Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1173. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
26.666
Cevap
517
Favori
1.723.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11711172117311741175
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nopanick kullanıcısına yanıt
    T527 öyle değil mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gumus2929 G kullanıcısına yanıt
    Evet tvos formatında Google play yüklü geliyor
    trident t527 tvbox Mert Temizer YouTube sayfasında inceleme ve rom yükleme rehberi yayınlamıştı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoGoBaBa

    EDIT https://forum.donanimhaber.com/android-tv-box-icin-tavsiye--108948920-1172#150039992


    LINK i kaldırdım, @serkanguzel_

    forum kurallarına uygun olmayan şekilde satıcı ismi yer aldığından.

    ( kusura bakmayın nedense bu duruma dikkat etmemişim bugüne kadar , belkide paylaşıp geçtiğim bazıo mesajlarımda modaratör/yöneticiler tarafından silinmiştir, gereksiz iş çıkarttıklarımdan özür dilerim)



    İşin özeti video da zaten çok detay yok. Fiyat bilgiside henüz yok. tek bilgi Ağustos ayında satışa sunulur, henüz beta yazılım, Türkçe yazılım ile satışa yakında sunulur, Type-C ne işe yarar diyenlere bu tür ZAMAZİNGO lar Botech Wzone için gelecek ilerde. (


    Kişisel görüşüm hafıza revizyonlu, fiyat revizyonlu, kampanyalı olsa alınırlığı olacak bir cihaz. Çok detay yorum yok kullanıcılardan.

    Kişisel yorum 2 : MeCoolKM2 yi az bir kullanıp nedense sevemedim. Botech Wzone radarımda. ( hafıza olayına takılmayın densede takıldım :))



    Alıntıları Göster

    İşte hafıza durumu, SD/TF yuvadan takılan kartla deruhte edilebiliyor.


    Cihazın öne çıkan özelliği; L1 sertifikasının ve Netflix lisanslının ikisinin bir arada bulunmasıdır. Yani lüx arayanlara hitap eden bir cihazdır. Bir de üstüne USB uydu tuner'i takılabilme imkanı sağlanınca, tv'ye tek bir cihaz bağlanarak, güncel donanım ihtiyaçlarının neredeyse %90'ı tek bir cihaz üzerinden sağlanmış oluyor.


    Cihazın fiyatı biraz tuzlu olunca, iç piyasada yeteri kadar satılamadı. Satılamayınca, yorumların sayısı da yetersiz.


    Ancak ben yine de s905x3 bazında birkaç yorumda bulunayım.


    Daha önce android 9 yüklü s895x3 ATV rom'lu 3 cihazı test ettim. Mesela; youtube giriyorsun. Video simgelerinin dolması 1 - 2 saniye gibi gecikmeli oluyor.


    Aynı işlemi s905x4 işlemcili Mecool KM6 deluxe model cihazımla yapıyorum. Yotube'a girer girmez. video simgelerine ait resimler anında doluyor. Her türlü uygulamaya giriş çıkış, açılış s905x4 cihazda daha hızlı.


    Hasılı; bunları ayzmaktan maksadım. wzone cihaz tuzlu bir fiyata satın alınacak. s905x3 işlemcinin sunduğu nefasetin biraz eksik kalması, cihaza ödenecek bedel için insanların hayıflanmasına neden olacaktır, diye değerlendirmekteyim.


    Android cihazları, ağırlıklı olarak youtube, film, iptv uygulamalarında lisanslı olarak kullanmak isteyenler için, bu serideki cihazlar gerçekten iyi bir imkan ve konfor sunuyor. Ancak tarayıcı( borwser ) çalıştırıp, internet'e de girerim diye düşünüyorsa, işte orada durun derim. Çünkü tvbox cihazları tv'ye bağlayıp ta, internette sörf işleri yaş. Bir önceki sayfada detaylarına değinmiştim.

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/150005672



    Hasılı kelam; amaca göre ya da istifade edilecek alana göre android cihaz edinmek daha doğru olur. Android cihaz alırım, interneti tv'nin karşısından kullanırım diyenler boşuna heveslenmesi yani...





  • Sizler bu kadar şeyi nerden biliyorsunuz. Meslek ne çok merak ettiö

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Netflix izlemek için ve arada ip tv için mi stick düşünüyordum.Çevremde kullanıp memnun olanlar var.Bu ürünü tavsiye edermisiniz yoksa 500 tl civarına daha iyi başka bir seçenek varmı ?

  • gumus2929, android cihazların yeni modelleri çıktıkça satın alınınca, kıyaslama yapma imkanına sahip olunuyor. Yani zaman içinde tecrübe elde ediliyor.


    Atatürk_1881, mi stick 'teki işlemci çok eski. Kullanımda üzer. Son iki sayfadaki mesajları okuyun, uygun fiyatlı cihazdan bahsedilmişti. Netflix için hız + konfor + uygun fiyat hepsi bir arada mümkün değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 4 Ağustos 2021; 16:46:22 >
  • Atatürk_1881 kullanıcısına yanıt
    O zaman mi stick yerine mibox s alın derim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar. Televizyonum 46b530 sadece görüntü alabiliyorum. Bd c5500 blu-ray cihazım ile 1080p indirdiğim filmleri izliyorum. Hd receiver ile de uydu yayınlarını.

    Televizyonu kullanmaya devam edeceğim ancak media oynatıcı ve uydu hizmetini ortak alabileceğim 4k destekli bir cihaz arıyorum. Evet televizyonum 4k değil ancak bilgisayarımı bağlayarak aldığım youtube 4k görüntüler gayet tatmin edici. Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ediyorum.

    Saygılar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: vigilanter

    Merhabalar. Televizyonum 46b530 sadece görüntü alabiliyorum. Bd c5500 blu-ray cihazım ile 1080p indirdiğim filmleri izliyorum. Hd receiver ile de uydu yayınlarını.

    Televizyonu kullanmaya devam edeceğim ancak media oynatıcı ve uydu hizmetini ortak alabileceğim 4k destekli bir cihaz arıyorum. Evet televizyonum 4k değil ancak bilgisayarımı bağlayarak aldığım youtube 4k görüntüler gayet tatmin edici. Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ediyorum.

    Saygılar.

    Türkiye'de hibrid model olarak, Hiremco Impala ve Dreamstar A5 modeli cihazlar satılmaktadır.

  • vigilanter kullanıcısına yanıt

    İndireceğin 4K BR-ripler genelde HDR olacaktır, bir çok and box ve benzerleri HDRtoSDR işinde başarısızdır, yada nispeten işini yaparlar ama gerçekten tatmin etmez.

    Bir kaç senedir denedim ve çare bulamadım. Beyhude bir uğraş olacak.

  • @serkanguzel_ Cevabınız için teşekkür ederim, cihazları inceliyorum şu anda.


    @GuGuuuK yts riplerini izleyebilsem yeter diye düşünüyorum şimdilik. Bd c-5500 biraz büyük bir cihaz ve receiver da yanında olunca kalabalık yapıyorlar. Anlayacağınız yeni teknolojileri bir arada kullanıp yerden de tasarruf etmek istiyorum her kullanıcı gibi. Cevabınız için teşekkür ederim. Ayrıca başla alternatif tavsiyeleriniz olursa dinlemek isterim.


    Esasen bilgisayarı tv'ye bağlayıp kullanmak en güzeli. Ancak eskiden hd videoların yürütülmesini ekran kartlarına yükleyip işlemciyi rahatlatır yola devam ederdik. Şimdi de böyle elbette. Bir süre önce bir 4k sample indirip vlc, pot, mpcHc gibi programlarla donanım hızlandırma denedim pek bir sonuç alamadım.


    Saygılar.

  • vigilanter kullanıcısına yanıt

    MPC-HC ile rahat oynatması lazım, PC'nin ekran kartı donanımı nedir?

    MPC-HC'ye ekleyeceğin madVR, HDR-SDR de en iyi çözümdür, HDR'yi kusursuz SDR'ye çevirir.

    PC'nin gürültüsünden ve harcadığı enerjiden dolayı, and.box tarzı cihazlara yöneldim.


    And.box cihazlarda film için en iyi çözüm, Kodi ve türevleri ama onlarda HDRtoSDR de tam başarı sağlayamazlar her zaman film biraz karanlık ve solgun olacaktır. 1080p indirip izlemek en mantıklısı.

    Bu ay 4K TV aldım, şimdi tekrar 4K BR filmlere yönelmeye başladım. 1080p TV de 4K hdr gerçekten eziyet (MPC-HC/madVR hariç)

  • İlaveten hibrid cihaz olarak kullanabileceğiniz Botech Wzone cihaz var. Bu cihaza özel usb porta takılarak çalışan, dvb-s2 usb stick tuner'i ürün gamına dahil edildi. Usb stick tuner bir ay içinde satışta olacak, sanırım. Wzone cihaz, iptv film platformlarını izleme yönünden full lisanslı bir cihazdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 5 Ağustos 2021; 17:59:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @GuGuuuK İşyerimde harici ekran kartı olan i5 bir notebook ile denemiştim. Sadece öylesine bir deneme yaptım. Evde i7 3770, 16 Gb Ram, Gtx970 özelliklerinde bir masaüstü var. "madVR, HDR-SDR" not aldım.


    Esasen bilgisayarları tv'ye bağlamak bizim gibi bu işlerle uğraşanların ve sonuna kadar imkanları kullanmak isteyenlerin seçimi. Ev halkı için pek uğraşılabilir değil :) Dolayısı ile @serkanguzel_'in tavsiye ettiği cihazlar uygun gibi görünüyor. Dreamstar A5 fena değil, hiremco turbohd modeliydi galiba, zamanında abartısız 2-3 tanesi elimde bozuldu iade ettim. Botech Wzone da fena değilmiş ancak stick için beklemek ve tv arkasına gizlediğimiz box için nasıl olabilir bilemiyorum.


    Yıllardır amatör olarak uydu meraklısıyım, bilgisayar ise mesleğimiz oldu. Önceden Ozmena ve Turke**** ayrıca divxplanet müdavimiydim. Halen doğum günü mailleri gelir o zamanları hatırlar tebessüm ederim. Sizlerin yardımları olunca o zamanlar aklıma geldi çok memnun oldum. Uydundan multivision TPS filmlerini kaydeder sonra IGI ile divxplanet'ten indirdiğim altyazıları senkronlar izlerdim. Daha sonra Emule ve Torrent geldi.


    Neyse fazla gevezelik etmeyeyim :) her ikinize de bilgilendirmenizden dolayı çok teşekkür ediyorum.





  • vigilanter kullanıcısına yanıt

    Fazla gevezeliği çok kişinin şikayet edeceğini düşünmüyorum. :D


    Elimde 6 tane Android Box tarzı cihaz var hepside güçlü işlevsel cihazlar.


    Bir hafta 10gün önce LG 55CX6 Oled TV aldım, Netflix, Prima Video, Uydu TV (4K destekliyor) işlerini oradan yapıyorum.

    4K'ya gönlünüz epeyce kaymış gibi hissettim, eninde sonunda 4K TV alacaksınız çünkü alacağınız melez cihaz sizi kesmeyecek.

    Bence melez cihaza yapacağınız yatırımı 4K Tv'ye saklamak daha mantıklı. BR-Rip Film izlediğinize göre 4K tv sizin için ufukta gibi.


    Yeni nesil tv'lerde uydu alıcı, hem 4K, hemde gayet işlevsel. Ailenin genel kullanımı TV üzerinden fazlasıyla iş görür. BR-ripleri de PC üzerinden izlersiniz.


    önce divxforever sonra divxplanet, güzel zamanlardı, özlemle anıyoruz :) insan kibrinin yok etme gücü hiç bir şeyde yok. Güzelim topluluğu saçma kibir uğruna hiç ettiler. Kurumsal bir formada kavuşturamadılar. Gerçi illegal bir konuydu bu kadar yaşaması da ilginç oldu ama yinede o topluluğu daha iyi koruyup benzer bir oluşuma yönlendirebilirlerdi. Ruhuna elfatiha...





  • Hey gidi ANETNEWS
    Keşke buranın müdavimleri de buluşsak, 2 lafın belini kırsa
    İlk çaylar müesseseden

    Gevezelik Listesi ( kara tahtaya yazdım isimlerinizi )
    @vigilanter @GuGuuuK @serkanguzel_

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG 65" Oled tv kullanıyorum. Cihazın uydu ve iptv kullanımından rahat edemedim, Dreambox Two uydu cihazı aldım. Rahat ettim.


    Dreambox Two cihazın iptv işlevlerinden rahat edemedim, Mecool KM6 Deluxe android cihazı da LG tv'ye bağladım.


    Şimdi de Mecool android cihazın tarayıcı kullanımı tv'de sıkıntılı olduğu için, android cihazı iptal edip, windows mini pc satın almayı düşünüyorum. Şöyle 10 ncu nesil cpu + gtx1650 serili mini pc satın almayı kafaya koydum. Yeni teknoloji ürün olduğu için enerji tüketimi iki android cihaz kadar.


    TV'nin karşısında rahatça interneti kullanamayacaksam, yemişim android cihazını... Tabi kendi adıma.


    Benim vazgeçilmezim; youtube

    tarayıcı üzerinden internete girmek ve canlı iptv kanalı olarak takip ettiğim 3 - 5 tane yabancı canlı tv kanalı... Geriye kalan, netflix'miş, amazon prime'mış, vız gelir tırıs gider. Böyle şeylerle vaktimi hayatta öldürmem.


    Bir taraftan iş yaşamım da devam ettiği için, yıllardır bol donanım çeşitliliği ile hobilerimi devam ettirmeye çalışıyorum. Zamanım kısıtlı olunca, cihazları amuda kaldırarak, bir kaç işi tek cihaza yaptırmak yerine, işe uygun cihaz edinmeye çalışıyorum yani...


    Hasılı kelam; herkes aradığı özellik ya da işlevlere göre cihaz almalı.





  • Hızlıca bir CİHAZ AMUDA KALDIRMA videosu çektim...


    Videoyu çekerken aklıma askerlik anılarım geldi tüfek omuzlar gibi oldu biraz video.

    Android Tv Box için tavsiye.Alpay Şiviloğluyoutube
    Cihazı amuda kaldırda ve daha fazlası.
    https://www.youtube.com/watch?v=CdvSPhlVuHk
  • GuGuuuK kullanıcısına yanıt
    Emeğine sağlık

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dionysos66 kullanıcısına yanıt

    Eyvallah,


    Alelacele özensiz, hızlıca cihazı amuda kaldırdık.

    Hem bir taraftan maç izlerken bir taraftan DH-Forumda gezinip, Youtube'ye de hızlıca bakındık.

    Sonra Android'e bakınıp ardından CoreElec ile film izlemeye koyulduk. Üstelik Filmi de serverden izledik, cihaza HDD, Flashbellek takmadadan hiç bir şey tak çıkar yapmadan. Android Tv Box için tavsiye. 

    Yorulmadan elimizde kumda veya klavye-fare ile oturduğumuz yerden yaptık tüm bunları tek cihazla. Uydu hevesimiz olsaydı usb ile uydu reciver takıp coreleec ile tüm uydu heveslerimizi de alabilirdik. Yine cihazı amuda kaldırarak tabi, ama oturduğumuz yerden, pc veya başka hiç bir fazladan alet takmadan oturduğumuz yerden.


    Cihazı amuda kaldırdığımı demişmiydim?!!!

  • 
Sayfa: önceki 11711172117311741175
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.