Şimdi Ara

★ Android 7.1.1 ★ SONY XPERIA™ Z5 KULÜBÜ ★ BL UNLOCK & ROOT & KERNEL & RECOVERY & ROM ★ (651. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.318
Cevap
120
Favori
522.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 649650651652653
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    450tl veremeyecekseniz 5tl ye kirildikca kapak alacaksiniz artik, baska care yok gibi duruyor. Sony oem parca satmiyor malesef.. Orjinali kirdiysaniz zaten yine kiracaksiniz bir faydasi olmayacaktir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 13 Mart 2018; 16:20:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta telefona lineageos Official yükledim. Sorunsuz açıldı ayarlamaları yaptım. daha sonra magisk safetynet sorununu çözeyim diye xda (https://forum.xda-developers.com/xperia-z5/development/safetynet-stock-kernel-twrp-magisk-t3621133) forumundak boot,recovery işlemlerini yaptım recoveryden magisk yükledim. telefonu yeniden başlattım telefon acılış ekranında kaldı. var mıdır bi çaresi?
    Sanırım bootdan kaynaklanıyor ama çözemedim.
  • Merhaba arkadaşlar annemde benim eski cihaz Z5 var. Telefonu kurcalarken aklıma birşey takıldı, Telefona format attıktan sonra ilk açılışta uygulamalar'a tıkladığımızda karşımıza bir ekran çıkıyordu Eğer kabul ederseniz Sony anonim verilerinizi toplayacak diye türden bir yazı Xperia Ana Sayfası'nın verilerini temizledim o yazı tekrar gelsin diye fakat gelmedi, eğer Kabul ettiysem iptal etmek için uğraşıyorum ama bir türlü o ekranı getiremedim tek çözüm yeniden format atmak mı? Bu ekran Hakkında bölümünde ki Kullanım bilgisi ayarları değil sanırım onu diyecek arkadaşlar vardır mutlaka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sondoron

Merhaba arkadaşlar annemde benim eski cihaz Z5 var. Telefonu kurcalarken aklıma birşey takıldı, Telefona format attıktan sonra ilk açılışta uygulamalar'a tıkladığımızda karşımıza bir ekran çıkıyordu Eğer kabul ederseniz Sony anonim verilerinizi toplayacak diye türden bir yazı Xperia Ana Sayfası'nın verilerini temizledim o yazı tekrar gelsin diye fakat gelmedi, eğer Kabul ettiysem iptal etmek için uğraşıyorum ama bir türlü o ekranı getiremedim tek çözüm yeniden format atmak mı? Bu ekran Hakkında bölümünde ki Kullanım bilgisi ayarları değil sanırım onu diyecek arkadaşlar vardır mutlaka.

Ayarlar > telefon hakkında > kullanım bilgisi ayarları

Bu kısım galiba bahsettiğin yer

• eski kankalarımada gelsin
    xz2 duvar kağıtları

• Arkadaşlar ekranı değişmiş z5 alınır mı ? İleriye dönük kullanımda ne gibi sorunlar çıkarabilir ? ( Su geçirmeme özelliği benim için önemli değil )
  • Eğer orjinal değişim olmuşsa herhangi bir sıkıntı çıkarcağını düşünmüyorum hocam. Ama yan sanayi paneller de tabi kalitesine bağlı olarak zamanla görüntü vermemeye veya hareketli görüntülerde bozulmalar falan yaşanabiliyor. Yan sanayi olup kaliteli panellerde var tabiki ama bulması mesele.

Alırken arama menüsüne gir *#*#7378423#*#* tuşla service test var ona tıkla sonra karşına display çıkacak o na tıkla ve ekranı test edebilirsin en azından orada renk dalgası var hareketli eğer o dalgada bozulmalar yoksa takılmalar olabilir önemli olan renk geçişinde bozulmalar yoksa alınabilir.
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz tuş kombinasyonu ile test yaptım. Sıkıntı göremedim. Şimdilik kullanıyorum. Sadece şarjından memnun değilim. Sabah saat 8 'de şarjdan çıkardım. Mobil veri sürekli açıktı. Oyun vs oynamadım şuanda kalan şarj yüzdesi %60 aldığım ekran süresi ise 1:36 dk.

Siz ne kadar ekran süresi alıyorsunuz ?
  • O kombinasyon ile diğer donanımları da test edebilirdin onu yazmayı unutmuşum kusura bakma hocam. Eğer sıkıntı yoksa kullan gitsin. Hayırlı olsun yeni telefonun. %40 şarj ile 100 dakika ekran süresi desek 4 saat gibi süre alırsın bu da biraz eskimiş denilebilir. Hatta o kombinasyondan batarya battery healt test den durumu öğrenebilirsin.

Bende z5 premium var bizim telefonda 4k ekran olduğu için her ne kadar 1080 p çalışsa da z5 göre %25 kayıp var. Bizim en iyi halimiz sizin %75 batarya performansı gibi diyebiliriz.
    Estağfurullah. Ben ayarlardaki test kısmından test ettim zaten.

Peki bataryayı değiştirirsem eski performansını yakalayabilir miyim yoksa orijinal batarya bulamaz mıyım? Normalde z5 kullanıcıları ne kadar ekran süresi alıyorlar?

• Ekran sürelerine önceki sayfalarda illa ki denk gelirsin hocam. Bataryayı eğer orjinal alacaksan sadece Teleservice ve Kvk dan alabilirsin ama onlarda yedek parça satmıyor. Onlara vereceksin onlar yapacak.

Piyasadan alacağın tüm bataryalar maalesef yan sanayi o orjinal yazılarına inanma Sony yedek parça satışını yapmıyor. Verim açısından bakarsak iyi de çıkabilir kötü de belli olmuyor. Kim de hangi kalite batarya var o da belli değil. O yüzden yorumlu falan ilan denk gelirse onları okumakta fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hassan01

quote:

Orijinalden alıntı: FrknEgeOztrk

durumu resim ile desteklerseniz daha rahat anlayabiliriz. anladığım kadarıyla ekran gözükmeyecek derecede sönük ve fonksiyonsuz. büyük ihtimalle dedikleri gibi ekranı set olarak (dijitalizer dahil) değiştirmeleri gerekecek.

orijinallik konusuna gelecek olursak ekran ikinci el değilse sahte olacaktır. sony yedek parçaları kvk ve teleservice tarafından getirtilip kullanılıyor, bunun dışında toptan veya perakende edinebilecekleri bir yer yok. yetkili serviste en azından 6 aylık değişen parça ve işçilik garantiniz olur. dışarıda yaptırırsanız bu hakkınızdan feragat etmiş olursunuz. ayrıca gözlemlediğim kadarıyla telefoncuların yüzde 70 i bu parçaları (ön ve arka panel) tutturmak için adhesive yerine normal çift taraflı bant kullanıyor.

özet olarak maharetli biriyseniz yahut daha önce buna benzer bi iş yaptıysanız ifixit sitesindeki sökme adımlarına bakarak aliexpress gibi sitelerden yan sanayi ekran seti sipariş edip kendiniz takabilirsiniz (ucuz çözüm). yapmadıysanız hiç bu işlere bulaşmayıp tercihinize göre telefoncuda veya yetkili serviste yaptırmanızı önerebilirim.

İyi günler.Bahsettiğim cihazı theVerge arkadaşımızın belirttiği adrese gönderdim.Ancak sorun ekranda değil ana kartta dediler, sıvı teması varmış.Ben de kızıma sordum.O da benim o kadar uyarmama rağmen telefon suya dayanıklı diye 6 ay kadar önce bir defa suya sokup çıkarmış.Gönderdiğim servis ana kart arızasını yapamıyormuş.Başka ne yapabiliriz?

Telefonu İstanbul'da Selelektronik yaptı.Hem sıvı teması hem de dokunmatik gitmiş.500 tl verdik.

Mesela şöyle bir ürün var :
    urun.n11.com
    Sony Z5 Lis1593erpc Batarya Pil Ve Tamir Seti - n11.com
    https://urun.n11.com/batarya/sony-z5-orijinal-batarya-ve-tamir-seti-P194017065

Yorumlarda bataryanın orjinal olduğu, telefondan çıkan batarya ile aynı olduğu yazmakta.

Huawei Mate 8 kullanıyordum bunu kullanmadan önce. Onda 6 saate yakın ekran süresi alıyordum. Bu yüzden Z5 bana baya düşük geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: messevim

Mesela şöyle bir ürün var :https://urun.n11.com/batarya/sony-z5-orijinal-batarya-ve-tamir-seti-P194017065

Yorumlarda bataryanın orjinal olduğu, telefondan çıkan batarya ile aynı olduğu yazmakta.

Huawei Mate 8 kullanıyordum bunu kullanmadan önce. Onda 6 saate yakın ekran süresi alıyordum. Bu yüzden Z5 bana baya düşük geldi.

z5 biraz düşük dostum bende 4 saat civarı alıyorum 5-6 alanlarda var ama ben göremedim o skoru :D

• quote:

quote:

quote:

durumu resim ile desteklerseniz daha rahat anlayabiliriz. anladığım kadarıyla ekran gözükmeyecek derecede sönük ve fonksiyonsuz. büyük ihtimalle dedikleri gibi ekranı set olarak (dijitalizer dahil) değiştirmeleri gerekecek.

orijinallik konusuna gelecek olursak ekran ikinci el değilse sahte olacaktır. sony yedek parçaları kvk ve teleservice tarafından getirtilip kullanılıyor, bunun dışında toptan veya perakende edinebilecekleri bir yer yok. yetkili serviste en azından 6 aylık değişen parça ve işçilik garantiniz olur. dışarıda yaptırırsanız bu hakkınızdan feragat etmiş olursunuz. ayrıca gözlemlediğim kadarıyla telefoncuların yüzde 70 i bu parçaları (ön ve arka panel) tutturmak için adhesive yerine normal çift taraflı bant kullanıyor.

özet olarak maharetli biriyseniz yahut daha önce buna benzer bi iş yaptıysanız ifixit sitesindeki sökme adımlarına bakarak aliexpress gibi sitelerden yan sanayi ekran seti sipariş edip kendiniz takabilirsiniz (ucuz çözüm). yapmadıysanız hiç bu işlere bulaşmayıp tercihinize göre telefoncuda veya yetkili serviste yaptırmanızı önerebilirim.

İyi günler.Bahsettiğim cihazı theVerge arkadaşımızın belirttiği adrese gönderdim.Ancak sorun ekranda değil ana kartta dediler, sıvı teması varmış.Ben de kızıma sordum.O da benim o kadar uyarmama rağmen telefon suya dayanıklı diye 6 ay kadar önce bir defa suya sokup çıkarmış.Gönderdiğim servis ana kart arızasını yapamıyormuş.Başka ne yapabiliriz?

Telefonu İstanbul'da Selelektronik yaptı.Hem sıvı teması hem de dokunmatik gitmiş.500 tl verdik.

Kötü olmuş geçmiş olsun.. Anakart değişirse sim değişir. Kutuda yazanla *#06# ile bakın, uyuşmaması lazım.. Emin olmak için buradan :
    www.turkiye.gov.tr
    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - IMEI Sorgulama
    https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama
    kontrol edin isterseniz. 4 ay sonra başınız ağrımasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 15 Mart 2018; 20:12:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: theVerge

quote:

quote:

quote:

Kötü olmuş geçmiş olsun.. Anakart değişirse sim değişir. Kutuda yazanla *#06# ile bakın, uyuşmaması lazım.. Emin olmak için buradan :
    www.turkiye.gov.tr
    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - IMEI Sorgulama
    https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama
    kontrol edin isterseniz. 4 ay sonra başınız ağrımasın.

işyrinde arkadaşta oldu o. uyarı geldi diyodu geçen hafta. htc cihazı vardı tamire gönderdi 2. seferde anakartı değiştirmişlerdi. normalde kayıtlı olması gerekmiyormu onun

• osmancan71 kullanıcısına yanıt
    Servisin hangi imeili anakartın hangi imeili anakart ile değiştirildiğini btk ya bildirmesi gerekiyor birldirmez ise kullanıcı uğraşıyor bununla.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dışından aynı demek kolay hocam. Batarya üstüne 1 kağıt parçası geçirirsin aynı yazıların yazdığı oldu bitti. Önemli olan uzun vadede seni ne kadar götüreceği çünkü bu sony cihazlarında sürekli aç tak değiştirmek pek mantıklı değil. Vida sistemi falan da uğraştırıcı bir iş bence yarın bir Teleservice ve Kvk ile görüş baktın çok pahalı diyor o zaman attığını deneyebilirsin.

6inç de 4000 amper eski cihazında 5.2 inç de 2900 amper. Üstelik Huawei nin ekranında inç başına düşen pixel yoğunluğu da daha az bu da az da olsa bir etki yaratır.

Z5 gibi bir cihaz da 5 saat görülebilir. Ama bence 6 uğraştırır.
  • boyle bir uygulama oldugundan haberim yoktu, o zaman servis halledebilir bu isi.

Ürünlerin karşısına ORJİNAL yazmak bu kadar kolay olmamalı Çoğu insan buna aldanıyor aslında. Eğer yan sanayiyse yan sanayi yazın bizde bilelim yan sanayi olduğunu.

Mesela ben Mate 8 in bataryasını değiştirdim o orjinal çıktı. Batarya üstündeki üretim tarihi güvenlik bandrolü vs hepsi orjinali ile tutuyordu tabii üretim tarihi daha yeniydi..

Dün z5 te 3:45 dk ekran süresi aldım. Bugün sabah şarjdan çıkarır çıkarmaz Stamina modu etkinleştirdim. Bakalım ekran süresi ne kadar fark edecek.
  • 
Sayfa: önceki 649650651652653
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.