çok ekstra ve bağımsız bir soru sormak istiyorum : arkadaşlar bende samsung Qled tv var, ayrı ayrı da 2tb, 2tb ve 4tb olmak üzere WD arşiv var. ama önceki tvde açılan filmler ve değiştirebildiğim altyazıları bu tv de yapamıyorum. Desteklenmeyen SES biçimi veya videoyu oynatmama problemim var. Ne video içindeki altyazıyı ne de Ses i değiştirebiliyorum. Hepsinde değil ama çoğunda mevzu böyle. Bir türlü çözüm bulamadım ! Şimdi bu Qled Tvlere codec yüklenebiliyor mu ? VLC player indirmeyi ve kurmayı denedim ama bit türlü başamaadım. Başka video oynatıcıları da kurcaladım ama bir türlü başaramadım. en son TV box üzerinden HDD çalıştırmayı düşündüm ama olur mu bilmiyorum. Bana bir yardım eli uzatabilirseniz çok sevinirim. Ne yapabilirim ve ne yapmalıyım ? adam akıllı önerilere açığım... |
Android Tv Box için tavsiye. (1098. sayfa)

-
-
Mecool km1 çok memnunum hız görüntü arayuz gerçekten çok iyi mi box in çok önünde bence fakat bluetooth u ne yaptıysa baglayamadim -
Arkadaşlar herkese merhaba birkaç tecrübemi aktarmak istiyorum android tv box cihazini benim gibi kullanmak isteyen arkadaşlara tavsiye niteliğinde.
Öncelikle benim amacım apk uygulamalar üzerinden yüksek görüntü kalitesiyle maç, dizi, film izlemekti. Cihazi almadan önce forum sitelerinde, telegram kanallarinda araştırma yaptım herkes uygulama 720p veya 1080p yayin verirse izlersiniz dedi.
Ben cihazi sipariş ettim geldi cihaz alpsamart as555 cihazla ilgili bi şikayetim yok gayet stabil ve hızlı çalışıyo sadece YouTube 4k içerikleri donarak oynattı.
Fakat apk uygulamalari yüklediğim de (inat tv pro,rokkr,soccer,tafita vs..) görüntü kalitesi 480p civarında 720p değil ekraniniz büyükse buğulu bir görüntü veriyo net degil burda görüntüyü net vermeyen cihaz değil apk uygulamalar çünkü YouTube de 1080p izlediğimde cam gibi bir görüntü verdi. Bende cihazı iade ettim. Bunları yazmamın sebebi benim gibi amaçlarla tv box almak isteyenler için tavsiye olsun. Ayrıca laptoptan acip hdmi ile tvye aktarım yaptığımda ayni görüntüyü alıyordum laptopun ekranı 720p ve bluestacks görüntüyü kalitesini veremiyor diye düşünmüştüm ama yanılmışım velhasıl apk uygulamalar yüksek görüntü kalitesi sunmuyor bu amaçla cihaz almak isteyen arkadaşlar bu yazıyı dikkate alabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
S905X3 çipset, S905 L çipsetle
Mali G-31 , Mali 450 GPU ile kıyaslanamaz.
Wıfı+BT çipsetinde arıza yoksa BT bağlantısının sağlanması gerekir.
Sadece bir cihazı bağlamaya çalıştıysanız bunu farklı cihazlarla da deneyin.
Wıfı ile bağlanıyorsanız ethernet le bağlanıp , BT bağlantısını deneyin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Haleluyahçok ekstra ve bağımsız bir soru sormak istiyorum :
arkadaşlar bende samsung Qled tv var, ayrı ayrı da 2tb, 2tb ve 4tb olmak üzere WD arşiv var. ama önceki tvde açılan filmler ve değiştirebildiğim altyazıları bu tv de yapamıyorum. Desteklenmeyen SES biçimi veya videoyu oynatmama problemim var. Ne video içindeki altyazıyı ne de Ses i değiştirebiliyorum. Hepsinde değil ama çoğunda mevzu böyle. Bir türlü çözüm bulamadım !
Şimdi bu Qled Tvlere codec yüklenebiliyor mu ? VLC player indirmeyi ve kurmayı denedim ama bit türlü başamaadım. Başka video oynatıcıları da kurcaladım ama bir türlü başaramadım. en son TV box üzerinden HDD çalıştırmayı düşündüm ama olur mu bilmiyorum. Bana bir yardım eli uzatabilirseniz çok sevinirim. Ne yapabilirim ve ne yapmalıyım ?
adam akıllı önerilere açığım...
Samsung Qled kullandığınıza göre NETFLIX yüksek kalite önemli olmasa gerek.
Qled in hangi modeli olduğunu yazmamışsınız fakat görüntü kalitesinden bağımsız olarak
bu panellerde smart donanımı ve uygulama yükleme desteği zayıf olur.
Smart la uğraşmaya değmez.
Bütçenize ve kullanım şeklinize uygun bir and. tv box almak mantıklı olur.
Belli ki ağırlıklı olarak HDD üzerinden içerik izlemeyi düşünüyorsunuz.
Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player (Realtek 1619DR Chipsetli)
modelleri HDD içerikleri için çok uygun.
Ya da Zidoo nun daha düşük modelleri de olabilir.
Bu cihazlar çok yönlü kullanılabiliyor.
Her nekadar HDD üzerinden içerik izlense de online bir çok uygulama var.
Bütçeye göre
Beelink GT KING pro (Wıfı 6 lı)
Ugoos AM6 + (Wıfı 5 li)
Beelink GT KING (Wıfı 6 lı)
Ugoos AM6 (Wıfı 5 li)
Mecool KM6 Deluxe (Wıfı 6 lı, AV 1 destekli)
Ugoos X3 (Wıfı 5 li)
Ya da yurtiçinden
Alpsmart S565 X3 veya
muadili Hiremco lar.
Tekrar belirteyim bu özelleştirilmiş yazılımlı cihazlar
NETFLIX i sadece SD+ kalitede oynatabiliyor.
Tam sertifikalı cihaz olarak MiBox S i inceleyin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_Evet te, link verdiğim mesajımda 6ncı paragrafı okursanız, yurtiçinden alındığında, hangi durumda iade edilemediğine zımnen değinmiştim.
Yani aldık ve kullanmaya başladık. Bir kaç ay sonra ürün arızalandı. Satıcı voltaj şokuna maruz kalmış deyip, çamura yatmaktadır. Ki, genellikle de böyle olmaktadır.
Hasılı; kendi adıma belirtmem gerekirse, yurtiçi ürünlerde garanti işi sıkıntılı olduğu içün, hiç düşünmeden yurtdışından alış veriş yapıyorum.
Son alış verişim; dab+ destekli, ekranlı araba media çaları aldım. Aynı ya da muadil ürünün yurtiçi fiyatı abartısız 5 katı idi. Bu örneği vermekten maksadım; kullanıcılar, yurtdışı kampanyaları takip ederse, çok uygun fiyata ürün elde edebilir.
Alıntıları GösterBu kutular ilk kullanımda sorun çıkartmaz ise kolay kolay sonradan arıza çıkartmıyor.
Zaten 15 güne kadar Yıldırım düşmesi, aşırı akım gelmesi gibi bir durum yoksa sorgusuz sualsiz iade ediliyor.
Oldu da 5-6 ay sonra arıza yaşandı.
Örneğin Alpsmart larda 2 yıl garanti var ve en kötü ihtimalle tüketici hakem heyeti tüketici lehine karar veriyor.
Bu ülkede bazı satıcılar çamura yatmayı sever fakat alıcı da bilinçli tüketici olacak.
Ülkemizde tüketici hakları ve korunmazı gittikçe gelişiyor.
Güvenilirlik açısından amazon ve aliexpress belki de bu ülkedeki sitelerden daha çok alıcıları koruyor.
aliexpress site olarak alıcıyı koruyor fakat iyiniyetli olmayan satıcılar da yok değil.
Ülkemizde de GG ve N11 alıcı lehinde hareket ediyor.
Sonuç olarak ta diyorum ki yurtdışı alışveriş deneyimi kazanıp doğru siteden, doğru satıcıdan
alışveriş yapıp yurtiçindeki yüksek fiyatlardan kaçınmak gerekir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: cuneytucesMerhaba dostlar.
Film izlemek için Hiremco Nitro X3 tavsiye eder misiniz? Televizyon Seg marka biraz eski bir tv. Tv'nin açığını kapatmak için bu cihaz uygun mudur? Almışken bir kere alıp uzun süre kullanmak niyetindeyim.
Nitro X3 plus ta olur muadili alpsmart as565 X3 te olur.
alpsmartta 2x2 MIMO G.bit Wifi var. Nitro için böyle bir bilgiye ulaşamadım.
-
İyi hafta sonları ,km1 mecool kullanıyorum android 10 yükselttim sonrasında APK kurulumlarinda program tv ekraninda cep telefonu ekranını TV ye yansıtmış gibi açılıyor ve komut almiyior,9 kullanırken bu problem yoktu,cihazı tekrar 9 a nasıl downgrade yaparım veya bunun çözümünü bilen var mi teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkhkhk -- 13 Şubat 2021; 16:27:58 > -
Bu tür işlere kalkışmak her zaman riskli.
Bu işleme başlamadan önce TWRP recovery ile yedek almak gerekiyordu.
Kürdan yöntemi ile hardreset yapmak gerekiyor.
Fabrika ayarlarına dönülürse silinen uygulamalar tekrar yüklenebilir.
-
Merhaba. Mutfakta kullanılan HD televizyon için uydu alıcısı ve wi-fi özelliği olan nasıl bir cihaz alabilirim. YouTube videoları oynatabilmesi aradığım özelliklerden birisi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hibrid cihaz almak pek te mantıklı değil.
Uydu ile tv box ı ayrı kullanmak daha mantıklı.
NEXT in anten takılabilen ve youtube ı tablet modunda oynatabilen uydu alıcısı var.
Ya da Mecool KM5 olabilir.
s905X3 çipsetli güçlü bir cihaz.
Alternatif olarak uydu alıcısı olmayan mistick 1080p de olur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: LimanyakanNitro X3 plus ta olur muadili alpsmart as565 X3 te olur.
alpsmartta 2x2 MIMO G.bit Wifi var. Nitro için böyle bir bilgiye ulaşamadım.
Alıntıları GösterBu ürünü bulabilene aşk olsun ^^
Bulamadım hiçbir yerde :)
-
Hocam hardreset atınca android 9 a döner mi ürün fabrika çıkış 9 du -
quote:
Orijinalden alıntı: hk61-
Arkadaşlar herkese merhaba birkaç tecrübemi aktarmak istiyorum android tv box cihazini benim gibi kullanmak isteyen arkadaşlara tavsiye niteliğinde.
Öncelikle benim amacım apk uygulamalar üzerinden yüksek görüntü kalitesiyle maç, dizi, film izlemekti. Cihazi almadan önce forum sitelerinde, telegram kanallarinda araştırma yaptım herkes uygulama 720p veya 1080p yayin verirse izlersiniz dedi.
Ben cihazi sipariş ettim geldi cihaz alpsamart as555 cihazla ilgili bi şikayetim yok gayet stabil ve hızlı çalışıyo sadece YouTube 4k içerikleri donarak oynattı.
Fakat apk uygulamalari yüklediğim de (inat tv pro,rokkr,soccer,tafita vs..) görüntü kalitesi 480p civarında 720p değil ekraniniz büyükse buğulu bir görüntü veriyo net degil burda görüntüyü net vermeyen cihaz değil apk uygulamalar çünkü YouTube de 1080p izlediğimde cam gibi bir görüntü verdi. Bende cihazı iade ettim. Bunları yazmamın sebebi benim gibi amaçlarla tv box almak isteyenler için tavsiye olsun. Ayrıca laptoptan acip hdmi ile tvye aktarım yaptığımda ayni görüntüyü alıyordum laptopun ekranı 720p ve bluestacks görüntüyü kalitesini veremiyor diye düşünmüştüm ama yanılmışım velhasıl apk uygulamalar yüksek görüntü kalitesi sunmuyor bu amaçla cihaz almak isteyen arkadaşlar bu yazıyı dikkate alabilir.Tabiki turk film apklarinin kalitesi dusuk. Sonucta bedava yuksek kalite tr icerik zor. Bu yuzden mx player ile yabanci sitelerden yabanci apklardan yuksek kalite icerik acip altyazi eklemek gerek. Ozellikle ruslarin apklari yuksek.kaliteli icerik sunuyor.
-
Doğrudur asıl amacım maçları takip etmekti dizi film içerikleri ikinci plandaydı beklediğimi bulamadım şahsen telefonda görüntü iyiydi youtubeden takip ettiğim bazı kanallarda da soccerin purble nin goya cam gibi yayininin olduğunu duyunca inandim ama reel de öyle olmadı çokta şaşırmadım ucuz etin yahnisi hesabı. Benim açımdan tv box olayı baslamadan bitti maalesef.
quote:
Orijinalden alıntı: hk61-Doğrudur asıl amacım maçları takip etmekti dizi film içerikleri ikinci plandaydı beklediğimi bulamadım şahsen telefonda görüntü iyiydi youtubeden takip ettiğim bazı kanallarda da soccerin purble nin goya cam gibi yayininin olduğunu duyunca inandim ama reel de öyle olmadı çokta şaşırmadım ucuz etin yahnisi hesabı. Benim açımdan tv box olayı baslamadan bitti maalesef.
Ücretli bir IPTV server'ine üyeyim.
4K yayınları bile kesintisiz izliyorum.
yayın kalitesi uyduyu aratmıyor, tabi uydu gibi değil ama çok az fark var. Özellikle 1080p50hz yayınlar muhteşem.
Üstelik çok bildik IPTV apk sı ile bile iyi kalite izliyorum.
Ya senin server da sorun var yada gerçekten çok kötü bir cihaza sahipsin.
Yıllarca uydudan maç yayını izledim 20 senelik uydu aboneliğimi sonlandırdım, tam bir sene önce IPTV ye geçtim (FB taraftarıyım, tepki olarak) çok memnunum.
-
Şahsen bende 9 sene taraftar paketine üyeliğim vardı sadece Trabzonsporun maçlarını almıştım ilk başlarda 2007 veya 2008 olması lazım 14tl idi iki üç sene böyle devam etti sonra kendiliğinden fiyat her yil orantısız bir biçimde artti en son yine sadece Trabzonsporun maçlarını verip bu kez aylık 80tl gibi bir ücret yansıttılar yayınların açılmamasi sürekli musteri hizmetlerini arayip sinyal yollatmasi felan cabasi bütün maçlar 90tl felan di sinirimden kapattım dahada yanaşmadim şuan düşük kalite apk lar bile inan daha az sorunlu.
Cihaz kalitesi konusunda, cihazlar hakkında yüksek bilgiyle sahip değilim ama cihazdan kaynaklı birşey olduğunu sanmıyorum alpsmart as555 s905x3 işlemcili 2gm ram 16gb hafızaya sahip bi üründü burda belki 200 sayfa okudum herkes bu işlemciden memnun ve öneriyo gene ürünü almadan önce burdaki arkadaşlara danıştım sağolsun limanyakan yakından ilgilendi ve aldim.
İnternet kaynaklı sorun olabilir mi onu bilmiyorum ama uygulamalarin içinde herhangi bi.filmi açtığımda hızlıca açtı filmi ileriye sardirdigimda gene çok hızlı oynattı canlı yayinlar ayni şekilde cok hızlı açıldı donmadan kasmandan oynattı. (kablo ile internet bağlı ve internet hızım 12mgbt hız testlerinde hic 13mgbtin altina indiğini görmedim)
Görüntü kalitesi beklediğim gibi olmayınca bende direk ani bir kararla ürün geldikten 1 saat sonra direk geri gönderdim. Şimdi acaba bekleyip bir iki gün test etsemiydim diyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hk61- -- 14 Şubat 2021; 12:41:44 >
-
IPTV ve Android konusunda aslında pek deneyimli değilim. İlgi alanımın dışında ayrıca.
Ama aceleci davrandığın kesin :) hemen iade etmemeliydin, bir kaç gün inceleyip öyle iade etmeliydin. Biz Karadenizlilerin hem iyi hem kötü huyu tezcanlılık ve çabuk sinirlenme, direk tepkiye geçiyoruz :)
-
Aynen öyle maalesef bende sevmiyorum bu yapımızı ama değişmioda
neyse bakalım ürün bi satıcıya ulaşsın belki değişim talep ederim. Ayrıca bu IPTV konusuna çok yabancıyım biraz anlatabilir misiniz?
Valla bende çok bilgili değilim. Ama genel anlamda herşeyde olduğu gibi, ne kaa ekmek o kaaa köfte durumu bunun içinde geçerli.
Ben paraya kıyıp iyi bir servera üye oldum. Bir dostum yardım etti, sadece maçtan maça açtığım için tv ilede pek ilişkim olmadığı için çok bilgili değilim.
Maç zamanı genel olarak çok stresli ve sinirli oluyorum bu yüzden sorun yaşamayacağım bir mecra olmalı. Her an, ne var ne yok camdan atabilirim. bu yüzden sorunsuz bir server bana en ucuz olanı oluyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X