< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Bu nasıl bir cihazdır. Güncelleme felan alırmı böye cihazlar xiomi tv box kullanıcısıyım X88 PRO 20 RK3566 Android 11.0 HD 8K H.265 BT4.2 8GB RAM 128GB |
|
|| Asus M5A99X Evo R2.0 || AMD FX X8 8320 @ 4.5GHz || Noctua NH-D14 || 2x4GB Kingston HyperX DDR3-1725MHz || Corsair 128GB Force GS (560MB/535MB) || 6 TB Seagate SV35 / 1TB Samsung M3 || Asus GTX 970 || Corsair Carbide 400R || 600W Corsair CX600 || Lg GH24NS95 24X DVD-RW Sata || Windows 10 Pro x64 || Logitech Gaming Keyboard G510 || Logitech G9x Gaming Laser Mouse 5700dpi || Logitech M305 || AeroCool Strike-X Fury || 23.6" AOC E2461FWH || 6x Akasa Viper 12cm / 4xAkasa Viper 14cm || Creative Inspire 4400 || Creative Fatal1ty Gaming Headset || Logitech C310 HD720p || SpeedLink SL-6538 || Linksys WAP300N AP || 2x Tp-Link 8dBi Anten || Dark High Power 300Mbps USB Adaptör || 2x Akasa 5 Çıkışlı PWM Çoklayıcı Kablo || || Samsung S8 Plus || Playstation 3 Süper Slim 500GB || Novero Brooklyn Earphones || Canon PowerShot SX150 || LG 47LM760S || Casio EF-550D-1A || Samsung Gear S3 || Samsung Level Over || Samsung Gear Circle || Xiaomi 10400mAh pb || XiaoMi Fit || |
|
Android box olarak kullanacaksan, her hangi s905x3 veya 4 çipsetli box daha verimli olacaktır. 8GB. Ram anca linux kullanırken faydasını görürsün. Android box olarak sandığın kadar çok fayda sağlamaz, eksileri artılarından fazla bir cihaz, Amlogic çipsetli boxların artıları 8db rami telafi eder. |
|
|| Asus M5A99X Evo R2.0 || AMD FX X8 8320 @ 4.5GHz || Noctua NH-D14 || 2x4GB Kingston HyperX DDR3-1725MHz || Corsair 128GB Force GS (560MB/535MB) || 6 TB Seagate SV35 / 1TB Samsung M3 || Asus GTX 970 || Corsair Carbide 400R || 600W Corsair CX600 || Lg GH24NS95 24X DVD-RW Sata || Windows 10 Pro x64 || Logitech Gaming Keyboard G510 || Logitech G9x Gaming Laser Mouse 5700dpi || Logitech M305 || AeroCool Strike-X Fury || 23.6" AOC E2461FWH || 6x Akasa Viper 12cm / 4xAkasa Viper 14cm || Creative Inspire 4400 || Creative Fatal1ty Gaming Headset || Logitech C310 HD720p || SpeedLink SL-6538 || Linksys WAP300N AP || 2x Tp-Link 8dBi Anten || Dark High Power 300Mbps USB Adaptör || 2x Akasa 5 Çıkışlı PWM Çoklayıcı Kablo || || Samsung S8 Plus || Playstation 3 Süper Slim 500GB || Novero Brooklyn Earphones || Canon PowerShot SX150 || LG 47LM760S || Casio EF-550D-1A || Samsung Gear S3 || Samsung Level Over || Samsung Gear Circle || Xiaomi 10400mAh pb || XiaoMi Fit || |
|
Biraz komik olacak belki ama şunu alma diyebilirim ama şunu al diyemem. Çipsetlerle ilgili epey bilgiye sahibim, s905x3 veya s922x çipsetli ürünlere yönele bilirsiniz, bütçenize göre. Çipset dışında, box olayı üretici firmanın vereceği yazılım desteği belirleyici bu konuda deneyimim olmadığı için şu iyidir diyemem. Araştırıp bir kısmını kendiniz bulacaksınız, ayrıca yine bu forumda mesajınıza cevap verecek arkadaşlar illaki olacaktır. Netflix gibi şeyleri 4k izlemek istiyorsanız seçenekleriniz sınırlı. |
|
|
Arkadaşlar cihazım geldi kurulum yaptım. Cihaz donanım olarak iyi olmasına rağmen yazılım olarak bir o kadar kötü. Zira google play store hangi güncellemeyi denediysem çalışmadı. Program açılıyor yükleme ekranında kalıyor hiçbir uygulama yükleyemiyorsunuz. İkinci olarak herkesin dediği gibi seyirtürk hiçbir şekilde açılmıyor. Cihazın yazılımının berbat oluşu beni farklı rom atma düşüncesine itti ve çok şükür Mert Temizer sayesinde Slimbox rom ve üstüne Atv Launcher ile cihaz uçuşa geçti. Gerekli kurulumları yaptım. Hiçbir sıkıntı yok. Bu cihazı alacakların aklında bulunsun slimbox romu atmadan cihaz berbat. |
|
Dostum, torrent konusunu hiç bilmiyorum ama tarayıcı konusunda, android cihazların tamamı özürlü... Şöyle ki; Windows altında, "ctrl + mause silindiri" ile ekranın büyüklüğünü( zoom ) gözümüze kolayca ayarlarken, bu işlev android yazılıma kurulan browser( tarayıcı )'ların çoğunda yok. Forumdan bir arkadaşımın yardımıyla haberim oldu. Zoom işlevi, yalnızca "Open browser"da var. Onda da herhangi bir web sayfası bir link'e tıklıyorsun, seni sayfanın en üstüne gönderiyor. Tıkladığın yere girmek için bir sürü cambazlık yapmak gerekiyor, Open browser ile... Yani open browser'i de etkin olarak kullanmak mümkün olmuyor. Kullanamayınca, güncelleme vermesini ümit etmekten başka çare kalmıyor. Android altında en kararlı çalışan browser chroma 'dır. Onda da zoom işlevi yok maalesef... Android tvbox cihazları satın alıp, tv'lere bağlıyoruz. 55" - 65" tv'lerle izleme yaparken ortalama 4 m. mesafede koltukta oturuyoruz. TV'ye bağlı android cihazda browswer'ı açıp internete gireyim dedin mi, iş yaş... Çünkü browser'ların ekseriyetinde zoom özelliği bulunmadığı için, oturduğun yerden forum sayfalarını okumak mümkün değil. Hasılı kelam; android altında çalışan browser'lar, okuma güçlüğü yaratması nedeniyle, kullanışsız maalesef... Kendi tecrübelerimdir. katılan katılır, katılmayana saygım sonsuz. Browser konforu açısından ele alınca, windows cihazların gözünü seveyim. |
|
Browser dokunamtik ekrana göre ayarlanmış, telefonda parmak hareketiyle büyütüp küçültebiliyoruz. ATV rom'da zaten Browser deneysel, TV de uzaktan kumanda ile en işlevsel nasıl kullanılır diye düşünülmüş ve buna göre tasarlanmış. Yani aslında bizlere vaat ettiği şeyleri veriyor ama biz PC gibi kullanmak istiyoruz, o alanı Windows'a, iMac'e, Linux'e bırakmışlar. Bu yüzden günlük kullanımda Odroid-n2+'ta Ubuntu kullanıyorum, browser çok akıcı, 1080p videolar yeterli. Tek probleme DRM sertifikası olmadığı için Browserde Netflix veya Spotify kullanamıyorsun. Yani ARM cihazlardan bir x86 cihaz devşiremiyoruz maalesef. Bunun sebebi de ARM'nin işlemcileri mobil cihazlara uygun kullanmamızı dayatması. Dünyada bu sorunun cevabını bulabilen henüz yok. ARM'nin ısrarla DRM lisansını vermemesi en büyük handikapımız, yoksa sıgara paketi büyüklüğünde cihazlarla windowsun yaptığı bir çok şeyi yapabilecek kapasitedeler. Tabi yüksek GPU ihtiyacı olan oyunlar hariç. |
|
Android te Torrent iştemcileri var, gayet kullanışlı ve stabil. Ben linuz üzerinden server oluşturdum, bir cihazım 7/24 açık. Torrent'i oradan kullanıyorum, torrent mediasınıda oradan kullanıyorum tabi. Yani herhangi bir And. box ile 7/24 torrent indirebilirsin ama aldığın box'un malzeme kalitesi ısınma ve kitlenme sorununu belirler. Bu yüzden kaliteli box almanızı öneririm. |
|
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |