Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (139. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.890
Cevap
129
Favori
1.607.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reguse

    Aynı fikirdeyim, ne krem ne dışkı yumuşatıcı. 2 haftadır düzgünce yemek yiyorum, saati saatine. Acı ve basınç hala geçmedi ama ne yapayım. Krem sürünce de bir değişiklik olmuyor. Locafen falan bana mısın demiyor. Bepanthen Plus da en fazla aşırı basınç ağrısı olursa, parmakla o kası gevşetmek için...

    Kabız kesinlikle değilim. Tek sıkıntım, tuvaletim geldiği zaman klozete oturduğumda makatı kasıyorum istemsizce tekrar aynı acıyı yaşayacağım diye. Belki yırtılmayacak olan yara ben kasınca yine yırtılıyor. Bu iğrenç psikolojiyi nasıl atacağım üstümden bilmiyorum.

    Tuvalette yapmadığım şaklabanlık kalmadı. Yok tabure alıp doğru açıyı yakalamak, yok sıcak su tutarak yapmak vs. 34 yaşındayım. Bu yaşıma kadar ayağımın altına tabure koymuyordum da nasıl yapıyordum... İllet bir hastalık ya. Operasyona girsen bir dert girmesen bir dert. 1 sene oldu aklım orada yaşıyorum resmen. Böyle 1 ay geçip tekrar nüksediyor falan ama inşallah fistüle mistüle çevirmeyiz.
    hocam sen botoks olmuştun. memnun kalmadın mı? botoks kesin çözüm olmuyor bazen di mi? bende lis ameliyatı oldum. Allah'a şükür kaçak kaçırma sorunu yaşamıyorum. Sadece yeni haline alışamadım. Çok çok hafif akıntım var. Bir de wc sonrası gıdıklama, kaşınma, yanma sorunları oluyor hafif hafif. Bunları eskiden hiç yaşamazdım tuvaletimi yapar çıkardım. Şimdi bunlar var. Bir de büyük tuvaletim geldiğini hissetmiyorum. Rastgele tuvalete gidiyorum o zaman yapıyorum yavaş yavaş. İnşallah bunlar geçici sorunlardır. Ben lis ameliyatı olalı 10 ay oldu. :( Psikolojim çok bozuldu. Çok zor süreçler. Botoks yaptırmadım ameliyat oldum diye yiyip bitirdim kendimi ama botokstan da çoğu kişi geçici fayda görmüş. En kesin çözüm lis ameliyatı diyorlar. :( O kadar zor ki süreçler Allah yardımcımız olsun. Tecrübesi olan arkadaşlar mesaj atabilir. Moralim çok bozuluyor. :( LİS kası da geri dönüşü yok dikilse geriye bile çalışmıyor diyorlar. Bazıları geri dikilince çalışıyor diyorlar. :( Neye inanacağımı napacağımı şaşırdım. Çok zor dönemlerden geçiyorum. :( Allah yardımcımız olsun. Baya insanla konuştum LİS ameliyatı olupta dışkı kaçıran hiç duymadım daha. Hatta 2-3 kez lis ameliyatı olmuşlar. Ona rağmen dışkı kaçıran duymadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanyangel H kullanıcısına yanıt
    Hocam senin lis ameliyatinda kasin hepsini mi kesmislerdi? Genelde maksimum 2/3 unu kesiyorlar diye biliyorum. Ne guzel istedigin zaman tuvaletini yapabiliyorsun. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hasanyangel H kullanıcısına yanıt
    2011’de anal fissürle ilk kez tanıştım, birkaç güne ağrısı geçti. Aynı yıl içinde nüksler oldu, otururken çok ağrı çektiğimi hatırlıyorum ama geçti gitti. Ne ilaç kullandım ne krem...

    2012’de vücut geliştirme sporuna başladım. Bu yıl içerisinde yine birkaç kez nüks etti, bir ölçek magnesie içtim sonraki iki gün içmedim. 1 hafta sürmeden yine geçti. Tromboze hemoroidle de bu süreçte tanıştım. O da 1 haftalık bir süreçte geçmişti.

    2013’te askere gittim, orada da yine çatlak ağrısı yaşadım, revire gidip magnesie istedim, 3-4 güne yine düzeldi.

    2014’te askerden geldim, yine spora başladım. Bildiğin protein ağırlıklı beslenme, bol bol body building derken yine çatladı. Bu sefer 1-2 aylık bir anal fissür ağrısı çektim. Magnesie bile kurtarmadı. Tavsiye üzerine Florence Nightingale’deki bir Genel Cerrah’a gittim. Ağrıdan taksi koltuğunda bile oturamaz haldeyken, adam gitti parmakla muaeyene etti. Nasıl bir ağrıydı anlatamam... “Ben hayatımda böyle bir derin çatlak görmedim, iç hemoroidlerin de var ameliyat şart. Burada olursa 10.000 TL, başka hastanede olursa 7000 TL” dedi. Yıl 2014 bi de düşünün

    Neyse, işin içine ameliyat girince ben oturup ilk kez araştırma yapmaya başladım bu hastalık ve doktorla alakalı. O zamanlar çok övülen ve şu anda da epey popüler olan ama eskisi gibi övülmeyen (hatta değiştiği söylenen) bir proktoloji profesörüne gittim. Eğer o da ameliyat derse kesin olacaktım. Ama demedi, 1. derece dış hemoroidlerin var ve kronikleşmiş bir anal fissür tespit etti. Hem de PARMAKLA muayene etmeden! Botoks deneyelim, ameliyatlık değilsin dedi. Aynı gün denedik, %0,2 nitrogliserinli krem verdi. Ve iki kutu da gıda takviyesi. Biri lif takviyesiydi, diğeri de yara iyileştirici özelliği olan bir takviye... 3 gün sonra ağrılarım azalmaya başladı, 1 hafta-10 günde ağrılarım bitti, 30 gün sonunda muayene gittiğimde yaranın iyileşmiş olduğunu söyledi. Zaten güle oynaya gitmiştim doktora...

    Aradan 5 yıl geçti, ben yine spora başladım. Ağırlıktı, bisikletti vs. derken makatta hafif yanma ve kaşıntı başladı. Aha dedim yırtmayalım yine... Tuvaletim gelse de gelmese de (EN BÜYÜK HATA BU) her sabah klozete oturup tuvaletimi yapmaya çalıştım... Zaten proteinli kuru besleniyorum, Bir ıkındım, iki ıkındım, hooop selamün aleyküm... Makat yine yırtıldı.

    Yahu dedim nolacak, işin prof’u oldum artık, iki magnesie çakarım geçer falan. Aksi gibi evde duramadım doğru düzgün... Şehirler arası yolculuk falan yaptım. İyileştiremedim yarayı. Sonra periyodik şekilde iyileşmeler başladı ya magnesie ya da duphalac ile... Ha arada Rectoderm de kullandım tabi. Locafeni beğenmemiştim çünkü... Neyse 1 ay iyileşiyorum, 30. Gün anlaşmışız gibi hoop yine çatlıyor. Böyle böyle derken, 4 ay geçti. Önce eski doktoruma gidecektim ama yurt dışındaymış diye, yine baya reklamı olan bir op. dr’a gittim. Adam anoskop ile falan muayene etti, Allah’tan ağrım sızım çok yoktu Dedi ki “krem falan ne kullandıysan iyi gelmiş ama yara dokusu yırtılıp iyileşmekten bozulmuş, yani demek oluyor ki yarın iyileşse de yine nüksedecek. Ameliyat şart. İki çözüm sana; Fissürektomi + Botoks veya Fissürektomi + LIS”

    Tatmin olmadım tabi, botoksla çözeriz biz bu işi ya dedim kendi kendime. Eski doktoruma tekrar gittim. 5 sene önceki ağrımın yarısından daha az ağrım vardı. O zaman botoks dediyse şimdi de kesin botoks der diye düşündüm. Kronik fissür + 2. derece hemoroid + bambaşka bir makat hastalığı daha söyledi. Yok artık o neymiş yaa dedim. Ameliyat şartmış ve operasyon da ciddi derecede tuzluydu. Yani 3-5 sene önce B segment sıfır araba alınırdı o paraya, öyle diyeyim.

    İyileşeceksem olurum dedim ama yine de araştırmak istedim. Ankara’da bu işin en iyilerinden birine gittim. Tromboze hemoroidin ve kronik fissürün var ve makat içi basınç çok yüksek, ameliyat şart dedi. Basınç olayından anlayın hangi doktor olduğunu :) Yine doktor tanıdıkların tavsiyesi üzerine yine Ankara’da proktoloji alanında uluslararası arenada da ismi bilinen bir Prof’a gittik. Onun teşhisi de şöyleydi; 1 adet tromboze hemoroid, 1 adet kronik anal fissür ve bir adet fistül başlangıcı. Haydaaaa, ne fistülü hocam... Daha dün en iyi diye bilinen Prof’e gittim “Şanslısın apse oluşmamış” demişti oysa. Ama bu hoca fistül diyordu, nasıl olcak şimdi... Ben öyle “Ne fistülü hocam cidden mi ya” diye tepki verince, aileden doktor biri de benle gelmişti, rahatsız olmazsan o da baksın dedi, tamam dedim. O da gerçekten küçük de olsa bir fistül olduğunu söyledi...

    Neyse son doktorumun dediğine göre; Kronik fissür için ameliyata gerek yok, Tromboze hemoroid için aciliyet söz konusu değil. Sadece fistül için ameliyat şart... Ve İstanbul’daki doktorumun koyduğu o hiç duymadığım teşhis için “öyle bir durumla alakan bile yok” dedi.

    Velhasıl kelam fistül ameliyatına karar verdik, gün alındı falan. Ameliyat öncesi tetkikler yapıldı. Hooop, bambaşka bir rahatsızlık. Makat bölgesi ile alakalı değil fakat ameliyata direkt olarak engel olan bir rahatsızlık ve benim ameliyat iptal... Hocanın tavsiyelerine uymayı çok isterdim ama o METAMUSİL gibi lif takviyeleri müthiş derecede hacimli bir dışkı yaptığı için resmen tuvalette anam ağlıyordu. Dayanamadım, 3 gün bile kullanamadan bıraktım... Tabi benim nüksler devam etti... Dayanamadım, ameliyat ötelendiği için İstanbul’a döndüğümde botoks yaptırmaya karar verdim. Doktorum, 1 dozla geçeceğini sanmıyorum, belki rahatlatır ama garantiye alalım 2 doz uygulayalım dedi. (Belki 3 bile gerekebilirmiş...) 3’er ay arayla yapılacaktı. 25-30 gündür ağrım yoktu ama basınç yine vardı makatta. Botoksu vurdurdum, ertesi gün denk geldi 1 aylık süreç ve hoop yine nüks. Allahtan ağrı sızı 15 gün sonra tamamen geçti ama maalesef tekrar nüks yaşadım. Psikolojim iyice bozuldu. Dışkı yırtmayacaksa bile yırtacak korkusuyla kendimi kasar oldum tuvalette... Bir iki gündür bu psikolojiyi atmaya çalışıyorum. Makatta yine basınç var ama kanama yok. 1 ay sonra ikinci botoksu deneyeceğiz, inşallah bu sefer LIS etkisi yapar 2 haftadır diyetisyen eşliğinde güzel bir diyet uyguluyorum, dışkı rahatsız edici değil çok şükür. Ağrım sızım biterse, bu beslenme tarzıyla ömür boyu kabız olmam ve ıkınmam diye düşünüyorum.

    Bunca yazıyı okuyan olursa, sabrından dolayı tebrik ve kaydadeğer bulup okuduğu için de teşekkür ederim.

    Özet; 5 yıl önce fissürüm 1-2 aylıktı, botoksla kurtuldum. Bugünkü fissürüm 9-10 aylıktı botoksla kurtulamadım. İkinci doz deneyeceğiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • reguse kullanıcısına yanıt
    gecmis olsun hocam. ne acilar yasamissin. makat daralmasi yoksa bir sekilde gecirebilirsin. bende makat daralmasi oldugu icin mecburen ameliyat olacagim. bastan egzersizlerle hallederim diye dusundum ama dayanacak gucum kalmadi artik. kismetse sali gunu ramazan hocaya anoplasti ameliyati olacagim. makat cok daraldikca tek ameliyat yetmeyebiliyor. ramazan hoca cok ertelemeden gelirsen tek ameliyatla halledebiliriz gibi gorunuyor dedi. umarim tek ameliyat ile hallolur.
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Hocam yemin ediyorum sürükleyici bi film gibi geliyor bu rahatsızlığı çekip bi çare arayan için :) bu botoks denilen şeyin ortalama fiyatı nedir? Bendeki sorun da makat kası kasılı kalıyor resmen büyük abdestten sonra ve kasılı kaldığı için zonklama yapıyor. Bunu çözer ümidiyle deneme niyetim var botoksu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dejazak D kullanıcısına yanıt
    Insallah hocam. Ümidim var geçeceğinden ama kısmet tabi.

    Ben 2 haftadır diyet yapıyorum, günde 40 dakika koşu bandında yürüyüş ve ara ara 1 dk’lık koşular şeklinde. Özellikle koşu anında makatta ağrı varsa şak diye kesiliyor, ilginç.

    Geçen hafta dışkı boyutu baya hacimliydi, ciddi ciddi ağrılar yaşadım dışkılamada ama bu hafta yine aynı şekilde beslenmeme rağmen dışkı hacimli olsa bile ağrı azaldı, kanama hiç yok...

    Bu arada dışkı çok hacimli gelince, makat iç kasını genişlettiği için tuvalet sonrası ağrı sızı sıfırlanıyor bir süreliğine... İnsan o zaman anlıyor makat kasındaki basınç azalınca bu hastalığın gerçekten geçeceğini.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustaka89 kullanıcısına yanıt
    Benim de durumum aynı, makat kasının kasılmasının yarattığı ağrıyı çekiyorum resmen. Çok şiddetli kasıldığında parmağımın bir boğumunu sokup (bepanthen plus ile) o kası sağa sola çekiştirdiğimde ağrım diniyor.

    Tuvalet öncesi vazelin olur, bepanthen olur kayganlaştırıcı bir madde ile o kası iyice rahatlatıp öyle dışkılamanızı tavsiye ederim hocam. En azından bir süreliğine...

    Botoks işi biraz ticarete dönmüş vaziyette. 2019 Kasım ayında botoksun İLAÇ fiyatı normalde 1000 TL diye biliyorum. Ama uygulama fiyatı şu an itibariyle 2500-4000 arası değişiyor doktordan doktora. Güvenmediğiniz doktora da gitmeyin, bazısı olması gereken dozdan az vuruyormuş 2. doza da para almak için... Maalesef insan sağlığı önemsiz, önemli olan PARA çoğu sağlık mensubu için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Botoks konusunda güvendiğin bi doktor var mı peki hocam? Sanırım İstanbul’da olduğum için Ramazan hocaya gidicem

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dejazak

    gecmis olsun hocam. ne acilar yasamissin. makat daralmasi yoksa bir sekilde gecirebilirsin. bende makat daralmasi oldugu icin mecburen ameliyat olacagim. bastan egzersizlerle hallederim diye dusundum ama dayanacak gucum kalmadi artik. kismetse sali gunu ramazan hocaya anoplasti ameliyati olacagim. makat cok daraldikca tek ameliyat yetmeyebiliyor. ramazan hoca cok ertelemeden gelirsen tek ameliyatla halledebiliriz gibi gorunuyor dedi. umarim tek ameliyat ile hallolur.
    hocam kesinlikle ameliyat sonrası detaylıca anlatıp bilgilendirir misiniz bizleri de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustaka89 kullanıcısına yanıt
    Ramazan hoca botoks yapmaz. Hiç öyle bir beklentiniz olmasın :) Ramazan hoca için Kronik Anal Fissür tedavisi; fissürektomi+flep+3/4 oranında kas keserek yaptığı LIS ameliyatı şeklinde...

    Hatta geçen yeni bir video atmış, Kronik Anal Fissür’ü ameliyat olmadan geçiren biri varsa ona 2 kere geçmiş olsun diye. Fissürü geçtiyse iç hemoroidleri ilerlemiştir, onlar yastık görevi yapıp sfinkteri gevşetmiştir bu yüzden hem fissür hem de hemoridler için 2 kez geçmiş olsun diyor :)

    Bana 5-6 sene önce yapmış olduğu Botoks ile ağrımı sızımı ortadan kaldıran doktor, proktoloji alanında muayene ücreti ve operasyonlarının belki de Türkiye’de en pahalı olduğu kişi. Reklam yapmak gibi olmasın, özelden yazayım hocam size. Eskiden internet üzerindeki yorumları hep 5*’dı ama şu sıralar baya bir eleştiriliyor. Hem hastaya karşı tarzı hem de maddiyatı ön plana almasından dolayı. Onun dışında İstanbul’da kim botoks yapar pek bilmiyorum aslında. Çünkü çoğu doktor bizim durumdakilere direkt ameliyat diyor...

    Ha şunu tavsiye ederim ama; 5 dk’da lazerle fissür tedavisi, medica (medical değil) gibi ismi olan bolca yorum alan ama ismi sürekli değişen sağlık merkezlerinden uzak durun derim...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dejazak D kullanıcısına yanıt
    Size de çok geçmiş olsun bende de maalesef daralma var Ankara'da ki Sezai LEVENTOĞLU Anoplasti dedi diğer iki cerrah ise yaraların geçmeden asla yaptırma dedi. Bekliyorum yaraların geçmesini o yüzden anoplasti ameliyatı olan veya olmaya karar veren arkadaşların bilgi ve tavsiyeleri çok önemli. erkeklerde ki anal açıklık 30-33 mm olması gerekiyormuş bendeki 22mm olarak ölçüldü. Sizin kaç mm hiç ölçüm yapıldı mı? Yani ne biliyorsanız ne yaşıyorsanız lütfen bizi de bilgilendirin. şimdiden teşekkürler.
  • dejazak D kullanıcısına yanıt
    Hocam ramazan hoca hangi şehir ve hastanede, gelişmeleri tecrubeleri buradan paylaşırsanız çok iyi olur bizlerde eninde sonunda neşter yolu gözüküyor en azında kasapların değil hekimlerin elinden olalım. Fiyat v.s bilgileride paylaşırsanız çok makbule geçer. İsin aslı iyi doktorlar bu sayfaya gelip bi baksa ne kadar insan var. En azından çevredekileri cesaretlendirip muayeneye çağırsa fiyatta yardımcı olsa, birçok insan maddi imkanlardan dolayı tedaviyi erteliyor, bence böyle olmamalı yazıhanecilik mantığıyla sağlık hizmeti verilmemeli özlük hakkı diye bişey kalmıyor ozaman sınıf farkı ortaya çıkıyor zenginler iyi tedavi imkanı olmayanlar şansa tedavi, yani gezme yene içme anlarım ama sağlıkda sınıf farkı çok ezici ve kahredici bişey. Yarım saatlik bir ameliyat için protez takma yok özel ilaç yok özel anestesi yok özel teşhiş yok ne biliyim kesiyor işte kası cerrah neticede hepsi kesmek için var. Bilgi ve tecrube de bu kadar pahalıya satılmamalı, herşey para olmuş maalesef.. Allah herkesin yardımcısı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reguse

    2011’de anal fissürle ilk kez tanıştım, birkaç güne ağrısı geçti. Aynı yıl içinde nüksler oldu, otururken çok ağrı çektiğimi hatırlıyorum ama geçti gitti. Ne ilaç kullandım ne krem...

    2012’de vücut geliştirme sporuna başladım. Bu yıl içerisinde yine birkaç kez nüks etti, bir ölçek magnesie içtim sonraki iki gün içmedim. 1 hafta sürmeden yine geçti. Tromboze hemoroidle de bu süreçte tanıştım. O da 1 haftalık bir süreçte geçmişti.

    2013’te askere gittim, orada da yine çatlak ağrısı yaşadım, revire gidip magnesie istedim, 3-4 güne yine düzeldi.

    2014’te askerden geldim, yine spora başladım. Bildiğin protein ağırlıklı beslenme, bol bol body building derken yine çatladı. Bu sefer 1-2 aylık bir anal fissür ağrısı çektim. Magnesie bile kurtarmadı. Tavsiye üzerine Florence Nightingale’deki bir Genel Cerrah’a gittim. Ağrıdan taksi koltuğunda bile oturamaz haldeyken, adam gitti parmakla muaeyene etti. Nasıl bir ağrıydı anlatamam... “Ben hayatımda böyle bir derin çatlak görmedim, iç hemoroidlerin de var ameliyat şart. Burada olursa 10.000 TL, başka hastanede olursa 7000 TL” dedi. Yıl 2014 bi de düşünün

    Neyse, işin içine ameliyat girince ben oturup ilk kez araştırma yapmaya başladım bu hastalık ve doktorla alakalı. O zamanlar çok övülen ve şu anda da epey popüler olan ama eskisi gibi övülmeyen (hatta değiştiği söylenen) bir proktoloji profesörüne gittim. Eğer o da ameliyat derse kesin olacaktım. Ama demedi, 1. derece dış hemoroidlerin var ve kronikleşmiş bir anal fissür tespit etti. Hem de PARMAKLA muayene etmeden! Botoks deneyelim, ameliyatlık değilsin dedi. Aynı gün denedik, %0,2 nitrogliserinli krem verdi. Ve iki kutu da gıda takviyesi. Biri lif takviyesiydi, diğeri de yara iyileştirici özelliği olan bir takviye... 3 gün sonra ağrılarım azalmaya başladı, 1 hafta-10 günde ağrılarım bitti, 30 gün sonunda muayene gittiğimde yaranın iyileşmiş olduğunu söyledi. Zaten güle oynaya gitmiştim doktora...

    Aradan 5 yıl geçti, ben yine spora başladım. Ağırlıktı, bisikletti vs. derken makatta hafif yanma ve kaşıntı başladı. Aha dedim yırtmayalım yine... Tuvaletim gelse de gelmese de (EN BÜYÜK HATA BU) her sabah klozete oturup tuvaletimi yapmaya çalıştım... Zaten proteinli kuru besleniyorum, Bir ıkındım, iki ıkındım, hooop selamün aleyküm... Makat yine yırtıldı.

    Yahu dedim nolacak, işin prof’u oldum artık, iki magnesie çakarım geçer falan. Aksi gibi evde duramadım doğru düzgün... Şehirler arası yolculuk falan yaptım. İyileştiremedim yarayı. Sonra periyodik şekilde iyileşmeler başladı ya magnesie ya da duphalac ile... Ha arada Rectoderm de kullandım tabi. Locafeni beğenmemiştim çünkü... Neyse 1 ay iyileşiyorum, 30. Gün anlaşmışız gibi hoop yine çatlıyor. Böyle böyle derken, 4 ay geçti. Önce eski doktoruma gidecektim ama yurt dışındaymış diye, yine baya reklamı olan bir op. dr’a gittim. Adam anoskop ile falan muayene etti, Allah’tan ağrım sızım çok yoktu Dedi ki “krem falan ne kullandıysan iyi gelmiş ama yara dokusu yırtılıp iyileşmekten bozulmuş, yani demek oluyor ki yarın iyileşse de yine nüksedecek. Ameliyat şart. İki çözüm sana; Fissürektomi + Botoks veya Fissürektomi + LIS”

    Tatmin olmadım tabi, botoksla çözeriz biz bu işi ya dedim kendi kendime. Eski doktoruma tekrar gittim. 5 sene önceki ağrımın yarısından daha az ağrım vardı. O zaman botoks dediyse şimdi de kesin botoks der diye düşündüm. Kronik fissür + 2. derece hemoroid + bambaşka bir makat hastalığı daha söyledi. Yok artık o neymiş yaa dedim. Ameliyat şartmış ve operasyon da ciddi derecede tuzluydu. Yani 3-5 sene önce B segment sıfır araba alınırdı o paraya, öyle diyeyim.

    İyileşeceksem olurum dedim ama yine de araştırmak istedim. Ankara’da bu işin en iyilerinden birine gittim. Tromboze hemoroidin ve kronik fissürün var ve makat içi basınç çok yüksek, ameliyat şart dedi. Basınç olayından anlayın hangi doktor olduğunu :) Yine doktor tanıdıkların tavsiyesi üzerine yine Ankara’da proktoloji alanında uluslararası arenada da ismi bilinen bir Prof’a gittik. Onun teşhisi de şöyleydi; 1 adet tromboze hemoroid, 1 adet kronik anal fissür ve bir adet fistül başlangıcı. Haydaaaa, ne fistülü hocam... Daha dün en iyi diye bilinen Prof’e gittim “Şanslısın apse oluşmamış” demişti oysa. Ama bu hoca fistül diyordu, nasıl olcak şimdi... Ben öyle “Ne fistülü hocam cidden mi ya” diye tepki verince, aileden doktor biri de benle gelmişti, rahatsız olmazsan o da baksın dedi, tamam dedim. O da gerçekten küçük de olsa bir fistül olduğunu söyledi...

    Neyse son doktorumun dediğine göre; Kronik fissür için ameliyata gerek yok, Tromboze hemoroid için aciliyet söz konusu değil. Sadece fistül için ameliyat şart... Ve İstanbul’daki doktorumun koyduğu o hiç duymadığım teşhis için “öyle bir durumla alakan bile yok” dedi.

    Velhasıl kelam fistül ameliyatına karar verdik, gün alındı falan. Ameliyat öncesi tetkikler yapıldı. Hooop, bambaşka bir rahatsızlık. Makat bölgesi ile alakalı değil fakat ameliyata direkt olarak engel olan bir rahatsızlık ve benim ameliyat iptal... Hocanın tavsiyelerine uymayı çok isterdim ama o METAMUSİL gibi lif takviyeleri müthiş derecede hacimli bir dışkı yaptığı için resmen tuvalette anam ağlıyordu. Dayanamadım, 3 gün bile kullanamadan bıraktım... Tabi benim nüksler devam etti... Dayanamadım, ameliyat ötelendiği için İstanbul’a döndüğümde botoks yaptırmaya karar verdim. Doktorum, 1 dozla geçeceğini sanmıyorum, belki rahatlatır ama garantiye alalım 2 doz uygulayalım dedi. (Belki 3 bile gerekebilirmiş...) 3’er ay arayla yapılacaktı. 25-30 gündür ağrım yoktu ama basınç yine vardı makatta. Botoksu vurdurdum, ertesi gün denk geldi 1 aylık süreç ve hoop yine nüks. Allahtan ağrı sızı 15 gün sonra tamamen geçti ama maalesef tekrar nüks yaşadım. Psikolojim iyice bozuldu. Dışkı yırtmayacaksa bile yırtacak korkusuyla kendimi kasar oldum tuvalette... Bir iki gündür bu psikolojiyi atmaya çalışıyorum. Makatta yine basınç var ama kanama yok. 1 ay sonra ikinci botoksu deneyeceğiz, inşallah bu sefer LIS etkisi yapar 2 haftadır diyetisyen eşliğinde güzel bir diyet uyguluyorum, dışkı rahatsız edici değil çok şükür. Ağrım sızım biterse, bu beslenme tarzıyla ömür boyu kabız olmam ve ıkınmam diye düşünüyorum.

    Bunca yazıyı okuyan olursa, sabrından dolayı tebrik ve kaydadeğer bulup okuduğu için de teşekkür ederim.

    Özet; 5 yıl önce fissürüm 1-2 aylıktı, botoksla kurtuldum. Bugünkü fissürüm 9-10 aylıktı botoksla kurtulamadım. İkinci doz deneyeceğiz.
    uzun anlatımın için çok teşekkür ederim. hepsini okudum. Yani botoks size kesin çözüm olmadı. Nüksetti. Bende botoks olmadım direk lis ameliyatı oldum diye üzülüp duruyordum sürekli. Ramazan hocanın sitesinde anal fissür ile ilgili yazısını okudum. Çok moralimi bozdu içimi kararttı. LİS ameliyatı olan kişiler yıllar sonra (5-10) yıl süre geçtikten sonra her iki kişiden biri gaz ve dışkı kaçırıyor yazmış. Onlarca googleda yazı okudum. Her yerde %1 veya %10 oranında dışkı veya gaz kaçar yazarken ramazan hoca her iki hastadan biri kaçırıyor yazmış. Bu çok içimi kararttı beni üzdü. İnşallah bu dediği doğru değildir. Ben 10 ay oldu ameliyat olalı çok şükür kaçak yaşamıyorum. Sadece tuvaletimi geldiğini eskisi gibi hissetmiyorum. Anlamıyorum geldiğini bir de tam boşaltamıyorum anüsü. Benim doktorum ameliyat raporuna saat 6 yönünde 1 cm kesildi lis kası yazmış. 1 cm az mı çok mu bilmiyorum. İnşallah hata yanlışlık yoktur. Ramazan hoca LİS ameliyatını komple kötülemiş. Botoksu da kullanmıyoruz demiş onu da kötülemiş yazısında. Nüks oranı çok yüksek işe yaramıyor botoks diye düşünmüş. Kendi özel yöntemi parsiyel sfinkteretomi + flep anoplasti ameliyatı demiş. Kendine özel bir yöntem geliştirmiş onu yapıyormuş. Öyle yazmış sitesindeki yazısına. İnşallah şu zor süreçleri atlatırız. Tuvaletten çıkınca da sürekli tuvaletim var gibi hissediyorum. Hissiyatlarım normale dönmedi hala. Bu konuda önerisi bilgisi olan arkadaşlar lütfen bana da yazın. Yol gösterin. Psikolojik olarak çok zor bi ameliyat. %100 tam performans alamıyor insan. Ameliyat oldum iyileştim çok iyiyim diyemiyor hemen. Ama kimseyi üzmek istemem biraz pozitif şeylerde söyleyeyim. Gerek Twitter da gerek bu konunun en başından beri ameliyat olan çoğu kişiyle özelden mesajlaştım konuştum. Çoğunluğu çok şükür ameliyattan sonra çok iyiyim. Çok iyi oldum. İyi ki lis ameliyatı olmuşum diyorlar. Bazı arkadaşlar ben mesela komplikasyonlar yaşamış ameliyat sonrası apse akıntı fistül vb gibi. Fissür ameliyatlarında anal stenoz duymadım. Doktorumda fissür de anal stenoz makat darlığı olmaz dedi. Anal stenoz hemoroid ameliyatlarında içeriden doku çıkarıldığı için olur. Hemoroid ameliyatlarında olur dedi. Arkadaşlar genciz çoğumuz. Bir tavsiye daha vereyim. Beyaz köylü ekmeğini kestim. Tam buğday ekmek yiyorum yemekte. Kuru üzüm kayısı yiyorum dışkım yumuşacık oluyor. Ekmeğinizi kesinlikle değiştirin. Zaten yıllarca köylü ekmeği beyaz ekmek yediğimiz için kabız ola ola yırtıldı makatımız. :( Allah büyük inanıyorum. Buradaki çoğu arkadaş öyle yada böyle iyileşip toparlayacak biliyorum. Allah yardımcımız olsun. Yine de halimize şükrediyorum. Başta üzüldüm isyan ettim ama şimdi şükrediyorum. Ne kötü durumda olan insanlar var. Genç yaşta ölümler kalp ameliyatları kanserler var. Allah korusun. Yine de şükür halimize. Sağlam iyi bir doktor bulup kendimize baktıralım. Ben bursa özel medicana da profesör ersin öztürk var onu merak ediyorum bilgisi tecrübesi olan bana yazarsa çok sevinirim. İnşallah bir ara ersin öztürk hocaya gidip danışacağım. inşallah şu zor günleri sabırla atlatacağız. Allah yardımcımız olsun. Normal bir genel cerrahi uzmanına ameliyat oldum. Pişman oldum. şükür kötü değilim ama yukarıda bahsettiğim hafif sorunlarım var o kadar. İnşallah zamanla onlarında atlatacağım geçecek. Herkes için dua ediyorum arkadaşlar. İnşallah bu zor günler geçip gidecek inanıyorum. 😔

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MekanSIzZ_IM M kullanıcısına yanıt
    @dejezak daha net bir bilgi verir mutlaka ama benim bu sayfadaki yorumlarda okuduğum ve hatırladığım kadarıyla Ramazan hocanın muayene ücreti 150 TL, operasyon ücreti sanırım duruma göre 7-8 bin ile 17-18 bin arasında değişiyor.

    17-18 bin liraya ameliyat olanların durumları sanırım biraz ileri.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dejazak D kullanıcısına yanıt
    hocam bu linkini verdiğiniz ameliyat rektosel ameliyatı. İleri derece de tuvaletini tutamayan kaçıran hastalara yapılıyor. benim doktorum ameliyat raporuna saat 6 yönünde 1 cm lis kası kesildi yazmış o kadar. Eğer yazdığı doğruysa tamamını kesmemiş. Allah korusun zaten tamamını kesti mi kaçak sorunları yaşarız. Hakkımızda hayırlısı olsun. Zor süreçler bunlar ama inanıyorum geçecek hepsi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanyangel H kullanıcısına yanıt
    hocam belki pelvik taban durumunla ilgili olabilir. belki de hic problemin yoktur :). biz oncesinde nasil oldugunu unuttugumuz icin bize farkli geliyordur.
  • hasanyangel H kullanıcısına yanıt
    Ramazan hoca da LIS yapıyor aslında. Ama o kasın tamamını kesmiyor, 3/4’ünü kesiyor. Sebebi de şu; insanlar 50’li yaşlara gelince dış makat kası gevşemeye başlıyor, haliyle LIS ameliyatı ile iç sfinkteri kesilen birinde de dışkı kaçırma ihtimali olabiliyor. Yaşınız 50 ve üstü değilse korkmayın dışkı kaçırmaktan. Ramazan hoca 3/4’ünü kesmekle bu riski aza indirdiğini söylüyor. Daha teknolojik çalışan doktorlar da basınç ve makat çapı ölçümü yaparak iç sfinkterı kesiyorlar. Artık 2/4 mü olur, 3/4 mü yoksa 4/4 mü, o makat çapı ve iç basıncın durumuna bağlı bu hocalara göre...

    Bence ağrınız sızınız yoksa korkmayın, sonuçta küçük olarak görünse bile ameliyat oldunuz ve o bölgeye müdahale oldu. Yaşadığınız durum belki tamamen psikolojik bile olabilir. Dediğim gibi ağrı sızınız yoksa unutun gitsin o bölgeyi :) Sağlıklı beslenmeye devam edin, gerisi hallolacaktır insallah.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reguse

    Ramazan hoca da LIS yapıyor aslında. Ama o kasın tamamını kesmiyor, 3/4’ünü kesiyor. Sebebi de şu; insanlar 50’li yaşlara gelince dış makat kası gevşemeye başlıyor, haliyle LIS ameliyatı ile iç sfinkteri kesilen birinde de dışkı kaçırma ihtimali olabiliyor. Yaşınız 50 ve üstü değilse korkmayın dışkı kaçırmaktan. Ramazan hoca 3/4’ünü kesmekle bu riski aza indirdiğini söylüyor. Daha teknolojik çalışan doktorlar da basınç ve makat çapı ölçümü yaparak iç sfinkterı kesiyorlar. Artık 2/4 mü olur, 3/4 mü yoksa 4/4 mü, o makat çapı ve iç basıncın durumuna bağlı bu hocalara göre...

    Bence ağrınız sızınız yoksa korkmayın, sonuçta küçük olarak görünse bile ameliyat oldunuz ve o bölgeye müdahale oldu. Yaşadığınız durum belki tamamen psikolojik bile olabilir. Dediğim gibi ağrı sızınız yoksa unutun gitsin o bölgeyi :) Sağlıklı beslenmeye devam edin, gerisi hallolacaktır insallah.
    Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Benim doktorum ameliyatta parmağıyla makatı kontrol ede ede kesmiş kası. İlkel bir yöntem çok teknolojik değil. Günümüzde çoğu doktor bu yöntemi kullanıyor hala evet. İnşallah geçecek inanıyorum. benim dışkı hafif sertleşince ağrılarım acılarım oluyor. Eskisi gibi normal ağrısız değilim. Bir de ıkınma ıkınma diyorlar. Ikınmayınca da tam anüsü boşaltamıyorum. Ikınınca da 10 ay geçmesine rağmen hala ameliyat ağrıyor acıyor. Öyle çıkmaz bir döngüdeyim. :( inşallah geçer hepsi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reguse kullanıcısına yanıt
    ramazan hocaya daha once birisi 6-7k ya ameliyat oldum yazmisti. daha once lazer olmamissaniz bozuk doku ve makat daralmasi olmamissa ameliyat fiyati daha dusuk oluyor sanirim. lazer ve makat darligi olunca ramazan hoca oradaki hasarli dokuyu da isleme alip flap makati genisletiyor, o yuzden ameliyat fiyati artiyor. ayrica uyguladigi house flap teknigi uluslararasi makalelerde diger flaplere gore daha cok ovuluyor. ayrica cok fazla ameliyat tecrubesi var. yasir gozunun ise makat daralmasi hakkinda ne kadar bilgisi var tartisilir. lazeri cakiyor sipsak is bitti. gebzede yahya celik var. bana iyi gibi geldi. daha once ona muayene olan var mi acaba? hem lazer hem de makat daralmasi ameliyati yapiyor. makat daralmasi konusunda daha bilgili oldugu icin en azindan lazer yapma riski alinacaksa kendisine gidilebilir. lazer yaparken daha dikkatli olacagina inaniyorum. arastirmak lazim.
  • 
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.