Şimdi Ara

Android Devler burda toplanın birbirimize yardımcı olalım (117. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.703
Cevap
118
Favori
174.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ağlamak istiyorum sayın seyirciler.google play store ile az önce yollarımızı ayırdık :d iki hesabımı birden sebepsiz yere (bence) banladı.

Alternatif ücretsiz kayıt olabileceğim market önerileriniz neler.lütfen cvp verin arkadaşlar.bu arada herkes hesaplarını kontrol etsin google play policy uymayan bir içerik app varsa kaldırsın düzenlesin.
  • Arkadaşlar Merhaba,

Ben bu Android reklam işine gireli daha birkaç ay oldu bazı konularda biraz zorlanıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

Android ve reklam işine başlarken virüs tepkisi görmek istemediğimden dolayı admob kullanıyorum. Play store da birkaç tane uygulamam oldu bile. Admob başladım admob devam ettim ama istatistikleri inceleyince biraz tuhaf durumla karşılaştım. Kullanım sayısı artış içinde 2 tane uygulamamdan birisi 36.000 request ile $0.06 eCpm toplamda $2. Diğeri 74000 request $0.22 eCpm $16 getirdi.

1. sorum, bu kadar request e bu gelir biraz az değil mi sizce de? Artması için ne yapılabilir.
    2. sorum, bu iki uygulama arası dengesizlik neden kaynaklanıyor?
    3. sorum, bu uygulamaların yayılması için genelde hangi kanalları kullanıyorsunuz, özellikle birşey yapıyor musunuz yoksa kullanıcılar kendileri yayılmasını sağlıyorlar mı? Açıkçası pazarlama yeteneğimin hiç iyi olmadığını düşünüyorum.
    4. ve son sorum, appnext hakkında bilgisi olan var mı?

Şimdiden çok teşekkürler. :)

Uygulamaları incelemek isterseniz de https://play.google.com/store/apps/developer?id=Selim+%C3%96zbudak
  • @erdalcnel Geçmiş olsun samsung apps'e bakabilirsin zaten android için hizmet veren biçok marketi googledan bulabilirsin.

Benim takip ettiğim bir oyun vardı çok istikrarlı bir şekilde indiriliyordu.Dün oyun kaldırılmış.Oyunda aşırı sayıda tag vardı.Taglar kaldırılma sebebi mi?
  • StartApp için sözleşme kullanmamak direk BAN sebebidir.
    AirPush EULA'yı iptal etmenin yolu yok zaten otomatik geliyor bildiğim kadarıyla.
    İkisini birlikte kullanan birkaç developer gördüm ama hepsinde de 2 EULA geliyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guero

@erdalcnel Geçmiş olsun samsung apps'e bakabilirsin zaten android için hizmet veren biçok marketi googledan bulabilirsin.

Benim takip ettiğim bir oyun vardı çok istikrarlı bir şekilde indiriliyordu.Dün oyun kaldırılmış.Oyunda aşırı sayıda tag vardı.Taglar kaldırılma sebebi mi?

evet fazla tag değil tag girmek bile ban sebebidir.uygulama ile alakasız tekrarlayan kelimelerde ban sebebidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdalcnel

Ağlamak istiyorum sayın seyirciler.google play store ile az önce yollarımızı ayırdık :d iki hesabımı birden sebepsiz yere (bence) banladı.

Alternatif ücretsiz kayıt olabileceğim market önerileriniz neler.lütfen cvp verin arkadaşlar.bu arada herkes hesaplarını kontrol etsin google play policy uymayan bir içerik app varsa kaldırsın düzenlesin.

benim 4 hesap birden gitti
  • Teşekkür ederim.

@3mrulah @erdalcnel
  • quote:

Orijinalden alıntı: selim07alanya

Arkadaşlar Merhaba,

Ben bu Android reklam işine gireli daha birkaç ay oldu bazı konularda biraz zorlanıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

Android ve reklam işine başlarken virüs tepkisi görmek istemediğimden dolayı admob kullanıyorum. Play store da birkaç tane uygulamam oldu bile. Admob başladım admob devam ettim ama istatistikleri inceleyince biraz tuhaf durumla karşılaştım. Kullanım sayısı artış içinde 2 tane uygulamamdan birisi 36.000 request ile $0.06 eCpm toplamda $2. Diğeri 74000 request $0.22 eCpm $16 getirdi.

1. sorum, bu kadar request e bu gelir biraz az değil mi sizce de? Artması için ne yapılabilir.
    3. sorum, bu uygulamaların yayılması için genelde hangi kanalları kullanıyorsunuz, özellikle birşey yapıyor musunuz yoksa kullanıcılar kendileri yayılmasını sağlıyorlar mı? Açıkçası pazarlama yeteneğimin hiç iyi olmadığını düşünüyorum.

Uygulamaları incelemek isterseniz de https://play.google.com/store/apps/developer?id=Selim+%C3%96zbudak

Ben oyunumda admob ve appnext kullaniyorum admob ecpm 3.5$dan aşağı dusmuyor appnext daha fazla kazandiriyor appnext birbucuk aydır kullaniyorum toplam gelirim 200$ ı gecti 100$ ı gecince odeme yapiyorlar admob ecpm yukseltmek istiyorsan indirmeler yurtdisindan olacak ve gosterim basina tiklanma oranı yuksek olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • apple'in ucuz iphone'u bizim isleri baltalayacabilir. ne kadar etki eder bilemem ama mutlaka bizim zararimiza olacaktir. android'in bu kadar yayilmasinin temel nedeni dusuk seviye ve ucuz telefonlar. simdi ios alternatifi olacak. gerci fiyatlar giris seviyesine kadar inmaz, orta seviye'de problem yaratir ama.
  • Valla benim ve ekibin yaptigi ugyulamalarin %90 LibGDX uzerinde, bu yaz buyuk bir atilimla uygulamalari iOS'e port edicez bakalim. . Ama kesinlikle, bir miktar Android darbe alicaktir, ama global pazarda liderligi elinden kimse alamaz bu saatten sonra. Android 4.2.2 versiyonuyla iOS'ten bile iyi bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

Valla benim ve ekibin yaptigi ugyulamalarin %90 LibGDX uzerinde, bu yaz buyuk bir atilimla uygulamalari iOS'e port edicez bakalim. . Ama kesinlikle, bir miktar Android darbe alicaktir, ama global pazarda liderligi elinden kimse alamaz bu saatten sonra. Android 4.2.2 versiyonuyla iOS'ten bile iyi bence.

aynen hocama katılıyorum. ucuz demek popılasyon demektir. ki android bunu cok iyi başardı.
    ------------
    Hocam ben soyle yapmayi planlıyorum. evimde oldukça kötû bi kasa var ve yazın degstirmeyi planliyordum. ama win alacagıma Mac almaya karar verdim. Hem IOS hem android hedefime bu şekılde ulaşacagim. Programlama dillerim java ve objective c olucak.Ama grafik/oyun motorunu ortak olmasıni istiyorum. ortak grafik/oyun motorları nelerdir?

• Startapp Dashboard'a Impressions ile eCPM gelmiş. Download üstüne bir de click/download gibi oranlara para verirlerse güzel olur.
  • quote:

Arkadaşlar Merhaba,

Hocam admob tr de kazandırmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: aksamyildizi

quote:

Arkadaşlar Merhaba,

Ben oyunumda admob ve appnext kullaniyorum admob ecpm 3.5$dan aşağı dusmuyor appnext daha fazla kazandiriyor appnext birbucuk aydır kullaniyorum toplam gelirim 200$ ı gecti 100$ ı gecince odeme yapiyorlar admob ecpm yukseltmek istiyorsan indirmeler yurtdisindan olacak ve gosterim basina tiklanma oranı yuksek olacak

admob aynı reklamı çok tekrarlıyor ayrıca kullanıcıların tıklama alışkanlıkları da genelde olmuyor. O yüzden ben de her sayfaya reklam koydum belki görür de tıklamak ister diye. Sizce eCPM i yükseltmek mi iyi tıklama sayısını mı? Yani tıklama sayısını arttırabilmek için daha çok kez göstermem gerekiyor. Daha çok gösterim yapınca eCPM düşüyor.

appnext olayını da düşünüyorum ama virüs problemi yaşar mıyım emin olamadım, biraz araştırdım güzel bir kaynak elde edemedim. Hatta dh ye de onu ararken geldim. :) Nasıl appnext de virüs sıkıntısı yaşıyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chimarea

quote:

Arkadaşlar Merhaba,

Hocam admob tr de kazandırmaz.

Startapp vb push ad işine girmek mecburi diyorsun yani.
  • konudaki biz developerlarin ortak gorusu 2014'e kadar markete denetim gelecegi mutlaka. o zamana kadar yangindan mal kacirir gibi ne kadar kazandiniz kazandiniz. sonrasi isler zorlasacak.

ben de kullanici dostuydum, ancak 5 - 6 ay once dark side'a gectim. madem turkiye'den satisa izin yok hala ve kullanicilar 1 dolar vermeyi bile enayilik olarak goruyor. o zaman bi guzel telefonlarinin bilgileri calinacak ve push ad ler birer birer dusecek yukaridan.

ne yazik ki boyle. iyi bir sirin olmak istiyorsaniz ios'e gecin. :)

benim su anki temel amacim para kazanmak. 2014'den itibaren oyun gelistirme isine fazlasiyla agirlik vermek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 8 Mayıs 2013; 1:03:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

konudaki biz developerlarin ortak gorusu 2014'e kadar markete denetim gelecegi mutlaka. o zamana kadar yangindan mal kacirir gibi ne kadar kazandiniz kazandiniz. sonrasi isler zorlasacak.

ben de kullanici dostuydum, ancak 5 - 6 ay once dark side'a gectim. madem turkiye'den satisa izin yok hala ve kullanicilar 1 dolar vermeyi bile enayilik olarak goruyor. o zaman bi guzel telefonlarinin bilgileri calinacak ve push appler birer birer dusecek yukaridan.

ne yazik ki boyle. iyi bir sirin olmak istiyorsaniz ios'e gecin. :)

benim su anki temel amacim para kazanmak. 2014'den itibaren oyun gelistirme isine fazlasiyla agirlik vermek.

deveyi diken diyon yani... aslında haklısın developer açısından bakınca. Ben satış olayını çözdüm ama ne uygulama yapıp satacağımı bilemedim. :S yepyeni ve büyük bir fikirle ortaya çıkmak imkansız gibi.
  • mobil platformlarda ki app ler artik sinira dayanmis durumda. yani atiyorum bir dosya yoneticisi gibi uygulama yapip para kazanmak ilk 1 - 2 sene icin gecerliydi. bu tren 2010 da filan coktan kacti. su an binlerce alternatif var her kullanilabilir uygulamalar icin. alternatifi gectim o amacin baba uygulamasi bile var. hani dersin cok eskigi var bunlarin ve ben tum alternatiflerin en iyi ozelliklerini alacagim ve tek uygulamada toplayacagim, adam gibi yapacagim, para kazanacagim. yok yemiyor, cunku en iyisi zaten var.

artik farklilik yaratmak gerekiyor. yani atiyorum kronometre yapip para kazanamazsin. basit uygulamalar yaparak da para kazanamazsin. cunku satamazsin, tekcare uygulamayi bedava verip icine reklam koymak.

ya da hakkaten vine gibi instagram gibi cok orijinal fikir bulacaksin o zaman olur bu is. 2014 den sonra yeni uygulamalarin hayatta kalmalari tamamen ozgunluge bagli.

mesela sinirsiz kosu temali oyunlar bile artik kullanicilari bunaltti. su an mobildeki oyun dunyasi oyun mekanigi olarak kendisini tekrar eder durumda.

sermaye yapin ve bu saltanat bitene kadar orijinal fikir veya proje uretmeye calisin. ileride isinize yarayacak cunku.

gerci bu spam tarzi uygulama olayi olmez de cok kazandirmaz. surumden kazanma ihtimali var tabi.

ufak ipucu vereyim: arayuz her seydir ben size diyeyim. uygulamanin arkasi tirt olsun, ama arayuzu iyi olsun kesinlikle is yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 8 Mayıs 2013; 1:16:36 >
  • Ben gelecekteki uygulamaları gerçek hayatla ilişkilendirmiş olarak düşünüyorum. Günlük hayatta gerçekten kullanışlı birşeyler çıkmalı ortaya. Örnek vermek gerekirse, zombies run uygulaması. Augmented Reality den de umutluydum ama nedense kullanışlı olamadılar bildiğim kadarıyla.

Sahi, Mario vb mekaniğe sahip oyunlar neden yok piyasada? hep koşu hep koşu. Çocuklar oynayamaz diye mi neden?
  • mario turu platform oyunlari dokunmatik ekranli cihazlar icin uygun degil. nedeni fiziksel bir kontrol unitesi olmadigndan birden fazla buton ihtiyaci hissettiginzde afedersiniz siciyor.

en basitinden nes emulatoru yukleyip super mario bros oynayin. nasil rezil oldugunu gorursunuz.

iyi bir oyun yapmak icin cihazi iyi tanimak ve sinirlarini bilmek gerekiyor. oyle ucmamak lazim. tample run mesela bu cihazlar icin harika bir ornek. oyun mekanigi tamamen cihaz ile uyum icinde. gene clash of clans oyle. yani dokunmatik ekran insana oynarken zevk veriyor eziyet degil.

acik konusmak gerekirke ben bu cihazlarda oyun oynamayi pek sevmiyorum. el kadar ekranli nintendo'da oyun oynamaktan aldigim zevki hic birine degismem.

max payne, gta portlari cikti cihazlara fakat vermiyor o eski zevki. hani satin aldim oynadim ama 15 dakika sonra biraktim. deli gibi grafikli fps oyunlari filan da hikaye. oynanabilirlik yerlerde.

nintendo ds'in kapasitif ekranli ve stylus kalemi ile fps oynamak cok daha harika. mesela ds'de metroid prime hunters, les grafikleriyle bile bana fazlasiyla zevk veriyor. cunku o fps hassasiyeti fazlasiyla hissediyorum.

tablet ve telefonlar icin, cok atraksiyon gerektirmeyen ve baskalari ile etkilesim saglayan oyun tasarlarsaniz kesinlikle basarili olursunuz. mesela alin saglam bir senaryoyu 2d grafik ile anlatin. mutlaka basarili olursunuz.

ya da yapin puzzle turu ekran etkilesimli bulmaca oyunu gene basarili olur. tabi ozgun de olmali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 8 Mayıs 2013; 1:44:03 >
  • 
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.