Şimdi Ara

★ Android 7.1.1 ★ SONY XPERIA™ Z5 KULÜBÜ ★ BL UNLOCK & ROOT & KERNEL & RECOVERY & ROM ★ (649. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.318
Cevap
120
Favori
522.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 647648649650651
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eger root attiysaniz XZ ye bana PM atin. Yapalim birlikte, zor bir sey degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Dün İkinci el Z5 aldım.

Yaşadığım iki sıkıntı var.

1- Telefonla konuşurken ses kartı tarafa çok düşük gidiyor. Daha önce z2 ve z3 kullanmıştım çağrı ayarlarından oynamıştım ve düzelmişti. Ama bunda düzelmedi. Bunu nasıl düzeltebilirim ?

2- Bazen telefonda görüşme yaparken arama tuşuna bastıktan hemen sonra kulağıma götürmeden ekran sensörü devreye giriyor ekran kararıyor. Bunu her zaman yapmıyor. Acaba ekranmı değişmiş o yüzden mi yapıyor ?

Ayrıca Bilgisayardan Yazılım Onarım işlemini yaptım. Değişen birşey olmadı .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Servis test menüsünden yakınlık sensörü testi yapın. Koruyucu cam ve jelatinin sensör üzerini kapatması buna neden olabilir. Ekran eğer serviste değiştiyse servis ekranı tam set olarak değiştiriyor. (dijitalizer, sensörler ve ips panel set şeklinde sadece takıyorlar yani) sesin karşı tarafa düşük gitmesi cihazın mıkrofonunun işlevini yerine getirmemesi nedeniyle olabilir. Servis menüsünden yine birincil ve ikincil mikrofonların testini yapın.

• Teşekkür ederim. Eve gidince dediklerinizi yapacağım. Ayrıca ses kaydı yaptığımda seste hiçbir sorun yok. Gayet iyi kaydediyor. Ses kaydını yapan mikrofonla görüşme kaydında kullandığımız mikrofon ayrımı ?

Ayrıca Ekranın orjinal olup olmadığını bir şekilde bile bilir miyiz, bu mümkünmü ?

• Ses kaydında sterio olarak üst (mikrofon jakının yanındaki) ve alt mikrofon kullanılıyor, anlaşılmayabilir yani. Telefon görüşmesi sırasında ise ahize modunda alt dış ses modunda ise üst mikrofon kullanılıyor.

Ekranın orijinalliğinin kanıtlanıp kanıtlanmadığını bilmiyorum maalesef.

• Aranızdan ayrılıyorum arkadaslar :) s4 mini ye gecıyorum :D

• Ahizeyi denedim. Sıkını yok.

Yalnız ekran sensörü bir tuhaf çalışıyor. Elimi sensöre yaklaştırdığımda titreşim başlıyor ama bir türlü kesilmiyor. Normalde elimi çektiğimde titreşiminde durması gerekmiyormu ?

Şimdi tekrar denedim elimi sensöre koymadan titreşim başlıyor. Sanırım bunun kulaklık sensöründe sıkıntı var. Hemen devreye giriyor ve devreden hiç çıkmıyor.

Düzeltme: Bakın şu arkadaşın yaşadığı sorunun aynısını yaşıyorum.
    TAMİR EDEN ADAMyoutube
    Sony Xperia Z 3 Compact Sensör Sorunu Nasıl Çözülür
    https://www.youtube.com/watch?v=2GIj6usHDfk

Bir düzeltme daha yapacağım. Güneşin altında sensör doğru çalışıyor. Gölgeye gelince sapıtıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heamvivna -- 9 Mart 2018; 15:59:47 >

• @TheVerge hocam daha iyi bilir ön set içini. Ben sadece ön set olarak değişimini biliyorum. Sensör algılaması zayıf olabilir. Tam emin değilim.

• Ben düzeltmek için parçalamıştım 6 ay önce, ürün içeriği şu şekilde..

Ekranınızın değişmiş olup olmamasını ancak kozmetik olarak anlarsınız. Ön kısımda veya arka kısımda yapışkanlar olabilir, basıldığında göçme olabilir.

Yada basınç test yapabilirsiniz XPERIA SERVICE menüsünü açın *#*#7378423#*#* tuşlayarak, testler içinde pressure testi olması lazımdı onu uygulayın. Ekranın herhangi bir yerine bastığınızda basınç hızlı artar bırakınca yavaşça azalıyorsa su geçirmezliği sağlamdır. Her kısımda aynı olmalı..

Ekranda koruyucu varsa sökün, sensörler parlak ışıkta veya güneşte belli oluyor toz olup olmadığına bakın..

★ Android 7.1.1 ★ SONY XPERIA™ Z5 KULÜBÜ ★ BL UNLOCK & ROOT & KERNEL & RECOVERY & ROM ★

★ Android 7.1.1 ★ SONY XPERIA™ Z5 KULÜBÜ ★ BL UNLOCK & ROOT & KERNEL & RECOVERY & ROM ★

• theVerge T kullanıcısına yanıt
    Peki sorunu çözdünüz mü? Bakın geceleyin sensör sıkıntısız çalışıyor. Sıkıntıyı gündüz yapıyor. Acaba yazılım yüklemek sorunu ortadan kaldırır mı? Donanımsal bir sorun gözükmüyor gibi. Olsaydı geceleyin de sıkıntılı çalışırdı.

O kadar parçayı da tekrardan bir araya getirebılmıssen helal olsun valla.:)

• Bu sekilde parcaladim yetmedi ekrani kasadan sokup baska bir ekran E6603 modelin ekranini E6633 e taktim. 1-1.5 saat surdu kusursuz gozukmesi icin.. Benim sorunum alt kisimdan su almasiydi ve ekran devreleri buyuk ihtimal zarar gordu, o minicik kapasitorlere lehim attim ekrani topladim tum parcalari temizleyip itinayla yerlestirdim. Sorun cozuldu ama GPS devresini kirdim sokerken. Siyah yatay bir parca arka kapagin orda kameranin hemen yaninda.. Cabuk kiriliyor ve 24 dolar yedek parcasi. GPS olmadan calisiyor suan, ekranda sorun kalmadi ama.. Pedere verdim cihazi kendime Xiaomi aldim :)

Sizin sorun donanimsal mi degil mi bilemeyiz. Yazilim atayim diyorsunuz onuda bilemeyiz duzelecek mi duzelmeyecek mi.. Siz deneyip sorunu cozerseniz paylasacaksiniz.. Gereklj tum dosyalari ilk mesaja ekledim, tum anlatimlar mevcut..

Malzemeler var, tarif var, yemek yapmak size kaliyor

Ekran cozumunde @FrknEgeOztrk cok yardimci oldu, daha dogrusu beni cozume goturdu direk. Onada bir kez daha tesekkur edeyim yeri gelmisken..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 9 Mart 2018; 21:59:16 >

İlginiz ve alakanız icin çok teşekkür ederim. Bakalım biraz kurcalayacaım inşallah elime gözüme bulaştırmam:)

Ayrıca ekranı açmadan parmak izi aktif olmuyor mu bu modelde, daha önce huaweı mate 8 kullanıyordum parmağı mı ekran kapalı haldeyken de açıyordu. Ayarlardan baktım ama bulamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: messevim

İlginiz ve alakanız icin çok teşekkür ederim. Bakalım biraz kurcalayacaım inşallah elime gözüme bulaştırmam:)

Ayrıca ekranı açmadan parmak izi aktif olmuyor mu bu modelde, daha önce huaweı mate 8 kullanıyordum parmağı mı ekran kapalı haldeyken de açıyordu. Ayarlardan baktım ama bulamadım.

6.0 da olmuyor 7.1 de de olmuyor diye hatırlıyorum. 2 gün önce denedim hatta belki yanlış yapıyorumdur diye :D belki yazılımsal bi çözümü vardır bakmadım ona hiç.

edit: kısaca baktım googledan olmuyor gibi. olsa zaten bi kaç custom rom kullandım mutlaka eklenirdi o özellik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmancan71 -- 9 Mart 2018; 23:45:26 >
  • Stock romda yok malesef. LineageOS da bulunuyor o ozellik.

• theVerge hocamın dediği gibi stock olarak yok o özellik, parmak okuyucu sürücüsü düzenlenerek kullanılabilir ama.

Olmamasının nedeni ise bu cihaz çıktığında parmak izi okuyucuların fazla yol kathedememesiydi. Enerji tüketimleri bizim okuyucudan şuan kat ve kat düşük. Bu nedenle o butona basmanız switch görevi görüp parmak izini tetikliyor ve telefonun ekranı kapalıyken (telefon uykudayken) enerji tasarrufu yapıyorsunuz. Ekran açık iken zaten harıl hurul Allah ne verdiyse çalışıyor.

• Anladım. Teşekkür ederim bilgilendirme için. Aslında parmak izi butonunun yan tarafta olmasi arka ve ön tarafta olmasından daha kullanışlı geldi bana.

Hocam bugün telefonu söktüm, sensörünü yerini temizledim ama durum halen aynı. Bunun sensörü değiştirilebiliyor değilmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: messevim

Hocam bugün telefonu söktüm, sensörünü yerini temizledim ama durum halen aynı. Bunun sensörü değiştirilebiliyor değilmi?

dostum bende 2 z5 cihazı var. biri abimde biri bende. dediğin sorun abimde de var. 7.1 sürümünde onun telefon. bende de bi kaç kez oldu ve 7.1 iyi pek değil(genel olarak) diye 6.0.1 e geçtim. ondan beride hiç yaşamadım. marshmallow u yükle bir dene sonuç ne olacak.

edit: 7.1de ikende abimin telefondaki kadar yaşamadım bu sorunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmancan71 -- 10 Mart 2018; 22:37:26 >
  • Aliexpresste yedek parca varsa neden olmasin.

Yani Türkiyede bulamazmıyız bunun parçasını ? Ayrıca telefonu ikinci el almıştım bugün mikrofonunu yaptırdım. Mikrofonu yapan telefoncu ekranın değişmiş olduğunu söyledi. Ekranın değişmesi sıkıntı çıkarır mı? Ben orjinal sanmıştım alırken

• 
Sayfa: önceki 647648649650651
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.