Sen once bir uslub ogren , arastir oyle cevap yaz. Cinden cihaz alip uzerine kendi markani basmakla o urun Turk Mali olmuyor once bunu bir idrak et. 20-30 dolarlik urune markani basip icinede bir ucuz ip yayini atmakla olmaz. Yumatuymus hiremcoymus nextmis goldmastermis vs vs bu firmalar yillarca yurtddisi cihazlara kendi markalarini basip sattilar. Eskiden en azindan uydu alicida topfield in humax in cihazlarina kendi markalarini basiyorlardi. Simdi aliexpresteki ucuz vasat sirketlere urun urettiriyorlar. Haliyle ben miboxmi hiremcomu diyene hiremcoda daha guclu islemcide olsa mibox derim. Cihazin belli bir kalitesi yazilim destegi vs var. Mi box mi yoksa minix ki beelink mi ugoosmu dense bu cihazlari oneririm mibox yerine. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Android Tv Box için tavsiye. (1096. sayfa)

-
-
amazon prime üyeliği aldım. wifi den telefona birkaç film indirdim. evdeki beelink android cihazda amazon prime i kurdum. fakat telefondan yansıtma olmuyor. telefondaki filmleri cihaza nasıl yansitabilirim. uygulamadan cihazda ki filmleri görmüyor. evde İnternet yok telefonda da kısıtlı. amacım dışarıdan tele indirip tv den izlemektir. varmi bunun bir yolu acaba arkadaşlar -
Dünyadaki tüm elektornik urunlerin cogu çin mali çinde yapiliyor bunu 5 yasinda cocukda biliyor sen çinden aldigon ürün bozuk çikarsa elinde patliyor turk mali aliyorsun 2 yil garanti var turkiyenin cari acigi senin gibi bos dusunen insanlar yuzunden kapanmiyor bos konusma
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: hk61-Hdr ve miracest harici diğer saydığınız özellikleri bilmiyorum bilginiz varsa açıklayabilirmisiniz hangisini tercih etmeliyim yada siz olsaydiniz hangisi tercih edersiniz?
Hiremco var arkadas ekrana yansitma %100 youtibe gir videolari var iptv var ben almadim ama kullananlar cok memnun
Eyvallah.
Alpsamartta karar kıldık teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: hk61-Alpsamartta karar kıldık teşekkürler
Turk olsun hiremco alpsmart farketmez hayirli olsun
sen ciddi ciddi bu cihazı Türk malı mı sanıyorsun? ironi ise tamam. değilse feci komik.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
N11 den 25 tl indirim kuponu ile birlikte 384tl ye aldım indirime gelirmiydi daha uyguna alirmiydim bilmiyorum. Cinden 200tl lik ürüne 200 tl de gümrük vergisi ödeyenleri görünce riske girmek istemedim. Ayrıca lafta kalsa bile bi garantisi var yani atıyorum cihaz bozuk çıktı iade etme durumu olabilir yine Çin'den aldigimiz ürünlerde böyle bi şans yok bilmiorim doğrumu düşünüyorum yanlış mi düşünüyorum ama bu yolu izledim ben.
quote:
Orijinalden alıntı: hk61-N11 den 25 tl indirim kuponu ile birlikte 384tl ye aldım indirime gelirmiydi daha uyguna alirmiydim bilmiyorum. Cinden 200tl lik ürüne 200 tl de gümrük vergisi ödeyenleri görünce riske girmek istemedim. Ayrıca lafta kalsa bile bi garantisi var yani atıyorum cihaz bozuk çıktı iade etme durumu olabilir yine Çin'den aldigimiz ürünlerde böyle bi şans yok bilmiorim doğrumu düşünüyorum yanlış mi düşünüyorum ama bu yolu izledim ben.
Çin'de aliexpress'ten satın alınıp ta, bozuk ya da hasarlı çıkan ürünlerde, aliexpress müşteriyi korumaktadır. Yani bozuk hasarlı ürün gönderilmesi durumunda, aliexpress mal iade etmeksizin, para iadesi yapmaktadır( Genellikle )
Tabi, malın durumunu resim ve video'larla kanıtlamak gerekmektedir.
Bugüne kadar aliexpress'ten, ürünü iade etmeden en az 4 - 5 defa para iadesi aldım. En son 482 TL'ye 26cm çapında bir anten satın almıştım. Anten kırık geldi. Resimlerle kanıtladım. Anteni iade etmeksizin aliexpress tam para iadesi yaptı.
Yine aynı şekilde geçen yılın başında, aliexpress'ten uydu alıcı satın almıştım. Cihazın çalışmadığını video ile kanıtladım. Ürünü iade etmeksizin tam para iadesi aldım.
Yurtdışından alış verişlerde, satış yapan diğer yerlerin verdiği güvence nedir bilmiyorum ama amazon ve aliexpress gibi marka olmuş alış-veriş platformları son derecede güvenilirdir.
Bunların dışında; yurtiçinden ürün satın aldık, prize taktık ve kullanmaya başladık ve birkaç ay sonra ürün arızalandı. Onarımı için tamire gönderdik. Bu durumda firmaların çoğunluğu voltaj arızası garanti kapsamına girmez diyerek, ücret talep etmektedir. Yani çamura yatmaktadırlar. Bu durumda yurtiçinden elektronik cihaz almanın ne anlamı kaldı ?
Aynı şekilde yurtdışından satın aldık ve cihaz birkaç ay sonra arızalandı. Ürünün tamiri için yurtdışına gönderip te, posta gönderi ücreti bedeline katlanılmak istenmiyorsa, en yakın elektronikçide 50 - 100 TL gibi bedel ile onarımı sağlayıp kullanılma imkanı var.
Hasılı; arızalanması durumunda, yurtiçinden alınsa da, yurtdışından alınsa da, bir bedel ödenilmek durumunda kalınıyor.
Peki bu durumda kullanıcının önündeki seçenekler ne oluyor ? Eğer ürün yurtdışından satın alındığında, vergi dahil oldukça hesaplı bir fiyata mal oluyorsa, yurtdışı alış verişi tercih etmek akılcı olmaktadır.
Hasılı kelam; bu yazdıklarımdan sonra, her bir kullanıcı yine de aklına uyan yerden alış veriş yapmalıdır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Bitek3434Dünyadaki tüm elektornik urunlerin cogu çin mali çinde yapiliyor bunu 5 yasinda cocukda biliyor sen çinden aldigon ürün bozuk çikarsa elinde patliyor turk mali aliyorsun 2 yil garanti var turkiyenin cari acigi senin gibi bos dusunen insanlar yuzunden kapanmiyor bos konusma
Daha dun katilmissin foruma ahkam kesiyorsun bize ya enteresan. Oncelikle yazimda ne diyorum madem yurt disindan urun getirip uzerine marka basip satiyorsun kaliteli cin markalarindan urun alip uzerine marka bas. Merdiven alti uretim yapan cinlilerden cihaz alip uzerine marka basip satmakla is olmaz. Ben yurt disindan bunlara verdigim parayla ayni ozellikte iki cihaz aliyorum en az. Oyuzden garanti olayida cazip degil.Tivoda walmartta amazonda verizonda cinlilere urettiyor tv boxlarini vs ama bir kalite standardi koyuyorlar adamlar kumandasindan plastik yapisina kadar. Cari acik demissin yurt disindan urun alip uzerine marka basip birde uzerine komisyon koyup satmakla cari acik kapanmaz. Burda isi bilen zaten bu urunleri yurt disindanyari fiyatina mal ediyorlar. Yurt disindan aliexpressten vs. aldigim urunlerin Tr de iki kati fiyatina millete satilmasi benim vicdanima dokunuyor. Bu yuzden bu cihazlari alacak arkadaslar bu forumun yurt disi alisveris kismini keske ziyaret edip oralardan bilgi sahibi olup, bu cihazlari alabilseler. Hele yurt disi kampanyalariyla kombo yapinca oldukca guzel kaliteli cihazlar uygun fiyatlara alinabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 11 Şubat 2021; 14:17:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim android tv box konusuna hiç hakim değilim ;
600 tl bütçem var
ip tv, netflix ve youtube uygulamalarını sorunsuz çalıştırsın
ve benim için en önemlisi 4-5 web sitesi aynı anda açıkken sorunsuz çalışsın.
Yani pc de ki gibi web sitelerini açabilsin. Saygılar.
-
Arkadaşlar farkındaysanız, android cihazların özellikleri, performans durumu gibi konuları paylaşmayı bıraktık.
_ Yurtiçinden ya da yurtdışından satın alınmasını,
_ Yerliydi - yabancıydı,
gibi gereksiz tartışmalar yapmaya başladık.
Bu tür tartışmalara gerek var mı ? Herkes aklına kesen yerden alış veriş yapmalıdır.
Biz cihazların özelliklerini ve performansları hakkında paylaşım yapmaya devam edelim, diye değerlendirmekteyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 11 Şubat 2021; 14:27:48 > -
Para iadesi yaptığını bilmiyordum öğrendim güzel birşey helal olsun. Tabi daha yazmadigim şeyler vardi amacım aliexpresi kötülemek karalamak değil kotelesem ne çıkar. Ama mert temizerin videolarını izledim bazi markaların ürünlerinde ikinci el malzeme kullandığını felan söyledi buda beni soğuttu. Ayrica tv box ve türevleri ülkemiz tarafından ek vergiye taabi tutuldu buda caydırıcı etken atıyorum 1000 tl veya 2000 tl lik bi ürün alınabilir ama benim gibi 200 300 bilemedin 400 tl lik ürün alacak biri için makul durmuyo tabi burda tüketici karar verecek.
quote:
Orijinalden alıntı: ordekmuratMerhaba arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim android tv box konusuna hiç hakim değilim ;
600 tl bütçem var
ip tv, netflix ve youtube uygulamalarını sorunsuz çalıştırsın
ve benim için en önemlisi 4-5 web sitesi aynı anda açıkken sorunsuz çalışsın.
Yani pc de ki gibi web sitelerini açabilsin. Saygılar.
"benim için en önemlisi 4-5 web sitesi aynı anda açıkken sorunsuz çalışsın.
Yani pc de ki gibi web sitelerini açabilsin"
Yukarıda kırmızı ile yazılı kıst alıntıda ne istediğinizi tam olarak tarif etmişsiniz aslında !...
Bu kıst alıntıdaki isteğinizi yerine getirebilecek işlemci s922x işlemcili android box'lardır. Fakat s922x işlemcilerle netflix düşük çözünürlükte izlenebilmektedir. s922x işlemcili cihazda corelec çalıştırılırsa, netflix'i yine de 1080p çözünürlükte izleme imkanı vardır. Google'a" s922x android box" yazıp aratın.
Diğer s905x3 cihazlarla da 4 - 5 tane web sayfasını aynı anda açma imkanı vardır. Ancak cihaz çok kısa sürede şişecek ve ağırlaşacaktır. Tecrübe ile sabittir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: hk61-Para iadesi yaptığını bilmiyordum öğrendim güzel birşey helal olsun. Tabi daha yazmadigim şeyler vardi amacım aliexpresi kötülemek karalamak değil kotelesem ne çıkar. Ama mert temizerin videolarını izledim bazi markaların ürünlerinde ikinci el malzeme kullandığını felan söyledi buda beni soğuttu. Ayrica tv box ve türevleri ülkemiz tarafından ek vergiye taabi tutuldu buda caydırıcı etken atıyorum 1000 tl veya 2000 tl lik bi ürün alınabilir ama benim gibi 200 300 bilemedin 400 tl lik ürün alacak biri için makul durmuyo tabi burda tüketici karar verecek.
İkinci el malzeme mi ? Bu elektronik cihazlar zaten yeni dolaşıma giren ürünlerdir. Bunların ikinci el malzemeli olanı nasıl oluyormuş ? Yani ikinci el malzeme denilince, satın alınan ürünlerden sökülüp tekrar ürün haline getirilmiş ürün gibi anlaşılıyor. Herneyse... ifade ediş şeklinde meramını anlatamama gibi bir durum var sanırım.
Vergi konusu doğrudur. Millet 50 dolar'lık ürüne, 5 dolar fiyat yazdırıyor. Bu da gümrük memurunun dikkatini çekiyor. Oysa 50 dolar'lık ürüne 20 dolar yazdırsa, gümrük memuru incelemeye almayacak.
Gümrük vergi oranlarına gelince; Çin'den satın alınan elektronik eşyalardan, %20 KDV + %20 ÖTV vergisi alınmaktadır. Yani gerçek fiyatı, 50 dolar olan bir ürünün, 20 dolar da vergisi vardır.
Bu durumda sipariş verenler şöyle bir hesap yapmalıdır. Yurtdışından ürün satın aldığında, 50 + 20 dolar bir bedel ödeyebileceğini göz önünde bulundurarak sipariş vermelidir. Eğer satın alacağı ürün yurtiçinde, 100 dolar civarında ise, yurtdışından satın almak mantıklıdır. Tabi bana göre... Ki, ürün bedeli 20 dolar yazdırılması ve bu fiyatın da gümrük memurunun dikkatini çekmeyeceği için, ürüne toplamda en fazla 58 dolar gibi bedel ile sahip olmak mümkün olabilmektedir.
Herneyse... Herkesin kendine göre bir aklı - fikri, var diyelim. İsteyen istediği yerden aklına uyanı alabilir.
-
-
Ben hiremco turk yapimi demedim çin menşeili garanti veren satin aldiginida bir sorunla karsilastiginizda iadesi mumkun oluyor bazi cahil insan topluluklari cari acigi acmak adina gidip çinden ordan urin aliyor gumrük odeyince yok efendim bukadar gumruk olur ciyakliyor ozaman aglamican çinden ucuza alsan ne olcak al alma diyen yok garanti kapsmaimda turkiyede satilan cihazlara fark verin 30 40 50 her neyse alin hem vataniniz diş cari acigi kapansin ama bunu burda anlicak insan nerde anlayana bu yazdigima negatif cvp verenlere cvp vermiyorum soyledilerim mıh gibi dogru okadar
quote:
Orijinalden alıntı: QRocKfire
Bazı arkadaşlar android olsun ama PC gibi çalışsın istiyor.Netflix Amazon gibi streaming servislerini 4 K olsun ama 100 dolar bile olmasın istiyor.Her isteğin bir maliyeti var.Bir tane mini PC alsın üzerine dual boot Prıme os ( android ) kurup yıllarca kullansın.Bir ara bende bunları istedim.Nvidia s. Pro Tv 2019 bile varken.Kendime Lenovo ThinkCentre M93P Tiny Mini PC Intel 2.60 GHz 8GB 500GB HDD Win 10 Pro aldım 110 Euro’ya .Genişlik 17 cm yükseklik 5 cm küçücük bir yapıda ister dik kullan ister yatay.Android de kullanıp Windows 10 üzerinden Netflix gibi streaming servislerini 4 K izleyip komple web gezme olayını çözdüm.Ayrıca Mac mini ile salonumda multimedia box olarak kullanıyorum.çok güzel anlatmışsın. ne kaaa ekmek o kaaa köfte durumu.
Max. 100$ verdiğimiz ürünlerden 1000$'lık PC performansı bekliyoruz.
Evimde 2 tane Odroid-N2+ 1 tane N2 ile 1000$'lık PC'lere yaklaşıyorum (ben uğraşıyorum zamanım var, biraz bilgim var, herkese uygun değil) ama hiç bir zaman HTPC gibi performanslı, sancısız olmaz, olmuyor da.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Bitek3434
Ben hiremco turk yapimi demedim çin menşeili garanti veren satin aldiginida bir sorunla karsilastiginizda iadesi mumkun oluyor bazi cahil insan topluluklari cari acigi acmak adina gidip çinden ordan urin aliyor gumrük odeyince yok efendim bukadar gumruk olur ciyakliyor ozaman aglamican çinden ucuza alsan ne olcak al alma diyen yok garanti kapsmaimda turkiyede satilan cihazlara fark verin 30 40 50 her neyse alin hem vataniniz diş cari acigi kapansin ama bunu burda anlicak insan nerde anlayana bu yazdigima negatif cvp verenlere cvp vermiyorum soyledilerim mıh gibi dogru okadarCari açıkla baya ilgilisin, ne güzel. Keşke birazda bilgili olsaydın.
Cari açıkla ilgili bir yeni konu başlatta hep beraber tartışalım, Güzel yurdumuzu kurtaralım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X