Merhaba arkadaşlar Asus M5A78L-M LX3 anakart, AMD FX-6300 işlemci, gskill 8 gb ram, amd 6850 ekran kartından oluşan 8 adet sistemim var.Sistemin 1 tanesine win 7 x64 yüklendi ve diğer hepsine acronis programı ile kopya yapıldı.3 tanesinde reset sorunu var.Reset atan bilgisayarımın ram,hdd,güç kaynağı,ekran kartını değiştirdim reset atmaya devam etti.Fakat anakartı değiştirdiğimde sorun düzeldi.Reset atan bilgisayarımın anakartını ise hiç reset atmayan bir kasaya taktığımda o kasada reset atmaya başladı.Yani sorun anakarttan kaynaklanıyor.
Anakartımı asus yetkili servisi çizgi elektroniğe 3 kez gönderdim sorun yok deyip geri gönderdiler.Ama ben hala reset problemi yaşıyorum.Bu anakartın bozuk olduğunu servise nasıl ispatlayabilirim.
peki hocam anakartı başka kasaya takınca çalışıyorsa sırasıyla ilk kasada kullandığın ram,ekran kartı v.b yeni kasaya takar mısın aynı sorun devam ediyor mu bakalım
Reset atan bilgisayarımın anakartını alıp hiç reset atmayan kasaya taktım.Burdada reset atmaya devam etti.Yani ram hdd güç kaynağı kasa hdd hepsi değişmesine rağmen reset attı.Minidump dosyasını gördüyseniz günde 2 sefer reset atıyor.
bir de anakartı hiç kasaya monte etmeden ,normal masa üstünde çalıştırır mısın
O şekil denemedim ama anakartı farklı 2 kasada denedim yine reset attı.Ama servis anakarta baktığını ve bir problem bulamadıklarını söyledi.
quote:
Orijinalden alıntı: Trydamere87
Merhaba arkadaşlar Asus M5A78L-M LX3 anakart, AMD FX-6300 işlemci, gskill 8 gb ram, amd 6850 ekran kartından oluşan 8 adet sistemim var.Sistemin 1 tanesine win 7 x64 yüklendi ve diğer hepsine acronis programı ile kopya yapıldı.3 tanesinde reset sorunu var.Reset atan bilgisayarımın ram,hdd,güç kaynağı,ekran kartını değiştirdim reset atmaya devam etti.Fakat anakartı değiştirdiğimde sorun düzeldi.Reset atan bilgisayarımın anakartını ise hiç reset atmayan bir kasaya taktığımda o kasada reset atmaya başladı.Yani sorun anakarttan kaynaklanıyor.
Anakartımı asus yetkili servisi çizgi elektroniğe 3 kez gönderdim sorun yok deyip geri gönderdiler.Ama ben hala reset problemi yaşıyorum.Bu anakartın bozuk olduğunu servise nasıl ispatlayabilirim.
Belki kızacaksınız ama teknik servisin bu konuda hiç mi hiç kabahati yok. Kabahat tamamen acronis :) Herzaman yapmasa da acronisle hdd clone yapılmış veya başka bilgisayara backup&recovery olayı gerçekleştirilmiş pc veya notebooklarda bu sorunlar olabiliyor. Sizin yapacağınız teknik servisi yaptığı gibi normal şekilde format atıp denemek. Eğer sorun devam ediyorsa o zaman tekrar gönderin
Bilgisayarıma sıfırdan temiz bir windows yükledim.Sorun devam ediyor arada bir reset atıyor.Kasayı komple göndereceğim firmaya.İnşallah kabul ederler anakartın arızasını.
Bilgisayarıma sıfırdan temiz bir windows yükledim.Sorun devam ediyor arada bir reset atıyor.Kasayı komple göndereceğim firmaya.İnşallah kabul ederler anakartın arızasını.
Aynı reset bendede var. anakart aynı.
quote:
bazı asus anakartlarda oluyor malesef benim ilk geldiğinde pc açılıyordu hiçbir sorun yok fakat kapatınca bi daha hiçbir şekilde açılmıyordu geri verdim yenisini aldım sorun çözüldü
anakartn bios günellemesini yaptını son cıkan bios mu yüklü üzerinde?
quote:
Orijinalden alıntı: FreeRun
anakartn bios günellemesini yaptını son cıkan bios mu yüklü üzerinde?
Evet son çıkan bios yüklü.
valla görmeden birşey demek cok zor umarım halleresin kısa sürede.
belki bios da bazı ayarlar yapmak gerekiyorda olabilir.
Biosta bir ayar olduğunu düşünmüyorum 8 adet kasa var diğerlerinde hiç bir ayar yapmadığım halde sorunsuz çalışıyorlar.
quote:
Biosta bir ayar olduğunu düşünmüyorum 8 adet kasa var diğerlerinde hiç bir ayar yapmadığım halde sorunsuz çalışıyorlar.
servis şikayetçi açtırabiliyorsanız açtırın çağrı merkezini aramak işleminizi hızlandırabilir.veya servis kimse onlara bir eposta atın. büyük ihtimal anakartta arıza vardır ama servis bunu kim bilir nasıl test ediyodur. belkide windows kurmadan bile test cihazlarına bağlayıp test edebiliyorlar. servisin numarasını bulabilirseniz arayıp görüşün durumu bildirin.anakartınız büyük ihtimal değişir.zaten üst üste garantiye gönderin onlarda bıkacaktır.yenisiyle değiştireceklerdir. inşallah bir an önce çözersiniz çok sıkıcı arızalardır bunlar. geçmiş olsun.
böle bi sorunda direk degiştirmeleri gerekiyor anlam veremedim yalan sölicek haliniz yok adamlar da kaygısız tabi takıyo çalışıyomu çalışyo tamam 2 3 saat açık bıraksalar fln neyse hocam bence siz göndermeyin direk binasına gidin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme