< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_SreT -- 7 Haziran 2023; 22:25:3 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_SreT -- 7 Haziran 2023; 22:25:3 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Marka olarak bakmamak lazım bu tarz cihazlara, üreticisine bakmak lazım hocam 🙂 Mecool lisanslı cihazları ve bir çok lisanslı cihazın üreticilerinden biri olan Skyworth Digital in ürettiği bir cihazdır. Şimdiye kadar çıkan Next Tv Box cihazlarından çok farklı bir cihaz bu hocam, F/P olmasa paylaşmazdım 🙂 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ones
|
S905Y4 işlemcili cihazların hiç birinde usb 3.0 yoktur. Usb 3.0 ın aktarım hızı 2.0 a göre daha hızlıdır. Bu Next cihazı F/P yapan tam lisansı oluşu ve Dolby Vision desteğinin olmasının yanında, fiyatınında uygun olması. Dolby Vision desteği sunan cihaz çok az olduğundan, alternatif olması açısından paylaştım. Tabi tamamen bütçe meselesi, bütçeye ve isteklerimize en uygun cihazı almalıyız. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Akılsız televizyona akıl katıp izlenir hale getirmek için cihaz almayı planlıyordum. Dolar yükselmesiyle birlikte biraz acele etmeye başladım. Acele ederken hata yapmak istemiyorum. Açıkçası foruma girmesem mi Box alır geçerdim direkt. Uzun süre memlekette kullandım ve genel olarak memnundum. Fiyatını görünce acaba daha uygun bir ürün var mı yada bu fiyata daha iyisi var mı diyerek foruma girdim. Iyice aklım karıştı. Mi stick 4k almayı düşündüm. Hem hafıza hem ısınma sebebiyle vazgeçer gibi oldum. 1500 civarı bi fiyata ne almalıyım? Ben disney, Blutv, amazon vs takılırım büyük ihtimalle. Uzun vadede iptv alma ihtimalim de var. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grocer -- 8 Haziran 2023; 10:40:58 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Cihaz fiyatları yükselmeye başladı, bir ara Mecool Km2 Plus fiyatları çok düşmüştü onu al derdim ancak, düştüğü gibi çok yükseldi birden fiyatı. Bütçenize daha çok stick cihazlar uygun gibi görünsede, biraz bütçenizi aşarak Y4 işlemcili lisanslı 2/16 Netogy DV9161 cihazı var. Sanırım 1600 TL gibi bir fiyatı var. Birde yukarda paylaştığım Next Start 4K var 1700 TL fiyatı var şuan. İki cihazı karşılaştıracak olursak neredeyse kopyala yapıştırlar, her iki cihazda S905Y4 işlemcili, Mali G-31 grafik birimi barındırıyor. Her iki cihazda tam lisanslıdır. Netogy SDMC üretimi bir cihaz, Next Start 4K Skyworth Digital üretimi ( Mecool cihazlarının üreticisi ) Next Start 4K da Dolby Vision desteği var, Netogy DV9161 de yok. Seçim sizin hocam 🙂 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_SreT -- 8 Haziran 2023; 11:7:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Merhaba Projeksiyon cihazım icin tv stick almak istiyorum. Bugun karar vermem gerekli yardımcı olursanız sevinirim . 2 urun arasinda kaldım hangisini tavsiye edersiniz. 1. urun xiaomi mi tv stick 4k Fiyat 1019 tl Xiaomi Mi TV Stick 4K Ultra HD Dolby Chromecast Android TV Media Player Fiyatı, Yorumları - Trendyol 2.urun Sunny Prime 4k Fiyar 1049 Tl. Sunny Prime Stick 4K Android TV Medya Oynatıcı - incehesap.com Yardımcı olursanız sevinirim. Bunların disinda tavsiye edebileceginiz . Fiyat performans urunu varsa onun hakkında da bilgi verebilirseniz sevinirim . < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumcu3 -- 8 Haziran 2023; 12:58:8 > |
Next marka cihaz hafiften bi ilgimi çekiyor ne yalan söyleyeyim. Ama yazılım güncelleme konusunda sistemi bilmiyorum. Güncellemeler Google vasıtası ile geliyorsa eyvallah sorun yok ama Next firması tarafından yapılıyor ise Next'e güvenmek ne kadar mantıklı olur bilemiyorum < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grocer -- 8 Haziran 2023; 13:5:41 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İki cihazda işlemci, gpu donanım olarak aynıdır. Sunny, Sei Robotics üretimidir ( Homatics üreticisi ) Xiaomi cihaz kendi üretimidir. Her ikiside lisanslıdır. Artılar eksilere bakacak olursak, Sunny 16gb depolamaya sahip, Xiaomi 8gb depolamaya sahip. Sunny HDR10+ATMOS desteği sunarken, Xiaomi DV+ATMOS desteği verir. Ancak bu destekleri alabilmen için Projeksiyonun ve kullanmış olduğun Tv ninde bu özellikleri desteklemesi gerekir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Şimdi burada durum karmaşık gibi gözüksede biraz açıklayayım, Android sürüm desteği Google tarafından sağlanır, yazılım desteği üretici firma tarafından sağlanır. Cihaz ile ilgili ufak tefek hatalar ise satış yapan firma tarafından sağlanır. Tabi oda üretici ile iletişime geçilerek. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tedirgin olduğum nokta cihaz 2-3 sene sonra çöp olur mu acaba şeklinde özetlenebilir sanırım. Xiaomi mi box'ı yıllardır kullandığım ve bu konuda memnun kaldığım için ister istemez hep onunla kıyaslıyorum. Teknolojik olarak daha yeni bir cihaz almak yönünden bakınca fiyatın da etkisiyle Next ilgimi çekiyor. Ama dediğim gibi, 2-3 sene sonra çekmecede yatan, işlevsiz bir cihaz haline gelir mi acaba? Yanlış görmediysem lp1 lisansı diye geçiyor sanırım lisans zamazingosu. Bu lisansı next mi alıyor üretici mi acaba? Bir süre sonra lisans sıkıntısı vs olmaz değil mi? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sorunuza şu şekilde yanıt vermeye çalışayım. Almayı düşündüğünüz cihazın işlemci tarafı 12 nano metredir. GPU tarafı ise, 28 nano metredir. 28 nano metre 10 öncesine ait bir teknoloji düzeyidir. 12 nano metre ise, 6 yıl öncesine ait bir teknoloji düzeyidir. Şimdiki son model cep telefonlarında kullanılan cpu & gpu bileşimleri 4 nano metredir. İşte günümüzün cihazlarında kullanılan işlemcilerin teknoloji düzeyi ile almayı düşündüğünüz cihazın teknoloji düzeyini bir arada değerlendirirseniz, satın aldığınız cihazın kaç yıl sonra çekmeceye gideceğini az - çok tahmin edersiniz. |
Öncelikle her zaman söylediğim şey bütçe ve istekler. Birine cihaz önerirken bunları baz alıyorum. Bende isterim herkese Nvidia Shield Pro ( 2019 ) önereyim. Ama işte insanların ekonomik durumu ve doların geldiği nokta. Bu Tv Box mecrasındaki cihazlar, özellikle lisanslı cihazlar çoğu bir birinin kopyasıdır. Nvidia yı ayırırsak, belki birazda Amazon cihazlarını, diğer hepsi X4, X3,X2 - Y2-Y4 dür. Gpu ise Mali-G31 e çakıldı kaldı. Geriside işte lisanslar, ses ve görüntü sertifikaları farklılıkları geliyor. S928X işlemcili Mali G610 veya Mali G57 gpu lu lisanslı cihazlar gelince ki yakın zamanda gelmeyecek gibi görünüyor. Şuan en yakın üretici SDMC, SEİ ( Homatics ) ise 2024 dü işaret ediyor. Tabi bu cihaz herkes için alınabilir olmayacak, pahalı bir cihaz olacak. Soruna gelecek olursam bu cihazların 2-3 senede çöp olacağını sanmıyorum, ancak ilerleyen süreçte senin isteklerini karşılar mı karşılamaz o sana kalmış. Bu cihazlar elektronik bozuladabilir, herşey olabilir. L1 dediğin Google L1 lisansıdır. Bu lisansa sahip cihazlar lisanslı cihaz sınıfına girer, ancak her Google L1 sertifikası bulunan cihazda Netflix yüksek çözünürlükte 4K izlenmiyor. Bunun için cihazın ayrıca Netflix ESN Sertifikasına ihtiyacı vardır. Yani Netflix sizin için önemliyse alacağınız cihazda Google L1 in yanında Netflix ESN sertifikasının olup olmadığını öğrenmmelisiniz. Lisansları alan üreticilerdir, üretici cihazı üretir ve numuneyi çıkarır sitesine koyar. Özelliklerini, desteklediği lisansları ve sertifikaları yazar. Firmalar üretici ile iletişime geçip istedikleri cihazı belirtip, bu cihazlara ve kutularına kendi logolarını bastırıp sipariş verirler. Cihaz fiyatlarıda genellikle cihazın işlemci, ram, depolama ve desteklediği lisans, sertifikalara göre değişir. Kısacası dönüp dolaşıp yine geldiğimiz nokta bütçe ve istekler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Hayırlı olsun hocam, umarım içinize siner. Malesef enteresan fiyatlar görmeye başlayacağız, çabuk davranmakta yarar var. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Doğru bilginin adresi...
|
Ilginiz için tesekkurler . Bu 2 ürün arasında sizi tercihiz ne olurdu. Yoksa başka bir tv stick öneriniz ne olurdu. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|