< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 31 Mart 2021; 19:26:1 > |
Android Tv Box için tavsiye. (1123. sayfa)

-
-
Tivo Stream 4k öneriyorum. Amazon.com alınabiliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: GuGuuuKcihazın tüm ses formatları için yeterlidir ama buna Anroid izin vermez, sadece 2.0 kullanabilirsin.
Android versiyonları gözetmeksizin durum böyle Android 15'te de böyle olacak.
çoklu ses formatları istiyorsan,CoreELEC yada LibraELEC kullanmalısın. Bu bahsettiklerim program değildir sadece Kodi çalıştıran Linux kolu işletim sistemidir.
Android'ten ayrı yüklenir ve Android'ten bağımsız çalışır.
Kurmak zor değildir ama bilmeyen için kolay da değildir. :D
Alıntıları GösterÇok sağolun cevap için coreelec bunu kullandım aynen sıkıntı yok ama işte ayriyetden işletim sistemi boot falan o kadar para verdik oynatsa iyi olurdu bee üzdü. :( benim eski kutu h96 oynatıyordu valla bütün formatları hdmi üzerinden tamam kısmet ne yapalım sağolun cevap için
( Peki CoreELEC yada LibraELEC hangisi daha iyi ben corelec'de bluetoutd sorunu yaşamıştım mouse bağlantısı hep kopuyordu kumandada çalışmıyo zaten ???. ) tşk'ler
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: GuGuuuKCoreElec veya Libre Elec başlı başına Android'ten bağımsız işletim sistemidir.
Kodi kullandıysanız Kodi de ne varsa tam da o var, ne eksik ne fazla.
Ama Kodinin işletim sistemi olduğunu düşünün.
Benim kullandığım cihaz Box değil mantık aynı ama farkı kendi boot ekranı olması.
Yani Android veya Kodi (Coreelec) veya Linux işletim sistemlerden hangisini seçersem onu boot eder.
AV derken S-video yada kompozit'ten mi bahsediyorsunuz?
Şayet bahsettiğiniz buysa Boxların çoğunda yok biliyorum, çıkışlar genel olarak HDMI üzerinden.
Alıntıları GösterAnladım. Peki kutuyu CorELEC ile boot edince FAVORIT veya ADD ONS Menusunu startup olarak ekrana getirebiliyor mu? (KODI'de böyle bir startup imkanı var mı bilmediğim için sordum)
AV dediğim SCART veya Kompozit Video + RCA Audio 'dan oluşan bağlantı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: dasarumAnladım. Peki kutuyu CorELEC ile boot edince FAVORIT veya ADD ONS Menusunu startup olarak ekrana getirebiliyor mu? (KODI'de böyle bir startup imkanı var mı bilmediğim için sordum)
AV dediğim SCART veya Kompozit Video + RCA Audio 'dan oluşan bağlantı.
Alıntıları GösterSöylediğiniz özellikleri hiç test etmedim, Kodi (Windosw vs.)de test edin.
Şayet Kodi de istediğiniz özellikler çalışıyorsa Coreelc'te de çalışacaktır.
Coreelec'in kodiden tek farkı başlı başına bir işletim istemi olması, gerikalan her şey aynı.
AV bağlantılı yeni çıkan bir box bulabileceğinizden şüpheliyim. Siz araştırdınız ve AV çıkışı olduğunu gördünüz demi bu özelliği talep ediyorsunuz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: kasap46Çok sağolun cevap için coreelec bunu kullandım aynen sıkıntı yok ama işte ayriyetden işletim sistemi boot falan o kadar para verdik oynatsa iyi olurdu bee üzdü. :( benim eski kutu h96 oynatıyordu valla bütün formatları hdmi üzerinden tamam kısmet ne yapalım sağolun cevap için
( Peki CoreELEC yada LibraELEC hangisi daha iyi ben corelec'de bluetoutd sorunu yaşamıştım mouse bağlantısı hep kopuyordu kumandada çalışmıyo zaten ???. ) tşk'ler
Alıntıları GösterCoreelec sadece Amlogic çipsetleri destekler. LibraElec Amlogic hariç diğer çipset ve x86 cpu'lara destek verir.
Farkı bu.
-
L1 lisanslı internet tarayıcısı olan 4gb ram mümkün değilse en az 2 GB ram 16 GB veya 32 GB hafıza acil TV box tavsiye lütfen Internet 100 mbps fiber
Bilenler yeşillendirsin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: GuGuuuKSöylediğiniz özellikleri hiç test etmedim, Kodi (Windosw vs.)de test edin.
Şayet Kodi de istediğiniz özellikler çalışıyorsa Coreelc'te de çalışacaktır.
Coreelec'in kodiden tek farkı başlı başına bir işletim istemi olması, gerikalan her şey aynı.
AV bağlantılı yeni çıkan bir box bulabileceğinizden şüpheliyim. Siz araştırdınız ve AV çıkışı olduğunu gördünüz demi bu özelliği talep ediyorsunuz?
Alıntıları GösterTamam Windows KODI üzerinde bunu denerim.
Bildiğim kadarı ile Mecool ve Bee-link cihazlarda 3.5 mm AV çıkışı var. Diğer yanda 1>2 HDMI splitter ve HDMI to SCART çevirici ile tek HDMI olan cihazdan hem HDMI hem de SCART çıkışı sağlanabildiğini gördüm.
Şimdi hem KODI hem de bu konuyu biraz daha araştıracağım.
-
üstad selam tam olarak hangi model (h96). tüm formatları dediğiniz hdd den yada usb den dolby truhehd atmos dtshd master audio, dtsx gibi ses formatlarında olan filmleri oynatırken destekli avr yada sounbarın ekranında bildirim çıkıyormuydu?. yani bu sesleri pass-through yapabiliyomuydu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu açıklamamda varsayım yok bizzat net anlatım var.
Anlayacağınız dilde çok teknik detaya girmeden basit bir dilde detayı vereyim. ... .
AV 4 giriş bir çıkışlı olanı var bu bir örnekle açıklayın.AV 4 girişin hepsine örnek olsun 1 ci giriş HDMI ye DIGITURK , 2 giriş HDMI PS 5 , 3 HDMI girişe NVIDA S.Tv pro , 4 cü HDMI girişe imac mini bağlayıp AV tek çıkışı olan HDMI ile TV bağlanıp izlenebiliyorum.Scart ve splinter gerek yok sadece TV de tek giriş HDMI kullanmış oluyorsunuz.HDMI portu yanma sorunu ve donanımınız ( Digiturk,PS 5 ,nvidia ,iMac mini ) olmuyor çünkü AV 4 port HDMI giriş bir port HDMI çıkış kulanıyor.Mantığı şu Siz digiturk açtığınızda TV ye onu otomatik seçip gönderiyor AV digerleri otomatik kapalı siz neyi açarsanız o aktifAV de .Zaten bu teknoloji 10 sene küsürlük eski bilinen bir home theater AV teknolojisi.Yanma patlama gibi bir durumu yok AV bu teknoji ile gelip yıllardır satılıyor.
Özeti bundan haberiniz bile yok.Detay araştırmadan kullanmadan tahminle yorum yapmak çok yanlış.
1.resim AV
2 resim AV arka paneli ( orda zaten 1 çıkış 4 HDMI girişi görüyorsunuz .
3 resimde direk HDMI portları içiniz rahat edip detayı farkedin diye zoom resim var.1 HDMI çıkış 4 HDMI giriş var.
Her halde yanlış bilginiz düzetmeye yeterli gelmiştir 😉
Bu arada tekrar hatırlatayım NVIDIA S.TV pro 2019 box ve Sony 4K HDMI giriş ve 4K HDMI çıkışlı 7.1 Dolby Amos ,dahili Dac 24-bit/192kHz He-Res home theater AV modeli kullanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 1 Nisan 2021; 5:41:27 >
-
AVR cihazınız çok güzel, keyifle kullanın yalnız ben mi anlatamadım yoksa siz yazdığımı tam okumadınız mı?
Elimdeki AVR eski tip, HDMI girişleri YOK! (YAMAHA RX-V 1000 modeli) Yoksa sizin o yazdıklarınızı, hangi cihazın hangi porta, hangi kablo ile bağlanacağı vb çok iyi biliyorum.
Eğer mevcut AVR'ı (satıp yenisini almadan) HDMI girişli hale çeviren bir cihaz vb varsa o zaman hem o cihazı, hem de NVDIA boxı hiç düşünmeden alacağımdan emin olabilirsiniz.
Son olarak kimin neyi bilip bilmediği, bilgi düzeyi konusunda "fikir sahibi" olmadan yorum yapmazsanız sevinirim. Ancak ileride yapacağım upgrade için çok uçuk fiyatlı olmayan AVR önerilerinizi de görmek isterim.
Teşekkürler, iyi forumlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasarum -- 1 Nisan 2021; 10:50:27 > -
Şu anda hangi girişten bağlantı yapılıyor ise onun adının önüne misal aux to HDMI gibi yazıp Google da arattınız mı?
AUX > HDMI dönüştürücüsünü ne amaçla kullanacağım anlamadım. Görüntü olmadan filmlerin sadece sesini mi dinleyeceğim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasarum -- 1 Nisan 2021; 10:56:43 > -
Avr için kendi yöntemimi öneririm, böyle iki tane 7.1 avr aldım.
Sahibinden.com da ikinci el 7.1 ilanları takibe alıyorum, 1 ay içinde istediğim fiyata veya yakınına illa bir iki ürün düşüyor.
letgo satıcıları işi biraz abartmış yeni fiyatına ürün satıyorlar neredeyse, Ama orayı da takip etmekte fayda var. Nereden düşeceği belli olmaz.
İkinci ele bakış açınız ne bilmiyorum, bazı kişiler ikinci elden nefret eder, anlaşılır bir durum. :)
geçtiğimiz ay 2 tane 1080p 23"-24" monitör aldım, iyiki de almışım, yeni gibiler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: dasarumAUX > HDMI dönüştürücüsünü ne amaçla kullanacağım anlamadım. Görüntü olmadan filmlerin sadece sesini mi dinleyeceğim?
hdmi dönüştürücülerin ses çıkışı da oluyor ama kalite nedir yorum yapamam.
edit:
Hepsini birden sağlayan dönüştürücüler var diye biliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 1 Nisan 2021; 11:15:44 > -
Hmm misal dedim misal.
Siz hangi bağlantıyı kullanıyor iseniz onu yazıp arayın illa ki dönüştürmek adına bir ürün vardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 1 Nisan 2021; 11:29:29 >
quote:
Orijinalden alıntı: GuGuuuKAvr için kendi yöntemimi öneririm, böyle iki tane 7.1 avr aldım.
Sahibinden.com da ikinci el 7.1 ilanları takibe alıyorum, 1 ay içinde istediğim fiyata veya yakınına illa bir iki ürün düşüyor.
letgo satıcıları işi biraz abartmış yeni fiyatına ürün satıyorlar neredeyse, Ama orayı da takip etmekte fayda var. Nereden düşeceği belli olmaz.
İkinci ele bakış açınız ne bilmiyorum, bazı kişiler ikinci elden nefret eder, anlaşılır bir durum. :)
geçtiğimiz ay 2 tane 1080p 23"-24" monitör aldım, iyiki de almışım, yeni gibiler.
İkinci el temiz ve satıcı dürüst olduğu sürece daima ilk seçeneğimdir. Bugüne kadar (yıllar önce Amerika'da büyük indirimden sıfır olarak aldığım önceki stereo receiver hariç) tüm ses sistemleri, hoparlör vb İstanbul'daki mağazalardan veya internetten 2. el aldım.
Bugün itibarı ile AVR sistemleri forumlarında dolaşmaya başladım, Sahibinden'de gördüğüm cihazların özellikleri, varsa kullanıcı yorumlarını bulmaya çalışacağım. Ancak sorun şu yeni nesil AVR larda olmazsa olmaz hangi özellikler bulunmalı, hangileri "nice to have" özelliklerdir bu konuda önerilerinize hatta marka model alternatiflerinize açığım.
Bütçe max 3,000 TL
Bu arada, birkaç mesajdır başlığın konusu dışı yazışmalarla forumu meşgul ettiğim için üyelerden özür dilerim.
-
Öneri için teşekkürler. HDMI to composite dönüştürücü var ve fakat görüntü kaynaklarını (DVD, BDP, Digitürk vb) bağlasam da, mevcut YAMAHA AVR'nin görüntü özelliği olmadığından bir işime yaramazlar.
-
Bir AV önerim var ucuz ve üst düzel özellik sunan en alt model Pioneer VSX-S510 Slim, AV-Receiver,Netzwerk-Mehrkanal-Receiver fiyat olarak en ucuz ve kullanımı yıllarca size yetecek bir AV.Slim ince yerkaplamaz..Üstelik dahili HE-Res network player var.Eternet bağlantısı var.6.2 ses çıkışı ( 5.1 sinema 2.1 müzik çıkışı aynı anda iki kolon ve ayrıca 5.1 aynı anda bağlanıyor.) Fiyat olarak 150 euro( ikinci el ) ile sıfırı 300 eurodur.Pioneer sakın üst modellerine gitmeyin.Onlar 900 ,1100 euro bandında.Size önerdiğim modelin ikinci elleri var.Türkiye’de değilim buranın fiyatları ile 2700 TL geçmez.Daha basit bir modeller Onkyo var.AV alırken HDMI portu 4 giriş 1 çıkış olanlardan alın.Fazla HDMI girişliler pahalı oluyor.5.1 destekli olması size avantajlı.Fiyat düşer zaten 7.1 çok fazla flim bulunmuyor.Ses codec olara Trua HD ,DXT ,Dolby digital ve PCP yeterli.Kalıp olarak ince ve küçük olanlar çok ısınmaz ve yer kaplamaz.İmkanız varsa 5.1 yanında ek 2.1 müzik çıkışı olan 24bits /192 mhz DAC bulunmasına dikkat edin.Ses çok ayrıntılı detaylı hissedersiniz.Android box konusunun dışına çıktım ama bir kerelik AV önerisi vermiş oldum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 1 Nisan 2021; 13:51:7 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X