Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (71. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: kaju waffle , kaju waffle
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir (4 Mobil) - 4 Masaüstü5 Mobil1 iOS
5 sn
6.823
Cevap
154
Favori
1.782.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    L-arginin jel denilen ilacı nereden buldunuz. Resmini çekebilirmisiniz. İnternette bile yok. reçetesi yok. biraz bilgi verirmisiniz. rectoderm gibi bir ilaçmı.
  • Bol bol su için ve kanzuk fitil kullanın arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nascimento -- 7 Temmuz 2017; 22:24:5 >
  • ne zaman az su tüketsem başıma gelir bu meret
    pecetede kan görmek...
  • Merhaba arkadaşlar ben bu başlığı sık sık takip ediyordum. Rahatsızlığım ''bence'' kronikleşti (çünkü 6 aydır aralıksız devam etti) ve ben iyileşmenin yolunu buldum. Bu hastalığı çekemeyen bilmez, bu yüzden burada paylaşmak istedim. Belki birinin daha iyileşmesine sebep olurum.

Ben ilk bu rahatsızlığı fark edip aileme söylediğimde hemoroid olmuşsun dediler, kanamam olmamasına rağmen. Bir süre sonra geçmeyince ve hemoroid olanlar gibi değil de daha başka bir acım olduğunu anlayınca araştırmaya başladım. Fissür olduğumun kanısına vardım ve oturma banyoları yapmaya başladım. Yetersiz kaldı. İkinci ayı gördüğümde dayanamadım ve doktora gittim. Artık kendinden geçmeyeceğini anladım. Doktor çatlağın çok olmadığını, derimizin 21 günde değiştiğini fakat o bölgenin 15 günde bir yenilendiğini, bu yüzden tedavimde sabırlı ve dikkatli olmam gerektiğini anlattı. Wc den sonra tuvalet kağıdı kullanmamamı, hatta çamaşırları sert kimyasallarla yıkamamamı söyledi. Anestol pomad, hametan krem ve recbutin(sanırım proctologun aynısı) verdi. Bir de duphalac şurup. (Bu şurubu çokkk nadir arada kullanıyorum)
    Beslenmeme, içtiğim suya, kremlerime ne kadar dikkat etsem de bi türlü geçiremedim. Bazen hafifliyor, bazen artıyordu acım. Tabi arada kabız olsam geri sarıyodu, ishal olsam geri sarıyordu. Aylar geçti, benim çatlağım geçmedi.
    Tekrar söylüyorum, kanamam hiç olmadı ama acım hep vardı. Hep rahatsızdım.
    Birgün kardeşim bir forumda gezerken kantaron yağını okumuş. İnanmadığım için forumlarda görsem de denememiştim o güne kadar. Ama o sıralar ağrım arttığı için hemen o gün aldım yağı. Zaten yaraları tedavi eden bir yağmış kantaron da. Hametan krem ile karıştırıp kullanıyordum. Günde en az 3 defa sürdüm.
    Wcden önce Recbutin kayganlaştırıcı krem oluyor. Hem hemoroidlilere hemde çatlağı olanlara verildiğini biliyorum. Recbutin ağırlıklı hametanı ve yağı karıştırıp içine doğru sürdüm. Yani dışkının çatlağa değmesini tahriş etmesini engelledim. Bu konuda cimri olmayın kremi bolll boll sürün asla çatlağı tahriş etmesine izin vermeyin.
    Tuvaletten sonrada peçete hiç kullanmayın mümkünse duşta ılık-sıcak su ile yarayı tahriş etmeden temizlenin.
    Ben orayı kuru bir cilt gibi düşündüm ve hiç kremsiz bırakmadım.
    Bol bol su içiyorum, gece yatmadan ya bi incir ya bi kayısı yiyorum. Hergün tuvalete aynı saatte çıkıyorum.
    Nerdeyse 6.ay bitecek ve ben %80 iyileştim. Bu şekilde tamamen iyileşsem bile devam edeceğim. Çünkü çok nankör. En küçük şeyde geri dönebileceğini biliyorum. Kurtulduğumdan emin olmadan rutini bırakmam.
    İnşallah bu yazdıklarım sizlere de yardımcı olur. Hastalığın başındaysanız kronikleşmeden kurtulun. Doktora gitmekten çekinmeyin.

Hametanın da nedendir bilmem ama kremi pomadından daha iyi. Doktorda bana kremini vermişti ama ben pomad daha koyu kıvamlı diye alıp kullanıyordum. Rutini mi pomadla krem arasında değiştirip durdum hangisi iyi diye. Bence krem daha iyi.
  • Herkese merhaba. yeni konu açmak yerine buraya yazıyorum

Basur kanaması için doktora gittim ve retroskopi verdi. 2 hafta sonra olacağım. özel hastanede olmayı düşünüyorum. 3 gün önceden diyete girmem gerekiyormuş. Akşamları ekmeksiz mercimek çorbası yada yayla çorbası tüketeceğim. ama sabah kahvaltısı için ne yapacağımı bilmiyorum. aç kalmak istemiyorum. hem sabah hem akşam için neler yememi önerirsiniz?

tecrübesi olan varsa yorumunu esirgemesin lütfen, şimdi rahat gibiyim ama zaman yaklaştıkça strese girerim
  • iki kere kolonoskopi oldum. Diyet ve bağırsak temizleyici laksatif ilaçlar aldım. Siz rektoskopi ( bağırsağın son kısmı: rektum incelemesi) olacaksınız sanırım. Genelde sadece lavman yeterli olur diye biliyorum.

Su ve sulu gıdalar tüketmelisiniz. Nette birçok hazırlık diyeti var. İki gün önceden yoğurt çorbası pirinç beyaz ekmek bol su kısacası posasız gıdalar peynir yumurta gibi haşlanmış tavuk vb. Bir gün öncesi kahvaltı saat 10 gibi peynir az yumurta posasız çorba belki bir dilim beyaz ekmek. Öğle ve akşam çorba

Malesef bir günlük açlık çekeceksiniz.

Yanlız siz Rektoskopi demişsiniz onun için sitelerde hazırlık diyeti yok sadece o gün lavman yapılıyor yani daha kolay bir işlem ve aç kalmayacaksınız diyeti kim söyledi bilmiyorum ama konuyu bence netleştirin Dr nuzla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014'ten beri rahattım. 2 gün önce tekrar başladı meret! Doktora gittim vazelinle bir hap verdi. Hapı toz haline getirip vazelinle karıştırıp kullanacakmışım. İlk defa duydum bu tedaviyi. Daha önce böyle bir tedavi uygulayan var mı?
  • TÜRK.rew kullanıcısına yanıt
    2014 ten bu yana iyiydim derken şimdi ne oldu da tekrar etti kabız mı oldunuz?

• myheart70 M kullanıcısına yanıt
    Maalesef kabız oldum. Çok dikkat ediyordum aslında ama şubatta ve nisanda ameliyat oldum (fissürle alakalı değil) Çok hareketsizim birkaç aydır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: helloween

Arkadaşlar bu hastalık insanın yaşam kalitesini oldukça düşürüyor. Bu illeti zamanında bende yaşadım ve ilaçsız kremsiz olarak kendi yöntemimle kurtuldum. Daha önceleri yazmıştım ama tekrar yazayım belki bu dertten müzdarip olan arkadaşlara bi katkım olmuş olur.

Öncelikle anal fissur nasıl başladı. İş hayatı, çarpık aşk ilişkileri ve dolayısıyla gelen stres. Stres azımsanmayacak bir şeydir arkadaşlar. Bu hastalıkla baş etmek istiyorsanız stresten kesinlikle uzak durun. İş hayatınızda sizi strese sokan birşey varsa ondan uzaklaşın. Kızlarla alakalı bir durum varsa onlardan da uzaklaşın.

Sıcak suyla dolu leğene oturma, krem ve ilaç tedavileri tamamiyle geçici çözümlerdir. Bir anal fissur sorunu varsa dolayısıyla o bölgede geçici bağsur memesi de çıkacaktır, iltahapta olacaktır. Aşağıda yazacağım maddeleri adım adım uygulayın birşeyiniz kalmaz. 1 yıl çektim ben bu illeti ve böyle kurtuldum.

1-Kesinlikle stresten uzak durun. Stres out
    2-Hali hazırda hastalığınız devam ediyorsa ilk olarak yediklerinize dikkat ederek işe başlayın. Mesela sabah kahvaltısında aç karnına 2-3 bardak suyla beraber 5-6 tane kuru kayısı yiyin. Ev yemeği yemeye özen gösterin. Zeyinyağlı fasulye gibi yağlı yiyecekler tüketmeye bakın. Yağlı ve lifli yiyecekler yemeye özen gösterin. Gün içinde ara ara su içmeye özen gösterin. Yemeklerle beraber de bol bol su tüketin. En az iki hafta uygulayın bunu.
    3-İlk bir kaç gün geçici olarak dışkı yumuşatıcı hap/tozlar kullanabilirsiniz. Eczanelerde 10-15 liraya satılıyor. Fazla kullanmayın çünkü hem bağırsaklarınızı tembelleştirir hem de sizi ishal yapar ve bu da anal bölgenin yanması ve tahriş olmasına neden olur.
    4-Ne kadar acı verirse versin her gün düzenli olarak tuvalete çıkın. Tercihen ala turka tuvalet daha yararlı olacaktır.Ve sakın ıkınmayın. Acele etmeyin. Kendinize zaman verin ve karın kaslarınızla dışkıyı ittirmeye çalışın. Burası en önemli yer. Eğer acele edip hızlı bir şekilde anal bölgedeki kasları kullanıp dışkılarsanız o zaman işte yandınız. O zaman anal bölge kasları geriliyor ve birbirine yapışıyorlar. O bölge daralıyor ve kasları yırtıyor.
    5-İlk iki hafta tuvalet ihtiyacınızdan sonraki temizliği sıcak suyla beraber banyoda yapın. Su derinizi yakmayacak kadar sıcak olsun. Çömelir halde anal bölgeyi sıcak suyla (sabun vs kullanmadan) temizlemek sizi rahatlatacaktır. Anal bölgede ki kasların gerilmesini engelleyecektir.

Evet arkadaşlar ben bu yöntemle hastalıktan tamamen kurtuldum. Öyle ki dışkım ne kadar sert olursa olsun, hiç su içmesem ve yediklerime dikkat etmesem bile artık bende anal fissur olmuyor. Çünkü yukarıda 4'üncü maddede belirttiğim şekilde ihtiyacımı gideriyorum. Bu illet hastalık için üç farklı doktora gitmiştim zamanında. Kremler, ilaçlar ve bir sürü ameliyat teklifi. Hepsi geçici çözüm. Dediklerimi yaparsanız sağlığınıza kavuşursunuz. Tecrübeyle sabittir. Acil şifalar dilerim.

Yazdıklarına katılmakla birlikte eklemeler yapmak istiyorum. Kayısının kuru olması şart değil, normal kayısı da olur hatta kayısı içeren meyveli yoğurtlar bile olur (Activia vesaire) Kesinlikle kola gibi asitli içeceklerden, acılı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durulmalı. Ayrıca mümkün olduğu kadar (katlanabildiğiniz kadar) sıcaklıkta bir sıcak su içinde oturma seansları gerçekleştirilmeli. Bu eylem bir leğen içinde gerçekleştirilebilir, küvet de olur. Sıcak su kesinlikle iyi geliyor ve çok çabuk sonuç vermesini sağlıyor. Bir de gerek basurda gerekse anal fissürde anal bölgeye baskı yapılmaması önerilmekte. Temizlikten bahsetmişsin, kesinlikle fiziksel olarak baskı yapmamak yarara olur, temizlikte buna da dikkat etmek gerekir. Ayrıca hareketsiz yaşam da buna sebep oluyor deniyor. Anal fissür için yazılan uyarı ve öneriler basur için de geçerli.

Şükür ki böyle bir rahatsızlığı sadece başlangıç aşamasındayken çözdüm ve hiçbir ilaç vesaire kullanmadan bitirdim. Berbat bir şey. Siz 1 yıl nasıl çektiniz hayret doğrusu. Geçmiş olsun.
  • 1 yıl önce makat çatlağım oldu. Doktor tek ilacı var, o da rectoderm pomad dedi. İlk kullanmamın daha beşinci dakikasında baş ağrısından ölecek gibi oldum. Meğer ilacın yan etkisiymiş. Zamanla ilacın dozunu, baş ağrısını az hissedecek seviyeye getirdim. Ama sonuçta ilaç pek işe yaramadı. 1 ay sonra tekrar doktora gittim. O da iyileşmediğini tedaviye bir süre daha devam etmem gerektiğini söyledi. Bu arada ben boş durmayıp internette araştırma yapıyordum. Diğer forum katılımcılarının yazdıklarını okudum. Bepanthen krem kullandım, ne de olsa çatlak kremi idi. Birçok yazıda kullanıldığında iyi geldiğini okumuştum. İşe yaramadı. Sıcak suya oturma seanslarını çok yaptım, işe yaramadı. Hindistan cevizi yağı ile çörek otu yağının karıştırılıp sürülmesi sonucu başarılı olduğunu okumuştum, denedim ama 2 gün ishal oldum o kadar. Son olarak propolis kullandım. Bilmeyenler için yazıyorum, doğru veya yanlış her derde deva olduğu söyleniyor. Makatıma 1 damla propolis sürdüm, ertesi gün sanki böyle bir derdim olmamış gibiydi. İnanmak zor ama iyileşmiştim. Aradan 1 ay geçti, tekrar acı başladı, tekrar kullandım. Sadece 1 damla ve ertesi gün hiçbir şeyim kalmamıştı. Tam 1 yıl geçti, 2 gün önce yine acım başladı, artık içim rahattı, 1 damla propolis derdime deva oluyordu. Gerçekten de öyle oldu. Şu an oldukça iyiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safaktuncel -- 19 Temmuz 2017; 16:59:35 >
  • Arkadaşlar size tavsiyede bulunayım. Özellikle müshil ilacı kullanmak istemeyenler için...

Spor yapıyorum. Çoğunlukla ağırlık çalışıyorum. Ama diyet de yapıyorum. Bilirsiniz vücut geliştirenlerin en büyük derdidir hemoroid. E diyet yapınca da dışkılama az olduğu için yumuşak dışkılama imkansız hale geliyor.

Bu jelin şeftalili olanını satın aldım. İçinde magnezyum da var. Hem bağırsakları rahatlatıp yumuşak dışkılamayı sağlıyor hem de metobolizmayı hızlandırıp yağ yakmayı hızlandırıyor. Anal fissürün iyileşmesi için yumuşak dışkılamak şart...

Aloe vera bitkisinden elde edildiği için yan etkisi yok diye biliyorum. Dilerseniz araştırın derim. Ben memnun kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 19 Temmuz 2017; 19:57:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • safaktuncel S kullanıcısına yanıt
    Hocam propolis derken sade şekilde mi satılıyor yoksa kremimi var tam anlayamadım.

• Propolis damla kullandım.
    Bu damla acaba basurada iyi gelirmi

• quote:

Orijinalden alıntı: yunusemre8760

Bu damla acaba basurada iyi gelirmi

Ben sadece çatlak için kullandım, o yüzden bilemem. Ama propolisi internette araştırın, her derde deva görülüyor.
    Merhaba kullandığınız ürün linkini paylaşırmısınız

• 5.yıl editi: arkadaşlar yıllardır özel mesaj yoluyla sizlere cevap vermeye çalışıyorum. yaklasık 5 yıl önce ameliyat oldum ve herhangi bir sorun yok. normal bir insan gibiyim. ameliyatı unuttum gitti, üstüne bir de bel fıtığı ameliyatı oldum. artık önümüzdeki ameliyatlara bakacağız :)

8 yıldır bu hastalığı çeken biri olarak yazdıklarıma kulak vermenizi istiyorum. 2009 yılından beri akut olarak bu hastalıkla mücadele ettim. Akut dönemlerde krem, merhem, beslenme, oturma banyosu vs ile çatlağı iyileştirmek çok kolay. ama beslenmeye dikkat etmediğiniz, kabız olduğunuz ve ıkındığınız dönemlere hastalık yine nüks edecektir.

bu yılın ocak ayından beri bu sefer çatlağı iyileştiremedim. Ne yaptıysam fayda etmedi. Çünkü artık akut dönemden çıkmıştım. Hastalığım artık Kronik Anal Fissür idi. Bakın arkadaşlar bu hastalıkla ilgili yerli yabancı bir çok yazı ve yorumu okudum. Bir hasta olarak kendime göre hastalık hakkında ciddi bir bilgi birikimim var diyebilirim. Eğer kronik anal fissür olduysanız ne yazık ki ameliyattan başkası yalan. Asla iyileştiremezsiniz. Sadece çatlağı pasifize edersiniz. En ufak sert dışkıda o yaşadığınız acılar misliyle size dönecektir.

Kronik anal fissür olduysanız iç sfinkter kasınız her dışkılamada kasılacaktır. Kasılı kalan kasta (kan dolaşımını engellediği için) çatlağınızın iyileşmesini engelleyecektir. Yanı dışkı sonrası spazm ve spazmın iyileşmeyi engellemesi kısır bir döngü olarak size dönecektir. O spazmı ortadan kaldırmanın tek yolu ise o kasın bir miktarının kesilmesidir. Oturma banyoları bir miktar işe yarayacak ama bir kaç saat sonra (her ne kadar acınızı alsada/azaltsada) iç sfinkter yine spazma girecek ve çatlağınızın iyileşme sürecini durduracaktır.

70 sayfalık bu konuda bir sürü krem, merhem vs önerilmiş. Kronik anal fissür iseniz o yazılanlar asla işe yaramaz. Malesef acı gerçek bu. Bende sizin geçtiğiniz/geçeceğiniz (ameliyattan kaçma) yollardan geçtim. Aylarca boş yere acı çektim. Ama dün itibariyle ameliyat oldum. Sonuç hakkında bir yargıda bulunmak için henüz çok erken. Ama ilk dışkılamada bile ciddi bir rahatlık hissettiğimi söyleyebilirim (benim temelde yakındığım şey dışkılama anındaki acıdan çok, dışkılama sonrası 10-12 saat süren dayanılmaz acıydı-çünkü spazma giren iç sfinkter çatlağa ciddi bir basınç uyguluyordu).

Gelelim benim gibi ameliyattan korkanlara :) Bakın şimdi yazdıklarım içinde hiç bir abartma, mübalağa yoktur. 38 yaşındayım. Koca adam olmama rağmen hala iğne olmaktan çok korkarım. Hastaneler benim için kabustur. Hastane kapısından adımımı attığım an içimi müthiş bir üperti ve korku kaplar. Size şunu diyebilirim. Ben bile ameliyat olduysam bu dünyada ameliyat olamayacak kimse yoktur diye düşünüyorum.

Çektiğim acı ve çileleri gören ailem ve çevremdeki insanlar beni sürükleye sürükleye ameliyata götürdüler desem yalan olmaz. Hikayeyi kısaca anlatacak olursam: 2 gün önce beni zorla ameliyat tarihi almaya götürdüler. Doktorum durumumu anlamış olacak ki -kaçma ihtimali:)- hemen ertesi güne(yani düne) ameliyat tarihi verdi. Ve dün sabah 8 de hastaneye (özel) gittim. Ekg, gögüs filmi, kan pıhtılaşma ve diğer tahlilleri yaptırdım. Tabi ilk olarak pıhtılaşma tahlili yapıldı. Damar yolu açan hemşiye sanırım stajyerdi eli titriyordu. O da benim gibi korkuyordu. Sıkıntılı ve az da olsa acılı bir işlem sonucu damar yolu açıldı. tahliller sonucu saat 9 olmuştu. Doktor saat 11 gibi seni ameliyata alacaz dedi. 2 saatim daha var diye biraz rahatladım :) Abartmıyorum 15 dakika sonra hastabakıcı elinde tekerlekli sandalye ile geldi ve hadi ameliyathaneye dedi. Şok oldum, dondum kaldım. Ama daha 2 saatim falan var yapmayın etmeyin çırpınışlarım işe yaramadı.

Benimle beraber başka bir kişide (sanırım kolundan) ameliyat olcaktı. Kurbanlık koyun gibi ikimizide 5 dakika kadar ameliyata kapısında beklettiler. Onun yüzünde de müthiş bir korku vardı. Birbirimize baktık. İkimizde korkuyorduk, durumu anladığımız için hafifçe ve mahçup bir edayla gülümsedik. İlk onu çağırdılar. 1 dakika sonra ise beni. Farklı odalara girmiştik sanırım. Odaya girdiğimde müthiş bir soğuk hava karşıladı beni. O filmlerde ve dizilerde görüğümüz ameliyat yatağı, çeşitli cihazla, ışıklar, kocaman bir projektör... Masaya yüz üstü yatırdılar beni. Kollarımı koyabileceğim kolçaklar vardı. Oraya uzattılar kollarımı. Üzerime o malum yeşil ameliyat örtüsünü örttüler ve popoyu açtılar. O an odada hemşireler, orada çalışan bir kaç eleman ve anestezi uzmanı vardı. Anestezi uzmanına kafamı çevirerek titrek bir sesle "benim operasyonum sedasyon+local anestezi ile olacak dedim"....................................................................

O bir sürü noktanın sebebi mi nedir? O kurduğum son cümleden sonrasını hatırlamıyorum :) Ben hiç fark etmedim ama sanırım ben o cümleyi kurarken anestezi uzmanı sedasyon işlemi uyguluyordu.

1 saat sonra odamda uyandım. "hayatımın o 1 saati kayıp, o arada ne olduğunu bilmiyorum :)"

Uyandığımda malum yerde hafif bir sızı vardı. Sızının sebebinin ameliyat değil oraya koyulan tamponun çatlağa yaptığı baskı olduğunu anlamam çok uzun sürmedi. 3-4 saat daha yarı uykulu bir halde serumlar eşliğinde odada kaldım. Bu arada ameliyat sonrası sol elimin üstünde açılan o damar yolu da ağrımıyordu. Sanırım sedasyonun etkisi. 3-4 saat sonra taburcu oldum. Kalktım, üstümü eşimin yardımıyla giydim, asansörle aşağı indim, kapıdan çıkıp arabama OTURDUM ve 7 km sürdükten sonra evimdeydim. Bugün sabah ilk dışkılamamı gerçekleştirdim. Yukarıda da dediğim gibi ciddi bir fark var. Dışkılama sırasında yok denecek kadar az bir ağrım oldu. Ama asıl bomba dışkılama sonrası ağrımın OLMAMASIYDI. Harika!!! Dün eve geldikten sabah ilk dışkılamaya kadar makat bölgemde hafif bir sızı olmuştu. Meğer o sızı tampon yüzündenmiş. Tamponu çıkarsam o da olmayacak. Ama doktor ilk dışkıya kadar tamponun kalmasını söylemiş eşime. Neyse artık fazla uzatmadan son cümlelerimi yazayım, yoruldum :)

Ameliyattan korkmayın. Ben çok korkuyordum ama boşa ağrılar çekmişim aylarca.
    Doktorunuzu iyi seçin (proktoloji alanına gönül vermiş, uzmanlaşmış genel cerrahlara ameliyat olun). Ben iskenderun'da Doç Dr. Turgut Karaca tarafından ameliyat edildim. Hastaneye giriş ücreti ve ameliyat için 750 tl verdim. 50 tl ilaçlar ile bu operasyon bana 800 tl gibi bir rakama mal oldu.
    Fissürünüzü parmakla kontrol etmek isteyen doktordan koşarak uzaklaşın. Artık bakarak kontrol ediliyor.
    Kapalı ameliyatı tercih edin. Açık ameliyatın iyileşmesi uzun sürüyormuş ve sonrası biraz sıkıntılıymış.
    Eğer herhangi bir durumunuz yoksa ameliyatınızı sedasyon + local anestezi ile olmaya çalışın. Çok rahat, hiçbir şey hatırlamıyorsunuz.
    Anestezi uzmanı olan sağlık kuruluşlarını tercih edin. Çünkü anestezi ciddi bir durumdur ve herkesin eline bırakılmaması gerekir. İşi bilmeyen birinin elinden ciddi anlamda kötü sonuçlar çıkabilir.
    Doktorlar bu ameliyatı yaparken hemoroidlerinizi alalım diyebilirler. Eğer hemeroid probleminiz yoksa hemoroidlerinizi aldırmayın. Eğer aldırırsanız ameliyat sonrası daha sıkıntılı geçecektir.
    Ve en önemlisi ameliyattan korkmayın. Benim kadar korkan yoktur buy işlerden ama ben bile bunu diyorsam gerisini siz düşünün.
    Tekrar ediyorum, kronik anal fissürün hapla merhemle cartla curtla iyileşme ihtimali oldukça düşüktür. Mucizelere bağlıdır. Tek yol "lis" ameliyatıdır.
    Sanırım bu kadar :)

NOT: Buraya kadar yazılanlar KRONİK ANAL FİSSÜR hastalığından muzdarip olan kişiler içindir. Durumunuzun akut mu kronik mi olduğunu doktor kontrolü ile öğrenebilirsiniz. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szmania -- 25 Aralık 2021; 4:55:20 >
  • Anal fissürün size bir kaç saat çektireceği spazm bile ameliyattan çok daha ağır.
    bu hastalığı 4 yıl çektim çözümü yok aylarca kabız olma 1 kere kabız ol en başa dönüyorsun.
    bizim bu hastalığımızın nedeni sindirim sistemi temelli su içsek bile beton sıçıyoruz makat buna dayanmaz. ben ameliyat oldum kabız olmamaya çalışıyorum bir yol buldum onu deniyorum işe yarıyor sanırım. Bu hastalığı çeken varsa ondan ricam fırsat buldukça sakız çiğnemesi artık beton sıçmıyorum. deneyen olursa buraya yorum yazsın.
  • Kapalı ameliyatı tercih edin. Açık ameliyatın iyileşmesi uzun sürüyormuş ve sonrası biraz sıkıntılıymış.

yanlış bilgi.

a. Açık teknik: Lateral internal sfinkterotomi ameliyatı sıklıkla iç ve dış makat kası arasındaki deride (intersfinkterik alan) yaklaşık 0.5-1 cm’lik bir kesi yapılarak, iç makat kası bağırsaktan ayrılır ve iç makat kası (internal anal sfinkter) kesilir ve bu teknik ‘’açık sfinkterotomi’’ olarak adlandırılmaktadır.

b. Kapalı teknik: iç ve dış makat kası arasındaki deride (intersfinkterik alan) küçük bir kesi yapılarak bıçak (bistüri) ile intersfinkterik alana girilir ve bisturinin ucu iç makat kasına (internal anal sfinkter) doğru yönlendirilerek, cerrahın el yordamı ile iç makat kası (internal anal sfinkter) kesilir ve bu teknik ‘’kapalı sfinkterotomi’’ olarak adlandırılır.

Ameliyat sırasında, bazı cerrahlar çatlak olan bölümü de çıkartırken (fissürektomi) yada elektrokoter adı verilen aletle yakarken, bazıları çatlağı çıkartmazlar. Lateral internal sfinkterotomi ile birlikte çoğunlukla çatlağın çıkıntısı (hipertrofik papilla) ve derideki uzantısı (skin tag) da alınır. Makat çatlağı tedavisinde sfinkterotomi ameliyatı açık veya kapalı teknikle yapılır. Açık teknikte iç makat kası kesilir ve yara açık bırakılır, kapalı teknikte ise iç makat kası kesildikten sonra deriye dikiş atılır, ancak bu teknik bu kapalı alanda makat apsesi gelişme riski nedeniyle daha az tercih edilmektedir. Lateral internal sfinkterotomi ameliyatında teknik olarak en önemli nokta, makat dış kasının (eksternal anal sfinkter), bu girişim sırasında zarar görmemesidir. Lateral internal sfinkterotomi işlemi sırasında makat dış kasının (eksternal anal sfinkter) hasarlanması dışkı ve gaz tutamama sorununa rastlanır. Ayrıca, ameliyat sırasında makat bölgesine markain, bupivakain gibi bölgesel anestezik maddeler enjekte edilir ve böylelikle ameliyat sonrasında hastanın ağrısı belirgin şekilde azaltılmış olur ve böylelikle ağrı kesici ilaçların gereksiniminde belirgin azalma olmaktadır. Ameliyat akşamında hasta ayağa kaldırılır, oturma banyosu yaptırılır ve yemek verilir. Lateral internal sfinkterotomi sonrasında, hastalarda iki ay içinde % 90-92 oranında düzelme görülmektedir. Uzun dönemde ise, % 0-15 (ortalama % 5) nüks ve % 0-15 arasında dışkı ve gaz kaçırma komplikasyonu görülür. Ameliyat sonrası erken dönemde (ilk bir ay), tek başına lateral internal sfinkterotomi yapılan vakalarda % 30, fissürektomi (fissürün çıkartılması) ve lateral internal sfinkterotomi yapılan vakalarda % 40 oranında gaz ve dışkı kaçırma yada inkontinens görülebilir.
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.