Şimdi Ara

Android 14, telefonun pil sağlığını öğrenmenize izin verecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kabul.Hep iOS Androidden birşeyler araklaya araklaya geliştirirdi kendini :) Bu sefer tam tersi gibi olmuş.Ama o ince nokta yine kaçırılıyor.iOs'da pil sağlığı mevzularına asıl girilmesinin sebebi iPhone'lara gelen her güncellemede cihazların biraz daha "yavaşlatılması" olayı üzerinden başladı.Yani Apple'a göre telefonlar zamanla kullanıma bağlı batarya performans ve kapasitelerini kaybeder ve donanımlar ilk günki gibi güç ihtiyaçlarını aynı bataryadan karşılayamazlar.Stabiliteyi bozmamak adına daha az güç verebilen bataryadan daha az güç çekmek için performansı kısıtlayalım.Ana done bu idi yani.Fakat örneğin iPhone 11.2020 yılından beri piyasada. Şimdi 2020 yılından beridir aktif kullanan birinin cihazındaki batarya yıpranması ile daha dün iPhone 11'ini almış birinin bataryasındaki yıpranma aynı mı ki sen her iPhone 11'in gücünü yazılımsal olarak kısıyorsun :) İşte bu gerçekçiliği artık reddedemeyen ve her kesimden yoğun baskı alan Apple,tüm cihazları için toptancı yaklaşımdan vazgeçip,bu pil sağlığı göstergesini cihazları için koymak zorunda kaldı :)

    Androidde ise bu mevzu markettende indirilebilir pekçok uygulama ile iyi kötü halledilebiliyor.Ama doğrudan işletim sistemi tabanlı bu özelliğin getirilmesi daha doğru ve tutarlı sonuçlar verilme beklentisini getitecektir.Fakat tutarsız sonuçlar görülmesi de kaçınılmazdır.Çoğu üreticinin net değil brüt kapasitelerini cihaz özelliklerinde belirttiği bir ortamda insanlar cihazlarında üretim hatası yanlış ve düşük kapasiteli pil olduğunu iddia ederek servislerin yolunu tutacaklardır :) Ya da bazı tutarsızlıklardan dolayı cihaz pil sağlık ve kapasitesinde ani kayıp gözlemleyen kullanıcılar da önce servisin sonra internet alemindeki şikayet forumlarının yolunu tutacaklardır :) Bana göre de bunca zaman bu yanlış anlaşılmalara mâhâl vermemek için Android işletim sistemi seviyesinde pil sağlık ve kapasitesi mevzusuna girmedi :) Şimdi vakti geldi demek ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Apple dava edilmeseydi ömrü boyunca pil saglini getirmezdi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    hibrit arabada bile bu bataryaları değiştirmek zor. bazı ciddi riskleri var. elektrikli arabada bataryayı kullanıcının değiştirebilmesi pek mümkün değil elektrikli bisiklet akülerine benzemez bunlar.

    bir yandan da elektrikli arabayı alacaksın 10 yıl sonra arabanın ederi kadar pil değişim ücreti çıkacak muhtemelen çoğu kişi bunun yerine yeni arabalara yönelecek fazlaca e-waste oluşacak. büyük tabloya bakınca elektrikli arabaların dedikleri kadar çevreci olmadığını da düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Richard Parker kullanıcısına yanıt

    Galaxy S5 mesela, su da geçirmiyordu, bataryası da değişiyordu. Telefonu kovanın içinde suya sokar yıkar, bataryası olura biterse de şak diye ikincisini takıverirdim.

  • Ha bir de eski Android sürümlerindeki batarya ekranında telefon uyanık mı uykuda mı, WiFi çalışmış mı çalışmamış mı vs. pili sömüren öğeler görünüyordu. Şuanda neredeyse hiçbiri yok. O eskisi gibi düzgün bir ekran gelse, bataryayı neyin sömürdüğü de daha kolay anlaşılabilir...

  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Hocam insanları bunu anlatamıyorsun işte. "Kapağı ve bataryası değişebilen telefon su geçirir" Diye düşünce hakim böyle birşey yok. Su geçirmez telefonlar hayatımıza ilk defa girmedi ki

    Nokia 5210 vardı, şortun cebine atar denize girerdik.Onunda kapağı bataryası herşeyi değişirdi mesela. Kaldı ki su geçirmemezlik sertifikası olmasın yine tercih edilirler.


    Kapağı ve bataryası kolayca değişen en son kullandığım cihaz 7 yıl önce mi 4 lte'di. Şimdi sıfırını bulsam yine alırım. Büyük konfor ama bilhassa gençler bunun ne derece rahatlık verici olay olduğunu tecrübe etmediğinden empati kuramıyor. Çünkü bizim gibi 90'larda tanışmadılar cep telefonuyla. Bir teknoloji ürününün gelişiminin her aşamasını tecrübe etmiş kullanıcıyla, sadece akıllı telefon konseptini yakalamış kullanıcılar bir olmuyor


    İnsanlar değişebilen bataryaya , değişebilen kapaklara uzaylı görmüş gibi bakıyor.

    Mesela ben açılabilir klavyeli telefonda isterim . Nokia N900 daha modern haliyle piyasaya tekrar sürülse keşke.


    Kurarım debian tabanlı meego linux'u. Açarım klavyeyi laptop kullanır gibi kullanır, kapatırım klavyeyi telefon görüşmesi yaparım.


    Bir incelik furyasıdır gidiyor. Yadırgamıyorum ama benim gibi kullanıcıların da varlığı göz ardı edilmesin.





  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    EMUI getirdi. Color OS arayüzünde de olması lazım diye biliyorum. Geriye bir MIUI bir OneUI bir de referans arayüz kalıyor.

    Çinli üreticiler gayet de yenilikleri Apple'dan devralıyor. Sorun Samsung ile Google ikilisinde. iOS 17 ile gelen arama ekranının özelleştirilmesi özelliğini bile yeni özellik olarak tanıtır Google bu gidişle. Samsung'ta 4 yıldır olmasına rağmen bile.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Beygir Adam B kullanıcısına yanıt
    Kapasiteden ziyade günümüz telefonlarında iphone android farketmeksizin en geç 2 yıl sonra batarya ölüyor zaten. O yüzden pil sağlığı çok ta kafaya takılmamalı bence.

    Diğer firmaları bilmem ama, samsung garanti kapsamında ücretsiz batarya değişimi yapıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İOS’de yıllardır olan şeyin androzorta yeni gelmesi.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vermedi

  • stableRevulation kullanıcısına yanıt

    A35 (android14) videoda gösterdiği gibi..



    VSESAMyoutube
    How to check samsung a35 battery health.
    https://www.youtube.com/watch?v=3Y7T0ktKoqI
  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    bu ne abi? ayarlar yerine samsung memberstan giricez. verdiği batarya bilgisi de "normal"

    hiç tatmin edici değil

  • stableRevulation kullanıcısına yanıt

    samsung members app, samsung uygulamasıdır. güncel samsung telefonun yok telefonun sanırım. app üzxerinde tanı yani diagnostik kısmında, telefon tanılaması bölümü var. bu kısımda 23 test var bunlardan biri pil durumunu gösteriyor. videoda bu kısmı göremiyorsun. hemen en alt kısıma geçip bil durumunu gösteriyor işte daha ne lazım dı sana?  diğer bir kısmında ise en fazla pil tüketen uygulama kısmı var. diğer bir bölümünde de güvenlik sorunu içeren uygulamalar bölümü var. android 14 ile gelmiş mi bu özellik? bence gelmiş. yani samsungu ben fena eleştiriyorum ama and14 ile gelmiş yani.  

  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    telefonum güncel (A34)


    istediğim şey, iphone'lardaki gibi ayarlardan, cihaz bilgisi, hop pil sağlığına erişmek ve ayrıntılı bi sağlık yüzdesi almak. ne tatava yaptın be

  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Android 14’ün pil sağlığı api’sine erişemiyor 3. Taraf uygulamalar root olmadan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.