Şimdi Ara

★ Android 7.1.1 ★ SONY XPERIA™ Z5 KULÜBÜ ★ BL UNLOCK & ROOT & KERNEL & RECOVERY & ROM ★ (490. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.318
Cevap
120
Favori
522.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 488489490491492
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam kilit kapandığında yazı düzelebiliyor daha önceden böyle değildi Xperia Sp zamanında yazı düzelmiyordu teşekkürler. bir bilgi öğretmeyi uğraşmak olarak görüyorsanız birşey demeye gerek yok iyi günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ouzqan -- 20 Nisan 2017; 15:0:0 >
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Kilit kapatma diye bir durum yok. Actiginizda acik olarak kalir. Patched kernel ile kapaliymis gibi gosterilir. Seni ikna edemediysem tehlikeli olduguna bir ise yaramamistir yazdiklarim anlattiklarim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 20 Nisan 2017; 15:3:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Konuyu kirletmenin gereği yok siz herkesi kötü niyetli biri olarak görüyorsunuz hocam iyi günler.
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Konu kirlenmiyor ki insanlari uyariyoruz ve nelere dikkat etmeleri gerektigini anlatiyoruz. Hayat kurtaran bilgiler bunler, malum sari site varya saticilarin oldugu s ile baslayan dolandiricilar ile dolu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Peki hocam çok sağol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için baya bi efor sarfetmişsiniz.. Teşekkürler yani bilene saygı göstermek lazım öyle düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Tebrik ederim hocam çok güzel bir konuya ayak bastınız, 2.El telefon bende tavsiye etmem ne olduğu belli değil yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aknbedr

    Tebrik ederim hocam çok güzel bir konuya ayak bastınız, 2.El telefon bende tavsiye etmem ne olduğu belli değil yani.

    Haklısınız hocam 2.ele güven olmaz birde elektronik aletler biraz şans işi ikinci el telefon olup kronik arızası olan çok cihaz var ikinci el temiz xx varsa bizede söyleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar...
    son günellemden sonra telefonumda çağrılarda mesajlarda videolarda ses çıkmaz oldu.
    bende kvk ankaraya götürdüm sözde son yazılımı yükleyip ertesi gün verdiler

    ertesi gün aynı sorun devam etti bende tekaradan götürdüm ve bugun aynı msj geldi
    telefonunuz yapıldı. son yaılım yüklendi en çok komiğime giden firmanın onaylamadığı programları yüklemeyin
    şaka gb telde olan programlar'' clash of clnas-vakıfbank-watsupp''

    şimdi nasıl bir yol izlemem gerekli yarın teli gidip tekrardan alacağım
    ve bir kaç gün sonra eminim aynı sorun devam edecek
  • Beyler bende Z5 Compact var. İyi güzelde Nougat (7.0) güncellemesi geldi şimdi 4K video açmıyor acil yardım alabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acemi33 A kullanıcısına yanıt
    Cihazı aldığınızda kendiniz yazılım yükleyin, zaten cihazda her şey silinmiş olacak.

    xda da konum mevcut, gerekli dosyalar ve detaylı anlatım mevcut.
    XDA Developers
    [FTF][OLD Nougat][32.3.A.2.33] E6603/33/53/83 Google Drive + Patched Kernels
    https://forum.xda-developers.com/xperia-z5/general/ftf-e6603-33-53-83-google-drive-patched-t3581463


    Cihazınız garanti kapsamında ise root vs. atmayacaksınızdır, 1.adım ile başlayıp 14.adım'a kadar uygulayın.

    Tüm wipe seçeneklerini seçin resimdeki gibi..

    ★ Android 7.1.1 ★ SONY XPERIA™ Z5 KULÜBÜ ★ BL UNLOCK & ROOT & KERNEL & RECOVERY & ROM ★



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 21 Nisan 2017; 22:7:15 >




  • Bootloader unlock allowed: Yes yazısının daha önce bootloader kilidinin açılıp açılmamış olması ile uzaktan yakından alakası yok. Bu yazı sadece bootloader kilidinin kaldırılıp kaldırılamayacağına dair bilgi verir. Yes yazıyorsa açabilirsin, no yazıyorsa hiçbir şekilde açamazsın. No yazmaz Türkiye cihazlarında ama bazı operatörlerin istekleri üzerine Sony o operatöre verilen telefonlarda bunu No yapabiliyor.



    Ama dediğim gibi açılmış mı açılmamış açık mı değil mı anlaşılmaz bundan. İmkân var mı onu anlarsın ancak.



    Kaynak: Sony'nin resmi bootloader kilidi açma direktifleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca kilit kapatma diye bir şey nasıl yok? Tabii ki var. Kilit açmadan önce TA partition yedeği aldığınız sürece sonrasında istediğiniz gibi kapatabilirsiniz. Ben açtım, sonra geri kapattım. Şu an da resmi güncellemeleri alıyor ve kullanıyorum telefonu. Patch falan yok, kimse de daha önce açıldığını anlayamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 21 Nisan 2017; 22:14:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    TA Backup-Restore ile zaten drm keyleri yedeklenebiliyor. dm-verity, sony ric, drm keys ile cihazı bypass edebiliyoruz. Siz yedeklersiniz, tekrar yüklersiniz o size kalmış. TA yedeğiniz varsa BL açık kapalı farketmez zaten, yedeği geri yüklediğinizde tüm sony özellikleri çalışır duruma gelir.. TA yedeksiz bootloader kilidini kapatmanın yolu yok malesef..

    Siz garantiye yolladığınızda cihazınız için BL UNLOCK KEY üretildiği ve kullanıldığı için cihazınız garanti dışı kalıyor. Güncelleme alıp almaması pekde önemli değil, Flashtool ile zaten yükleniyor.

    İnsanlar TA yedeğini ekran-kamera-ses özelliklerini kaybetmemek için alıyor, her halükarda garanti dışı cihazlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 21 Nisan 2017; 22:22:12 >
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    BL unlock kodu üretilmiş olması herhangi bir şekilde garantiye etki etmez. BL unlock kodu için tek gereken şey IMEI kodu. Bu kodun BL unlock keyi için kullanılmış olmasının yasal bir dayanağı yok. Zaten kod almam benim bootloader açtığımın kanıtı da değil. Kodu almış olmam kullandığım anlamına da gelmiyor. Kaldı ki Sony'nin kendi direktifleri de bl açtın=garanti dışı diye bir şey demiyor. BL açmış olmanın cihazı garanti dışı bırakması gibi net bir madde yok garanti şartlarında. BL açmanın garanti dışı bırakma ihtimali olduğu söylenmiş Sony tarafından resmi olarak, ancak bu durumda da arıza sebebinin BL açılmasından kaynaklı olduğunun kanıtlanması gerekli.



    Yani diyelim ki cihaz su geçirdi veya boyası kalktı, Sony sana sen bunun bootloader'ını açmışsın cihazın garanti dışı demez, diyemez. Ama zaten Sony'nin benim cihazın bootloader kilidini açtığıma dair bir kanıtı/kaydı vs yok.



    TA partition yedeğini geri yüklemek bootloader kilidini kapatır. Bootloader kilidi kapalı olmayan cihaz OTA güncellemesi almaz. Sağlamasını yapmak çok kolay.

    Ayrıca insanlar TA yedeğini özellikleri çalıştırmak için almıyor, özellikleri çalıştırmak için TA yedeğine gerek yok, patch var ve patch için TA yedeği gerekli değil. TA yedeği daha sonra bootloader kilitleyebilmek için alınıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 22 Nisan 2017; 2:7:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    TA yedegi sony ozellikleri icin kullanilir / kullaniliyor en azindan. Xda dan bilgi edinmek isteyebilirsin, PoC konseptini incelemeni tavsiye ederim.

    Ayrica konumuz bu degil, ikinci el telefonlarin alinmamasi yonunde. BL acilmis, TA yedegi yuklenerek kilitlenmis vs. bunlar farketmez.. Baska yerlere kaydi konu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 22 Nisan 2017; 0:14:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Söylediklerimin tamamını zaten xda'de gördüklerime dayandırarak söylüyorum. 6 senedir xda'i takip ederim ve PoC başlığı ortada yokken de TA yedekleri ile vs uğraşıyordum. TA yedeğinin amacı telefonu bootloader kilidini açmadan önceki orijinal haline getirmektir. Sony özellikleri için TA yedeğine zaten ihtiyaç yok. TA yedeğini zaten kilit açıkken kullanamazsın patch kullanmak mecburiyetindesin. TA yedeğini geri yüklediğin an bootloader kilidi kapanır ve custom firmware kullanamazsın.



    Konumuz ile alakası şu; BL açıldıktan sonra TA yedeği ile tekrar kapatılabilir ve sadece cihaza (servis menülerine vs) bakarak bu işlemin yapılıp yapılmadığını anlamanın bir yolu yok.

    İkinci el cihazların güvenliği vs. tartışılır ancak BL açılıp TA ile tekrar kapatıldıysa da bunun cihazın işlevine veya garantisine bir etkisi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 22 Nisan 2017; 1:23:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z5



    ★ Android 7.1.1 ★ SONY XPERIA™ Z5 KULÜBÜ ★ BL UNLOCK & ROOT & KERNEL & RECOVERY & ROM ★

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slord236 S kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir resim hocam elinize sağlık. Z5'te hala iş var gibi gözüküyor kamera açısından boşuna ''En iyi kameralı telefonumuz'' demiyor Sony.
  • 
Sayfa: önceki 488489490491492
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.