Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (86. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
6.906
Cevap
158
Favori
1.839.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu hastalık hayatımı mahvetti resmen hiçbir şey yapasım gelmiyor,askerden yeni geldim askerdeyken de peşimi bırakmadı zaten zor olan askerliğim iyice zorlaşmıştı, askerliğim bitti eve döndüm biraz mutlu olayım annemin yemeklerini yiyeyim dedim tuvalete çıkmamla dışkım hep kandı, galiba kronikleşti her tekrarlandığında daha çok ağrıyor ve çok geç geçiyor şimdi oturamıyorum,eğilip kalkamıyorum yara olan yer çok ağrıyor.Her şeyi denedim bütün krem,fitil,bitkisel ilaçlar,diyetler 10 kilo verdim hiçbir faydası olmadı daha da kötü oldum.Askerde yarbay hekime göründüm ameliyat olma dedi olacaksan botoks yaptır dedi,kası çok az keserlerse tekrar eder,fazla keserlerse de dışkını tutamazsın dedi çok şanslı olman lazımmış düzgün bir ameliyat için,her gün eriyorum 24 saat boyunca aklım hep bu hastalıkta,askerden geldim herhangi bir işim de yok şuan iyi bir doktora da gidemem gibi sigortam da yok,çaresizim resmen...
    Hocam doğru ellerde bu ise gönül vermiş bir genel cerrah tarafından yapılırsa ameliyat sonrası yeniden doğmuş gibi hissedersin. Benim ameliyat olalı çok oldu. Sorun yok. Hatta şöyle diyeyim. Hâlâ ara ara fissür yine tekrarlıyor. Sonuçta oradaki kaslar bir defa yalama oldu. Ama acısız dizisiz iki günde iyileşiyor. Sonuçta eskisi gibi çatlağa bir basınç yok. Tuvaletimi tutma durumum ise normal bir insandan farksız. Bence beklediğin her gün senin için işkence. Geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size bir tüyo vereyim. Kesin çözüm. 9 sene önce ameliyat oldum. 9 sene boyunca herşey çok iyiydi. Fakat 5 ay önce tekrar başladı. Tulavete otururken iki elinizin parmağıyla makatın çevresine bastırın ıkınmadan dışkı çıkıyor. Nekadar kabız olsanız bile tuvaletinizi çok rahat bir şekilde yapıyorsunuz.

SİZİN HAYALLERİNİZİN BİTTİĞİ YERDE, BİZİM GERÇEKLERİMİZ BAŞLAR!
  • Bende de anal fistül var ameliyat oldum ama halen makattan sarımsı bir sıvı geliyor çok az miktarda kötü kokulu

Istanbul anadolu yakasında önerebileceğiniz doktor var mi beyler ?

II. Mehmed
    Fatih Sultan Mehmed Hân

"Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul’u."
  • Arkadaşlar herkese şifa diliyorum bende makat çatlağını 2 sene arada geçirerek ve tekrar nüksler halinde yaşadım bu süre boyunca temizliğe çok dikkat ettim ve şuan çok şükür bir sıkıntım yok

Fakat 2 gün önce makatımda yani tam makat kasında çok minik bir mor şişlik var mercimek tanesinden bile küçük normalde ağrı yapmıyor ama bastırınca acıyor makatı hafiften gerdirince görebiliyorum, herhangi bir akıntı delik veya daha fazla şişme falanda söz konusu değil bazı kaynaklarda anal hematom ya da tromboze hemoroid belirtileriyle uyuyor böyle bir durum yaşayan varmı ?

• Geçmiş olsun arkadaşlar. Bende de 1-2 yıl önce olmuştu, tuvalette iken sanki cam kesikleri batıyor gibi acı veriyordu. Babamın bağırsaklar ile ilgili sıkıntısı vardı, arkadaşı 250 ml şişede sarı bir şey göndermiş, buzdolabında duruyordu. Bu ne dedim, hatta içme böyle şeyleri dedim. Sonra sonra o şişe hep dolapta idi, bende bu sorun oluşunca al iç onu dedi, dedim ne işe yarayacak falan filan derken uzatmayayım, bu ağrı için geçeceğini bilsen çiğ tavuk yersin :))

Sarı kantoron yağı imiş. Bende bilmiyorum, baştan zeytinyağı falan sandım,her sabah 1 yemek kaşığı içtim buzdolabına koydum.

Allah'a şükürler olsun, bol bol su içtim o sıra, bol meyve , lifli sebze, ekmeği kepek çavdar (beyaz ekmek hariç yani) yedim.

Vallahi doktora da gittim geçmez dedi, kolonoskopi istedi, yaptırdık falan filan, fakat çok şükür geçti.

Allah düşmanıma yaşatmasın.

Bir araştırın. Fakat daha sonra bir miktar daha aktardan aldım, küçücük mini bir şişe, sarı kantoron diye sattı. Fakat el yapımı o ilaç ile alakası yok.

Sanırım bu ilaç yapılıp baya bir süre beklemesi gerekiyormuş, etkili olabilmesi için. 6 ay mı, 1 yıl mı neydi.

Kabız kalmayacaksınız ve bol sulu gıdalar, lifli gıdalar, kısacası bağırsakları çalıştıracak, düzene sokacak gıdalar tüketeceksiniz, işin özü bu bence.

Cümleten tekrar geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 19 Ocak 2019; 21:56:34 >

Cevap vermiş; Var, devletin dini adalettir… Adaleti olmayan devlet zaten dinsizdir!
  • Bugün ameliyat oldum ben de. Şu an hafif ağrı var yatıyorum. 5 yıl çektim bunu bayağı ilerlemiş inşallah bundan sonra sıkıntı olmaz.

SİZİN HAYALLERİNİZİN BİTTİĞİ YERDE, BİZİM GERÇEKLERİMİZ BAŞLAR!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ado102

Dediğim yöntemle ıkınmaya gerek kalmıyor hocam
    METAMUCİL iç HER SABAH kahvaltıdan önce ve kahvaltıdan sonra tuvalete geç bu şekilde hergün kullan asla ıkınma gelmiyorsa ertesi güne bırak

büyük tuvaleti yaptıktan sonra bir süre sonra biraz daha sıvı gelebiliyor, veya herhangi başka bir saatte. daha çamaşırıma hiç bulaşmadı ama arada kalıp orayı pişik yapabiliyor

umarım kurtulurum bu dertten
  • merhaba bendede makat çatlağı ve hemoroid ikiside birden vardı çeken bilir çok kötü günler yaşadım senelerdir çekiyordum dün özel bi hastanede lazer ameliyatı oldum 2 saat sonra ayağa kalktım şuan biraz toparlanma aşamasındayım daha sonra bu mesajı editlerim son durumu..

Orijinalden alıntı: StranqeRz

merhaba bendede makat çatlağı ve hemoroid ikiside birden vardı çeken bilir çok kötü günler yaşadım senelerdir çekiyordum dün özel bi hastanede lazer ameliyatı oldum 2 saat sonra ayağa kalktım şuan biraz toparlanma aşamasındayım daha sonra bu mesajı editlerim son durumu..
    büyük tuvaletini yaparken belli olacak işe yaradı mı yaramadı mı acaba tuvaletten sonra cvp bekliyoruz.

Orijinalden alıntı: Ocean_Breeze

Arkadaşlar ben de çok uzun süredir çekiyorum. Bu acı dayanılmaz. Hiçbir acıya benzemiyor.
    Size tavsiyem kesinlikle fissür üzerine ANESTOL POMAD kullanmayın daha kötü yapıyor ve daha çok acıtıyor.
    Ben şimdi bir sürü formul deniyorum başarılı olursam paylaşacağım. Yurtdışındayım ve burada araştırıyorum şu an.
    Saygılar
    Kardeşim bu krem uyuşturucu krem değilmi agrıyı azaltması lazım diye biliyorum

Orijinalden alıntı: kafatopu07

büyük tuvaletini yaparken belli olacak işe yaradı mı yaramadı mı acaba tuvaletten sonra cvp bekliyoruz.

Alıntıları Göster
    2 kez tuvalete çıktım eskiye göre çok iyiyim birazcık ameliyatın ağrısı var inşallah onuda atlatacağım zamanla ilaç tedavilerim devam ediyor.
  • Arkadaşlar herkese merhaba 2 yıl önce bu illet hastalığa yakalandım geçen yıl eczacıma bir ilaç yaptırdım uzun araştırmalarım sonucu 5. Sınıf tıp öğrencisiyim rectoderm çok pahalı ve baş ağırını yapıyor ben rectoderm ilacının etken maddesi olan nitrogliserinli ilaç yaptırdım birazda farklı maddeler karıştırttım kocaman bir vazelin kutusunda yaptırdım 50 TL ye aldım ilacı sabah ve akşam yatmadan önce anal bölge çevresi ve içine sürüyordum aşırı rahatlama oluyordu 1 ayda ilaç beni iyileştirdi eczanecinize gidip nitrogliserinli krem yaptırabilirsiniz 50 TL tutmaz ben farklı maddelerde koydurdum Prof hocalarımın tavsiyesi üzerine umarım herkes atlatır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CustBelmont -- 25 Ocak 2019; 16:24:34 >

Hocam gelmiş olsun bende 6 ay önce 2 güm kabız olduktan sonra bu hastalığa yakalandım gezmedigim hastane doktor krem ilaç kalmadı rectoderm aldım başımı patlatacaktı mercimek tanesi kadar sürdüğüm halde ilacınızın içindekiler söyleyebilir misiniz

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.