Şimdi Ara

Android telefonlar 1 yil sonra ölüyor yavasliyor diyenler nasil oluyor anlamadim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
3
Favori
14.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Minimum düzeyde yavaşlama oluyor desen hadi yine kabuldü
    Demek hiç yavaşlama olmadan kullandın hem de 2012 deki samsungu.... Telefon ilk halini hatırlamıyorsun onu anladıkta rehbere girerken de mi farketmedin?

    Savunacaz diye komik duruma düşüyorsunuz. Bu mesajı da xz1 den yazıyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gel sen bunu birde benim s3 Mini'ye anlat. 3-4 yıldır kullanamıyorum.
  • FK5896 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum hocam yaklaşık 1 ay önce iphone 7 den samsung s9 a geçiş yaptım ilk günlerde s9 aşırı yavaş geliyodu ama zamanla alıştım yani 2018 yılında çıkmış samsungun amiral gemisi 2016 yılında çıkmış iphone 7 ile rekabet edemiyor ios bambaşka bir dünya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kangaetemo kullanıcısına yanıt
    Android işletim sisteminin şişme sorunun üçüncü parti yazılım geliştiricilere atmak mantıksız iOS için de insanlar yazılım geliştiriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

    Android işletim sisteminin şişme sorunun üçüncü parti yazılım geliştiricilere atmak mantıksız iOS için de insanlar yazılım geliştiriyor.
    yok üçüncü parti yazılımcılara atmadım suçu. Android'i kendilerine göre modifiye eden telefon firmalarına attım
  • exynox denen garabet işlemcili samasung geçmisi olan insan bunu soyler haklidir.
    Hele encok bahsedilen garabet de s4 note 3 zamanidir.
    s4 un snapdragonlusu uygulamalarla cok rahat iletişim kurabilir guncel android surumleride gelistirici destegiyle alinabilir.

    exynox olani big litil denen sey ayni uygulamayi calistirmayi reddeder. Kodlari kapali mimaridir program yazmak havada su dovmek gibidir. guncelAndroid portlayim desen kafanda sac birakmaz.
    Instagram arka planda 1 saat acik kalir normalden 10 kat hizli pili boşalir.
    Exynoxlarin program destegi daha sıkıntıli geliştirici ugrasmazsa o uygulama sana yar olmaz.
    guncel exynoxlarda pupg oynayamiyoz diye konu acilmasida hep bu yuzden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk çıktığı tarihten itibaren 5 sene Galaxy Ace kullandım hiç yavaşlama olmadı sadece mesaj ve konuşma için kullandığımdan işimi görüyordu. Ön kamerası olmadığından ve arka kamera da kötü olduğundan değiştirdim sırasıyla Note 3 Neo, A5 2016, A5 2017, S7 ve şuanda da S10e kullanıyorum. Hiçbirinden de bir şikayetim olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galaxy Alpha var ve her işimi görüyor 5 yıllık mış. şimdi test ettim rehber telefon uygulamalarına 0.1-0.0 sn de giriyor çıkıyor. Arka planda da birçok uygulama var, operada 50 sekme hafızada. aylar sonra siliyom tümünü bazen. Whatpp yine aynı hızda, açıkçası yeni telefonlara bakınca keşke benim olsa dediğim hiç bir özellikleri yok. Uyku programı kullandığım için gereksiz batarya harcamıyor. Sadece iş browser bir günü çıkarıyor. Şarj kapasitesi düşük olduğu için de 30-40 dk da fulleniyor. Süper her şey hızlı mı derseniz yeniler daha hızlıdır ama telefon rehber wtsapp browser hızı benim için önemli ve bir ağırlık hissetmiyorum. Ayrıca saydım 51 adet uygulama yüklü. Tek eksiği versiyonu düşük olduğu için bazı uygulamalar yüklenme problemi çıkarabilir. Bilerek eskitme yapıyor android.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Exynos işlemcili Samsung'un performansı aynı modelin Snapdragon işlemcilisine göre daha yüksektir. Şarjı da daha uzun gider. Bu da bir gerçektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _RaGoN_

    Exynos işlemcili Samsung'un performansı aynı modelin Snapdragon işlemcilisine göre daha yüksektir. Şarjı da daha uzun gider. Bu da bir gerçektir.
    S10 serisinde durum tam tersi.

    Benim için ise snapdragon her zaman en iyisidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _RaGoN_ _ kullanıcısına yanıt
    Samsung da aynı yalanı söylüyor antutu puanı yalandan daha yüksekte çıkıyor ama kullanımda s4 snapdragon daha rahat çalışıyor uygulamalar zirt pirt cokmuyor. Ben bu cihazları zamanında sıfır bir dünya para verip aldım ciğerlerini biliyorum Hayatta yediğim en büyük kazıklardandır. aldigimin 2 ci ayi batarya sisirdi isidan ve kalitesiz seri hatali bataryadan. Isidanda da kiş aylarinda eldivene gerek yok maşallah.
    Hani telefon kullanmayi bilmesek 50 60 uygulama olsa neyse Telefonda bi wp bir chrome bi insta gerisi stok bloatwareler bile devre disi zaten.

    https://www.youtube.com/watch?v=J6pfo9tvaeM alet uygulamaları düzgün çalıştıramadıktan sonra yemişim benchmark puanını.

    https://www.reddit.com/r/Android/comments/aw3ulc/exynos_9820_vs_snapdragon_855_vs_snapdragon_845/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 21 Ekim 2019; 19:41:17 >




  • Hocam yavaslama ve kasma uygulamaların guncellenmesinden kaynaklaniyor. Mesela PlayStore u fabrika sürüme getirirseniz asla kasmaz ama 4 5 yıllık telefona güncel sürümü yüklerseniz ciddi bir kasma sorunu olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

    samsung galaxy s3 ilk çıktığı sene almıştım, 2012 temmuz. tam bir buçuk sene sonra samsung güncellemeyi kesti. android kitkat alamadı s3. kızdım ve iphone 5s aldım 2013 kasım'da. daha güncellemeleri geçtiğimiz aylarda yeni bitti.

    s3 ilk senesinden itibaren yavaşlamaya başlamıştı, rehberi 10 saniyede açıyordu mesela iphone 5s'im de nispeten yavaşladı artık ama s3'e göre çok daha stabil bu haliyle bile.
    Böyle bir konuya S3 yorumu bulacağımı bilerek girmiştim.

    2019 yılında 2. el S3 alan bir kullanıcı olarak bu telefonu orijinal haliyle kullanmak resmen eziyet. Custom rom yükleyerek en azından daha seri çalışmasını sağlayabilirsiniz. Şahsen cihazdan şarj süresi haricinde memnunum.

    Orijinal yazılımda dediğiniz durumlar gerçekten söz konusu oldukça yavaş çalışıyor.




  • 11 52 7 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 700 e sıfır LG G4 aldım siz de alın bence 2 ay mı ne oldu alalı (bootloop sorunu vardı diyorlar biliyoru ama 2 yıllık kullanım için aldım bozulursada zaten yeni bir telefon hemen alırım)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ccguven kullanıcısına yanıt
    Uyku programı ne hocam ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s4 miniden yaziyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FK5896

    Android güzeldir ama stabillik konusunda bir iOS değildir. Note 4 kullandım 2 yıl. İlk çıktığında almıştım. Her 2-3 ayda bir format atma ihtiyacı duyduğumdan format atıyordum. Neden? Kasıp takılıyordu. Şarjı anormal şekilde düşüyordu. Neden? 55-60 tane uygulama yükledim diye. Böyle de saçma bir işletim sistemi işte. Gereksiz yere şişiyordu. Ayrıca note 4 çıktıktan iki yıl sonraki oyunları canını dişine takarak kasarak zar zor açıyordu. Şimdi, bu telefonu whatsapp, ınstagram, facebook için kullansaydım memnun kalabilirdim. Ama ben o kadar para veriyorum ve o lanet sistem benim oynamak istediğim oyunlarda kasmamalı. Ha, birde anakartında sorun olmuştu. Servisle kanka olduk 20 defa gitmişimdir. (İnanmayan olursa servis fişlerini atarım) hal böyle olunca yine ilk çıktığı zamanlar gittim iPhone 7 aldım 128’lik. O zaman iOS 10’la gelmişti. Şuan iOS 13 sürümünü aldı. Ve şuanda telefonda 138 uygulama ve oyun, 3.640 fotoğraf, 358 tanede video var. Ve telefon bana mısın demiyor. Ayrıca ben bu telefonu yaklaşık 3 yıl önce almama rağmen en güncel oyunlardan biri olan pubg’yi HDR, yüksek kare hızı ve gerçekçide kasma takılma olmadan çatır çatır oynuyorum. İphone 7 ile aynı zamanda çıkmış, aynı şeyleri yapabileceğim kasıp donmayan bir tane android telefon söyleyebilir misiniz bana? İşte bu yüzden sevmiyorum android’i. Ayrıca 1 ay iphone kullan sonra o kasmıyor dediğin telefonuna geri dön kasıp kasmadığını o zaman anlayabilirsin :) kalın sağlıcakla.
    Hocam iPhone 7 ile Note 4 mü kıyaslıyorsun? O sene dünyanın en iyi telefonu seçilmiş olan S7 edge ile kıyaslayacaksın. Aynı zamanda çıkan cihazlar Ha bu arada ilk çıktığında sende kasan Note 4 şuan annemde niye kasmıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • S9 çıktığında note 8 aldım. Çatır çatır kullanıyorum. Ondan önce 5 seneye yakın note 3 kullandım aynı şekilde. Ondan önce 2 sene civarı s3. S3 cihazımda yavaşlama vardı twrp ve cyanogen rom atmıştım o zamanlar. Telefon uçuyordu resmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben hala note 2 kullanıyorum 2012-2019

    foto cekmem

    nete girsin yeter

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Greenify kullanıyorum hocam.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.