![]() Xiaomi Tv Stick 4K
TR Satın alma : https://www.akakce.com/arama/?q=XIAOMI+TV+STICK+4K
Bangood Link: https://bit.ly/3Puuwjn Kupon: BGf4d8eb
OTG Kablo : https://www.hepsiburada.com/techstorm-fire-tv-y-otg-kablo-p-HBV00000Q7JQZ
Sıralama
00:02 Ön Bilgi
01:04 Kutu İçeriği ve Tanıtım
05:24 Kurulum
06:14 Ana Menü
06:54 Ayarlar
08:34 Antutu
09:15 DRM Info
09:25 Root Kontrol
09:34 Wifi 2.4G Test
09:44 Wifi 5G Test
09:54 Antutu Test
10:34 Netflix Test
10:54 Sesli Arama
11:23 Telefon Yansıtma
11:53 İnternet Browser Test
12:25 Youtube 4K 60 Test
13:13 AV1 Codecs Test
13:45 Harddisk ve Performans Test
15:24 Oyun Test
15:56 Sonuç
İşlemci Dört çekirdekli Cortex-A35
GPU Mali-G31 MP2
Veri deposu 2GB
Depolamak 8GB
İşletim sistemi Android TV™ 11
İçerik Netflix, Amazon PrimeVideo ve Youtube önceden yüklenmiş
Çıkış Çözünürlüğü 4K
Wifi Wi-Fi 2,4 GHz/5 GHz
Bluetooth Bluetooth 5.2
video kod çözücü AV1, VP9, H.265, H.264, MPEG-2, MPEG-1
Video formatı MKV, MPG, MPEG, DAT, AVI, MOV, ISO, MP4, RM
Ses kod çözücü DTS HD, Dolby Atmos
Ses formatı MP3, AAC, RM, FLAC
Görüntü kod çözücü JPG, BMP, GIF, PNG
Limanlar HDMI 2.0ax 1
Mikro USB x 1
Boy 10.6 x 2.94 x 1.54cm
Ağırlık 42.8g
Paket aksesuarları Xiaomi TV Çubuk 4K x 1
Uzaktan kumvea x 1
Güç adaptörü x 1
Kullanım kılavuzu x 1
HDMI Genişletici kablo x 1 https://www.youtube.com/watch?v=i9J4qeWGeho&feature=youtu.beSıralama 00:02 Ön Bilgi 01:04 Kutu İçeriği ve Tanıtım 05:24 Kurulum 06:14 Ana Menü 06:54 Ayarlar 08:34 Antutu 09:15 DRM Info 09:25 Root Kontrol 09:34 Wifi 2.4G Test 09:44 Wifi 5G Test 09:54 Antutu Test 10:34 Netflix Test 10:54 Sesli Arama 11:23 Telefon Yansıtma 11:53 İnternet Browser Test 12:25 Youtube 4K 60 Test 13:13 AV1 Codecs Test 13:45 Harddisk ve Performans Test 15:24 Oyun Test 15:56 Sonuç |
Android Tv Box için tavsiye. (1209. sayfa)

-
-
LED TV de YouTube dan video izlemek, telefondan ekran yansıtmak için alabileceğim en uygun cihaz hangisidir.
Netflix vs ile isim olmuyor çocuklara çizgi film ya da telden ekran yansıtma açsam yeterli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ÖZELLİKLERE YAZILIYOR DA ACABA 4K LİSANSI VAR MI
-
Merhaba arkadaşlar, birşey sormak istiyorum. Öncelikle bu medya cihazlarından pek anlamıyorum. Bin liraya bi arkadaş Amazon fire tv cube satıyor. Cihaz hiç kullanılmamış. Biraz araştırdığıma göre bunun ikinci nesli de varmış. 1000 liraya birinci nesil alınır mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
iyi fiyat
-
Birinci nesilde olsa alınır mı yani hocam
İlk bakışta 1000 TL iyi fiyat olarak görünüyor.
Size önerim YouTube da cube’ün iki neslininde Türkçe inceleme videolarını seyretmeniz. Kararınızı ondan sonra verirsiniz.
-
Mecool’un sitesinde disney+ , Netflix, primevideo ve YouTube YouTube için 4K streaming şeklinde görseller mevcut. Bi sıkıntı çıkmaması gerekiyor normal şartlar altında.
Arkadaşlar alışveriş sitelerinden android tv box alındığında ürünün ambalajı kutusu açılmış olsa da iade oluyor mu? Aldığım cihaz tv ye uyumsuz. iade şartlarında ambalajın açılmaması yazıyor fakat bunu açmadan bilemezdim şimdi iade etmeyi düşünüyorum hepsiburada da bir satıcıdan aldım iade alirlar mı?
iade oluyor, hepsiburadaya yaz, beğenmedim de geç. 15 gün koşulsuz değiştirme hakkıın var.
-
Sadece memnun kalmadım diyerek 14 gün içinde iyade edersiniz…
800 tl civarında bir cihaz bakıyorum sunny tv stick nasıldır? Pek bilgi sahibi olmadığımdan ilk etapta xiaomi mi box s bakıyordum onun fiyatı 1000 ve üzerinde ayrıca tarayıcıdan video izleme imkanı oluyor mu stick lerde bu konu bizim için biraz önemli
-
merhaba.
next 4 k stick aldım. tv ye bağladım. netflix de 4k olmadı. 100 mb fiber var. 4k üyeliğim var. fakat netfilix 4k içeriklerin hiç biri görünmüyor hepsi hd. tv nin netflix inden girince aynı hesaba 4k oluyor. neden olur bu?
-
Serkan bey, bu işin ustalarí genelde ille de lisansli cihaz derken siz çok buna takilmamişsiniz. Platform ūyeligimiz yoksa cihazin lisanssiz olmasi sorun yaratir mi? 6a da ne gibi sorun yaratir? Ben mecool k7 ve lisansli cube kullaniyorum. Ama nvidiadan sonra 2. sirada gøsterilen cubedense mecoolden daha memnunum. Bende mi bir tuhaflik var?
Katilmiyorum deyip ayni şeyi soylemişsiniz. Ben de işlemci kadar cihazin işletim sistemi de ônemli dedim zaten. Sonra da diğer faktörlerden bahsettim. Bunu bilp ona göre cihaz alınmalı dedim. Soylediklerimizde bir fark yok aslında...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senut -- 27 Mayıs 2022; 13:11:33 >
Lisans konusunu ayrı, sertifikası konusunu ayrı değerlendirmek gerekir.
Android cihazda L1 sertifikası mutlaka olmalıdır. Çünkü L1 sertifikalı cihazlarda google servislerinin çalışma süresi, süresiz.
Netflix izlemediğim için, android cihazın netfilix lisansının olmaması benim için kayıp değil.
Android cihazların tamamında, android yazılımdan kaynaklı olarak dvb-s2 tuner'lerinde sinyal elde etme işleminde, hassasiyet sorunları var. Bu da belirttiğim gibi android yazılımın kendisinden kaynaklanmaktadır. Yazılım üzerinde biraz daha çalışılması gerekmektedir. Peki böyle bir çalışma var mı ? Yok. Yani android cihaz alıp ta, ağırlıklı olarak uydu yayını izlemeyi hedeflememek lazım. Android yazılımın uydu kısmı esaslı bir şekilde derlenmedikçe, 6a ya da sonraki uydularda aynı sorun yine devam eder.
-
Peki lisanssız bir cihazda L1 sertifika lisansının olup olmadığını nasıl anlayabiliriz Serkan bey. Bir de marka önemli mi. Mecool, Ugoos, King gibi markalar Çin malı olsa da daha güvenilir diye değerlendiriliyor ne dersiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senut -- 27 Mayıs 2022; 21:13:55 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu konuyu anlamamışsınız sanırım.
"L1" bir sertifika düzeyidir ve yalnızca google tarafından verilir. Cihaz L1 sertifika düzeyi alınca, google servisleri o cihazda süresiz çalışır.
Mesela; diyelim ki, kullandığımız cihazda sertfika düzeyi L3 olsun. Google bazlı servislerden de youtube birgün çalışmaz hale gelince şaşırıp kalırız. Araştırınca, android tv box'larda çalışan android yazılımların sertifika düzeyi bulunduğunu öğreniriz.
Üreticiler ya da markacı firmalar piyasaya sürdükleri cihazlarına yükledikleri android yazılımları lisanssız yükleyemez. Çünkü android yazılım yapısı gereği, cihazın içine yerleştirilmiş bir chip'in donanım kodunu okuyarak, donanım yazılım eşleşmesi yapar. Yani her bir cihaza yüklenen android yazılım, yalnızca o cihaz için geçerlidir. Yani markacı firma 5000 adet cihazı piyasaya sürdüyse, işte o 5000 adet cihazda android yazılımın çalışabilmesi için her cihaz başına sertifika bedeli öder.
Sertifika ödemeleri ise, iki farklı segmentte olur. L1 ve L3 düzeyi için.
L3 sertifika düzeyinde, her bir cihaz için sertifika bedeli düşük olur. Mesela; 3 - 4 dolar gibi... L3 düzeyinde google servisleri bir süre sonra çalışmamaya başlayınca, cihazı yarım yamalak kullanmak zorunda kalırız. Ya da cihaz sürüm içi güncelleme almaz. Bunun gibi sıkıntılar baş gösterir.
L1 sertifika düzeyinde ise, her bir cihaz için sertifika bedeli biraz daha yüksek olur. Mesela; 8 - 10 dolar gibi... Google servisleri süresiz çalışır. Sürüm içi güncelleme almaya devam eder. Güvenlik güncellemeleri vs.
İşte bu cihaz başına sertifika bedeli ödemeleri de cihazların fiyatına yansır.
"Lisanssız cihaz" tabirinize de yanıt vermeye çalışayım. Android yazılım hack'lenerek cihaza yüklendiyse, bu cihazlarda çalışan android yazılımlar genelde kararsızdır. Ne kadar süre ile çalışacağı belirsizdir. Sürüm içi güncelleme alması söz konusu değildir. Denemedim ama Play store'dan uygulama indirilemez. Uygulamaların güncel sürümleri bulunup yüklenemez. Varsa kendi marketindeki uygulamaların sürümleri ne ise, onlar indirilip kurulabilir.
Buraya kadar anlaşıldıysa, Netflix lisansına geçebiliriz.
Android tv box'larda Netflix lisansı olması için; hem google L1 sertifikası olmalı, hem de Netflix platformu tarafından verilen Netflix ESN numarası olmalıdır. Tabi netflix'i 4K çözünürlük değerleri izlenilmek isteniyorsa...
Yani L1 sertifikası + Netflix ESN numarası şartı ikisi bir arada gereklidir.
L3 sertifikalı cihazlara, Netflix ESN numarası verilmez !
Mecool, Ugoos, King markalarının konusuna gelince;
Bu markaların her biri, android yazılımın üzerine kendi görsel arayüzlerini yükleyip satmaktadır. Bu arayüzler içinde en kullanışlısı Ugoos ekibinin arayüzüdür. Ugoos bu arayüz üzerine en sık güncelleme veren markadır. Bütün modellerine hala sürüm içi güncelleme desteği vermektedir. Bu arada Ugoos AM6b Plus modelini kullanmaktayım.
Yani herhangi bir marka android cihazlarda, markayı arayüz desteği açısından değerlendirmek gerekmektedir.
Mecool ve King markaların satışa çıkan arayüzü ne ise, cihaz demode oluncaya kadar o arayüzle kullanmaya devam edersin. İşte bu konuda ugoos bir adım öne çıkmaktadır.
Bir de bu android cihazların tamamı Çin'de fasoncu firmalar tarafından üretilmektedir. Herhangi bir marka android cihaz satın aldığın zaman, o cihaz sana o marka ile gelir. Oysa aslında bir çok marka cihaz aynı fasoncu firma tarafından üretilmiştir. Fark; markacı firmanın arayüz desteğidir yani...
Android cihazların sertifika düzeyi, cihazın hakkında bilgisine girilerek görüntülenebilir.
Netflix lisansı ise; markayı piyasaya süren firma, cihazında netfliz lisansı varsa, bu hususu, ürün tanıtımında beyan eder. Ayrıca android cihaz hakkında bölümünden de girilerek, netflix ESN lisans numarası görüntülenebilir.
-
Detaylı güzel bir anlatım oluş …
Başka gerekçe göstermeden beğenmedim deyip 14 gün içinde iade edebilirsin. Aldığın siteden iade bilgilerini gir iade kodunu al tamamdır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X