|
Farkında olmadan bir kutuplaşma yarattık sanırım, bu yüzden bazı şeyleri anlamadan fanatikçe davranıyoruz. Buna sebep olanlardan biriysem herkesten özür dilerim. Amacımız bilgi paylaşmak, yardımlaşmak, şahsen benim kimseyle, herhangi cihazla veya bilgiyle bir sidik yarışım yok. Ben kendimden mesulüm ve bir sapmam varsa düzelmeye gayret ederim, ediyorum. Herkesi, konuyu kişisel tartışma formundan, fikir tartışma formuna dönmeyi davet ediyorum. Renkler ve zevkler tartışılmaz, çoğumuz bunu bilecek yaşta ve tecrübedeyiz. @serkanguzel_ kardeşim, keyif ile ilgili güzel bir tespitin var, bu kablosuz bağlantılar işte en çok bu keyif kısmına hitap ediyor. Konumuz Android BOX, yani media bir nevi media oynatıcı yani HDD den veya başka bir şeyden Film dizi izlemek ihitiyacımız illaki olacak. Benim çevremdeki insanların çoğu bu ihtiyacı doyurmak amacında. Mesela bir HDD'den var, bir notebook a takıyorsun, bir TV'ye takıyorsun, bir Box'a takıyorsun hatta telefona bile takıyorum bazen. Modem taksan paylaşıma açsan oturduğun yerden tüm resim video film diziye ulaşsan bundan iyi konfor varmı yahuuu... Hani ben SBC'lerle uğraşıyorum biraz gelişmek biraz zaman öldürmek adına. Dandik bir server bile dünya parası adamlar bunca parayı benim gibi zaman öldürmek veya bişeleri kurcalayarak gelişmek için mi harcıyor yani. Tamamiyle konfor için tüm bunlar. Takıp unutuyorsun bir daha işin olmuyor onca para verip aldığın cihazla. Kendime bir server yaptım, Odroid'ten gelen HC4'le epey bir zaman uğraştım bir çok şey denedim bir kaç takla attırdım hevesim geçti adının hakkını vermesi için kolları sıvadım (adı HC4, HC=HomeCloud) Şimdi hem online hem ofline kullandığım güzel bir server sahibiyim(şanslıyım). Neye ihtiyacım varsa anında ulaşıyorum hangi cihazda olduğum önemsiz, tak çıkar yok, HDD'yi kim aldı diye aranmak yok. Söylemesi ayıptır, bu hafta isfanbul tema parka gitti ailecek, epey eğlendik bir o kadar da yorulduk. Akşam eve geldiğimizde ortak alanımızda tema parkla ilgili bir klasör oluşturdum herkes kendi cep telefonundan ve kameradan tüm çektiği video ve resimleri klasöre attı, bir kaç dakika içinde bitti işlem. İşte konfor, teknolojinin nimetleri tamda bu. @CoMMaNDeRCX kardeşimin söylediği gibi USB3 portları deli gibi ısınır, herhangi bir cihaza takılı usb3 hdd niz varsa hemen kontrol edin göreceksiniz usb soketine el değmez o derece. usb soketi sigara paketi kadar bir ana karta takılı, o ufacık anakarta vereceği ısı katkısı min %20 dir belki daha fazla. Yine konfor ile ilgili, Uydu olayını hayatımdan çıkaralı 7-8 sene oldu, TV izlediğimden değil dünyadaki spor müsabakalarını takip etmek adına giriştiğim bir sevdaydı. Amacı ve sonucu vardı oldu bitti maşallah. Uydu ile uğraşanların amacının hiç bir zaman konfor olduğunu düşünmedim mesela, çeşitlilik ararken dipsiz kuyuya yuvarlanan insan toplulukları hissine kapıldım hep (kendim de dahil) Neyse uzun bir yazı oldu, özetlersek teknoloji gelişiyor değişiyor ve tüm bunlar konfor adına yapılıyor, bize düşen kişisel ihtiyaçlarımıza göre araştırmak, hayatımızı kolaylaştıracağını düşündüğümüz teknolojik aygıtların peşine düşmek. Şunun altını tekrar çizmeliyim. Her önümüze çıkan teknolojik aygıtı almak zorunda değiliz. İhtiyaçlarımızı ve heveslerimizi iyi belirleyip ve çokça araştırıp alış veriş yapmalıyız. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı