Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (74. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.872
Cevap
156
Favori
1.824.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SpectreMain

1.5 senedir bu sıkıntıyı çekiyorum. Normalde tuvaletimi yaparken çok zorlanıyordum ve tuvaletten sonra 8-10saat ağrı oluyordu ama dün bildiğin dışkı sonuna kadar geliyor ama birtürlü çıkmıyor, yapamıyorum tuvaletimi. En sonunda bayağı uğraşıp ıkındıktan sonra hayatımın en sancılı tuvaletini yaptım diyebilirim.

O zamandan beri ne tuvalete tekrar giriceğim an beni inanılmaz korkutuyor. Doktora gidip muayene olmayada utanıyorum, ne yapıcam bilmiyorum

Korkulacak bir şey yok, wc esnasında cam kırığı gibi bir acı varsa makat çatlağı + makat daralması oluşmuş sizde. ameliyat şart gibi duruyor. ama yinede uzman bir hekime görünmenizde fayda var. 2 kez ameliyat olmuş biri olarak ( birer ay arayla ) korkulacak hiçbirşey olmadığını net bir şekilde söyleyebilirim. Ancak her zaman söylediğim gibi hekim bu konunun uzmanı olan bir proktoloji uzmanı olsun. Her cerrah bu ameliyatı yaparım der ancak işin uzmanına yaptırmak en sağlıklısı. Geçmiş olsun.

Yaparken ve yaptıktan sonra bi 6-10 saat arası dediğiniz gibi acı ve ağrı oluyor ve bazen kan geliyor. Eğer çatlak varsa bunun doğal yolla tedavisi yokmudur? İlla ameliyat şart mı oluyor bunun için ve ameliyat kesin çözüm mü hocam? Açıkcası doktora gidip afedersiniz ama o pozisyana geçmeyi hayal bile edemiyorum, aşırı utanırım herhalde @airport34

Orijinalden alıntı: SpectreMain

Hocam biraz daha bekletsem karnım ikiye yarılacaktı @yunusemre8760

Yaparken ve yaptıktan sonra bi 6-10 saat arası dediğiniz gibi acı ve ağrı oluyor ve bazen kan geliyor. Eğer çatlak varsa bunun doğal yolla tedavisi yokmudur? İlla ameliyat şart mı oluyor bunun için ve ameliyat kesin çözüm mü hocam? Açıkcası doktora gidip afedersiniz ama o pozisyana geçmeyi hayal bile edemiyorum, aşırı utanırım herhalde @airport34

Klasik olacak ama " tıpta utanma yoktur " hocam. Sağlık bu. başka şeye benzemez.

Doğal yolla tedavi bir yere kadar var ve bunun kararını da dr veriyor. ilaç + dikkat le vaziyeti kurtarabilecek gibiyseniz zaten samimi bir dr bunu size anlatır. Ama yok ameliyatlık sınız başka çare yok derse gittiğiniz dr, birkaç dr dan daha farklı görüş alırsınız, onlarda ameliyat derse, ameliyatınızı olursunuz. Ancak anlattıklarınıza göre sizin icin ameliyat şart gibi duruyor maalesef.

Bence ihmal etmeyin , acilen iyi bir dr a görünün. Gerçi ne diyeceği aşağı yukarı belli.

Geçmiş olsun.
    Bende aynen sizin gibiyim ve utandığım için dr. A gitmiyorum. Amway ı bilirsiniz onun ekinezya ve balık yağı gibi bazı vitaminleri var onları kullanınca uzun vadede iyi oluyorum hatta bi ara tamamen geçti sandım üstelik ben acı yemeden duramayan biriyim yinede geçmişti ama bi ev taşıma işimiz oldu 15 20 gün kullanmadım ve 1 gün hafif bi kabızlık oldu önemsemedim 2 gün sonra 1 daha kabız olmuştum ki wc de duvarları parçalayacaktım 2 3 gün üstüne oturamadım haplara geri başladım heralde 2 3 hafta oldu yeni yeni düzeliyor. Bu haplara bi dünya para veriyorum reklamını yapmak istemiyorum nefret ediyorum ama 1 2 ay kullanınca aksatmadan sanki hiç yokmuş gibi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 28 Ekim 2017; 1:50:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, bende uzun bir süre sonra fissürle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bundan 6 sene evvel üniversitede düzensiz beslenme ile gelen kabızlıktan sonra tanışmıştım anal fissürle.kanama ve acı ile kendını göstermişti fakat 2-3 hafta içinde iyileşmişti yanlış hatırlamıyorsa. Proctolog kremını kullanmıştım. Aradan 2-3 sene geçtikten sonra yine kabızlık ve zorlamayla kendını göstermişti fissür ve onuda aynı şekilde yendim.

Bundan 1.5-2 ay kadar önce hastalanıp ishale yakalandım günde 5-6 kez tuvalete çıkıyordum ve malesef sonunda yine kendini hatırlattı fissür ve bu kez gerçekten kötü geldi.önceleri pek umursamadım geçer gibi oldu fakat tuvaletimi yaptıktan 4-5 saat sonra inanılmaz bir ağrı yaşıyordum iki kez kas spazmı geçirdim resmen.hatta geçtiğimiz cuma günü acile inip ağrı kesici vurdurmak zorunda kaldım.

Hastanede görev yapmam sebebiyle doktor çevrem geniş.güvendiğim bir genel cerraha göründüm ufak bir çatlak ve bir iki tane küçük hemoroid im varmış,bunlar için daflon ve regtogesic kullanmamı söyledi.regtogesic malesef artık ithal edilmiyormus yerine rectoderm aldım ve sabah akşam kullanmaya başladım.çok şükür o ağır spazmı yaşamadım ama tamamende geçmiş değil.yediğime içtiğime çok dikkat ediyorum her sabah aynı saatte tuvalete çıkıyorum bakalım nasıl sonuç alıcaz.

Edit:konuyu takip eden arkadaşlar için yazıyorum;

Rectoderm çok iyi geldi yalnız düzenli kullanmak gerekiyor ara sıra aksatınca fissür kendini gösteriyor hemen,sabah akşam düzenli sürülmeli ve fırsat buldukça sıcak suya oturmalı.

Ayrıca kremi desteklemek amaçlı günde bir kez kantaron yağı da sürüyorum o da çok rahatlatıyor.şimdilik atlattım diyebilirim size de tavsiye ederim

Edit2: 04.01.2018 04:33

Akşam sert dışkılamam sebebiyle inanılmaz bir ağrı yaşıyorum.geçmıyorda uyuyamadım doğru düzgün.sanırım artık hiç uğraşmayıp ameliyat olacam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amadeus_M -- 4 Ocak 2018; 4:34:37 >
  • Yaklasık 5 yil önce tanistigim anal fissür ile rahatsizligim bu ay tekrarladi. 5 yil önce doktora gitmis malum kontroller sonucu anal fissur oldugumu ogrenmistim. Doktorun teki amaliyat dedi digeri ise yeme aliskanligini duzet kabiz olma devam et hayatina dedi. Çok dikkat etmemekle birlikte tostu filan keserek 5 yil idare edebildim. Tekrarladi ve sizlatiyor. Wc kabusum olmaya basladi. Ilk firsatta çok degerleri yorumlarinizi okumak için vakit ayiracağim. Hepimize geçmiş olsun, tez zamanda sağlığımiza kavuşuruz insallah.

• Bu nalet hastalık bende bir yıl önce başladı ilk üç dört gün önemsemedim baktım iş kötüye gidiyor cerrahi hastanesinde genel cerraha göründüm Anal Fissür ( makat çatlağı) teşhisi koydu. Nitrogliserinli krem anestol pomat sıcak su oturma banyosu kabız olmama ishal olmama şartı bol su tüketimi önerdi bir ay kadar söylenenleri harfiyen yaptım ancak durumda bir düzelme olmadığı gibi her tuvaletten sonra 8-10 saat süren bitmez tükenmez ağrılarla boğuşmak zorunda kaldım. Baktım olmayacak araştırmalarım sonunda Ankara’da ünlü Eksozcu Mevlüt Mevlüt Topbaş işimi doktorun bu işi düzelttiğini öğrenince ona gittim 2000 tl bayılıp sandalyeye oturdum ne yaptığını kimsenin bilmediği bir operasyon sonucu bana 3-5 günde birşeyin kalmaz deyip yolladı. Ancak aradan bir ay daha geçmesine rağmen ağrılarda değil azalma sahada artma olunca bir daha Ankara yolu göründü tekrardan sandalyeye oturduk baktı yuttuk kapanmamış diyerek makasla bir şeyler daha yaptı epey Çan’ımı yaktı hadi geçmiş olsun deyip beni yolladı. Ancak ağrılar geçmek bilmiyordu bir ay sonra kendisini telefonla aradım bana yapacak bir şey yok gelmene gerek yok yediklerine dikkat et oturma banyosunu ihmal etme vs deyip başından savdı. Botoksun işe yaradığını okuyunca İzmir’de İdea klinik diye bir yerde uzman hekimlerin botoks uyguladığını öğrendim izmire gidip 1750 tl bayılıp botoks yaptırdım botoks sonrası aradan geçen bir ayda bir gelişme olmayınca tekrar izmire gittim kontrol için kontrol edildi çatlak %30 iyileşmiş perhizlerde dikkat oturma banyosuna devam denildi döndüm geldim ancak bu nalet çatlak bir türlü iyileşmiyor tersine giderek kötüleşiyordu ağrı kesici bağımlısı olmuştum dayanma sınırımın sonuna gelince uzman bir protoloğa ameliyat olma kararı aldım özel Ege hastanesinde ameliyata karar verdim ameliyat iyi geçti sonrası tam bir felaket ameliyattan bir buçuk gün sonra ilk tuvalete gidişim tam bir kabustu. Ameliyat sonrası bir ay ağrılar tam gaz devam etti 3 kere kontrole gittim bu kahrolası çatlak bir türlü iyileşmiyordu. Bu gün ameliyat olalı üç ay oluyor her tuvaletten sonra önce yavaştan başlayıp giderek dozunu artıran beş altı saat süren bir ağrı devam ediyor Ayrıca tuvaletiniz geldiğinde 20-30 saniye içinde tuvalete gittiniz gittiniz gidemesseniz altınıza kaçırıyorsunuz buda ameliyatın sonucu olarak eklendi hayatıma. Doktor bu durumun normal olduğunu egzersizle zamanla düzeleceğini söyledi egzersiz olarak makat kaslarını gevşetip sıkma biçiminde bir egzersiz önerdi günde 200-300 kere yapmalıymışım. Şu an tuvaletimi yapmadan sokağa çıkamıyorum sürekli bir ağrı hayatımın parçası oldu. Hala araştırıp bu konudaki doktorları arayıp geçmişimi anlatıyorum. Bana yapılacak herşey yapılmış yapacak birşey yok diyorlar. Böyle devam ederse bağırsak ucunu dışarı aldırıp makatı devre dışı bırakacak bir ameliyatı düşünmeye başladım. Herkese acil şifalar diliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: yunusemre8760

Çok kötü bir tecrübe olmuş keşke hiç ameliyat olmasaydınız yada ameliyat botoks vs öneriyor musunuz.

Evet çok kötü duruma düştüm.

Evvela Mevlüt Topbaş hemoroid konusunda iyi ancak makat çatlağını tedavi edemiyor en azından benimkini edemedi

Botoks çözümü? Başarı şansı var ancak bende işe yaramadı

Ameliyat bence olmayın sokağa çıkamaz işe gidemez duruma düşmeniz işten bile değil.

Ben ameliyat sonrası üç ayı geçti işe gidemiyorum. Tuvaletimin ne zaman geleceği belli değil yanında tuvalette taşıyamayacağına göre altına kaçırman işten bile değil.

Bu hastalık sanırım ölünceye kadar yakamı bırakmayacak ben umudumu tükettim.

ANAL FISSURU NASIL YENDIM!!!!

Anal Fissur denilen hastaliga ilk defa 2 ay once, 25 yasimda, Amerika'da denk geldim. Doktora gidememek kadar kotu birseyi burada hissettim. Kendimi caresiz hissediyordum.

Ilk gunlerde normal tuvaletlemelerimden sonra makatimda aci ve rahatsizlik veren bir his hissettim. Klasik kabizli veya basur zannedip umursamadim. Ama 10 gun boyunca beni mahvetti. Arastirmalarim sonucu adini ilk defa duydugum Anal Fissur hastaligina bende yakalanmistim. Yapilmasi gereken klasik seyleri yapip kendimi biraz rahatlatmistim fakat normal ogunume geriye dondugum anda beni tekrar etkisi altina aldi. Ben kisaca size nasil kurtuldugumu anlatmak istiyorum. Bende gecmeyecek ve ameliyata gidecek korkusu yasadim ama emin olun gercekten dikkat ederseniz geciyor.

45 gun boyunca yaptigim formulu anlatiyorum.

Sabah kalkar kalkmaz tuvalete gidip tuvaletinizi yapin.
    Ardindan en az 2 bardak su icin ama ilik olsun.
    Sonra bir formul yaptim. 3 kayisi, 2 incir, 2 erik kurusunu yarim cay bardagi suda haslayip icinede zeytinyagi ekletip her sabah 1 kasikta bundan yedim.
    Kahvaltida ekmek banarak zeytinyagi bol tuketin. Peynir ve domates kesin yemeyin. Zeytin maydanoz salatalik biber gibi urunler tukettim.
    Ekmek olarak asla beyaz ekmek yemeyin. Gunde her ogun 2 dilim yulafli ve kepekli ekmek yedim. Daha sonraki gunler aksamlari ekmek hic yemedim
    Gunde en 2 lt su ictim
    Gun icerisinde meyve atistirmasi kesin yapin
    Aksamlari ogunde sadece corba ve fasulye nohut bamya gibi sulu yemekler yedim.
    Bol zeytinyagli salatalar yapin yiyin.

Birde Amerikada olan ANUSOL denilen kremi sabah ve aksam kesin olmak sartiyla her tuvaletten sonra kullandim. Sizinde doktorunuzun verecegi kremi kesin kullanin. Eger bu kremi sizde almak isterseniz Amazon uzerinden 10 dolara ulkeye siparis edebilirsiniz. GIydiginiz ic camasiri bol olsun. Oturdugunuz yer sert olmasin ve yumusak olsun.

Ve en onemlisi bence sicak oturma banyolari. Kesinlikle en az 15 dk olacak sekilde yapmalisiniz. Asla bitkisel cozumler denemeyin. Ben herseyi denedim. Bugday tohumu yagi. hindistan cevizi yagi v.s hepsi daha kotu yapti.

Su an aklima gelenler bunlar. Asla pes etmeyin. Gercekten 2 ay icerisinde eski halinize geleceksiniz. Sakin ha sakin duzelince normal ogune hemen donmeyin. Rahat sicmak denilen cumlenin degerini biz bu hastaliga yakalananlar daha iyi guzel anladik. Hepinize gecmis olsun. Allah sifa versin hepimize.

Sıcak su banyosu yerine Sıcak su torbası kullansak olurmu?

Sıcak su torbasının kullanımı kolay gibi gözükse de sanıldığı kadar kolay olmuyor. Sıcaklık makatta etkili olması için çok sıcak yapmanız gerekiyor o zamanda fazla tutamıyorsunuz. Sıcak su banyosunda ise tüm bölgeye daha homojen bir yayılım olduğundan ve suyla direk temasınızdan dolayı gevşemede daha etkili oluyor.

• Her tüvalet işkence oluyor malesef. Rahatlatacak her cözüm ilgi ve zaman istiyor. Umursamadigimiz ilk günün ertesinde hemen kendini gösteriyor. Umarim, tecrubelerimizi paylaşarak oluşturduğumuz tecrübe havuzundan hepimiz yararlanıp bu illetten kurtulacağız. Paylaşım yapan tüm dostlara teşekkürler

• Arkadaşlar bu illeti bende çekiyorum..Yaklaşık 4 ay oldu şuan kantaron yağı ve mor desitin sürüyorum..Kabızlık ilacı içiyorum heladan sonra en fazla 10dk ağrı oluyor..Ama hayattan ciddi anlamda düşürüyor taktiklerinizi ve tecrübelerinizi paylaşın buraları takip eden muhakkak insanlar vardır..Üye olmasına gerek yok bu hastalığı çeken bilir..Her şeyden yemeyi kesmeye başladık sadece su su su başka birşey kalmadı zaten çorba,zeytinyağı,su akrabam bunun ameliyatını oldu hiçbirşey değişmesi 1 yıl sonra tekrarladı..Bende bunları duyunca ameliyata daha antisempati duymaya başladım..Herkes bildiklerini yazsın..
    Ben şuan DAFLON500mg,Desitin Krem (MOR),KANTARON YAĞI kullanıyorum..
    Bilmeyenler için nasıl yaptığımı söyliyeyim..
    Sabah ve Akşam oturma banyosu yapıyorum , arkadaşlar ciddi anlamda bu önemli pas geçmeyin,çünkü amacımız ordaki kas gerilimini azaltmak ve yarayı iyileştirmek ki yara iyileşse zaten acı kalmıcak..Daflonu içiyorum hap kendiis yara iyileştirici özelliği var..Desitin krem pişik ve yanıklarda kullanılıyor.Onuda günde 2 kez yaraya direk temas olucak şekilde sürüyoroum.Kantaron yağı zaten araştırısanız öğrenirsiniz ciddi anlamda yarar sağlıyor çıkışlar kolay günde 3 kez sabah akşam üstü ve gece olarak kullanıyorum.Pamuğa döküp yaraya gömüyorum ve yatıp uyuyuroum..Allah kimseye bu derdi vermesin..Çeken bilir ben buyraya kaydadeğer birşey oldukça yazıcam..Unutmayın ameliyat yüzyıllardır yok..Şifa Allah'tandır..Elinizden geleni yapın ve Allaha dua edin.

http://www.hemoclin.com.tr/

Doğayı yıpratmayınız,
    Yeteneklerinizi hobi olarak harcamayın,
    İnsanlar kazandıkca kibarlaşırmış.
  • Bendede sorun buyuk ibs ile birlesince cekilmez oluyor

Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.