Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1122. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.789
Cevap
557
Favori
1.824.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11201121112211231124
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • S.a arkadaşlar bende A95X F3 var ve hiç bir şekilde dts x 7.1 , true hd 7.1 dts -ma bunları hiç bir şekilde desteklemedi hdmi ve optik üzerinden bütün ayarları yaptım sıkıntısız ama görmüyor biraz araştırdım android 9 üzerindeki kodi sıkıntılı diyorlar ama bu aletde android 10 güncellemesi yok yardımcı olursanız sevinirim.

• Bu aleti kullanıp bu ses formatlarında sorun yaşayan varmı acaba tşk ederim.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Yalnızca 2020 yılında yurtdışından yolcu beraberinde giren cep telefonlarına ödenen para 3 milyar 800 milyon dolar.

Araştırdım ancak ulaşamadım, kayıt harcı olarak elde edilen toplam gelir ne? Verdiğiniz bilginin kaynağı nedir? (Ayrıca konuyla ilgisi nedir ki çevirip çevirip tekrarlıyorsunuz, konumuz cep telefonu değil zaten.)

Devlet tabii ki adaletli şekilde vergisini alacak, hizmetini yapacak. Ama yetkililer gidip de belli bazı kodaman şirketlerin milyonlarca liralık vergi borçlarını da düşürmesin/affetmesin bir zahmet.

Devlet tabii ki adaletli şekilde vergisini alsın. Ancak yetkililer "vergiden kaçınma" uyanıklığını yapanları başımıza musallat edip üstüne bir de bizimle dalga geçirtmesin mümkünse.

Döviz rezervlerini eritenler limonataya, gazoza dahi ÖTV ödemek zorunda kalan vatandaşlar olamaz. Ama belki irrasyonel bazı finansal iddialar uğruna milletin 128 milyar dolarını heba edenler olabilir.

Döviz rezervlerini en çok azaltanlar 35-40$'lık ucuz fason cihazlara vergiler haricinde bir de TRT bandrolü ödeyerek ~500-550 TL'ye ancak ulaşabilen vatandaşlar değildir herhalde. Ama belki liyakatsızlıkları sebebiyle milli paramızın değerinin sürekli düşmesine sebep olup bir çırpıda dış borcun durduğu yerde milyarlarca lira artmasına sebep olanlar olabilir.

Ülkemizi sanayi ülkesi olma hedefinden saptıranlar 200 kişilik iş ilanına başvuran 52.000 işsiz vatandaş olamaz örneğin. Ama belki tüm iyi niyetli uyarılara rağmen yıllardır ülkeyi devasa bir şantiyeye çevirip sadece inşaata yatırım yapanlar ve üretimi, istihdamı göz ardı edenler olabilir.

"Konuyu sulandıran meczup" diye tuhaf bir üslupla senli-benli konuşarak itham ettiğiniz kişiler muhtemelen sadece haksızlığa, adaletsizliğe, yolsuzluğa itiraz eden kaygılı, vatansever, bilinçli vatandaşlardır, kim bilir.  

• damn2u kullanıcısına yanıt

Öncellikle ne için kullanacaksınız.

Netflix için mi normal android gibi mi. Yoksa sadece IPTV mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Sanki pasaportlu IMEI kaydı yaptıran var.

Hepsi IMEI cakiyorlar.

Zaten IMEI kaydı yaptırdıktan sonra neden yurtdışından alsın ki. O zaman ucuza gelmez.

Yurt içi ve teknik destek/garanti konuları sağlam olsun derseniz alp smart yada hiremco ürünlerinden bütçenize uygun olanı alabilirsiniz, netflix, amazon gibi lisans isteyen cihazlar için mi serileri olabilir ama onun içinde wifi kuvvetli olacak yada çevirici kullanacaksınız...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kasap46 kullanıcısına yanıt

Cnx player deneyin..

• Arkadaşlar lütfen şu devlet vergi muhabbetlerini yapmayın, biraz aklı olan ve düşünebilen herkes neyin ne olduğunu biliyor; amaç siyasetse burası yeri değil. Bu topiğin altında neler konuşulması gerektiği topik başlığında yazıyor...

• Aynen... Konu başlığı amacına uygun yazalım diye defalarca hatırlattım ama hala konu dışına çıkanlar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: kasap46

S.a arkadaşlar bende A95X F3 var ve hiç bir şekilde dts x 7.1 , true hd 7.1 dts -ma bunları hiç bir şekilde desteklemedi hdmi ve optik üzerinden bütün ayarları yaptım sıkıntısız ama görmüyor biraz araştırdım android 9 üzerindeki kodi sıkıntılı diyorlar ama bu aletde android 10 güncellemesi yok yardımcı olursanız sevinirim.

cihazın tüm ses formatları için yeterlidir ama buna Anroid izin vermez, sadece 2.0 kullanabilirsin.

Android versiyonları gözetmeksizin durum böyle Android 15'te de böyle olacak.

çoklu ses formatları istiyorsan,CoreELEC yada LibraELEC kullanmalısın. Bu bahsettiklerim program değildir sadece Kodi çalıştıran Linux kolu işletim sistemidir.

Android'ten ayrı yüklenir ve Android'ten bağımsız çalışır.

Kurmak zor değildir ama bilmeyen için kolay da değildir. :D

• Konun başlığı Android Box, içerikleri box çeşitleri, media player çeşitleri, hangisini almalı, nerden almalı.

Burada en çok kullanılan ürünler F/P dediğimiz ürünler değil. en ucuz ve en sorunlu ürünler.

Neden en ucuz ürün alıyoruz, onca yazı makale anlatım varken. Ayağımızı yorganımıza doğru çekip duriiiyoz.

Burada Box konusu kadar, nerden alırsam kaç para vergi çıkar sorusu işleniyor.

Yani konularımızın önemli başlıklarından biri nerden almalı, ne kadar vergi çıkacak.

Soruların bir çoğu sana ne kadar vergi çıktı, tüh bana bu kadar çıktı, yuuuh sana az çıkmış beni sevgili devletim kekledi.

Yani Konu dahilinde konuşulan şeyleri LÜTFEN SULANDIRMAYIN-SAĞA SOLA çEKİŞTİRMEYİN.

Milletin dert yandığı içini döktüğü anlar var, varsın olsun, bundan korkmayın, gayet insani bir durum.

Yeri gelmişken küçük bir anekdot. Muhasebe bilimi vergiyi kitabına uydurup mümkün olduğunca az ödemeyi kapsar. Muhasebeci dediğimiz insanların var olma sebebidir bu.

Bu vergi kaçırmak anlamına gelmez, okur araştırır mevzuattaki açığı bulur (BUG) Vergi kaçırmak başka bir şeydir. uzun hikaye ve yeri burası değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: GuGuuuK

cihazın tüm ses formatları için yeterlidir ama buna Anroid izin vermez, sadece 2.0 kullanabilirsin.

Android versiyonları gözetmeksizin durum böyle Android 15'te de böyle olacak.

çoklu ses formatları istiyorsan,CoreELEC yada LibraELEC kullanmalısın. Bu bahsettiklerim program değildir sadece Kodi çalıştıran Linux kolu işletim sistemidir.

Android'ten ayrı yüklenir ve Android'ten bağımsız çalışır.

Kurmak zor değildir ama bilmeyen için kolay da değildir. :D

Alıntıları Göster

Bu ses formatları kısıtı MiBox, MeeCool vb Netflix lisanslı cihazlar içinde geçerli mi? Ya da şöyle sorayım;

Ses format kısıtı olmayan, müzik setine bağlayıp TIDAL'den bir jazz parçasının bütün tınılarını keyifle duyabileceğim, analog bir video/ses çıkışı da olan, Netflix lisanslı (KODI, CoreELEC, LibraELEC vb olmadan) tüm ses efektleriyle sinemada gibi izleyebileceğim ne önerirsiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: dasarum

Bu ses formatları kısıtı MiBox, MeeCool vb Netflix lisanslı cihazlar içinde geçerli mi? Ya da şöyle sorayım;

Ses format kısıtı olmayan, müzik setine bağlayıp TIDAL'den bir jazz parçasının bütün tınılarını keyifle duyabileceğim, analog bir video/ses çıkışı da olan, Netflix lisanslı (KODI, CoreELEC, LibraELEC vb olmadan) tüm ses efektleriyle sinemada gibi izleyebileceğim ne önerirsiniz?

Alıntıları Göster

Ses formatları kısıtlı değil.

Android desteklemiyor.

Cihazın ses özelliklerini tam olarak kullanmak istiyorsan, cihazın ses kartının tam driveri kurulu bir işletim sistemi lazım.

Bunun için ELEC sonu ile biten Kodi tabanlı işletim sistemleri var.

Ses çipsetinin tüm özelliklerini kullanacak linux driverleri ile destelenmiş, işletim sistemi.

Lisanlı veya lisanssız çok kanallı ses formatları için ELEC tipi işletim sistemleri.

Yüksek bitrate ile çok kanallı ses desteği verdiğini iddia eden cihazlar var ama ben incelemedim ve kullanmadım. Onlarda 5.1 düz dts ve 5.1 düz DD den öteye geçemeyecğini düşünüyorum, yani 7.1 destekleyemezler. Ama kullanmadığım yada araştırmadığım için bu benim varsayımım.

Örneğin King-Pro, bunu iddia ediyor kullanan arkadaşlar bilgi verebilir.

Ama onunda Netflix lisansı yok.

Netflix lisansı olan pahalı cihazlar var, onlarda durum nedir bilmiyorum. Apple tv, Nvidia Shield gibi cihazları kullananlar cevaplarsa sorunuza cevap olabilir.

Burada genel olarak adı geçen box'lardan Android sebebiyle yüksek kalite ses ve çok kanallı ses alamazsınız. Bu cihazın ses çipinin kötü olmasından kaynaklı değil. Android driverlarının yetersizliğinden.

• quote:

Orijinalden alıntı: eagleoneye

Öncellikle ne için kullanacaksınız.

Netflix için mi normal android gibi mi. Yoksa sadece IPTV mi

Netflix önceliğimiz yok, aslında ürünü tamamen babam IPTV kullanıp maçları seyretsin diye almayı planlıyorduk. IPTV ilk alma amacımız da buydu fakat çocuğumuz için çizgi film kanalları, diziler, filmler falan derken biz de yararlanmaya başladık. Bir de smart youtube tv uygulamasını kullanıyoruz. Kullandığımız tv'nin smart'ı çok çabuk sapıttığı için Android box arayışına girdik kısacası. İşlemlerimizi hızlı yapacak, şişme, takılma, donma olmayacak ve yurt içi garantili bir ürün arıyoruz. Şu an kablolu internet bağlı kullanıyoruz televizyona, wifi de IPTV için sıkıntı olabileceğini düşünüyorum açıkcası ve donanım olarak biraz eski olduğundan ve ethernet girişi de olmadığından Mi Box S modeline pek sıcak bakmıyorum. Seçenek az, istek çok, fiyatlar malum, epey karıştı kafalar.

@dionysos66 @Onurmsq

Beelink GT king ve ya beelink GT king pro bakacaksınız. Ozaman. En iyisi bunlar. Ama bunlar Türkiye garantili mi bilemem.

Netflixte 4k açmaz. Google play filmlerde 4k açmaz.

Bunları yapabilmesi için Netflix ve Google lisanslı gerekiyor.

Lisanslı olan ürünler kısıtlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagleoneye -- 31 Mart 2021; 14:37:23 >
    Diğer arkadaşın da dediği gibi bende beelink gt king ve diğer odada yerli alp smart as565 kullanıyorum, bütçe ve performans tabiki değişir... yerli olsun,garanti/teknik destek olsun derseniz alp smart / hiremco lara bakın

• GuGuuuK kullanıcısına yanıt

Kısıtlı derken yanlış ifade etmişim.

Yıllardır Enigma2 üzerinde KODI kullandığım ve TEXT tip ekranları olduğu, ağır çalıştığı, menu geçişleri yavaş olduğu için KODI'ye karşı antipatim oluştu. Bir de ben evde yoksam, ev halkının kolayca kullanabileceği, aç izle tarzı bir cihaz olmasını tercih ediyorum. Bu ELEC işletim sistemleri cihazla birlikte mi açılıyor yoksa önce cihazı açıp sonra kumanda ile bir icona tıklayınca mı açılıyor? Bir kaç video izledim ama tam olarak uygulamanın nasıl başladığı veya cihaz açıldığında otomatik olarak Add Ons/ Favorite bölümünü Startup olarak ekrana getirme imkanı var mı anlamadım. Yapmak istediğim, cihazı açınca CoreELEC otomatik başlasın, ardından Netflix, Amazon IPTV Youtube iconları gelsin.

Evde 2 IOS 1 Android telefon olduğu için paraya kıyıp Apple TV alayım diyorum, cihazda AV çıkışı yokmuş. (TV'de PAP özelliği çok kullanıldığı için AV çıkışı şart) NVDIA, Amazon Cube Verizon, Tivo, Google Stream de AV çıkışı olmadığı için elenince mecburen kürkçü dükkanı Androide mahkum oluyoruz.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasarum -- 31 Mart 2021; 18:17:49 >

• dasarum D kullanıcısına yanıt
    nvidia shield tv pro ile Netflix gibi servislerin Lisanı var. APTX HD ,LDAC kayıpsız Bluetooth formatı destekler.Kulaklığınız desteklerse tabiki,içinde dahili 24-bit/192kHz Dac barındırıyor.İsterseniz external DAC desteği var.Tidal ,Qobuz ayrıntılı sesi duyabilirsiniz AV ve kule monütör bileşleriyle..Sesi direk AV aktarabilme AV HDMI 2.1 girişine Nvidia çıkışı yine HDMI ile TV bağlantı kurularak digital optik çıkış gerekmeden bunu sunar.( AV recever HDMI giriş ve çıkışları olan seçilmeli ) Harici optik girişi yok bunala gerek kalmıyor.bu sayede 7.1 ,5,1 kaynak dosya destekliyorsa bozmadan kayıpsı AV recever verir.Dolby Amos ,DD ,DD XTD , PSB ,True HD tüm formaları donanım desteği bulunuyor. ( şunu unutmamak gerekiyor bu formatları yaralanmak için AV recever gerekli ) Kodi veya CoreELEC gerek kalmıyor.Sound ayarlarında formatları aktif edebilirsiniz.Direk üzerinde dahili plex server bile var( hiç bir android ve TVOS donanımı bu desteği vermez Nvidia hariç ) HDD bağlayıp dahili plex serverinden yayınlayıp tüm cihazlarınızdan yararlanabilirsiniz.Bu yüzden önerim Nvidia shield TV pro 2019 4K ( 219 euro ) öneririm. Tegra X1 işlemcisi 3 GB ram ile android en yüksek rakipsiz Cihazıdır ve grafik olarak tüm madüllerini iki katından fazla fazladır.Daha ucuz versiyonu Nvidia shield TV 2019 4K 156 euro) bulunuyor.Ne kadar ayrıntılı detaylı (5.1 ,7.1 ,hi-Res Tidal Qobuz gibi ) sisteminiz kaynağınız AV ,ses veren kule monütörleriniz okadar kaliteli olmalı.Bununda bir maliyeti var.Olay tv box kaliteli olması yanında tüm sistem belli bir standartı tutturması 1500 dolarları minimum masraf demektir.Hedef yükseldikçe fiyat uçar.Sadece TV box olarak NVIDIA S.TV pro ve normali 2019 isteklerinizi karşılayan minimum donanım ( AV recever ,DAC ve Monitor ses kolonu sizde var sayıyorum.Zaten olmalıki 5.1,7.1 Dolby Amos gibi şeyleri kullanmak istiyorsunuz ) .Bu yüzden önerdim.İngilizce incelemerini detaylı testlerini arayıp bulabilirsiniz ben özet geçmiş oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 31 Mart 2021; 18:59:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dasarum

Kısıtlı derken yanlış ifade etmişim.

Yıllardır Enigma2 üzerinde KODI kullandığım ve TEXT tip ekranları olduğu, ağır çalıştığı, menu geçişleri yavaş olduğu için KODI'ye karşı antipatim oluştu. Bir de ben evde yoksam, ev halkının kolayca kullanabileceği, aç izle tarzı bir cihaz olmasını tercih ediyorum. Bu ELEC işletim sistemleri cihazla birlikte mi açılıyor yoksa önce cihazı açıp sonra kumanda ile bir icona tıklayınca mı açılıyor? Bir kaç video izledim ama tam olarak uygulamanın nasıl başladığı veya cihaz açıldığında otomatik olarak Add Ons/ Favorite bölümünü Startup olarak ekrana getirme imkanı var mı anlamadım. Yapmak istediğim, cihazı açınca CoreELEC otomatik başlasın, ardından Netflix, Amazon IPTV Youtube iconları gelsin.

Evde 2 IOS 1 Android telefon olduğu için paraya kıyıp Apple TV alayım diyorum, cihazda AV çıkışı yokmuş. (TV'de PAP özelliği çok kullanıldığı için AV çıkışı şart) NVDIA, Amazon Cube Verizon, Tivo, Google Stream de AV çıkışı olmadığı için elenince mecburen kürkçü dükkanı Androide mahkum oluyoruz.  

CoreElec veya Libre Elec başlı başına Android'ten bağımsız işletim sistemidir.

Kodi kullandıysanız Kodi de ne varsa tam da o var, ne eksik ne fazla.

Ama Kodinin işletim sistemi olduğunu düşünün.

Benim kullandığım cihaz Box değil mantık aynı ama farkı kendi boot ekranı olması.

Yani Android veya Kodi (Coreelec) veya Linux işletim sistemlerden hangisini seçersem onu boot eder.

AV derken S-video yada kompozit'ten mi bahsediyorsunuz?

Şayet bahsettiğiniz buysa Boxların çoğunda yok biliyorum, çıkışlar genel olarak HDMI üzerinden.

• quote:

Orijinalden alıntı: QRocKfire

nvidia shield tv pro ile Netflix gibi servislerin Lisanı var. APTX HD ,LDAC kayıpsız Bluetooth formatı destekler.Kulaklığınız desteklerse tabiki,içinde dahili 24-bit/192kHz Dac barındırıyor.İsterseniz external DAC desteği var.Tidal ,Qobuz ayrıntılı sesi duyabilirsiniz AV ve kule monütör bileşleriyle..Sesi direk AV aktarabilme AV HDMI 2.1 girişine Nvidia çıkışı yine HDMI ile TV bağlantı kurularak digital optik çıkış gerekmeden bunu sunar.( AV recever HDMI giriş ve çıkışları olan seçilmeli ) Harici optik girişi yok bunala gerek kalmıyor.bu sayede 7.1 ,5,1 kaynak dosya destekliyorsa bozmadan kayıpsı AV recever verir.Dolby Amos ,DD ,DD XTD , PSB ,True HD tüm formaları donanım desteği bulunuyor. ( şunu unutmamak gerekiyor bu formatları yaralanmak için AV recever gerekli ) Kodi veya CoreELEC gerek kalmıyor.Sound ayarlarında formatları aktif edebilirsiniz.Direk üzerinde dahili plex server bile var( hiç bir android ve TVOS donanımı bu desteği vermez Nvidia hariç ) HDD bağlayıp dahili plex serverinden yayınlayıp tüm cihazlarınızdan yararlanabilirsiniz.Bu yüzden önerim Nvidia shield TV pro 2019 4K ( 219 euro ) öneririm. Tegra X1 işlemcisi 3 GB ram ile android en yüksek rakipsiz Cihazıdır ve grafik olarak tüm madüllerini iki katından fazla fazladır.Daha ucuz versiyonu Nvidia shield TV 2019 4K 156 euro) bulunuyor.Ne kadar ayrıntılı detaylı (5.1 ,7.1 ,hi-Res Tidal Qobuz gibi ) sisteminiz kaynağınız AV ,ses veren kule monütörleriniz okadar kaliteli olmalı.Bununda bir maliyeti var.Olay tv box kaliteli olması yanında tüm sistem belli bir standartı tutturması 1500 dolarları minimum masraf demektir.Hedef yükseldikçe fiyat uçar.Sadece TV box olarak NVIDIA S.TV pro ve normali 2019 isteklerinizi karşılayan minimum donanım ( AV recever ,DAC ve Monitor ses kolonu sizde var sayıyorum.Zaten olmalıki 5.1,7.1 Dolby Amos gibi şeyleri kullanmak istiyorsunuz ) .Bu yüzden önerdim.İngilizce incelemerini detaylı testlerini arayıp bulabilirsiniz ben özet geçmiş oldum.

Benim içinde iyi cevap oldu.

Box kullanmıyorum aslında ama kullandığım cihazın çipleri burada tartışılan çoğu Box'un çipsetiytle aynı olduğu için aşağı yukarı bezer özellikler içeriyor.

nvidia shield  hakında da hiç bir bilgim yok, bazı konularda boşa ahkam kesmiş olabilirim. :)

Neyse teşekkürler bilgi için.

Kullandığım 5 cihazın ikisi s905x3, üçü s922x, AVR'ye çok kanallı ses göndermek için Coreelec kullanıyorum.

Şu an gelişme aşaması sona gelen Ubuntu 20.10'da (Linux) 8 kanal da açık ama kanalların yerleri olması gerektiği gibi değil, bu yüzden film, dizi izlerken Coreelec'e devam ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 31 Mart 2021; 19:2:43 >

• 
Sayfa: önceki 11201121112211231124
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.