Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (85. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.079
Cevap
130
Favori
1.620.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çatlakta iyileşme kısa süreler için mümkün

    4-5 saat sürecek kısa bir araba yolculuğundan sonra bile hortlaması içten değil

    Eğer hemoroidiniz varsa kurtulmak nerdeyse mucize

    Kendi açımdan hastalığımı anlatırsam eğer hemoroidime yılda en az 3-4 kere eşlik eden kronik fissürümü çoğu zaman sıcak su banyoları, ağrı kesiciler değişik kremlerle ve sıkı bir diyetle 1 ay içinde iyileştirdiğimi zannettim hep

    Meğerse kendime yıllarca eziyet etmişim

    Kısaca anlatmak istediğim şu ki fissürünüzü iyileştirseniz uyutsanız bile o orada duruyor ve bir gün ansızın uyanıveriyor

    Diyer yapıcam diye yıllarca çok sevdiğim pek çok şeyden mahrum kaldım.

    Spor yapmak ağırlık kaldırmak bile eziyetti çünkü fissürünüz 2.gün ben burdayım size hemen mesaj veriyor ve spor yapmayı bırakmak zorunda kalıyorsunuz

    Ameliyat olalı 12 gün oldu ve yepyeni biri oldum ve bugün işe başladım

    Allaha şükür çok iyiyim ağrı sızı herşey bitti
  • Pangolos kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun hocam. Rabbim kalanlara şifa versin insallah.
  • Dr. X kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar 1-2 hafta dikkat etmezsem dışkı tamamen sert olmazsa bile dışkının herhangi bir kısmı azcık sert olsa yine başa dönüyor ve 1 hafta ızdırap. Hergün belli saatte tuvalete çıkmama rağmen (kabız değilim) azcık sertlikte yine başlıyor çile. O bölge kasılmalardan dolayı iyice küçüldü.Tek çözüm ameliyat mı? Teşekkürler şimdiden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ocean_Breeze -- 25 Aralık 2018; 17:24:5 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. X

    Değerli arkadaşlar anal fissur ameliyatı oldum gaz dışkı kaçırma problemim yok Bağcılar eğitim areştırmada oldum merak ettiğiniz soru varsa sorun cevaplayım.
    Dostum ameliyat sonrası bugün itibarı ile 9 ay geçmiş. Durumun nedir? Tekrar acı ağrı başladı mı? Bir de o bölgenin kaslardan dolayı çıkış ağzının daraldığını söylemişsin. Aynı durum bende de var. Kısırdöngüden bahsetmişsin. O da var yani 1-2 hafta dikkat etmezsem dışkı tamamen sert olmazsa bile dışkının herhangi bir kısmı azcık sert olsa yine başa dönüyor ve 1 hafta ızdırap. Hergün belli saatte tuvalete çıkmama rağmen (kabız değilim) azcık sertlikte yine başlıyor çile. Tek çözüm ameliyat mı? Teşekkürler şimdiden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606

    quote:

    Orijinalden alıntı: Şair-i Maderzat

    kaju fıstığı çok yağlı olduğundan ishal yapar dediler, 80 gram yedim işe yarayacak mı bakalım.

    kilosu 25 lira, 2 liralık alabildim sadece

    bu forumda benim kadar bundan ceken yoktur, bundan 6 sene kadar once oldum, 2 sene idare ettim, sonlara dogru dayanilmaz boyuta geldi, ameliyat oldum, gene gecmedi, magnesie calcinee diye bi toz var ondan yarim olcek al hergun, neyse tekrar oldum ameliyat cok unlu bir profesore 2.5 milyar para verdik o zamanin parasiyla, sonradan ogrendim ameliyata kendi bile girmemis, orda bir bayan doktor vardi onu sokmus, neyse parayi alalim dedik, o da sorun oldu, gitti 2.5 milyar, hocanin soyismi mentes, gazi tip profesor, neyse su anda her gun yarim olcek o dedigim ilactan kullaniyorum, olene kadar da kullancam, ilac 5 milyon recetesiz, ve 100 gun goturuyor.Kesin al, mushildir o hic bir zarari yok.Yarim olcek cok cok az bir miktar.

    Alıntıları Göster
    Sağlık sistemi aldatmacalarla dolu. İspatı gibi olmuş bu.

    Bağırsak tembelliğine karşı magnezyum iyi gelir. Ömür boyu ilaça mahkum değilsiniz bu arada. Sadece sağlık sistemi size öyle diyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: szmania

    Evet arkadaşlar. Tam 1 yıl önce ameliyat olmuş biri olarak bir şeyler karalamak istiyorum. Buraya yazacağım şeylerin sizleri gerçekten bilgilendireceğini düşündüğüm için yazıyorum. Yukarıdaki hastalık ve ameliyat sürecimi okumadıysanız önce ilk olarak yukarıyı okuyun. Yukarıda yazdıklarımdan itibaren son sayfaya kadar yazılanları okudum. Genel olarak ameliyattan korkanlar (ameliyat sonrası dışkı kaçırma vs.), kronik anal fissür olduğu halde kremle diyetle yağla balla iyileşebileceğini sananlar, akut anal fissürü oturma seansları ve kremlerle iyileştirenler (akut fissürü iyileştirmek kolay) bir de önceki sayfalardaki kadar çok olmasa da ürün tanıtımı yapan dolandırıcılar mevcut.

    Tekrar etmekte fayda var. Kronik anal fissürü yağ balla otla püssürle iyileştirme şansınız gerçekten çok ama çok zayıf bir olasılık. Neden mi? Kronik fissürde çatlağınız çok derindir. hatta benimkinde o kadar derinmiş ki, çatlaktan iç sfinkter kasım görülüyormuş.

    Kronik çatlakta dışkılama sonrası iç sfinkter kasınız kasılacak ve çatlağa basınç uygulayacaktır. Bu basınçta size tarifsiz acılar olarak dönecektir. Kasılan sfinkter kası acı dışında size başka bir kötülükte yapacaktır. O bölgede kan dolaşımını engelleyip/azaltıp çatlağınızın iyileşmesini durduracaktır.

    Yukarıdaki paragraftan şu anlamı çıkartabilirsiniz. Tuvalet sonrası diğer tuvalet zamanına kadar çatlağın iyileşmesi için bir zaman aralığı var. Ama iç sfinkter kasılıp basınç uyguladığı için hem acı çekiyorum, hem de o bölgede kan dolaşımım durduğu için oradaki yırtığımın iyileşmesi için gerekli maddeleri mevcut olmayan/azalan kan dolaşımı yoluyla elde edemiyorum. O yırtığı iyileştirmek için ya bir hafta 10 gün falan tuvalete gitmeyeceğim ( böyle bir şeye imkan yok ben de zaten laf olsun diye yazdım) ya da işi bilen proktolojiye gönül vermiş bir doktora (genel cerrahi) gideceğim. Hangi şıkkı seçeceğiniz gayet açık sanırım.

    Kronik anal fissürden müzdarip iseniz ve burada akut anal fissür hastalığından müzdarip olan ve yağla kremle iyileşenlerin yolunu takip ediyorsanız çok vahim bir hata yapıyorsunuzdur. Çünkü akut anal fissürü iyileştirmek kolaydır. Doğru beslenme krem, sıcak su oturmaları falan filanla 1 hafta bilemedin 10 günde o küçücük yırtığı iyileştirirsin. Ama kroniksen olmaz o iş. Yok kardeşim ben yağla balla geçirecem dersen fissürü anal daralma takip edecektir. Devamlı kaasılı kalan iç sfinkter zamanla gelişecek ve makatta daralmaya neden olacaktır. Misal daha önceki dışkının kalınlığını küçük boy bir salatalık ile örneklendirirsek, o salatalık günden güne incelecek ve bir zaman sonra kurşun kalem kalınlığında incecik dışkılamaya başlayacaksın. Tabi bu evreye gelene kadar gerek tuvalette olsan gerekse de dışkılama sonrası 8 10 12 saatler tarifsiz acılar çekeceksin.

    Daha önceki sayfalarda bir arkadaş ne yaparsam yapayım dışkının başlangıcı hep sert oluyor diye bir cümle yazmıştı. Sayın arkadaşım onun nedeni alafranga tuvalet kullanman. Alafranga tuvalet nedeniyle tam boşaltım yapamadığın için içeride kalan bir parça dışkı ertesi gün sert olarak karşına çıkmaktadır. Makat çatlağı olan arkadaşların ALATURKA tuvalet kullanmasını öneririm. Tam boşaltım yaparsınız. Hem de daha kısa bir sürede.

    Gelelim bana. Ameliyatımın üstünden 1 yıl geçti. Kapalı ameliyat yöntemiyle operasyon yaptılar. İyileşmesi daha hızlı ve acısız.
    Ameliyat sonrası dışkı tutamama altına kaçırma falan bunlar hikaye. Dikkat!! Ameliyatınız doğru yapılırsa bir önceki cümle geçerli olacaktır. İşi bilmeyen bir doktor kasınızı fazla keserse eee elbetteki dışkı tutamama sorunu yaşarsınız. Yine bu işi bilmeyen doktor arkadaş az keserse bu seferde iyileşemezsiniz. Bu yüzden her genel cerraha değil bu işi üzerinde yoğunlaşmmış defalarda LİS ameliyatı yapmış bir doktor bulun.

    Dışkı tutamama sorunu yaşadım mı? Öyle bir sorun yaşamadım. Ama dışkılama ihtiyacı duyduğunuz zaman makul bir sürede tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorsunuz. Peki bu makul süre ne kadar? Ameliyattan sonra ilk zamanlar bu makul süre 10 15 belkide 20 dakikaydı. Ve bu makul süre zaman geçtikçe uzamaya başlıyor. 1 yıl oldu. Makul süre benim için su an 1 saat 1 buçuk saat ve daha fazlası diyebilirim. Çünkü kesilen kas zamanla kendini toplamaya başlıyor. Bence bu makul süre bünye ile ilgili. Kiminde daha uzun olabilir. Tabi kimde de daha kısa. Ama belli bir süre sonra makul süre normal insanlar seviyesine ulaşacaktır.

    Daha fazla yazmak isterdim. Ama şu an için sanırım aklıma gelipte anlatabileceklerim bunlar. Belki daha sonra ekleme yapabilirim.

    Ama önce şuna karar verin. Kronik miyim akut evrede miyim? Bunun kararını doktor (tekrar tekrar iyi bir proktolog) verecektir. Sonrası için ise kendinizi Türk Hekimlerine emanet edin.

    Alıntıları Göster
    Dostum yazdığın güzel yazılar için teşekkür ederim. Son durum nedir? İyi misin? Hala tavsiye ediyor musun ameliyatı. Son 3 sene 4 kere doktora gittim. 4ü de varmış fissür iyileşmiş diyor ama hep yine tekrarlıyor. Azıcık bir sert kakada hem de. Yazdığın gibi dışkı da iyice inceldi. Her kaka seansı ızdırap. Ne öneriyorsun? Tşk ederim
  • Arkadaşlar ben sistoskopi oldum.Orada tesadüfen doktorlar anal fissür olduğunu görmüşler.

    Makatın hemen ucunda çatlak varmış.

    Ancak ben öncesinde ağrı,sızı vs. hiçbir belirti yaşamadım.Sadece arada bir sıvı hissediyorum ama çok az.

    15 gün sonra genel cerrahiden randevu aldım.

  •  Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun )


    Akş değerini çok düşürmesi nedeniyle zerdeçalı bıraktım.

    Bahsettiğim problemler için şuan uygulayıp memnun kaldığım çözümler.
    Haftada 3 litre kefir / Günde bir tatlı kaşığı zeytinyağı

    Ek olarak

    Salata, Marul, Mor Lahana, Bir diş sarmısak, Yeşil biber, Taze nane, Maydanoz, Dereotu, İçi Kırmızı Turp // Malzemenin hepsi ilave 1 bardak su ile robottan geçirilir, süzülüp içilir.
    Kabızlık için kesin çözüm. Tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arranger. -- 26 Aralık 2018; 22:26:20 >
  • rearth kullanıcısına yanıt
    aynı adama bende botoks yaptırdım faydasını kısa süre gördüm dışkı kaçırma geçici sürekli sıvı besleniyorsun yada yumuşak bir süre sonra
    botoks etkisi bitince kaslar tekrar kasılıp gevşeme başlar kaçırma biter.
  • Ocean_Breeze O kullanıcısına yanıt
    hocam yazdıklarının aynısı bende de var yani beni benden daha iyi ifade etmişsin. makat bölgesinde içeride bir yer var sanki orası yara. kabız olsan bi dert olmasan bi dert tam kıvamında dışkılasan bu sefer tatlı bir kaşıntı başlıyor içerlerde yani orada bize gıcıklığına bişeyler dönüyor. ameliyat öncesi intihara sürükleyecek boyutta acılar çektim ama şimdi öyle değil hemen hemen hergün tuvalete çıkarım ama çoğu zaman dışkı içerden çıkmak istemiyor bizim problemimizi ıkınmak tetikliyor o yüzden rahat kafayla tuvalete gidip gelmiyorsa pantolonu çekip geri çıkacan kesinlikle ıkınmıycan ben tuvalete girince casttle crush oynuyorum 10. seviye oldum Ameliyat olalı 16 ay olmuştur 07/2017 tarihinde oldum sanırım o günden bu yana hiç bir şekilde istemsiz gaz ya da dışkı kaçırma yaşamadım. bekarım yalnız yaşıyorum rahat rahat gaz giderme şansım var ama bazen kuvvetli şekilde gaz bırakırsam o bahsettiğim yaralı kısma zarar verebiliyor
  • Ocean_Breeze O kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. X -- 27 Aralık 2018; 23:12:41 >
  • rearth kullanıcısına yanıt
    Bu işlemi ne kadara yaptırdınız fiyat olarak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rearth

    bende yarı ameliyat gibi birşey oldum galiba lazerle çatlağın olduğu yeri buharlaştırdılar ama hiç memnun değilim. Canımı sıkan bu işlemin yan etkilerinden bahsetmediler. Yaptıkları anestezi iğnelerinden makatımda ödemler oldu bunun sonucunda 2 kere dışkı kaçırma meydana geldi ve 10 gün geçmesine rağmen hala ödemler tam geçmedi makatta ıslaklık olmaya devam ediyor. İşlemden sonraki 10 gün boyunca otururken yürürken acıması ayrı dert. Ben basit bir botoks işlemine gitmiştim.Lazer işleminin bu kadar ağrılı ve kanlı işlemlere sebep olacağını bilgilendirmediler ve işlemi yaptırmadan önce sadece ara sıra kan gelme şikayetim varken şimdi ağrı, dışkı kaçırma, kanama, psikolojik bunalım gibi bir sürü sorunum oluştu çok pişmanım :( sakın istanbuldaki avrupa cerrahi merkezine Dr. yaser tavsiye etmem asla, 10 gündür psikolojim bozuldu. Böyle zorlu bir süreç olacağını işlemden önce anlatmalıydılar. Ben özellikle sordum ufak bir işlem dedi şimdi sıkıntısını çekiyorum. Anladımki Sadece botoks tedavisi ağrısız acısız onun dışında lazer felan filan ameliyat olmayla aynı komplikasyonları gösteriyor. Bilinde ona göre yaptırın.
    Bu işlemi ne kadara yaptırdınız fiyat olarak
  • Kermce K kullanıcısına yanıt
    ###



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rearth -- 30 Aralık 2018; 9:4:50 >
  • rearth kullanıcısına yanıt
    Sağolun
  • Arkadaşlar ben de çok uzun süredir çekiyorum. Bu acı dayanılmaz. Hiçbir acıya benzemiyor.
    Size tavsiyem kesinlikle fissür üzerine ANESTOL POMAD kullanmayın daha kötü yapıyor ve daha çok acıtıyor.
    Ben şimdi bir sürü formul deniyorum başarılı olursam paylaşacağım. Yurtdışındayım ve burada araştırıyorum şu an.
    Saygılar
  • Pangolos kullanıcısına yanıt
    Hangi ameliyatı oldun dostum? Ücreti neydi? Çok kötü ağrıyor :( 3 GÜN HİÇBİR ŞEY YEMEYECEĞİM :(
  • Ameliyatsız tedaviden yanayım. Makatı rahatlatmak için boşaltmadan önce ve sonra badem yağı, susam yağı sürmek son derece iyi geliyor. Kabızlığı önlemek için magnezyum takviyesi oldukça iyi geliyor. Boşaltma sonrası makatı sabunlu suyla yıkayıp kuruladıktan sonra hindistancevizi yağı sürmek gayet iyi geliyor. Duş alırken küvete sıcak su doldurup magnezyum tuzu eklerseniz tüm kasları gevşetiyor.
  • ben 2 yıl önce çatlak ve iç basurdan oldum çatlak hala sağlam botox yaptırmıştım ne acı ne ağrı ama iç tarafta ara ara ufak ufak peçeteye kan gelmeler tekrar başladı sanırım içerde tekrar basur yarası açılıyor çatlak olmasında basura razıyım en kötü gözü tekrar kapatır yaktırırız çatlak öyle değil cam kesiği gibi yazı kışı yıkaması bile zor insanın beynine elektrik veriyor gibi oluyordu en ufak terde bir yanar allah dersin. botoxta ilk 3 5 ay biraz gaz tutmada sorun oluyor ama olsun o arada yara iyileşiyor gazı da kontrollü salarsanız insan içinde kaçmıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ocean_Breeze

    Arkadaşlar ben de çok uzun süredir çekiyorum. Bu acı dayanılmaz. Hiçbir acıya benzemiyor.
    Size tavsiyem kesinlikle fissür üzerine ANESTOL POMAD kullanmayın daha kötü yapıyor ve daha çok acıtıyor.
    Ben şimdi bir sürü formul deniyorum başarılı olursam paylaşacağım. Yurtdışındayım ve burada araştırıyorum şu an.
    Saygılar
    3 hafta oldu ameliyat olalı

    Ağrılarım yok ağrı kesici kullanmayı geçen hafta bıraktım şuan normal sağlıklı insanlar gibi tuvalete gidiyorum

    Hemorid ve fissür ameliyatını aynı anda oldum

    Sabahları sütün içine eti yulaflı lifalif ve burçak bisküvi koyarak kahvaltı yapıyorum, gün içinde bol sıvı öğleden sonraları 1 kase ballı yoğurt akşamda lifli sebze yemeği ve çorba ile besleniyorum

    Aynı şeyleri sürekli tekrar ediyorum arkadaşlar, buraya yazmamın tek amacı yılardır bu illeti çeken biri olarak şifa yolunu diğer hastalara da gösterebilmek

    Fissürünüzü kısa süreli tedavi edersiniz ancak kesinlikle tam iyileşme olması çok ama çok zor, hele fissüre eşlik eden hemoroid varsa hiç beklemeden ameliyatı kesinlikle düşünün derim

    Ya kamu hastanesinde yada özel de iyi bir proctolog hekime kendinizi emanet edip ameliyat olun

    Kantoron yağı, zeytin yağı, maydanoz ve patlıcan ve Isırgan otu kürleri, değişik kremler ilaçlar ve de Botox tedavisi hepsi hikaye
    Herkese iyi seneler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pangolos -- 1 Ocak 2019; 9:31:58 >
  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.