Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1073. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: dodofran Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27.788
Cevap
556
Favori
1.823.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10711072107310741075
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Limanyakan

Nitro S2 plus un GPU su nedir?

MALI G-31 olduğunu doğrulayalım.

Bu ilanda hem MALI 450 hemde MALI T820 yi yapıştırmışlar.

Alıntıları Göster

Mali G31 evet

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Hocam Beelink Gt1 Mini 2 ile X96 Max Plus özellikleri aynı gibi. İşlemci tamamen aynı (Amlogic S905X3).

Hangisi daha mantıklı sizce?

İki cihazında donanımı aynı fakat Mini 2 de DDR4 ram var ve kaliteli bir cihaz.

GT1 mini ler çok tutuldu. Şuan 2. elde bile bulmak çok zor.

Mini 2 yoksa DDR4 ramli Ugoos X3 e yönelmek mantıklı olur.

• Limanyakan L kullanıcısına yanıt
    Xiaomi mi tv stickin para iadesini aldığım an gömüyorum parayı tivo stream 4k ya 👍

Salonda da mi box s mevcut, siz demiştiniz hata yapa yapa doğru ürüne kavuştum.

Mi tv stick ile yıldızımız barışmadı, stickin görünmezliği ile tv arkası ürünlere ilgim arttı hocam 😅

Teşekkür ederim ilgi ve alakanız için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ApsinteX

Merhaba herkese iyi forumlar..

Ben bir nevi mini pc gibi kullanmak icin bir box almak istiyorum. Evde 1080 p bosta duran bir tane monitorum var. Box'i ona baglayip klavye mause ile webde gezinme,mobile legends vb tarzda oyunlari oynama ve film izlemek icin istiyorum.

Butce de 300-500 TL araliginda. Ama box'lar hakkinda bilgisizim. Bu ihtiyaclar dogrultusunda her turlu oneriye acigim simdiden tesekkurler..

ODROID C4 ü inceleyin.

Adaptör ve wıfı çipseti ayrı alınıyor. Yine de F/P ürünü.

Wıfı çipsetinde arıza yaşandığı zaman and. boxlarda değiştirilemiyor.

Bu tek kart bilgisayarda değiştirilebiliyor.

And. Tv box lara göre daha güçlü ve oyun için daha ideal.

• 09kezman09 0 kullanıcısına yanıt

Sadece Hiremco nun değil ,

Alpsmart ve Dream in de muadil ürünleri var.

Önceki mesajlarda epey.com karşılaştırmasını vermiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dert Sahibi

Xiaomi mi tv stickin para iadesini aldığım an gömüyorum parayı tivo stream 4k ya 👍

Salonda da mi box s mevcut, siz demiştiniz hata yapa yapa doğru ürüne kavuştum.

Mi tv stick ile yıldızımız barışmadı, stickin görünmezliği ile tv arkası ürünlere ilgim arttı hocam 😅

Teşekkür ederim ilgi ve alakanız için.

Bunlar komplike ve çok hassas elektronik cihazlar.

Hepsine ayrı ayrı ve ayrıntılı kalite kontrol yapılamıyor.

Ufak tefek sorunlar çıkabilir.

Amazon güvenilir bir satıcı o yönden sorun olmaz.

İadeyi alabileceklerini söyledi amazon m.h.lerindeki kadın.

Güzelce paketine koydum, aldığım gibi oldu cihaz lakin yapıştırıcıları deforme olmuştu umarım sıkıntı olmaz. Gerçi bu ürünler xiaomiye iade ediliyormuş haliyle biz kullanıcılara iade ürün gelmeyeceğini düşünüyorum. (Cihazı olduğu gibi yeni kutusuna koyup satmıyorlarsa tabi)

Wifi yönünden sıkıntı yaşamıştım, stabil hız alamıyordum görüntülerde donma oluyordu. 2 farklı modemde 2.4/5ghz ile denedim yetmedi kanal ayarı yaptım na fi le...

Gıpgıcır cihazdı ve dediğiniz gibi bu tarz ürünler kalite kontrolden geçmiyor olabilir.

Umarım bu sıkıntıyı tivo stream 4 k da yaşamam çünkü ürün abd den gelecek iade süreçleri zor olabilir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Limanyakan

Sadece Hiremco nun değil ,

Alpsmart ve Dream in de muadil ürünleri var.

Önceki mesajlarda epey.com karşılaştırmasını vermiştim.

evet Hiremco nitro s2+ nın muadili Alpsmart AS555x3

Hiremco Nitro s3+ = Alpsmart AS 565 x3 = Dreamstar A4

Hiremco Nitro s2+ yı daha çok beğendim.Dreamstar A4 ve Alpsmart AS565x3 ü 1 gün kullanmıştım her 2 üründede ilk gün problem yaşayınca iade etmiştim.

Aslinda urun bir nevi rasperry pi gibi geldi bana.. Mantikli ama wifi modulunu pek anlamadim. İcinde dahil mi ayri mi satin alinacak :)
  • Merhabalar arkadaşlar,

Vavoo veya Kodi gibi uygulamalar için uygun fiyatlı bir ürün tavsiye edermisiniz ?

RasperyPi alıp kendim dizayn edecektim, ancak fiyat olarak mantıklı olmuyor bundan dolayı vazgeçtim.

Mi Box S kampanyasını kaçırdım onunda fiyatı uçmuş geri.

• J.McNulty kullanıcısına yanıt
    Miboxs yine düşer 359 a 2 günde dünya satıldı yine amazonda bu fiyata eli kulağında düşecek takip et
    Miboxs den şaşma eve giren süper elektronik üründen bı tanesi
    Oderece yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: parlamenter

Miboxs yine düşer 359 a 2 günde dünya satıldı yine amazonda bu fiyata eli kulağında düşecek takip et
    Miboxs den şaşma eve giren süper elektronik üründen bı tanesi
    Oderece yani
    Eyvallah peki apk uygulama yükleme izni veriyor mu box s

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam aslında amaç sadece TV ye bağlı bir cihaz olarak değil olduki farklı ihtiyaçlara cevap verecek bir cihaz almak. Ama yinede ağırlık TV ye bağlı Media cihaz. Mesela beelink gk55 gibi bir cihaz. Bu arada Nvidia shield pro da dikkatimi çekti. 2000-2200 maksimum bütçe ile nasil bir şeye yonelmeliyim aklım karıştı. Birde bir adet ip kameram var dış ortam onvif destekli. Kayıt cihazım yok. Bu yüzden 7/24 çalışan bir PC ile kayıt yapıyorum. Markette onvif adında bir uygulama var sanırım kayıtta yapabiliyor. Bu TV box kar 7/24 çalışmaya uygun mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be-Mine

G10 Air Mouse ile ilgilenen varsa dünden itibaren (10/09/2020) A101 marketlerde "Piranha Akıllı Kumanda" adı altında 49.95 TL'ye satılmaya başlanmış. Sanıyorum birebir aynı üründür, malzeme kalitesini görmek lazım:

Link: https://www.a101.com.tr/elektronik/piranha-akilli-kumanda/

.

50 TL'ye yurtdışından bile alınamaz zaten. Yurtiçi sitelerde de 90 TL civarından başlıyor görünüyor. Aşağıdaki örnek linkteki ürüne gelen 50 değerlendirmenin çoğu olumlu görünüyor:

Örnek n11 linki: https://urun.n11.com/uzaktan-kumanda/hava-fare-g10-medya-ses-yardimci-air-mouse-g10-1yil-garanti-P387278551

Gyro, IR öğrenme, sesli komut gibi özellikler önemli tabii ama klavye/touchpad daha da önemli bence. O yüzden 1.5 ay önce yine A101de 40 TLye satılan "Piranha 2385 Kablosuz Mini Klavye"yi almıştım. Touchpad arada sapıtsa, çakma 300mAhlik BL-5C batarya yetersiz gelse, önceleri kötü koksa bile iyi ki almışım diyorum. X96 Air ile yeri geldiğinde firefox, chrome, opera aynı anda çalıştırıp nette gezinebiliyorum rahatça, notebook açmama gerek kalmıyor, büyük kolaylık. Hatta birkaç tuşunun fonksiyonunu değiştirip işlevselliğini daha da artırdım. Daha önce sıcak fırsatlarda da konusu açılmış bu arada:

Link: https://forum.donanimhaber.com/piranha-kablosuz-touchpadli-mini-klavye-a101-39-95--144846128

.

Aslında istediğim tüm özellikleri taşıyan Wechip W2'yi almayi düşünüyordum ama Banggooddan gelene kadar neredeyse 200TL'yi bulacaktı. Kalitesini ve kullanışlılığını deneyemediğim bir ürün için fazla pahalıya gelmiş olacaktı. Elimdeki Piranha 2385 klavye bozulursa bakarım o zaman duruma:

Örnek Banggood Linki: Wechip W2 Air Mouse

.

Bu tür bir aparat almak isteyenler G20, G30, C120, T1, T3, MX3, M8, Q5, X6, W1, W2, H18 Mini, H20 Mini vs. gibi cihazları da incelesinler ve kendi ihtiyaçlarına göre tercihlerini belirlesinler tabii ki!

NOT: Bu tür cihazlarda istenilebilecek başlıca özellikler:
    * Gyroscope (Air mouse, elle kursör yönetimi)
    * IR öğrenme (infrared göz ile standart kumanda tuş kopyalama)
    * Mikrofon (sesli komut verebilme, arama vs.)
    * Klavye (mümkünse TR ve aydınlatmalı)
    * Touchpad (mümkünse tek/çift tıklama, çift parmakla kaydırma, sağdan scroll destekli)
    * ???

"Piranha 2385 Kablosuz Mini Klavye" bugün yine A101 mağazalarında satılmaya başlandı, 49.95 TL. İnternet sitesinde de var görünüyor:

Link: https://www.a101.com.tr/elektronik/piranha-kablosuz-klavye/

X96 Air tv boxım için Temmuz'da 40 tl'ye almıştım yine A101den, 10 TL zam gelmiş. Diğer tv boxda kullanmak için bugün bir tane daha aldım.

Aynı kalitesizlik, plastik kokusu, touchpad sapıtması problemleri devam ediyor. Normalde kesinlikle 50 TL edecek bir cihaz değil ancak bu fiyatlarda alternatifi de yok. Orijinal ürünler Rii Mini i8, Hausbell mini H7 vs. gibi seçeneklere ulaşmak pek mümkün değil, olsa da fiyatları yüksek.

Bu Piranha modelini diğer klonlardan ayıran en belirgin farkı ise üzerinde türkçe karakterlerin basılı olması. Ve tabii A101'de olan iade imkanı. Zaten aliexpressden alacağımız 4-5$'lık ürünler de gümrük vergisi vs. ile yine en az 50 TLyi bulacaktır.

Kullanım tipi benzer türde olan tv box kullanıcıları tüm olumsuzluklarına rağmen bu cihazı almak isteyebilir.  

Ben kendi kullanımımı optimize etmek için klavye üzerindeki 3 tuşun fonksiyonunu değiştirdim ve ayrıca F11-Uyku , F12-Kapatma olacak şekilde düzenleme yaptım. Bu haliyle her iki klavyeyi de Tv Box'larımda uzun süre kullanmaya devam edeceğim gibi görünüyor:

• J.McNulty kullanıcısına yanıt
    İstediğin APK yıl telegramdan bir dakkada yuklersin
  • Bende indirimi yakalayıp amazon dan mi box s ikinci tv için aldım aynı zamanda beelink gt1 mini 2 kullanıcısıyım beelinki sayın limanyakan ustadın tavsiyeleri doğrultusunda aliexpres ten aldım iyimiki almışım. İkisini kıyaslamak gerekirse beelink benim için açık ara önde cep telefonu gibi düşünün hiç bir kısıtlama ve hafıza sorunu olmadan akıcı bir şekilde kullanabiliyorum. Mi box s 4k sadece netflix yüksek çözürlüğü var 40 inç e kadar tv kullanacaksınız oda sorun olmaz diye
    Düşünüyorum netflix kıyaslaması yaptığımda rahatsızlık verecek boyutta fark yoktu izleme olarak. Normal fiyattan alacaklar için Tavsiyem
    biraz fazla bütçe ayırıp ugoos beelink gibikaliteli bir cihaz alırsanız donma ısınma vs.... Sorunları yaşamaz akıcı bir şekilde kullanırsınız.
  • Odroid'in Türkiye şubesi gibi oldum.

Şuan elimde olan cihazlar:

Odroid-C4: https://www.hardkernel.com/shop/odroid-c4//

Odroid-N2: https://www.hardkernel.com/blog-2/odroid-n2//

Odroid-N2+: https://www.hardkernel.com/shop/odroid-n2-with-4gbyte-ram-2//

Odroid-HC4-OLED (odroid tarafından test etmem için gönderildi): https://www.hardkernel.com/shop/odroid-hc4-oled//

Odroid-XU4: https://www.hardkernel.com/shop/odroid-xu4-special-price//

Odroid-C4 ile HC4 aynı çipsetli cihazlar aralarında bir fark yok güç ve çeçitlilik bakımından.

RasberryPi almayı düşünenlere C4'ü tavsiye ederim, her bakımdan çok üstün bir cihaz.

Ama benim genel tavsiyem N2+. C4 ile N2 arasında 25 dolar bir fark var ve bu farkı fazlasıyla hak ediyor.

Android normal kullanımda çok fark göremezsiniz ama arada oyunda oynamayı düşünüyorsanız N2+ Nvidia-Shield ile kapışır.

CoreElec (Kodi) için C4 ile N2+ arasında çok bir fark, hatta C4'ün iyi olduğu yerlerde yok değil.

Odroid, HC4'ü gönderince C4 atıl duruma düştü satabilirim.

Odroid sitesinde C4 50$dır bu çıplak anakart fiyatıdır, emmc, PSU gibi bir çok yan kurul yoktur.

12v 3.3A PSU, 16gb eMMC(Android-9,10 veya ATV-9,10), eMMC adaptörü, 16gb Sandisk uSD kart (CoreElec) ve yazılımlar kurulu bir şekilde 900TL (bana mal olan fiyat) ye satıyorum.

• GuGuuuK kullanıcısına yanıt

Bendeki ugoos am6 plus ada ruslarin sasvlad atv romunu coreleci vs herseyi kurdum. Zaten ugoos remote ile telefon vs gamepad e donuyor. Ama cihazi hakkini vererek kullanmiyorum. Oyun az oynuyorum. Film arada bakiyorum. Cihazi hakkini vererek kullanmadigim icin satabilirim bende. Boyle multimedia canavarlarini hakkini vererek kullanmak lazim. Biz artik yaslandik, cogu sey eskisi kadar zevk vermiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

Bendeki ugoos am6 plus ada ruslarin sasvlad atv romunu coreleci vs herseyi kurdum. Zaten ugoos remote ile telefon vs gamepad e donuyor. Ama cihazi hakkini vererek kullanmiyorum. Oyun az oynuyorum. Film arada bakiyorum. Cihazi hakkini vererek kullanmadigim icin satabilirim bende. Boyle multimedia canavarlarini hakkini vererek kullanmak lazim. Biz artik yaslandik, cogu sey eskisi kadar zevk vermiyor

Benim çok beğendiğim cihaz. King'den çok çok daha iyi malzeme kalitesi var. CoreElec ve kodi forumlarında önerilen cihaz listesinde Odroid-N2+ ile aynı seviyede.

N2+'tan arrtısı Dolby Vision olması, 2.2ghz de çalışıyor deniyor ama 1.98 veya 2.1 öneriliyor.

N2+'ın artısı 2.4ghz OC ile çalışması (fanlı modellerde) Ben 2.4ghz de kullanıyorum ama daha fan açtığını görmedim. arada fan çalışıyormu diye test ediyorum anca o zaman fan çalışıyor.

Neyse kısaca çok iyi cihaz, alan memnun kalır.

• quote:

Orijinalden alıntı: 09kezman09

evet Hiremco nitro s2+ nın muadili Alpsmart AS555x3

Hiremco Nitro s3+ = Alpsmart AS 565 x3 = Dreamstar A4

Hiremco Nitro s2+ yı daha çok beğendim.Dreamstar A4 ve Alpsmart AS565x3 ü 1 gün kullanmıştım her 2 üründede ilk gün problem yaşayınca iade etmiştim.

Alıntıları Göster

Alpsmart ve Dreamstar da sorun yaşanması ilginç.

Cihaz bazında bakmamak gerekir. Bu cihazlar sorunlu olabilir.

epey.com un teknik karşılaştırmasında alpsmart muadillerine göre daha iyi idi.

Burada seçimi belirleyen, kullanım şekli, fiyatı, cihazaların kozmetik özellikleri, IP tv hediyesi ve PVR, EPG gibi özelliklerinin olması, destek ve garanti.

• 
Sayfa: önceki 10711072107310741075
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.