Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (141. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: devmanetihad
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.108
Cevap
131
Favori
1.621.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
84. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Yanıtlarınız için çok teşekkürler. Evet araştırıp okuyunca ve sizlerin yorumlarını da görünce benim kanamanın esas sebebi hemeroid gibi duruyor. Büyük ihtimalle çatlağı da tetikliyor sürekli.

    1500 TL verip de 3-5 ay botoks ile zaman kaybetmektense gözümü karartıp Mevlüt Topbaş'a gidip artık her ne yapıyorsa buyur bunu çöz demeyi düşünüyorum artık. Onun için de kötü yorumlar var ama ben dünyada tüm hastalarını mükemmel iyileştiren bir doktor duymadım. Dişçiye gidersin senin dişini on numara yapar beşinden bir başkası gider dolgusu bir ayda düşer. Bazen yeni mezun doktor bir teşhis koyar on binlerce lira vereceğin profesörden daha iyi tedavi eder. Biraz cesaret, biraz şans biraz araştırma ve bilgi ile hepsini karıştırıp bir şeye karar vermek gerekiyor :) Sürekli düşünmek kafayı takmak forum forum dolaşmak insanı çok yıpratıyor, üzüyor. Zaten şartlar günden güne zorlaşıyor nefes alamıyoruz en azından sağlıklı kalmaya çalışalım. Yakında elimizdeki tek şey sağlığımız olacak.

    Umarım herkes en kısa zamanda sağlığına kavuşur, mutlu mesut yaşar.

    Herkese selamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin69

    İdeaklinik Ankara’yı bilmem de İstanbul Bakırköy tam bir ticarethane. Sitelerinde de botoksla, fissürün durumuna bakılmaksızın %95 garanti iyileşme diyorlar. Çalışmaların hiçbirinde böyle bir oran yok. Böyle bir oran olsa zaten kimse ameliyat olmaz. Botoksu yapacaklar bir süre rahatlayacaksın sonra tekrarlayınca ya senden kaynaklı beslenme vb. ya da biz zaten %95 iyileşme demiştik siz %5 kısımda kaldınız bir seans daha botoks yapalım tabi yersen. Dikkat etmek lazım.
    Bursada aynı..ver botoksu al parayı yolla hastayı..

    Hiç bir işe yaramıyor..Öpülmedik bir kulağımın arkası kaldı yazmıştım daha önce..Bu klinikte öptürdüklerimden.
  • Herkese Merhaba. Arkadaşlar en az 2 aydan beri makat çatlağı ve hemoroid var. Son 3 günden beri dışkı makat ağzına geliyor birtürlü çıkmıyor. Makatta çatlak olunca beni mahvetti. Dışkı boşaltamadım bir türlü. Bu durumu yaşayan oldu mu ? Bugün hastaneye gitcem bakalım ne diyecekler.
  • MekanSIzZ_IM M kullanıcısına yanıt
    Botoks olayına hiç girmedim ben ama bir şekilde haberim olursa bilgi veririm. Çok geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun. Şifalar dilerim.
    Yaklaşık 8 yıldır makat çatlağı diğer adı anal fissür şikayeti olan biri olarak sizinle bazı düşünceleri paylaşmak isterim. Bu arada forumuda bu konuyu sürekli takip ederdim bugün üye oldum.

    Arkadaşın biri ameliyat olanlar neden yazmaz süreç nasıl geçti falan demiş haklı aslında, benimde şikayetler artık ameliyat sürecine girdiği için gelişmeleri paylaşma kararı aldım.

    Öncelikle bu ne diş ne baş ağrısına benziyor. Tarifi ve ağrıları insanı hayattan soğutuyor. Bir lokma yemek yerken bile nasıl çıkacak diye düşünmeye başlıyorsunuz. Kronik ileri dereceyse gün boyunca ağrı zonklama bir türlü geçmiyor.

    Şimdi bir ksç deneyim paylaşayım bunları nette okuyabilir izleye bilirsiniz.

    İlk önce beslenmenizi baştan sona değiştirebilirsiniz. Bu işin başıda sonu kabızlıkta geçiyor. Tuvalet alışkanlığı çok önemli ıkınmayla zorlamayla iş dahada çıkılmaz hal alıyor.
    Diğeri sıcak suya oturma banyosu iyileşmeyi rahatlamayı sağlıyor.
    Aslında beni 2-3 yıl idare aden eczanelerde hazırlansn nitrogliserin adında bir karışım doktor reçetesi ile satılıyor şuan sanırım normal krem şeklinde satılan da var. Bu krem makatdaki kasları gevşetiyor. Fakat kullanacaklara tavdiye az sürün yoksa şiddetli baş ağrısı yapıyor. Bu krem hakkında şöyle bir yazı okumuştum iyileşen hastalar var. Bende yaramadı o ayrı.
    Diğer adını yazamadığım bir sürü krem kullandım hiç biri işe yaramıyor boşuna zaman kaybı.

    Gelelim işin ameliyat kısmına yanı son çareye ki doktor da en son ameliyat diyor.
    Edindiğim bilgiler şöyle iki tür ameliyat var en azından benim bildiğim öyle biri botoks diğeri cerrahi yani ordaki kası kesiyorlar.
    Botoks olanların tekrar ettiği 6-9 ay gibi bir süre rahatlama olduğu eğerki kronik ilerlemiş değilse hastalar tamamen iyileşiyorlar. Eğer ilerlemişse tekrar ediyor. Bu internette edindiğim bilgi.
    Diğeri cerrahi benimde düşündüğüm ameliyat. Cevremde bu ameliyatı devlet hastanesinde olmuş 6 ayda tamamen iyileşmiş aradan 7 yıl geçmesine rağmen tekrar etmemiş hatta kabız olması rağmen şikayeti olmayan hastadan aldığım bilgiler böyle. Keşke daha fazla ameliyat olan hastalardan bilgi alsaydık.

    Başta dediğim gibi ameliyat kararı almış biri olarak burda sizinle durumu paylaşacağım bu arada ameliyat nasip olursa Ağustos'ta düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DW12 D kullanıcısına yanıt
    Birinci sayfadan itibaren okuyunuz buradaki tüm ekip sizin cektiklerinizi çekiyor.. ameliyat olacaksanız çok iyi araştırın hemoroid ameliyatı ve fissur aynı anda amelyat olursanız kesinlikle iyi bir hekim tarafından amelyat olunuz. Ayrıca hemoroid ameliyatı asla ama asla akut dönemde olmayınız. Sıcak su krem ile uzun süren bir yumuşama döneminden sonra iyi bir uzmana uzun uzun konuşarak amelyat olunuz. Yani sizin makat şu anda orijinal. O orijinal makat iyi ellerde çok iyi tedavi edilebilir. Ancak ufak hesap yapar acele ederseniz geriye dönüş çok zor. Çok geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheKarhan T kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun.. fissur ameliyatı kötü doku çıkarılıp yara halinde bırakılır çıkışta dış kasa ufak bir hamle ile kesilip amelyat sonlandırılır. Ancak bu kasın kesimini kimi doktor çok profesyonel bir şekilde ölçüm yapa yapa keserken kimisi göz kararı yapıyor. Size tavsiyem Dr. Çok önemli. Gerekiyor sa iki katı para verin iyi Bir hekime ameliyat olun. Sonucunda mutluluk konusunda Dr. Size garanti versin en azından tatmin olun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erhanakinci E kullanıcısına yanıt
    Tromboze hemoroidim nüks etti acayip şişti ve makat tekrardan yırtıldı bugun,yok abi bu iş böyle olmucak levent hocayı aradım hocam durum bu şekil tatile gidiyormuş bayram sonu gel dedi. Bende burdaki doktorumdan perşembeye tekrar rendevu aldım dayamıyorum üstad ağrı acı bi yana yemeden üçmeden kesildim kafam hiç rahat değil psikolojim bozlma noktasında hoca muayenede ol dese olacam artık ameliyatı. Hekim araştırıyorum 7 aydır forumda bi arpa boyu yol alamadık körler sağırlar birbirini ağırlar gibi olduk. Takip ediyorum ameliyat evresine kadar herkes burda ameliyat olunca kimse yok. Doktorların iyi yada kötü olduğunu anlayamıyoz. Öyle olunca herkes kendi kaderini yaşıyor heralde bende öyle olucam bu gidişle. Ben 7 aydır bu konuda lacefon anrecta bepanten kantoron yağı ısırgan otundan öteye gidemedim. Siz ne düşünüyorsunuz ameliyat konusunda hekim v.s bişey bulabildinizmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erhanakinci E kullanıcısına yanıt
    Hocam neden akut dönemde hemoroid ameliyatı olunmaması gerekir dikkatimi çekti orası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu iş böyle olmucak bi whatsap grubu filan kurmak lazım abicim herşehirden insan var etkileşim hızlı olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anoplasti ameliyati oldum bugun. kendine geleyim surec hakkinda bilgilendirecegim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sizin yaşadıklarınız benim için çok önemli lütfen bizi unutmayın. Çok geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MekanSIzZ_IM M kullanıcısına yanıt
    Apseli dişi çekmek gibi. Birçok cerrah bunu önemsemiyor ancak genelde anal stenoz (anal darlık) akut dönemde yapılan hemoroid ameliyatları sonrasında oluşuyor. Proktokoji bunu çok iyi bilir. İyi diye adlandırılan tüm hocalar akut dönemde hemoroid ameliyatı yapmazlar. Bakınız abartmıyorum coooook önemli bir konu. Doku olması gerekenden fazla büyük olduğu için cerrah dokuyu ya fazla alıyor kaçınılmaz anal stenoz yada eksik alıyor ilerleyen dönemlerde hemoroid nüks ediyor. Cerrahın işini kolaylaştırmak.. en önemlisi de kendinizi seviyorsanız akut dönemde hemoroid ameliyatı asla ama asla olmayın....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MekanSIzZ_IM M kullanıcısına yanıt
    Levent hoca zaten akut dönemde amelyat yapmaz. Sabırlı olun sıcak su ve kremlrinizi kullanın. Sakın acele etmeyin. Hemoroid Lee yumusasin sonra gidin Ameliyat olun... Geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan yatsın kalksın her saniye sağlığına şükretsin. Şükretmeyen insan gerçekten nankördür açık ve net. Böyle bir hastalık yok ulan. Şu pis işi bile rahatça yapmak ne güzelmiş. Kaybedince değerini anladık. Sanki sabah akşam cam yiyorsun. Her yediğin içtiğin şeyi zehir ediyor sana. Tuvalete çıkmak istemiyorsun. Verdiği acının yanında psikoloji de bozuyor. Doktora gitsen ayrı bir dert. Delikanlı adamı diri diri mezara sokar bu illet.

    Ameliyat konusuna gelecek olursak benim doktorlara güvenim yok ameliyatınızda bir hata yapılırsa geri dönüşü olmaz ve ömür boyu tuvaletinizi altınıza kaçırırsınız. Bu duruma düşmek yerine acıya katlanmak daha iyi bence. Benim ağrı yok sadece acıyor ben şu an iyi durumdayım. Bu hastalık düzenli beslenme ile geçen bir hastalık. Kabız olmayacaksın tek tedavi bu. Tavsiyem sürekli ishal olun ama günde sadece 1 defa yapın. Tamamen geçirseniz bile bir gün kabız olduğunuzda şiddetli bir şekilde geri dönüyor. Ayrıca kimsenin bahsetmediği bir olay daha var. Taharet muslukları da bu hastalığa sebep oluyor. Suyu şiddetli açtığınızda tazyikli su hassas bölgeyi yırtıyor. Bir çoğunuz belki de bu yüzden bu haldesiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erhanakinci E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ederim bu hastalığı yaşayan herkese allah şifa versin.
    Doktor konusunu araştırıyorum. Prof.lere bütcem yetmez iyi bir uzman hekim bakıyorum. Ankara ve istanbulda tavsiyeler beklerim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dejazak D kullanıcısına yanıt
    çok geçmiş olsun abi. hangi doktora oldun? tüm detaylarıyla iyice uzun uzun sürekli yazarsan çok seviniriz. inşallah kısa sürede atlatırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erhanakinci E kullanıcısına yanıt
    Hocam tşk ederim. Levent hocaya muayene yada operasyon yaptırdınızmı bu konuda gerçekten güvenmek istiyorum bir hekime bunun eni sonu neşter gibi geliyor bana,perşem gideceğim doktorda çok kaliteli bir prof dr cem küçük internette diğer arkadaşlarda araştırabilir fakat yakın bölgemde olmasına ragmen bile bu hastalıktan o doktora gidip ameliyat olan birisini bulup soramadım. İlk gittiğimde ameliyatı en son çare olarak gör dedi özel hastanede çalışmasına rağmen en son çareye geldim dayandım. Bugun kayseri bölgemde mehmet deneme adında ki hocaya hemoroid ameliyatı olan birine rastladım 5 yıl oldu hiç sıkıntım yok diyor ama kişi çatlağın varmıydı diyorum bilmiyor nasıl yaptı ameliyatı diyorum bilmiyor böylesi insan bilgi verecekse hiç vermese daha iyi adam çatlak+hemoroid ameliyatı olup olmadığını hatta laser mi yoksa neşterli ameliyat mı ne yaptığını bilmiyor. Zaten bir şanşımız var onuda yarım yamalak hekim tavsiye eden birinin tavsiyesiyle nasıl harcar insan. Burda yazan çizen Allah rızası için doğru ve anlaşılır bilgi paylaşsın. Sizce levent hocaya tam manasıyla güvenebilirmiyim konuşmaları çok cesaret verici kendine güveni tam ama dikkat ettim bi açık kapı bırakıyor yinede. Bursada yaşayan bu hekime kendi yada eşi dostu ameliyat olan yokmu. Bibtik tok paylaşımı olsa binlerce insan yorum yapıyor ama bilgi tecrube aradınmı vasatız maalesef.eğer bu işlem başımdan geçmiş olsaydı yeminle sabah akşam o doktorun eksisiyle artısıyla yapılan cerrahi işlemle alakalı doktor gibi bilgi aktarırdım burda çoğu beni doktor sanırdı. Başımdan geçen şeyleri aktarmakta iyiyimdir.ama bana bilgi lazım olunca maalesef aradığımı bulamıyorum. Düşünüyorum arada bu ameliyatları yapan doktorlar kendileri aynı duruma düşşe kime ameliyat olurlardı akıllarındaki ismi hep merak ederim. Ams Allah kimseye bu derdi yaşatmasın tabi orası ayrı. Ve herzaman şükretmeli beterin beteri vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LoooooL L kullanıcısına yanıt
    Yok ben size katılmıyorum. Taharat musluğu yırtık oluşturmaz. Kabızlık evet ancak kesinlikle ishal de fissur ile birleştiğinde kesinlikle darlık yapar. Bu hastalık lifli beslenmeyi gerektir. Hacimli bir şekilde yumuşak. Ne kabız nede ishal... geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MekanSIzZ_IM M kullanıcısına yanıt
    Sezai Leventoğlu iyi bir hekim tek dezavantajı çok kibirli geldi bana. Açık kapı hepsi bırakıyor. Ancak akut dönemde olmadığı sürece sizin ameliyatınız sezai hoca için basit bir ameliyat olacaktır diye tahmin ediyorum. Geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.