Şimdi Ara

Anakart ses çipinin bozulması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evde termal macun yenileyip pc açtım. Ne yazık ki ses yok. Realtek HD Audio deffination yok aygıtlarda. Pc hopörleri, mikrofon hiç bir aygıt yok. Tv bağlıyorum ses var. Statik elektrik ,kısa devre vs. birşey olda sanırım. Bun amüdahale edielbilcek bir yöentem varmı? parçaları ve kasayı sökesim gelmiyor :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 30 Haziran 2019; 14:25:13 >

• Belki bir sürücü hatası falan olmuştur biraz daha kurcalayın. Bozulması olmayacak şey değil ama kolay kolay da bozulmuyor ses çipleri.
  • ugurr999 kullanıcısına yanıt
    2-3 driver denedim,en son format attım. Yok sıkıntı geçmedi. Ya ses kartı ya jaklardan ses kartına iletimde bir sorun var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 30 Haziran 2019; 16:41:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

2-3 driver denedim,en son format attım. Yok sıkıntı geçmedi. Ya ses kartı ya jaklardan ses kartına iletimde bir sorun var
    Madem öyle sakın yaptırmakla uğraşmayın gönderirsiniz servise 100 lira derler zaten ikinci el iyi bir ses kartı alırsınız o fiyata. Ha bu arada ikinci el ses kartı almaktan korkmayın pek fazla ısınmadığı için bozulan parça değiller.
  • ugurr999 kullanıcısına yanıt
    Garanti kapsamına girmez mi? Bu arda monitörde ses çıkışı varmış ekran kartı hdmi kablo ile ses alabildim. Ses çipi sağlam. Jaklarda sorun var gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 1 Temmuz 2019; 1:51:22 >
  • geçmiş olsun banada geçen hafta benzer bir olay oldu:https://forum.donanimhaber.com/msi-b450-tomahawk-anakart-jaklar-calismiyor--138836210#138838217

her ne kadar benim hatam olduğunu düşünsemde şimdi sizin yaşadıklarınızı düşününce teknik olarak aynı işlem sonucunda böyle olmuş oluyor. uzatmayayım özeti macun yenileme sonrası jakların çalışmaması. varsa başına böyle birşey gelen tecrübeli forumdaş yardımcı olursa çok sevinirim.

buarada jaklar çalışmadığı için gittim pci ses kartı aldım. hdmidan ses geliyordu ancak mikrofona ihtiyacım olunca yeni usb kulaklık almaktan daha uyguna geldi.

• Garantisi varsa girer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Adaptörün fanından ses geliyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Birebir aynı şeyler yaşamışız. Soğutucuyu çıkardığımda işlemci ile geldi. İşlemciyi soğutuucdan ekmek bıçağıyla ayırabildim. Soğutucu takarken ciddi güç uygulaman gerekiyor. Fanı kırıcaktım nerdeyse. harici ses kartı alamaya karar verdim. Kasayı yeniden kurmak gözümdme çok büyüdü. Sabrent diye harici ses kartı siparişi verdim. umaraım oyunlarda onboarddan geri düşmez.
  • Sadece Realtek HD Audio mu? Başka cihazlarda sorun yok mu? İşlemciyi söküp tekrar takın isterseniz. İğnelerdeki bir temassızlıktan da olabilir.
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Başka cihazlarda sorun yok. İşlemci kaynaklı olabilir mi acaba? işlemci çıakrıp soketi altını tinerle temizlesemmmiki? Sorun sadece realtek hd audio. Aslında 2 kere termal macun sürdüm ilk sürüşümde biraz falza kaçırmışız sanırım pc açılmadı sonra temizleyip tekrar sürdüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 1 Temmuz 2019; 10:31:17 >
  • Yüksek bir ihtimal değil ama olabilir. O da yani temassızlıktan olur dediğim gibi başka bir şeyden olmaz. Tinerle temizlemeye gerek yok hiç, bir iki üfleyin toz falan kalmasın.

Öbür türlü yüksek ihtimal ses çipinin bağlı olduğu PCB komponentlerinden biri kısa devre yapmıştır.

Aygıt yöneticisinde falan görünmüyor mu hiç? Gizli aygıtlara vs. de bakın.
    Hiç bir şekilde aygıt yok. Gizli aygıtlara nasıl bakıyoruz? HDMI dan nasıl ses alabiliyorum onu anlmayorum. Ses kartı gittiyse eğer. ekran kartı ses de mi verebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 1 Temmuz 2019; 10:38:7 >
  • Aygıt Yöneticisi > Görünüm > Gizli aygıtları göster
    İş dönüşü bakıyım artık.
  • Nejdat Delioğluyoutube
    Bilgisayarımızda Ses Kartı sorunları Ve Çözümleri
    https://www.youtube.com/watch?v=rtpFratW8T4

Şu abideki gibi bir sorun olabilir mi. Bana çok tuhaf geldi. Kablo ön paneli kullanamk için değilmi. O kablo bozuksa hiç çalışmıyormu ses devresi? İlginç geldi.

• Yok hocam bu videodaki eski anakartlarda olan bir şey.
    Eyvallah hocam. AM4 soketlerde işlemci takıp çıakrtmak tuhafmış. ilk çıakrtığımda "aha dedim soket elimizde kaldı". çok tak çıakrta uygun gelmedi. 300 tl dandika nkart olmuş 500-550 tl . 1000 tl nakart, 2500 3000 tlişlemci olsa uğraşmazdım. Şu olayı yaşıyıncada ortalam donanımı 2-3 yılda bir değiştirmk daah mantıklı. En iyisini alıyım 4-5yıl kulalnıyım mnatığı hiç iyi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 1 Temmuz 2019; 12:39:21 >
    hazır fırsatı bulmuşken yazayım birebir aynı problemi yaşıyoruz sonuçta.

hocam aygıt yöneticisinde gizli de olsa yok. sanki anakartı üretirken ses çıkışı koymamışlar. işin ilginç yanı driver yüklerken realtek hd audio direk anakartın sitesinden indirilme, problemsiz kuruluyor. kurulum bittikten sonra restart atmamı istiyor, atıyorum sonra sanki hiç kurmamışım gibi bir pc açılıyor.

artık düzelir düzelmez pek önemi yok zaten ses kartı aldım ancak ileride birgün arkadaşımın başına gelir çözümü bulmak isterim.
  • İlginçmiş. Daha sonra tekrar işlemciyi söküp taktınız mı geri?
    ilkinde yaşadıklarımdan sonra sökmeye cesaret edemedim açıkçası. yine işlemci fana yapışık bir hale çıkarsa ve bu sefer pinleri yamultursam işim yaş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.