Birinde ikisi aynı değil diyorsunuz.
düşüncenizin hangisi olacağına karar verin ona göre tartışalım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İfadelerim doğru !
"Windows mini pc aygıtlar da, aynı diğer media box aygıtlardaki kullanım konforunu sağlar."
"Windows mini PC de aynı android gibi konforlu kullanılabilir"
Yani siz konuyu tek kumanda kullanımı gibi basit ve spesifik bir konuya getirip bağlarsanız, takıntı durumu oluşabilir.
Hatta klavye & mause uyumu yönünden, windows'ta kumandaların bütün tuşlarını kullanabilirsiniz. Oysa android aygıtlarda air mause özellikli kumandaların klavye tarafında çalışmayan bazı tuşlar olabilmektedir.
Hülasası; sizin algınız çok farklı noktada... Bence algılarınızı düzeltmek için, kaliteli klavye & mause edinip, iyice özümseyin. Sonra algılarınız düzelecektir.
Daha önceki mesajlarımın birinde yazdığım gibi, uygun donanımları edinip deneme yapmadan sanal sanal yazmak fayda sağlamaz.
Yukarıda italik ifadelerimi tekrar okursanız, "aynı" diye belirttim. Aynı diye yazmak yerine, "birebir" ifadesine yer verseydim, ifadelerimde çelişki aramanızı normal karşılardım.
Kaldı ki, şimdi yazdığım 4ncü paragraftaki ifadem daha da iddialıdır. Klavye kullanımında windows'ta çalışmayan tuş olmaz. Ama android'te olur.
Şimdi diyeceksin ki, "klavye ne alaka ? Ben klavye kullanmak istemiyorum", diye yazacaksın. Sen yazmadan ben yanıtını yazayım.
Önceki mesajımda ; "başında konuya tek kumanda kullanımında takıldıysanız, set top box aygıtla devam etmelisiniz" diye yazmıştım.
Konuyu toparlayacak olursam; sizin kullanım kolaylığı diye aradığınız, çok spesifik ve yalnızca size göre...
Oysa android cihazla browser ve klavye kullanmak isteyen çok sayıda kullanıcı var. @RNNN rumuzlu kullanıcı bunlardan biri... Bu arkadaşımız gibi, geçmişte bu hususta bu konu başlığına mesaj yazmış daha çok sayıda kullanıcı var.
Mesajınızda son kelimenizi "tartışalım" diye bitirmişsiniz. Tartışacak bir durum yok. Uygun çevre birimleri ile bir bütün olarak ele aldığımızda Windows'un kullanım konforu, daima android'ten daha konforludur. Ama hangi açıdan ?
Uygun çevre birimleri ile kullanıldığında... Kapsamı nedir ? Bütün işlevleriyle birlikte cihazı kolayca yönetmek gerektiğinde, android'ten daha konforludur.
E ben tek tuşla ikisini birden kapayamıyorum ? O zaman set top box'ta kalmaya devam et, derim.
Hülasası; ana çerçeveye baktığımızda, genel kullanım kolaylıkları yönünden, android windows'un yanına bile yaklaşamaz.
-
Sizin de forumda zamanında oluşan en iyisini ben bilirim söylediğimden de geri adım atmam adamlarınızdan olduğunuzu farkettim.
siz zaten değişmezsiniz de bu konuyu okuyan arkadaşlara not düşelim ki sizin sözlerinize aldanıp Windows mini pc alıp hayal kırıklığı yaşamasınlar.
zira konuya gelen arkadaşların çoğu( doğal olarak istisnalar hariç) pc veya laptoplarını Tv ye bağlayıp klavye mouse ile kullanmayı akıl edebiliyorlar. Ama buradaki asli amaç minimum efor ile box kullanma olduğu için burada söylenen Windows mini pcler alınmasın. Çünkü bu ürünler efor ister ve vakti kısıtlı kişiler için uygun değildir. Zaten forumda Windows mini PC konusu açılsa katılım sağlayacak kişi sayısından da bu anlaşılır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geri adım atmamakla alakası yok. Windows cihazların sunduğu imkan ve kolaylıklar ortada !
Değişim konusuna gelince; "Ama buradaki asli amaç minimum efor ile box kullanma olduğu için" diye yazmanız sebebiyle, ben de aynı şeyleri sizin için düşünmüştüm. Gerçi benzeri cümleleri önceki mesajınızda da yazmıştınız.
"Efor ve vakti kısıtlı" kısmına da değineyim. Windows aygıt kullanırken, bilakis daha az efor sarf edilir. Her türlü kolaylık elinizin altında hazır olduğu için, yapılacak işlemler daha kıza zamanda yapılabilir. Yani tam tersi, vakti değerli olanlar için windows mini pc aygıt kullanımı daha efektif kullanım imkanı sağlar.
Sizin takıldığınız husus; "tek tuşla kapatayım. Cihazı açtığımda, kullandığım 3 -5 uygulama var. Onlar masa üstünde olsun, onlara tıklayıp, sörfümü yapıp, izleyeceklerimi tamamlayıp, çıkıp gideyim" mantalitesindesiniz.
Oysa android cihaz edinen her bir kullanıcı sizin mantığınıza benzer cihaz edinmiyor. Browser da kullanmak istiyor, takılmadan ve fps kaybı olmadan oyun oynamak istiyor veya başka maksatlarla yararlanmak istiyor. İşte konuya bu bağlamda baktığımızda, android cihazlar, sınırları olan cihazlardır. Oysa windows cihazların sınırı, android cihazların çok ötesindedir.
Android cihazı standart işlevlerinin dışında kullanmak isteyen herhangi bir kullanıcı, aynı işlevleri, aynı ya da yakın fiyatla windows cihaz cihaz üzerinden elde ediyorsa, ne diye gidip adroid cihaz alsın ? Önceki sayfalardan birinde link'ini vermiştim. Android cihaz fiyatına, windows aygıtlar var. Kullanıcı bir media box aygıtı daha kapsamlı işlemlerde kullanacaksa, ne diye gidip android cihaz alsın.
İşte bu kapsamda beklentisi olanlara, android cihaz almayın diyoruz. Çünkü mini pc aygıtlar daha fazlasını sunuyor.
Forumda mini pc aygıtlarla ilgili çok sayıda konu başlığı var zaten... Windows mini pc aygıtlara, android emulatör kurarak, tam android aygıt gibi kullanabilmek mümkün. Yine windows aygıta, bir uygulama yükledikten sonra, cihazda android uygulamaları çalıştırmak da mümkün. Yani cihazda aynı anda hem windows uygulamalarını, hem de android uygulamalarını çalıştırmak mümkün.
Bütün bu imkanlar varken, medya cihazını daha kapsamlı işlerde kullanmak isteyenler neden gidip android cihaz alsın. Çoğu kullanıcının windows mini pc aygıtlarla, android uygulama çalıştırabileceğinden haberi yok.
E işte biz de, kullanıcılar baştan yanlış cihaz edinmesin diye haber veriyoruz.
-
Tamam işte. Lütfen Windows mini PC ile ilgili görüşlerinizi lütfen oraya yazın. Burası android box konusu ve kullanıcılar android box ile ilgili konuları tartışmak istiyor. Yoksa kullanıcıların aklına da geliyor bir mouse ve klavye ile Windows PC kullanmak. Ama buraya android box tavsiyesi istemeye geliyor. Android box ile ilgili sorununu veya görüşünü paylaşmaya geliyor. Android box tavsiyesi istiyor. Rnnnn gibi örnek kırk yılda bir gelir. Ama benim bahsettim çoğunluk.
en basitinden, yaptığınız Windows mini pc güzellemesi yorumları beğeni alamazken, benim android box ile görüşlerim beğeni alıyor. Kullanıcılar da istemiyor artık android box konusunda Windows mini PC güzellemesi yapmanızı. Size cevap vermek ile uğraşmak istemiyorlar ama benim yazdığım cevapları beğeniyorlar. Sizi artık Windows mini pc konusuna alalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 11 Mayıs 2024; 21:49:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İyi de bu sorunun daha önce yanıtını verdim.
Windows mini pc aygıtı android aygıt gibi çalıştırmak mümkün. Dolayısıyla da, mini pc aygıt paylaşımları bu konu başlığı altından da yapılabilir.
Hele ki, tv box aygıtını daha kapsamlı işlemlerde kullanmak isteyip de, hangi cihazı almalıyım diye soranlara, windows mini pc aygıt öneriyoruz.
Yani öyle senin anlağın gibi, windows mini pc aygıtın güzellemesini yapmıyoruz.
Özetle; burada yapacağı işleme göre tavsiye isteyen olursa, uygun aygıtları önermeye devam edeceğim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X