Şimdi Ara

Anarşi nedir? Ne kadar biliyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
6
Favori
1.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: haciragipdayi

quote:

Orijinalden alıntı: T-72

quote:

Merak ettim sosyalist cizgiye mi yakinsiniz liberal mi ?

Aslında ikisine birden de yakın

Bana bir anarsistin sosyalist cizgiye yakin durmasi mantiksiz geliyor acikcasi ( anarko kapitalizme yakinim)

Diğer türlü düşünenler daha çok.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bana bir anarsistin sosyalist cizgiye yakin durmasi mantiksiz geliyor acikcasi ( anarko kapitalizme yakinim)

Diğer türlü düşünenler daha çok.

Her sekilde yillardir elestirisini yapiyorum anarko komunizm ve diger sosyalizm yaklasimli anarsist fraksiyonlarin, dinletemiyorum. Turk anarsistlerinde sosyalizm askini kavrayamadim hicbir zaman bir cogu matah bir sey olarak goruyor veya sosyalist devrimin aslinda anarsist bir eylem oldugu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O değil de anarşizm bana mantıklı gelmiyor. Anarşizme uygun bir halk var mı da anarşizmi savunalım yani şimdi ? Örneğin anarşizmi Türkiye'ye soksan freedom'u freedoom'a çevirirler anasını satayım...
  • anarşi halkın kendine yakışanı giymesidir diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anarchist.

quote:

Orijinalden alıntı: Melanozom

Yanlış tanımlamalar yüzünden insanlar anarşiyi terörle özleştiriyor oysa ki alakası bile yok.Anarşizm tek kelimeyle ''özgürlük'' tür bence.

bekledigim cevaplardan biri buydu tesekkurler yorum icin

O cevabı bekleyene kadar sen söyleyeydin.

• quote:

quote:

quote:

Daha detaylı açıklayabilir misiniz düşüncelerinizi?
  • Anarşizm bildiğim kadarıyla her türlü otoriteye karşı gelen bir düşünce.
  • Biraz Thoraeu okuyun bilgilenin. Anarşi güzeldir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

quote:

quote:

quote:

Daha detayli derken bastan anlamamis olabilirim yanlis ifadem olursa affola , ekonomik gorusum kapitalizm siyasi gorusum anarsizm , kapitalizm ve anarsizm uzerine baska bir yerde uzun uzun konusuruz isterseniz,insanlarin yanlis kapitalizm algisindan dolayi saldirmalarini istemiyorum cunku . ozellikle kapitalizm uzerine 1 makale dahi okumamis cahillerin.

• quote:

Orijinalden alıntı: NeroEM9

O değil de anarşizm bana mantıklı gelmiyor. Anarşizme uygun bir halk var mı da anarşizmi savunalım yani şimdi ? Örneğin anarşizmi Türkiye'ye soksan freedom'u freedoom'a çevirirler anasını satayım...

Anarşizmin temelinde, bilgi ve saygı yatar.
    Kapitalist sistemin cahil ve saygısız hale getirdiği insanlarla bilinçsiz bir şekilde Anarşist sisteme geçerseniz, evet dediğiniz gibi olur. Aynen, Cumhuriyet'in ilk yıllarında ülkemizde olduğu gibi.

Ama Anaşizmin gereklerini uygularsanız, hiçbir sorunla karşılaşmazsınız.
    Anarşizm demek, bir yandan eşit insan derken, diğer taraftan da bilgili insan der.
    İster.
  • Rap-Hiphop dinleyip kızlara cool göründükten sonra(akıllarınca) sağdan soldan peçemi desem artık ne desem bulup takarak kendilerini anarşist sanan ergenler sayesinde bu aralar çok duyuyorum bu anarşi anarşist kelimelerini.
  • halkın kendi kendini yönetmemesidir(hükümet olmaksızın başıboş bı ülke(!) ) sözde özgürlük, özgürlüğün sınır tanımadığı bi yerde özgürlük söz konusumudur sizce??

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Daha detayli derken bastan anlamamis olabilirim yanlis ifadem olursa affola , ekonomik gorusum kapitalizm siyasi gorusum anarsizm , kapitalizm ve anarsizm uzerine baska bir yerde uzun uzun konusuruz isterseniz,insanlarin yanlis kapitalizm algisindan dolayi saldirmalarini istemiyorum cunku . ozellikle kapitalizm uzerine 1 makale dahi okumamis cahillerin.

Tanıdığım bütün anarşistler, kapitalizmden ölesiye nefret eder hocam. Bende dahil.
    Okuyabileceğim, kapitalizmi, tarafsız ve bilgilendirici şekilde açıklayan bir kitap/makale önerebilir misiniz?

Bugüne kadar hep, 'bu' taraftan baktım kapitalizme. Sevebileceğimi sanmıyorum ama yine de okumak isterim kapitalizmi.

• Rahatça uyumanızı imkansız kılacak insan demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LordusGavadus

halkın kendi kendini yönetmemesidir(hükümet olmaksızın başıboş bı ülke(!) ) sözde özgürlük, özgürlüğün sınır tanımadığı bi yerde özgürlük söz konusumudur sizce??

Özgürlüğün sınır tanımadığı diye bir şey yok.
    Herkesin özgürlüğünün sınırlarını bildiği diye bir şey var.

Nereden edindiniz bu yanlış düşünceyi, bilmiyorum fakat; okumanız için birkaç kaynak önerebilirim hocam.
    Yanlış anlamayın beni ama işin özünü çok ters kavramışsınız siz.

@sarisinalpha
    Emin ol anarşist kızlar, Dünyanın en güzelleri. Onlar da senin gibi başkalarına bok atmaktan başka hiçbir işe yaramayan, odun yarmalarına bakmaz. Boşa heveslenme. Sana cahil kezbanlarla bol mutluluklar..

Bol bol bok atarsınız, arkamızdan..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NeroEM9

O değil de anarşizm bana mantıklı gelmiyor. Anarşizme uygun bir halk var mı da anarşizmi savunalım yani şimdi ? Örneğin anarşizmi Türkiye'ye soksan freedom'u freedoom'a çevirirler anasını satayım...

Anarşizmin temelinde, bilgi ve saygı yatar.
    Kapitalist sistemin cahil ve saygısız hale getirdiği insanlarla bilinçsiz bir şekilde Anarşist sisteme geçerseniz, evet dediğiniz gibi olur. Aynen, Cumhuriyet'in ilk yıllarında ülkemizde olduğu gibi.

Ama Anaşizmin gereklerini uygularsanız, hiçbir sorunla karşılaşmazsınız.
    Anarşizm demek, bir yandan eşit insan derken, diğer taraftan da bilgili insan der.
    İster.

İşte o yüzden fazlasıyla hayal gibi geliyor bana... Seçilmiş insanlarla kurulabilir. Ama gitgide artacak ve kontrol edilemeyecek bir nüfusta, bu anarşinin, kontrol isteyenlerin eline geçmesi kaçınılmaz gibi... Anarşizm, kafes içerisinde doğmuş insanlar için gerçekten de terörizm ile eş anlamlıdır. Çünkü bu insanların benimseyeceği anarşizmin, terörizm doğuracağına şüphe yok...

• anarşi özyönetim şeklidir ve ütopik birşeydir anarşi diyince insanların aklına herkesin birbirini öldürüp tecavüz ettiği heryerin yandığı bir dünya gelir ama öyle bişey yok bu idealizmin temeli kişinin kendinden sorumlu olmasından geçer ben kanun yok diye neden bir başka insanı öldüreyim ki ? ama tabi bunun için insanlık ve toplumun çok çok gelişmiş ve bilinçli olması gerek öyle bişey olmayacağından şuan için koyun sürüsü modunda yönetilmek en iyisi..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LordusGavadus

halkın kendi kendini yönetmemesidir(hükümet olmaksızın başıboş bı ülke(!) ) sözde özgürlük, özgürlüğün sınır tanımadığı bi yerde özgürlük söz konusumudur sizce??

Özgürlüğün sınır tanımadığı diye bir şey yok.
    Herkesin özgürlüğünün sınırlarını bildiği diye bir şey var.

Nereden edindiniz bu yanlış düşünceyi, bilmiyorum fakat; okumanız için birkaç kaynak önerebilirim hocam.
    Yanlış anlamayın beni ama işin özünü çok ters kavramışsınız siz.

@sarisinalpha
    Emin ol anarşist kızlar, Dünyanın en güzelleri. Onlar da senin gibi başkalarına bok atmaktan başka hiçbir işe yaramayan, odun yarmalarına bakmaz. Boşa heveslenme. Sana cahil kezbanlarla bol mutluluklar..

Bol bol bok atarsınız, arkamızdan..

Ne anarşisti la ? yaşları 13-14 dışarı çıkmak için izin isteyen bebelerden ne anarşisti olur ?
    @tomthejeer

• Anarşizmin nihai amaç olduğuna inandığım için değil, nihai amaç diye bir şeyin var olmadığını bildiğim için anarşistim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.