Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1097. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Akhenatonnn Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.785
Cevap
556
Favori
1.823.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10951096109710981099
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Meramimi anlattığımi düşüyorum benim izledigim videolardan tuketici olarak anladığım şu "kullanılmış ürünlerin tekrar farkli ürünlerde birleştirilerek tektar kullanılması ve bu ürünün sıfır olarak satışa sunulması" yani atıyorum ürün 1 sene kullanildi işlemcisi yandi içindeki diğer donanimlari söküp kullanmak. ram gibi hafiza gibi vs.. farkli bir mana çıkması da pek olasi değil.ayrica ben bu görüşün savunusu degilim tüketici olarak bunu duyunca özellikle bu konunun uzmanı kişiden duyunca ister istemez onyargi oluşuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Finans Uzmanı olabilirsin şaşırmam. 16 Yaşında ergen gibi konuşmalarına da şaşırmam, aldırmam.

6 aydır 18 yaşındaki oğluma Yurt dışında oku diye yalvarıyorum. O Boğaziçin'de okumak istiyor.

Belki şimdi neden böyle dediğimi anlamıştır, bilmiyorum. Benim görevim yol göstermek baskı kurmak değil.

Sayın Finans Uzmanı sana gelirsek. Ülkenin en akıllı gençlerine terörist diyen bir zihniyetin içinde illaki Finans uzmanıda vardır. Artık hiç bir şeye şaşırmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hk61-

Meramimi anlattığımi düşüyorum benim izledigim videolardan tuketici olarak anladığım şu "kullanılmış ürünlerin tekrar farkli ürünlerde birleştirilerek tektar kullanılması ve bu ürünün sıfır olarak satışa sunulması" yani atıyorum ürün 1 sene kullanildi işlemcisi yandi içindeki diğer donanimlari söküp kullanmak. ram gibi hafiza gibi vs.. farkli bir mana çıkması da pek olasi değil.ayrica ben bu görüşün savunusu degilim tüketici olarak bunu duyunca özellikle bu konunun uzmanı kişiden duyunca ister istemez onyargi oluşuyor.

TV box kutuların board'larının parça bileşimlerinde; "nano elektronik imalat teknolojisi" uygulanmaktadır. Yani cep telefonları parçalarını board üzerine diziminde kullanılan ckd band teknolojisi ile imal edilmektedir. O parçaları söküp başka bir board'a dizmek demek; astarı yüzünden pahalı maliyetlere katlanmak demektir.

Hasılı kelam; ikinci el parça kullanımı görüşünü kim ortaya attıysa, hayal gücü oldukça gelişmiş biri diye değerlendirmekteyim.

Bahse konu kişi; iyi bir mediabox tester 'dırıdır. Ötesi yok yani...

• quote:

Orijinalden alıntı: QRocKfire

Bazı arkadaşlar android olsun ama PC gibi çalışsın istiyor.Netflix Amazon gibi streaming servislerini 4 K olsun ama 100 dolar bile olmasın istiyor.Her isteğin bir maliyeti var.Bir tane mini PC alsın üzerine dual boot Prıme os ( android ) kurup yıllarca kullansın.Bir ara bende bunları istedim.Nvidia s. Pro Tv 2019 bile varken.Kendime Lenovo ThinkCentre M93P Tiny Mini PC Intel 2.60 GHz 8GB 500GB HDD Win 10 Pro aldım 110 Euro’ya .Genişlik 17 cm yükseklik 5 cm küçücük bir yapıda ister dik kullan ister yatay.Android de kullanıp Windows 10 üzerinden Netflix gibi streaming servislerini 4 K izleyip komple web gezme olayını çözdüm.Ayrıca Mac mini ile salonumda multimedia box olarak kullanıyorum.

Bizler gibi bu işle ilgilenen, yazılım, donanım, ROM, KODI vb bilenler için bu çözümler elbette en efektif olanları. Ancak sorun biz evde yokken ev halkı, eşimiz, oğlumuz KODI vs açıp Netflix, Amazon, Youtube izleyebiliyor mu?

Evde maçlar ve TV yayınları için Digitürk, Sony BP üzerinden Netflix, Enigma2 den uydu yayınları, Turkvod, IPTV vb izliyoruz. TV'de de 4 HDMI girişi. İlaveten bunların bağlı olduğu bir home cinema + bir müzik sistemi var.

Ben evde yokken hangi girişten hangi cihaza bağlı olduğunu bulup açmaları, hatta müzik bile dinlemeleri zorken, KODI, Corellec vb açıp kullanmaları hiç mümkün değil.

Bu yüzden de daha iyileri çıkana kadar MiBox, Apple TV, Stick vb gibi UYDU yayının hariç tüm ihtiyaçları karşılayan, farklı HDMI giriş seçme gerektirmeyen cihazlar her zaman en çok tercih edilen olarak kalmaya devam edecek gibi görünüyor.

Benim düşüncem şimdi bir Mibox S alıp Digitürk, Netflix, IPTV, Turkvod Amazon vb tek cihaz, tek HDMI ile çözmek. Veya Hybrid cihazların kalitesi yükselip Netflix en az 1080P gösterecek seviyeye gelene kadar idare etmek, ya da digital teknolojinin yarın daha iyi çözümler getireceğini ummak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasarum -- 12 Şubat 2021; 13:21:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimyz

amazon prime üyeliği aldım. wifi den telefona birkaç film indirdim. evdeki beelink android cihazda amazon prime i kurdum. fakat telefondan yansıtma olmuyor. telefondaki filmleri cihaza nasıl yansitabilirim. uygulamadan cihazda ki filmleri görmüyor. evde İnternet yok telefonda da kısıtlı. amacım dışarıdan tele indirip tv den izlemektir. varmi bunun bir yolu acaba arkadaşlar

Ekran yansıtma için telefon;

Iphone ise Airplay,

android ise miracast programları kullanılıyor.

Bu yansıtma programları hem telefona hem de box a kuruluyor.

Buradaki temel şart her iki cihazında aynı wıfı ağına bağlı olması.

Telefonun mobil verisini bağlantı noktası olarak gösterip deneyin.

Wıfı ya da mobil veri olmadan kablosuz ekran yansıtma olmuyor.

İçerikleri HDD ye yükleyip wifi siz izleyebilirsiniz.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Satıcılar Aliexpress teki konumlarını ve itibarlarını kaybetmemek için

müşteri memnuniyetine önem veriyorlar.

Dispute açılması durumunda Aliexpress tüketici lehine karar veriyor.

İstisnalar dışında Aliexpress ten başka amazon ve banggood da güvenilir.

• Limanyakan L kullanıcısına yanıt
    hocam telefon ekranini tv ye yani beelink cihazına yansıtıyor. teldeki videolar olsun youtube olsun herşey tv ekraninda çıkıyor. fakat telefondan amazon prime açınca ses çıkıyor görüntü yok. amazon prime le alakalı diye düşünüyorum. yoksa yansitmada bi sorun yok hocam. amazon prime yansımıyor ekrana
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

Daha dun katilmissin foruma ahkam kesiyorsun bize ya enteresan. Oncelikle yazimda ne diyorum madem yurt disindan urun getirip uzerine marka basip satiyorsun kaliteli cin markalarindan urun alip uzerine marka bas. Merdiven alti uretim yapan cinlilerden cihaz alip uzerine marka basip satmakla is olmaz. Ben yurt disindan bunlara verdigim parayla ayni ozellikte iki cihaz aliyorum en az. Oyuzden garanti olayida cazip degil.Tivoda walmartta amazonda verizonda cinlilere urettiyor tv boxlarini vs ama bir kalite standardi koyuyorlar adamlar kumandasindan plastik yapisina kadar. Cari acik demissin yurt disindan urun alip uzerine marka basip birde uzerine komisyon koyup satmakla cari acik kapanmaz. Burda isi bilen zaten bu urunleri yurt disindanyari fiyatina mal ediyorlar. Yurt disindan aliexpressten vs. aldigim urunlerin Tr de iki kati fiyatina millete satilmasi benim vicdanima dokunuyor. Bu yuzden bu cihazlari alacak arkadaslar bu forumun yurt disi alisveris kismini keske ziyaret edip oralardan bilgi sahibi olup, bu cihazlari alabilseler. Hele yurt disi kampanyalariyla kombo yapinca oldukca guzel kaliteli cihazlar uygun fiyatlara alinabiliyor.

Alıntıları Göster

Garanti denilince en sağlamı Mi akış cihazları.

Resmi satıcı da olsa distribütörler de olsa sorunlu cihazları geri alıyorlar.

Alpsmart ve Hiremco için de karşımızda kolayca iletişim kurulabilecek,

destek alınabilecek muhataplar var.

Kaldı ki olumsuz bir durumda n11, HB, trendyol gibi sitelerde anlaşmazlık açılıyor.

Ayrıca tüketici hakem heyeti var.

Doğrudur, yurtdışından nerdeyse yarı fiyatına alınabiliyor. Fakat bu gümrüktekilerin

nasıl vergilendirme yaptıkları belli değil, amazon hariç yüksek maliyetlerle

karşılaşılabiliyor.

Alpsmart ve Hiremco gibi kutuları önermemizin nedenleri;

-Yeni kullanıcıların desteğe ihtiyacı oluyor

-Ürün çabuk geliyor

-Taksitli alma avantajı var

-Yurtdışı alışveriş deneyiminin olmaması.

s905X3 işlemcili bu cihazlar ortalama bir kullanıcının beklentilerini fazlasıyla karşılıyor.

DDR4 ramli Beelink , Ugoos , Minix modellerinin hepsinin burada satılması çok iyi olurdu.

Bu modelleri yurtdışından almak kaçınılmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ordekmurat

Merhaba arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim android tv box konusuna hiç hakim değilim ;

600 tl bütçem var

ip tv, netflix ve youtube uygulamalarını sorunsuz çalıştırsın

ve benim için en önemlisi 4-5 web sitesi aynı anda açıkken sorunsuz çalışsın.

Yani pc de ki gibi web sitelerini açabilsin. Saygılar.

WEB sitesinde aynı anda çok sayıda sekme açmak istiyorsanız,

Operayı kullanmak gerekiyor.

PC de 60-70 sekme , box ta 10-15 sekme çok rahat açılıyor.

Bu bütçeye göre performanslı bir cihaz istiyorsanız

TiVo Stream 4K ya bakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Limanyakan

Satıcılar Aliexpress teki konumlarını ve itibarlarını kaybetmemek için

müşteri memnuniyetine önem veriyorlar.

Dispute açılması durumunda Aliexpress tüketici lehine karar veriyor.

İstisnalar dışında Aliexpress ten başka amazon ve banggood da güvenilir.

Evet. Bağlantıdaki mesajımda ben de aynı görüşte olduğumu belirtmiştim ;

https://forum.donanimhaber.com/android-tv-box-icin-tavsiye--108948920-1096#147873811

• quote:

Orijinalden alıntı: QRocKfire

Bazı arkadaşlar android olsun ama PC gibi çalışsın istiyor.Netflix Amazon gibi streaming servislerini 4 K olsun ama 100 dolar bile olmasın istiyor.Her isteğin bir maliyeti var.Bir tane mini PC alsın üzerine dual boot Prıme os ( android ) kurup yıllarca kullansın.Bir ara bende bunları istedim.Nvidia s. Pro Tv 2019 bile varken.Kendime Lenovo ThinkCentre M93P Tiny Mini PC Intel 2.60 GHz 8GB 500GB HDD Win 10 Pro aldım 110 Euro’ya .Genişlik 17 cm yükseklik 5 cm küçücük bir yapıda ister dik kullan ister yatay.Android de kullanıp Windows 10 üzerinden Netflix gibi streaming servislerini 4 K izleyip komple web gezme olayını çözdüm.Ayrıca Mac mini ile salonumda multimedia box olarak kullanıyorum.

Win e uyarlanmış and. programlar gittikçe artıyor.

Fakat emulatörler le kullanınca PC ler afallamaya başlıyor.

Odroid gibi tek kart bilgisayarlara android dahil 4-5 işletim sistemi kurulabiliyor.

Bu fiyatlar sanırım Almanya fiyatları ve şuan hiçbir yerde satılmıyor.

And. box ların en cazip tarafı fiyatlarının düşük olması.

29 Euro gibi bir fiyata MiStick gibi sertifikalı bir cihaz alınabiliyor.

M93P nin muadilinin fiyatı yüksek.

https://www.amazon.com/Beelink-U57-Processor-256G-Performance/dp/B0879KKTCB

• ibrahimyz İ kullanıcısına yanıt

amazon prime tam olarak oturmadı. Portalda sıkıntılar var.

Destek ile iletişim kurup sorun.

• Limanyakan L kullanıcısına yanıt
    tamam dır sorayım hocam teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Evet. Bağlantıdaki mesajımda ben de aynı görüşte olduğumu belirtmiştim ;

https://forum.donanimhaber.com/android-tv-box-icin-tavsiye--108948920-1096#147873811

Alıntıları Göster

Farkındayım. Ben de müşteri odaklı olmalarının nedenine vurgu yaptım.

''Hasılı; arızalanması durumunda, yurtiçinden alınsa da, yurtdışından alınsa da, bir bedel ödenilmek durumunda kalınıyor.''

Diye yazmışsınız. Yurtiçinden cihaz alındığında ilk kullanımda sorun çıkınca cihaz iade ediliyor.

İade kargosu için satıcı kargo kodu gönderiyor.

Zaten int. üzerinden alınan elektronik cihazlar sorgusuz sualsiz 15 gün içinde iade edilebiliyor.

• quote:

Garanti denilince en sağlamı Mi akış cihazları.

Resmi satıcı da olsa distribütörler de olsa sorunlu cihazları geri alıyorlar.

Alpsmart ve Hiremco için de karşımızda kolayca iletişim kurulabilecek,

destek alınabilecek muhataplar var.

Kaldı ki olumsuz bir durumda n11, HB, trendyol gibi sitelerde anlaşmazlık açılıyor.

Ayrıca tüketici hakem heyeti var.

Doğrudur, yurtdışından nerdeyse yarı fiyatına alınabiliyor. Fakat bu gümrüktekilerin

nasıl vergilendirme yaptıkları belli değil, amazon hariç yüksek maliyetlerle

karşılaşılabiliyor.

Alpsmart ve Hiremco gibi kutuları önermemizin nedenleri;

-Yeni kullanıcıların desteğe ihtiyacı oluyor

-Ürün çabuk geliyor

-Taksitli alma avantajı var

-Yurtdışı alışveriş deneyiminin olmaması.

s905X3 işlemcili bu cihazlar ortalama bir kullanıcının beklentilerini fazlasıyla karşılıyor.

DDR4 ramli Beelink , Ugoos , Minix modellerinin hepsinin burada satılması çok iyi olurdu.

Bu modelleri yurtdışından almak kaçınılmaz.

Alıntıları Göster

Esasinda bu forumun aliexprees kargo bolumunu arkadaslar takip etse, birde aliexpreste en cok puan alan saticiyi veya ureticinin resmi saticisini ( misal ugoos bizzat kendide aliexpreste satiyor) tercih etseler kargo baya hizli tr ye geliyor. Amazon usa tivoyu kargoya verince 4 gunde teslim edildi oda baya iyi. Aliexpress tede yanwen i tercih ediyorum iki haftada geliyor. Tabi kargo uzerine cok dusuk miktar yazdirmamak lazim. 20-30 dolar ideal. 5 dolar yazdirip sonra sorun cikti diyorlar. Ben alpsmart hiremco vs karsi degilim ama birazdaha kaliteli cin markalariyla calissalar, kar marjinida biraz dusurseler tuketici icin daha iyi olur kanaatindeyim. Kaliteli urun getirseler daha az garanti hizmeti verecekleri icin daha az harcama yapacaklar haliyle onlar icinde kazancli olacaktir.Ha keza hepsiyurtdisindan vs gibi yurtdisindan siparis getirenlerde var n11 hepsiburadada vs. Onlarda oldukca fazla kar marji koyuyor. Bu yuzden burdaki arkadaslara yurt icindeki sitelerden daha iyi tuketicinin hakkini koruyan amazon usa aliexpress vs den biraz cesaret gosterip alis veris yapmalarini tavsiye ediyorum. Turkcell tv plus in tivo benzeri cihazini ise 1000 tl lere tuketiciye vermesi ise ayri bir mevzuu netflix lisansi bile yokmus bu cihazin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimyz

tamam dır sorayım hocam teşekkür ederim

Android Tv Box için tavsiye. .

• quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

Esasinda bu forumun aliexprees kargo bolumunu arkadaslar takip etse, birde aliexpreste en cok puan alan saticiyi veya ureticinin resmi saticisini ( misal ugoos bizzat kendide aliexpreste satiyor) tercih etseler kargo baya hizli tr ye geliyor. Amazon usa tivoyu kargoya verince 4 gunde teslim edildi oda baya iyi. Aliexpress tede yanwen i tercih ediyorum iki haftada geliyor. Tabi kargo uzerine cok dusuk miktar yazdirmamak lazim. 20-30 dolar ideal. 5 dolar yazdirip sonra sorun cikti diyorlar. Ben alpsmart hiremco vs karsi degilim ama birazdaha kaliteli cin markalariyla calissalar, kar marjinida biraz dusurseler tuketici icin daha iyi olur kanaatindeyim. Kaliteli urun getirseler daha az garanti hizmeti verecekleri icin daha az harcama yapacaklar haliyle onlar icinde kazancli olacaktir.Ha keza hepsiyurtdisindan vs gibi yurtdisindan siparis getirenlerde var n11 hepsiburadada vs. Onlarda oldukca fazla kar marji koyuyor. Bu yuzden burdaki arkadaslara yurt icindeki sitelerden daha iyi tuketicinin hakkini koruyan amazon usa aliexpress vs den biraz cesaret gosterip alis veris yapmalarini tavsiye ediyorum. Turkcell tv plus in tivo benzeri cihazini ise 1000 tl lere tuketiciye vermesi ise ayri bir mevzuu netflix lisansi bile yokmus bu cihazin.

Alıntıları Göster

Farklı düşünmüyorum. Aynı fikirdeyim.

Bilinçli olunca Yurtdışından alışveriş yapmak daha mantıklı.

Kaliteli bir cihaz alınınca sorun çıkma ihtimali çok düşük.

Fakat genellikle düşük fiyatlı kalitesi düşük cihazlara yönelme oluyor ve

bu da sorunlu bir alışveriş ortaya çıkarıyor.

Ayrıca ender de olsa kargo da kaybolan ürünler olabiliyor ya da

2-3 ayda gelen kargoları da gördük.

Riski göze almak gerekiyor.

• Merhaba dostlar.

Film izlemek için Hiremco Nitro X3 tavsiye eder misiniz? Televizyon Seg marka biraz eski bir tv. Tv'nin açığını kapatmak için bu cihaz uygun mudur? Almışken bir kere alıp uzun süre kullanmak niyetindeyim.

• quote:

Farkındayım. Ben de müşteri odaklı olmalarının nedenine vurgu yaptım.

''Hasılı; arızalanması durumunda, yurtiçinden alınsa da, yurtdışından alınsa da, bir bedel ödenilmek durumunda kalınıyor.''

Diye yazmışsınız. Yurtiçinden cihaz alındığında ilk kullanımda sorun çıkınca cihaz iade ediliyor.

İade kargosu için satıcı kargo kodu gönderiyor.

Zaten int. üzerinden alınan elektronik cihazlar sorgusuz sualsiz 15 gün içinde iade edilebiliyor.

Alıntıları Göster

Evet te, link verdiğim mesajımda 6ncı paragrafı okursanız, yurtiçinden alındığında, hangi durumda iade edilemediğine zımnen değinmiştim.

Yani aldık ve kullanmaya başladık. Bir kaç ay sonra ürün arızalandı. Satıcı voltaj şokuna maruz kalmış deyip, çamura yatmaktadır. Ki, genellikle de böyle olmaktadır.

Hasılı; kendi adıma belirtmem gerekirse, yurtiçi ürünlerde garanti işi sıkıntılı olduğu içün, hiç düşünmeden yurtdışından alış veriş yapıyorum.

Son alış verişim; dab+ destekli, ekranlı araba media çaları aldım. Aynı ya da muadil ürünün yurtiçi fiyatı abartısız 5 katı idi. Bu örneği vermekten maksadım; kullanıcılar, yurtdışı kampanyaları takip ederse, çok uygun fiyata ürün elde edebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cuneytuces

Merhaba dostlar.

Film izlemek için Hiremco Nitro X3 tavsiye eder misiniz? Televizyon Seg marka biraz eski bir tv. Tv'nin açığını kapatmak için bu cihaz uygun mudur? Almışken bir kere alıp uzun süre kullanmak niyetindeyim.

Tv niz zaten eski hd bir cihaz, n11 den 280 e mi stick alirsaniz daha cok keyif alirsiniz bence. Neden derseniz android tv rom kullanimi kolay olur, lisansli chromecast netflix vs olur. Film icinde seyirturk vs.yeterli olur zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 13 Şubat 2021; 1:32:59 >

• 
Sayfa: önceki 10951096109710981099
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.