UFS kartların hızı SSD ler kadar. And. Tv box fiyatları 30-120 $ bandında ve bu fiyatları yüksek bulanlar var. Bir de amiral gemisi denilen cep telefonlarının fiyatlarına bakalım. AV1 formatında da olduğu gibi sürüm yükseltmede çipset desteği önemli. Cep telefonlarındaki snapdragon, kirin, dimension gibi çipsetlerde sürüm yükseltme verilebiliyor. And. tv box lardaki RK ve allwinner çipsetlerde de güncel sürümler yakalanabiliyor. Amlogic SOC larda bu durum sıkıntılı. Bir ihtimal bir amerikan şirketi olan amlogic firması ya da Google ile ortaklık yapan büyük üretici SEI Robotic bu and. sürümlerin yazılımını yapan Google a and 12, and 13 ün amlogic çipsetlerle uyumlu olması için baskıda ya da istekte bulunabilir. |
Android Tv Box için tavsiye. (1144. sayfa)

-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: LimanyakanUFS kartların hızı SSD ler kadar.
And. Tv box fiyatları 30-120 $ bandında ve bu fiyatları yüksek bulanlar var.
Bir de amiral gemisi denilen cep telefonlarının fiyatlarına bakalım.
AV1 formatında da olduğu gibi sürüm yükseltmede çipset desteği önemli.
Cep telefonlarındaki snapdragon, kirin, dimension gibi çipsetlerde sürüm yükseltme verilebiliyor.
And. tv box lardaki RK ve allwinner çipsetlerde de güncel sürümler yakalanabiliyor.
Amlogic SOC larda bu durum sıkıntılı.
Bir ihtimal bir amerikan şirketi olan amlogic firması ya da Google ile ortaklık yapan büyük üretici SEI Robotic
bu and. sürümlerin yazılımını yapan Google a and 12, and 13 ün amlogic çipsetlerle uyumlu olması için baskıda ya da istekte bulunabilir.
Alıntıları GösterSon paragrafta belirttiğiniz hususa pek ihtimal veremiyorum. Piyasaya sürülmüş cihazlara sürüm yükseltmesi verildiği zaman, cihaz yeni özellik kazanacak demektir. Cihazların yeni özellik kazanması demek, sonraki çıkacak cihazların yeteri kadar satılamaması demektir.
Mesela; Android 12'de menülerin, simgelerin hareketleneceği söyleniyor. Film simgesinin özerine gelince, film fragmanının pencere içinde oynayacağı belirtilmektedir. Böylelikle kullanıcı filmin fragmanına bakarak, izleyip - izlemeyeceğine karar vermiş olacak. Devamlı film izleyenler için, bu özellik cazip duruyor. İnsanları bu özellikteki cihazlara satın almaya yönlendirir yani...
Hasılı; bu tür özellikler sürüm yükseltmeleri ile verildiği için, kullanıcılara satılan ve kullanımda olan cihazlara sürüm yükseltmesi verileceğini sanmıyorum. Tabi kendi kanaatim olarak.
Piyasaya sık sık yeni model işlemci çıkarılıyor. Yeni model işlemcili tv box'lara da, sürümü yükseltilmiş( yeni özellikler kazandırılmış ) android yazılım yüklenerek satışa sunuluyor. Böylelikle, kullanıcılarda yeni cihaz edinme isteği üzerinden, yeni ürünlerin satış döngüsü sağlanmış oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 7 Mayıs 2021; 12:40:58 >
-
Cep telefonlarında gördük. 3-5 aydabir telefon değiştirenler vardı.
Hükümet biraz da bunu engellemek için ağır vergiler koydu.
Sürüm yükseltmede belirgin bir performans artışı gözlemlenebiliyor.
Bazı özellikler kutunun kullanımını kolaylaştırabilir daha zevkli hale de getirebilir.
Animasyonları herkes sevmeyebilir.
Cep telefonuma hareketli duvar kağıdı animasyonları geldi. Pil tüketimi arttığı için kullanmıyorum.
And. 10 kullanan bir kişi neden 11 sürümü yok, And. 11 sürümü kullanıyorken de neden 12 sürümü yok
derse bunun sonu yok. Yine de uyumlu olmak şartıyla, sorun yaşatmayacak sürüm yükseltmeleri iyi olur.
Box üreticileri mamul farklılaştırması ile yeni ürünlerin satış döngüsünü artırma stratejisini benimseyebilirler fakat
isteseler de çipset uyumsuzluğundan sürüm yükseltme vermekte zorlanıyorlar.
Bir ihtimal olarak yeni amlogic çipsetler için yeni And. sürümleri daha uyumlu halde sunulabilir.
-
Hayırlı Ramazanlar arkadaşlar,
bende bayadır araştırıyorum ama her bakındığımda kafam daha çok karışıyor.
Bende iptv yok. Yalnız Netflix ve 6tb kadar 3 farklı HDD de arşiv var. İşin en boktan kısmı bu ihtiyacım TV değiştirdikten sonra çıktı. Eski 1080p samsung tv im bütüm filmlerimi 10 numara açarken yeni aldığım QLED samsung filmlerimin yarısından fazlasına SES dosyası desteklenmiyor veya video formatı çalıştırılamıyor diye hata veriyor. TİEZEN işletim sistemimiymiş ne haltsa canımı sıktı artık. Dünya kadar filmi baştan indirecek halim yok. Bende TV box arayışına girdim. Aldığımda beni uzun müddet götürecek bir şey arıyorum. En çok gözüme takılan BEELİNK markasıydı. Bütün önerilere açığım??
Bir de şöyle bi şey var. Acaba Eve NAS sistem kursam daha mı sağlıklı olur diye de düşünmüyor değilim. Biraz tuzlu oluyor ama arşiv kurtulur diye düşünüyorum. Bu tarz bir önerisi olan olursa onu da değerlendirebilirim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: LimanyakanCep telefonlarında gördük. 3-5 aydabir telefon değiştirenler vardı.
Hükümet biraz da bunu engellemek için ağır vergiler koydu.
Sürüm yükseltmede belirgin bir performans artışı gözlemlenebiliyor.
Bazı özellikler kutunun kullanımını kolaylaştırabilir daha zevkli hale de getirebilir.
Animasyonları herkes sevmeyebilir.
Cep telefonuma hareketli duvar kağıdı animasyonları geldi. Pil tüketimi arttığı için kullanmıyorum.
And. 10 kullanan bir kişi neden 11 sürümü yok, And. 11 sürümü kullanıyorken de neden 12 sürümü yok
derse bunun sonu yok. Yine de uyumlu olmak şartıyla, sorun yaşatmayacak sürüm yükseltmeleri iyi olur.
Box üreticileri mamul farklılaştırması ile yeni ürünlerin satış döngüsünü artırma stratejisini benimseyebilirler fakat
isteseler de çipset uyumsuzluğundan sürüm yükseltme vermekte zorlanıyorlar.
Bir ihtimal olarak yeni amlogic çipsetler için yeni And. sürümleri daha uyumlu halde sunulabilir.
Evet, yeni android sürümleri, önceki sürümle çalışan cep telefonlarını ağırlaştırabilir, pil tüketimini artırabilir. Bu başka bir konu.
Bir de hareketli simge ve ikonların cep telefonu kullananlara bir katkısı ya da faydası olduğu kolayca söylenemez.
Ancak iş tv box'lara gelince; medya izlenilecek olması nedeniyle, istifade gerekçelerinden kaynaklanan sebeplerle durum biraz farklılaşıyor.
Android tv box'larda film simgesinin üzerine gelince; film fragmanının büyük simge içinde oynaması, tv box kullanıcıları için gerçekten büyük avantaj ve yenilik olacaktır, diye değerlendirmekteyim. Film meraklıları, sırf bu özellik için bile tv box değiştirmek isteyeceklerdir, diye değerlendirmekteyim.
Son paragrafta belirttiğiniz hususa tekrar değinmem gerekirse; pazarlamacı tayfaları ara sıra buraya gelerek, s905x3( android 10 ) chipset'li yeni çıkan bir cihaz hakkında, and12, and13 verilecek diye epeyce bir vaatlerde bulunmuşlardı... Sizin de belirttiğiniz üzere, konuya chipset bazında baktığımızda, uyum sorunlarından dolayı, kullanıma sunulmuş tv box'lara yeni android sürümlerinin verilmesi çok zor görünüyor.
Forum geneline hitaben tekrar belirtmem gerekirse; bu gerçekler ışığında, tv box'lar için sürüm yükseltmeleri beklentisine girmemek gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 7 Mayıs 2021; 14:43:50 >
-
Netflix 4K olmazsa olmaz diyenler için, Netflix onaylı, 2020 ve 2021 model Android Box örnekleri paylaşmak istedim:
Amlogic S905X2-B çipli olanlar (4x Cortex-A53, 18400 DMIPS CPU, Mali G31 GPU)
- Blaupunkt B-Stream Box
- Mecool KM2
- Dynalink TV Box (S905Y2-B çipli, X2'in ethernetsiz hali)
- Polaroid SmartBox S (S905Y2-B)
- Strong Leap-S1
Amlogic S905X3-B çipli olanlar (4x Cortex-A55, 21600 DMIPS CPU, Mali G31 GPU)
- Botech Wzone
- Nokia Streaming Box 8000
[-B eki, Amlogic'in 2018'de çıkardığı ilk özgün çiplerin 2020'de revize edilmiş türevleri olduğunu belirtmek için... Widevine, PlayReady ve Netflix Hailstorm lisansları bakımından farklar var]
Netflix çok önemliyse, işte bu tür cihazlara bakılmalı. Çünkü çipte hem Netflix onayı var, hem de (4K-10 bit'i düzgün işleyen) 12 nm üretim işlemciler var.
Botech ve Nokia, işlemci gücüyle bir-iki adım önde.
Ancak bu cihazların 3 zayıf noktası var:
- işlemcide AV1 çözücüsü yok (yazılımsal çözücüyle AV1 çözdürülünce, 4K AV1 bir videoda işlemciye ağır yük biniyor)
- 8 GB depolama çok az
- 2 GB bellek düşük
Androidli cihazda 16 GB depolamadan aşağısı olmamalı, çünkü sistem dosyaları zaten 4-5 GB işgal ediyor.
2 GB bellek de bazı uygulamalarda yetmeyebilir.
"Oyun oynamayın, çok uygulama da kurmayın, sadece Netflix 4K, Amazon 4K izleyin" mesajı veren cihazlar bunlar.
Bir diğer önemli konu, Google'un AV1 dayatması.
AV1 çözücüsüne sahip S905X4 çipli Mecool KM6, Mecool KT1 ve A95 F4 var şimdilik. Bu cihazlardaki 2018 model çip de o ilk S905X2-S905X3'ler gibi Netflix onayı almadı.
Mecool KM6'da Widevine L1 ve PlayReady 3.0 modüllerinin olması, Google Play Movies ve Amazon Prime'ı 4K izlemek için yeterli ama Netflix için değil.
Netflix-Hailstorm onayı yokken, hileli uygulama kurma yöntemine başvurup Netflix'te 1080p veya 2160p'yi zorlarsanız, Netflix'in cihazınızı bloklamasına da hazırlıklı olmalısınız.
Bu yaz gelecek olan "S905X4-B" revize çipli cihazlarda Netflix 4K olacak. Amlogic bunun üzerinde çalıştıklarını Ocak 2021'de açıkladı.
https://www.amlogic.com/#News/index204.html
Alıntı
metni:Skyworth’s RDK box is a UHD IP-set top, running on the Amlogic S905X4 chipset with 2GB DDR4 + 16GB eMMC, dual band 802.11ax Wi-Fi (Wi-Fi 6), Bluetooth (BTLE) 5.0. The product with Netflix will be available for pay-tv operators and also technology partners from June 2021. ÖZETLE:
4K cihaz ararken 28 nm işlemci gördünüz mü pas geçin. Mi Box S'leri boşverin.
Eğer Netflixçiyseniz, üstteki Netflix 4K onaylı cihazlardan alın, 3 zayıf noktayı da unutmadan.
Eğer önceliğiniz Netflix değil ise, yüksek bellek ve depolamalı, AV1 çözen Mecool KM6 Deluxe çok çok iyi bir cihaz... Dijital karasal yayın izletebilen Mecool KT1 fena değil, uydu da izletse iyi olurdu... A95 F4 ise sadece 35 dolarlık fiyatıyla fiyat/performans birinciliğine oynuyor. Bu 3 cihazda aynı işlemciler varken, lisans, bellek, depolama gibi farklar var.
-
A95x F4 ( Rusça )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 7 Mayıs 2021; 16:52:29 >
-
Arkadaşlar merhaba şimdi hbryid bı cihaz almak istesek hangisini alalım.
En son çıkan hiremco Impala ve dremstar A5 olmak üzere bunlar var galiba .
L1 sertifikası olsun uydusu S2X olan hangisi idi. Hangisi alalım.
Veya linux işletim sistemli olanlarda alınır mı. Gibi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: onno66
Arkadaşlar merhaba şimdi hbryid bı cihaz almak istesek hangisini alalım.
En son çıkan hiremco Impala ve dremstar A5 olmak üzere bunlar var galiba .
L1 sertifikası olsun uydusu S2X olan hangisi idi. Hangisi alalım.
Veya linux işletim sistemli olanlarda alınır mı. Gibi.L1 sertifikası ve s2x tuner'i olan cihaz, Dreamstar A5 modelidir.
Linux enigma2/DreamOS yazılımlı cihazlarda, uydu işlevleri çok daha iyi...
_ Ağırlıklı olarak uydu yayını izleyecekseniz, linux yazılımlı olanları,
_ Ağırlıklı olarak iptv izleyecekseniz, android yazılımlı olanları,
tercih etmek doğru edinim olacaktır.
-
Eyvallah hocam benimki daha çok IPTV ağırlıklı impala modelinde o dedikleriniz yok mu
-
quote:
Orijinalden alıntı: onno66
Eyvallah hocam benimki daha çok IPTV ağırlıklı impala modelinde o dedikleriniz yok muImpala 'da L1 sertifikası yok. Tuner 'ide dvb-s2 ve dvb-t2
Yani Dreamstar A5 cihaz, L1 sertifikası ve dvb-s2x tuner'i ile biraz daha ağır basıyor.
Impala 'da dvb-s2 tuner'ine ilaveten dvb-t2( sayısal karasal yayın ) tuner'i de var. Ama ortada henüz sayısal karasal yayınlar yok.
Hasılı; Dreamstar A5 cihazda mod'lu netflix apk dosyası ile gittiği yere kadar netflix'i 1080p çözünürlükte izlemek mümkün. İlaveten; amazon prime, youtube ve diğer platformları da 4K çözünürlükte izlemek mümkün.
Cihazın uydu tarafında küçük küçük eksiklikler var. @mach1 emu, camd vs gibi konularda destek vermeye çalışıyor.
Sonuç olarak; Impala da alsanız, Dreamstar A5 'te alsanız, bu cihazlara getirilebilecek eleştirilerin başında, yurtiçi fiyatları çok yüksekten açıldı. Böyle de gidecek gibi duruyor.
-
Mert Temizer yeni Mecool KA2 incelemesi
-
Sıkıntılar var dediğiniz konular nedir acaba yazmışsınız ama bilmediğim için anlamadım.son soruyu soruyorum alçak olsanız hangisini alirsiniz
Aynı model tv ye sahibim ve ayrıca 1 yıla yakındır beelink gt king kullanıyorum, güçlü ve sizi üzmeyecek bir box, yeni wifi 6 modelleri alınabilinir, film arşivi için diyorsanız beelink gt king pro da olabilir ; farkı da özellikle ses kodekleri açısından zengin olması, @miki üstadın inceleme videolarını izleyebilirsiniz
Bu cihazların uydu tarafı, enigma2 cihazlar gibi kusursuz çalışmaz. Dolayısıyla, emu, camd vs konularda küçük küçük sıkıntılar olabilir, olacaktır da...
Alacak olsam, bu türden hibrid cihazları hiç tercih etmezdim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_A95x F4 inceleme( Rusça );
Merhabalar , bu cihazı daha stoklara girmeden önce sipariş etmiştim ancak halen yolda gorunuyor, Çin den Rusyaya cihazlar ışık hızıyla gidiyor sanırım :)) Gerçi İngilizler de bizden daha hızlı ulaşabiliyorlar, cihaz gelsin hep beraber inceleriz :)
-
-
MiStick fiyatıyla orantılı olarak çok popüler ve bayan Youtuber Müthiş özellikler keşfetmiş
. Daha Xplore, Zank Remote, Aptoide, Send Files to Tv, Puffin, Open Browser ve choreme yükleme vb gibi birçok uygulamayı da keşfetmesi gerekiyor. Demek ki sadece akış için kullanacak.
Acaba diyorum ODROID versek nasıl bir
inceleme yapardı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X