Şimdi Ara

Android telefonlar 1 yil sonra ölüyor yavasliyor diyenler nasil oluyor anlamadim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
3
Favori
14.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynen konu açan üyemiz aynen, bir telefonun pili ölmediği sürece android akar gerisi bakar.

    Eskiden rehber yavaş açılması carttı curttu hata idi güncelleme gelmiyor idi derken android dersini iyi aldı ve meyvelerini bugün alıyor.

    Xiaomi Mi 5 kullanıcısıyım, ikinci el aldım 1 yıl olacak elimde ve rekorum 517 saat kadar kullanım süresi hiçbir hata vermeden hiçbir takılma yaşamadan şakır şakır kullanıyordum hatta aklıma gelmişti bir ara bakam dedim bir baktım 517 saat olmuştu demeye gerek kalmadı bir iki saat sonra bir programı açarken sorun yaşadı sonlandırıldı dedi ve tekrar tekrar denedim açılmadı program o sebeple telefonu yeniden başlattım yani şom ağzım olmasa idi belki de bu başıma gelmeyecekti ama ortalama dikkat ediyorum 240 300 saat kapanmadan yoluma devam ediyorum telefon ile günde 30 100 arası haber sitesi açarım şuan mobil chrome 'de 150 'yi geçik okuyacağım diye ama okuyamadığım haberler arka planda bekliyor gerçi geçen gün chrome onun haberini de yaptı arka planda sürekli link tutanlar için güncelleme getirmiş ve bende onu yükledim ara ara chrome 'yi açarken o arkada açık olan linklerin yüklenmesini bekliyordum az da olsa ce bu arada telefonda sd820 ve3 gb ram var 32 gb 'ta hafıza var yani 151 k alıyor antutu v7 'de neyse benim için gayet süper akıcı olan bir telefon tek sıkıntı telefonu çok yoğun kullanıyorum ve çok yıpratıyorum paso dh paso haber okumak ve paso araştırma yapmak sitelerden ve herkes bilir en çok kasanlardan biri de chrome 'dir ama o hal de bile android taş gibi iş çıkartıyor. O yüzden yavaşlıyor diyenler kendini kandırsınlar artı sürekli programlar güncelleniyor sürekli yeni yeni özellikler geliyor programlara bilenler bilir WhatsApp 'a sürekli şu özelliği bu özelliği geldi diye haberler okuyoruz e haliyle telefonlarda bunca özelliklerine gelmesi sonrası zamanla yavaşlayabiliyor iphone 6 'da 1 gb ram var bilenler bilir açın bakın son güncel programlara ve kurun iphone 6 'ya ve sonra tek tek onu açıp kapayın bakalım görün ne oluyor öve öve bitirilemeyen iphone 6 o yüzden telefonlar eskimiyor pili zamanla bitiyor haliyle elektronik malzemelerin yıpranması olayı da var ama bu da çok etki etmiyordur en etki yapan sürekli güncelleme alan programlara yeni yeni özelliklerin eklenmesi sonucunda telefonlar zamanla önemini kaybediyor.

    Artık bugün yeni çıkan iphone 'nin bile 4 gb ram kullanıyor olduğunu herkes biliyordur herhalde yani o eskiden iphone 1 gb ram ile her çıkan model de çatır çatır çalışıyor hikayesi geri de kaldı çünkü artık 4 " ekran çıkarmıyor öyle 596 pixel ekran da çıkarmıyor işte o da anladı ben artık bu milleti çük kadar ekranla çük kadar piksel ile kandıramayacağım dedi ve o da başladı vitesi yükseltmeye ve ne oldu ardından 2 gb ram 3 gb ram 4 gb ram 'ler boy gösterdi. :)




  • Redmi 5 plus kullanıyorum ve telefon 1 oldu yavaşlamaya kasmaya başladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım sonuçta elbette donanımsal demiyoruz yazılımsal olarak yavaşlatıyor bunu program güncellemesi olmadan yani watsap yada hiçbir program yüklü olmasa bile yapıyor google servisleriyle. Benim samsung s3 vardı hangi romu atarsam atayım yinede yavaşlıyordu ve artık değiştirmek zorunda kaldım. Hiçbir program kasmasını önleyemiyordu yani greenyfy tarzı arka plan uygulamaları kapatan rem temizleyen hiçbir program fayda etmiyordu. Bu yüzden google' un bunu işletğm sistemiyle servisleriyle bilerek yavaşlattığını anladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Note4 le yola devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam doğru 1 yılda değil 6 ayda
    En azından benimki öyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydar paşa -- 21 Ekim 2019; 8:2:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keşke 11K mayışım olsada aypong 11 alsam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: açmayın-bağıran-karı

    Android kasıyor, donuyor diyenlerin kullandığı en son android cihaz muhtemelen 2011 2012 çıkışlı galaxy ace, s2, s3 vb. cihazlar.
    3 yıl xperia xa ultra kullandım fazlasıyla memnundum. Şuan s10 plus kullanıyorum iphone 11 pro isimli çirkin mi çirkin aleti gördükten sonra telefonu daha da çok sevmeye başladım.
    Asıl sıkıntı o yılların Touchwiz arabirimiydi. Görüntü olarak o yıllarda güzel olsada telefona inanılmaz bir yük bindiriyordu.

    O dönemde Google Nexus 4 kullandım, sadece Android. Arayüzün özellikle ilk dönemlerinde aşırı berbat olduğuna katılsamda Samsung'ların sorunu bu cihazda yoktu. 4.5G çıkıp yaygınlaşana kadar kullandım. En son geçen yine 1-2 ay kullandım Nexus 4'ü. Günlük kullanım için 8 sene sonunda anca yavaşladı.

    4.5G ile birlikte LG G4'e geçtim, 5 senedir hala kullanıyorum. Tabiki güncel cihazlara göre artık daha yavaş ve oyun konusunda eskidigini hissettirse de daha 1-2 yıl gideri var.

    Android kasıyor muhabbetti eskidendi, o dönemde leğen plastiği almak yerine Nexus gibi cihazları alanlar çok uzun süreler rahat rahat kullandılar telefonlarını.

    Destek içinde Nexus / Pixel serisi en uzun desteği veriyor. Nexus 4'e en son bu sene güvenlik güncellemedi geldi. 7-8 yıllık makineye geldi. Daha uzun süre destek verilen model olduğunu sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kötüleyenler snapdragon 410 lu cihaz kullanıp applela geçenler,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iphone 6 ile aynı dönemde çıkan Xperia Z5 kullanıyorum,Iphone 6'lardan zaten çok daha hızlı,6S'lerle de yürür.Ben telefonu koyarım ortaya Bursada denemek isteyen varsa bana PM atsın.Öyle her uygulamayı arka plana attığında kapatan bir sistemim de yok,hello cello deel yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş hiç bir yavaşlama olmadan kullandım derken hiç bir app yüklemeden, fotoğraf ve video çekmeden sadece Alo diyerek kullandı sanırım. :D
  • 2013'ten beri Note 2 kullanıyorum çok sayıda pil eskittim custom romlarda ağırlaşma çok daha az oluyor stock rom 1-2 yılda boğuluyor.
  • samsung olsun lg olsun hepsinden kullandım 2 seneden fazla gitmiyor. fanboyluğu sevmem cebimden çıkan paraya kıyasla aldığıma bakarım.
  • Telefonun hafızası doldumu yavaşlıyor. Hatta tamamen doldumu neredeyse kullanmak işkence. Telefondaki Video fotoları harddiske yedekleyip, boşalttın mı normale dönüyor.
  • Xiaomi Mi8 var 1 sene olacak canavar gibi hâlâ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B-2 Spirit kullanıcısına yanıt
    P9 Lite kullanıyorum bende yaklaşık 2,5 yıldır.. yavaşlama illa biraz oluyor sebebi devamlı güncellenen uygulamalar ama pili 2 gün giden telefon normal kullanımla 1 gün gidiyor..
    batarya biraz kötülendi bende de
  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    5-10 dk da bir gelen 1-2 saniyeli donmalar çok oluyor oyun falanda oynamıyorum yalnız benimki 2017 olanı
  • “Sahip olduğun şeyi seviyorsan en iyisi odur.” Bu şey araba olur telefon olur fark etmez.

    Ben iP 6s kullanıyorum. Hoşuma gidiyor. Bundan önce Xiaomi Redmi Note 4 kullanıyordum 900 küsür tl gibi günümüze göre uygun bir fiyata almıştım. Onu da seviyordum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5 senedir Samsung S5 kullaniyorum. Xda'da aktif bir topluluga sahip oldugu icin bircok rom ve kernel geldi/geliyor. Su an Android 10 uzerinde bile calisiyorlar. Ben stabil olmayan bir Android 9 (pie) romu kullaniyorum ve seriligi gunumuz telefonlari kadar olmasa da gayet iyi. tabi 2gb ram arada sorunlar cikartiyor ama idare edilemeyecek gibi degil, kisa surede kendini toparliyor. Pili degistirmedim hala ve en az 2 saat ekran suresi aliyorum. Ki stabil bir rom yuklesem 2.5-3 saate cikacaktir eminim. Ve o kadar cok dusurdum ki eminim yeni telefonlarin ekraninda bir seyler olurdu o kadar dusurmeye. Bunda kilcal cizikler disinda cizik bile yok hala. Ki duserken ayagimla tutamayip yanlislikla duvara tekmelemisligim falan da var yani.

    Ha param olsa yeni telefon alir miyim? Alirim. iphone da alirim ama androidlere b.k atilmasini anlamiyorum. Ayrica su an android bir cihaz kasiyorsa onun sorumlusu android degil yazilimi yazanlardir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzole Bant kullanıcısına yanıt
    aslına bakarsan bi facia değildi 4 4sle yapılabilceklerin kısıtlıydı cokta bi uygulama yoktu hanı ekran boyutunun kucuk olmasıda bataryayı yeterli kılıyodu bence
  • B-2 Spirit kullanıcısına yanıt
    bendeki 2016, eşimdeki 2017 bende sıkıntı yok ama eşim bazen donma yada kapanma sıkıntısı yaşıyor.. kronik sanırım
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.