Şimdi Ara

Anarşi nedir? Ne kadar biliyorsunuz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
6
Favori
1.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anarşizm, devletsizlik ve her türlü otoriteyi reddetmek diye biliyorum. Devletler, sınırlar, kurallar, ırklar olmasın herkes eşit olsun ve bu sadece devletsiz, bireyci ve eğitimli kişiler tarafından olacağını savunan bir görüş.

Benim Anarşizm hakkında görüşümü sorarsanız ben bir Komünistim ve bana açıkcası şu dönemde mantıksız geliyor, Sosyalizm tam anlamıyla bütün ülkelerde "oturduğu" zaman Komünizm gibi Anarşizm'de ortaya konabilecek görüşlerden, şuan tam anlamıyla bir ütopya bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sterope -- 3 Şubat 2014; 2:38:58 >
  •  Anarşi nedir? Ne kadar biliyorsunuz?

Svastika buda akdı çıkmış sembollerden biri
  • Bu memlekette

SOLCULAR HEP ANARŞİST
    MİLLİYETÇİLER HEP FAŞİST

Önyargısı vardır. Bunun böyle bılınmesını istemiştir çünkü sam amca.
  • Knk kapalıdan mısın ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ANARŞİK
  • Hicbir sey dogru degil, her seye izin var!
    Anarsizmin mottosu bu bence hatta anarsizmden daha cok sey ifade ediyor.

• Çarşı grubu kazık mı batırdı ifrit oluyon?
  • Oncelikle nasil tek bir demokrasi yoksa tek bir anarsizm de yoktur. Ama genel hatlariyla anarsizmi otorite tanimama olarak kisaca tanimlayabiliriz. Bazi anarsistler siddet yoluyla devrimi toplumun dogal bir evrimi olarak tanimlarlar ve Stirner'in tabiriyle "yikimin guzelligi" bu durumu ozetler. Anarsistlerin hukuku ve otoriteyi kabul etmemelerinin sebebi bu yapilarin gucluler tarafindan kullanilip insanlara karsi bir somuru mekanizmasi olusturmasi yonunden Marx'in dusuncelerinin bir yansimasidir.

Bir de parti yapilanmalari vardir anarsistlerin. Buna anarko sendikalizm denir. Bu anlayisa gore toplumun isci sinifi lideri bir partiye ihtiyaci vardir. Bu parti etrafinda toplanip devrim yapmayi amaclarlar.

Daha fazla bilgi icin Prof. Cengiz Cagla'nin siyaset bilimine giris kitabina bakabilirsiniz. Siyaset okumanin faydalari.

• quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

Çarşı grubu kazık mı batırdı ifrit oluyon?

beni yanlis anlamissiniz,

oncelikle sunu soyleyeyim, ben koyu Besiktas taraftari olmakla birlikte tam bir cArsi fanatigiyim.

orada belirtmek istedigim sey, anarsi hakkinda zerre bilgisi olmayan insanlarin, o sembolu yalnizca cArsi'nin sembolu zannetmeleri. yani sanki o sembolu cArsi yaratmis gibi dusunmeleri.

• V

• yıkıp dökmek atm lerin camlarını kırmak otobus duraklarına zarar vermek sövmek küfür etmek.
  • Evde annesinin sözünden çıkmayıp devlet otoritesini tanımamaktır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @MrT4ngo @Akhisarlee

cok cok yanlis dusunuyorsunuz. konuyu bi okumanizi tavsiye ederim

• Anarşist olabilirsin ona sözüm yok ama böyle nick ve avatar'ında belirtmen absürt kaçmış düşünsene herkes kendi benimsediği düşünceyi nick ve avatarına koyuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Notrius Monster

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: LordusGavadus

quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

quote:

Orijinalden alıntı: LordusGavadus

evet iyi geceler demeden önce bişey daha söylemek istiyorum mesela bu dediğinizin gerçek olabilmesi devlet adamlarının yani halkı yönetenlerinin tamamen namuslu adaletli olması kadar gerçek olsaydı kısacası tamamen adaletin olduğu hakim olduğu bi ülke olsaydı hala anarşizmimi desteklerdiniz neden?

O zamanda anarşizmi desteklerdim çünkü o zaman, insanlar deminden beri belirttiğim bilince ulaşmış olurdu.
    Yani, toplumun tümü bilinçli olabilmiş ki, yöneticiside namuslu, bilinçli, tarafsız olabilmiş diye düşünüyorum.
    Bu durumda da devletin varlığı gereksiz olurdu. Zira, devlet kendi kendini yönetemeyeni, yönetmek için var.
    Bilinçli bir halk pekala kendi kendini yönetebilir değil mi? Deminden beri bunu tartışıyoruz..
    O halde, bu bilinçli halkı kontrol altında tutmak için, devlet gerekmezdi..
    O gereksiz devleti yıkmak içinde, evet yine anarşist olurdum.

düzen gayet güzel işliyorken devlet gereksiz diye onu yıkmak istiyorsunuz :D peki hocam ben cevabımı aldım iyi geceler

Anlamamışsınız beni.
    Diyorum ki, düzen gayet güzel işliyorsa, devlete ihtiyaç kalmamıştır.
    Kaldı ki, devletin olduğu yerde düzen gayet güzel işlemez.
    İşletilir..

• Yalan soylemeyeyim
    Anarsi nedir bilgim var ama terim anlamiyla yani oyle derin bi bilgim olmadigi icin karsida degilim

• Mesela suan anarsi hakim olsa gelip seni evire cevire doverim, gider hirsizlik yaparim, bi kac kisiye picagi takarim ama kimse bisey diyemez cunku yasa yok, polis yok, devlet yok.

• anarside islamin yeri nedir sence

• bırak öyle sanmaya devam etsinler 7/24 internete sahipseler arama yaıp ne olduğunu öğrenmeleri mümkün... öğrenmiyorlarsa bu onların kaybı...

+
    Batman Kara Şovalye'nin Düşüşünde ortaya çıkan bir karakter simgede oradan alıntı... denebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grezimonk -- 3 Şubat 2014; 14:01:42 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.